X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem nie chodzi mi o ta kase, bo kasa to dla mnie nie jest problem....tylko fakt ze poprostu nie potrzebnie mnie stresuja...a najbardziej wkurza fakt ze jak czlowiek caly czas placi skladki, podatki itd a raz pojdzie na chorobowe to zus sie sra.....jak by mieli mi do zaplaty najnizsza krajowa to pewnie bysie nie zastanawiali a ze comiesieczna kwota jest duzo wyzsza to chca mi rypnac kase i dlatego sie sraja...a ja sie nie dam okradac bo uczciwie przez lata pracuje nie po to zeby zus mnie teraz w ciula robil

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też te ciążę zaczęlam od nerwów na ZUS

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pojechal sobie na 2 dni i 1 noc. I zostawil sama... Jak ja nie lubie samotnych nocy :/

Jestem w trakcie zamawiania lozeczka i materacyka. Zastanawiam sie czy obnizany bok jest bardzo, bardzo przydatny?
    Ma 3 szczebelki do wyjmowania i szuflade, a co z tym bokiem?

Kurcze... Przez to moje dzieciatko zawalu dostane. Lezy sobie posladkowo, stopkowo lub w poprzek i nie czuje go tak wyraznie jak gdyby mial byc glowkowo. Tez czasem tak macie?
    Blagam wlasne dziecko zeby zadawalo mi bol :P a poki co on czasem musnie tak delikatnie ze czesto zdarza mi sie przeoczyc.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    dzierzba rozwaliło mnie totalnie to co napisałaś haha muszę zapytać czy mój wie gdzie dziecko rośnie :D

LRF ja otulacz będę taki kupować https://www.entliczek.pl/motherhood-otulaczek-niebieski-classic.html

Ja w nocy za to obudziłam się około 4 i słyszałam tylko ptaszki za oknem i ciiiiiisza, córa obudziła mnie soczystymi kopniakami :)

Od rana już zawiozłam siuśki, około 15 muszę odebrać wynik bo na 19.30 wizyta u gin, nie mogę się doczekać jak popatrzę na moją córeczkę :D
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze :) trzymajcie kciuki!

_izunia_ lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Łóżeczko śliczne :)
    Materac dobry jest gryczano-kokosowy.
    Na kokosie dziecko śpi do pół roku, a później na gryce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:58

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kiedy będziecie prac i szykować dla maluszka wszystko? Ja myślałam lipiec sierpień ale jakoś mam zle przeczucie że przez te bole + upały maluch już w sierpniu będzie z nami więc nie chciałabym żeby później było za późno.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza od ZUSu :/ maja niby dac pierwsza kasę w poniedziałek ale na profilu cisza. Zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny powiedzcie kiedy będziecie prac i szykować dla maluszka wszystko? Ja myślałam lipiec sierpień ale jakoś mam zle przeczucie że przez te bole + upały maluch już w sierpniu będzie z nami więc nie chciałabym żeby później było za późno.
    Ja myślę że jakoś w lipcu zacznę. Dziś szafę zamawiamy i w końcu będę miała gdzie wszystko to skladowac, bo już miejsca w garderobie mi brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    No ja w pierwszej ciąży prasowałam wieczorem na balkonie he he inaczej nie wytrzymałabym przy żelazku w te upały :P
    Pomalutku można zacząc w lipcu uprać, wyprasować, poukładać w szafce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję zacząć z początkiem czerwca, zeby w sierpniu juz czekać na cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy z ikea łóżeczka i wyposażenia sypialni dla wszystkich 3 chłopaków. Na razie co prawda tylko 2 łóżeczka, 1 przewijak/biórko i 1 szafę, później dokupimy resztę jak już domek wykończymy. Wszystko biało-czarne będzie i dodatki szare i żółte u chłopców. Cały dom będzie z resztą wykończony w bieli, szarości i czerni.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29047361/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99928492/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19873733/

Ja planuję poprać wszystko na początku lipca bo nie wiem czy później dosięgnę do deski do prasowania.

A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malutka gdzie ci się dzidzia chowa? Jaki fajny malusi brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 maja 2017, 23:07

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    ile masz teraz w biodrach?
    i pod brzuszkiem ??
    no nie wiem jaki rozmiar kupić...mieszczę się między 42 a 44 i ciebie pytam, bo proponowałaś dla wygody 44

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    ile masz teraz w biodrach?
    i pod brzuszkiem ??
    no nie wiem jaki rozmiar kupić...mieszczę się między 42 a 44 i ciebie pytam, bo proponowałaś dla wygody 44

To mi pytanie zadałaś :P nie powiem bo nie mierze się ( aby się nie załamać :D ) a tak serio nie mam miarki ;/ Ja spokojnie wchodzę w 44 ale kupiłam Skinny Jeans.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miarkę pierwszy raz od wielu lat chwycilam do reki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w poszukiwaniu koszuli nocnej i znalazłam duży wybór z Italian fashion i to za fajną cene bo po od 30 zł się zaczynają. W poniedziałek podjadę bo ma być jeszcze dostawa i coś sobie wybiorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też miarkę pierwszy raz od wielu lat chwycilam do reki :D
    Ja w domu nawet nie mam :D Miałam jakaś z castoramy papierową i nią mierzyłam Tysie ale popsuła :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzierzba wlasnie urzęduje na samym dole miednicy i da sie ją wyczuć w pochwie palcami jak kopie :-P (przepraszam za bezpośredniość)
    Na kazdym usg widzialam,ze mala ma tam mega ciasno,ale co zrobie :-P a juz mamy dobre 8kg na plusie
    Taki urok, jeszcze ci wystrzeli do przodu, zobaczysz :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w brzucholku 104 cm!!!nie ma to jak miarke dorwać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ