X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem nie chodzi mi o ta kase, bo kasa to dla mnie nie jest problem....tylko fakt ze poprostu nie potrzebnie mnie stresuja...a najbardziej wkurza fakt ze jak czlowiek caly czas placi skladki, podatki itd a raz pojdzie na chorobowe to zus sie sra.....jak by mieli mi do zaplaty najnizsza krajowa to pewnie bysie nie zastanawiali a ze comiesieczna kwota jest duzo wyzsza to chca mi rypnac kase i dlatego sie sraja...a ja sie nie dam okradac bo uczciwie przez lata pracuje nie po to zeby zus mnie teraz w ciula robil

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też te ciążę zaczęlam od nerwów na ZUS

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pojechal sobie na 2 dni i 1 noc. I zostawil sama... Jak ja nie lubie samotnych nocy :/

Jestem w trakcie zamawiania lozeczka i materacyka. Zastanawiam sie czy obnizany bok jest bardzo, bardzo przydatny?
    Ma 3 szczebelki do wyjmowania i szuflade, a co z tym bokiem?

Kurcze... Przez to moje dzieciatko zawalu dostane. Lezy sobie posladkowo, stopkowo lub w poprzek i nie czuje go tak wyraznie jak gdyby mial byc glowkowo. Tez czasem tak macie?
    Blagam wlasne dziecko zeby zadawalo mi bol :P a poki co on czasem musnie tak delikatnie ze czesto zdarza mi sie przeoczyc.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    dzierzba rozwaliło mnie totalnie to co napisałaś haha muszę zapytać czy mój wie gdzie dziecko rośnie :D

LRF ja otulacz będę taki kupować https://www.entliczek.pl/motherhood-otulaczek-niebieski-classic.html

Ja w nocy za to obudziłam się około 4 i słyszałam tylko ptaszki za oknem i ciiiiiisza, córa obudziła mnie soczystymi kopniakami :)

Od rana już zawiozłam siuśki, około 15 muszę odebrać wynik bo na 19.30 wizyta u gin, nie mogę się doczekać jak popatrzę na moją córeczkę :D
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze :) trzymajcie kciuki!

_izunia_ lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Łóżeczko śliczne :)
    Materac dobry jest gryczano-kokosowy.
    Na kokosie dziecko śpi do pół roku, a później na gryce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:58

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kiedy będziecie prac i szykować dla maluszka wszystko? Ja myślałam lipiec sierpień ale jakoś mam zle przeczucie że przez te bole + upały maluch już w sierpniu będzie z nami więc nie chciałabym żeby później było za późno.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza od ZUSu :/ maja niby dac pierwsza kasę w poniedziałek ale na profilu cisza. Zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny powiedzcie kiedy będziecie prac i szykować dla maluszka wszystko? Ja myślałam lipiec sierpień ale jakoś mam zle przeczucie że przez te bole + upały maluch już w sierpniu będzie z nami więc nie chciałabym żeby później było za późno.
    Ja myślę że jakoś w lipcu zacznę. Dziś szafę zamawiamy i w końcu będę miała gdzie wszystko to skladowac, bo już miejsca w garderobie mi brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna
    No ja w pierwszej ciąży prasowałam wieczorem na balkonie he he inaczej nie wytrzymałabym przy żelazku w te upały :P
    Pomalutku można zacząc w lipcu uprać, wyprasować, poukładać w szafce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję zacząć z początkiem czerwca, zeby w sierpniu juz czekać na cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy z ikea łóżeczka i wyposażenia sypialni dla wszystkich 3 chłopaków. Na razie co prawda tylko 2 łóżeczka, 1 przewijak/biórko i 1 szafę, później dokupimy resztę jak już domek wykończymy. Wszystko biało-czarne będzie i dodatki szare i żółte u chłopców. Cały dom będzie z resztą wykończony w bieli, szarości i czerni.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29047361/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99928492/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19873733/

Ja planuję poprać wszystko na początku lipca bo nie wiem czy później dosięgnę do deski do prasowania.

A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malutka gdzie ci się dzidzia chowa? Jaki fajny malusi brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 maja 2017, 23:07

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    ile masz teraz w biodrach?
    i pod brzuszkiem ??
    no nie wiem jaki rozmiar kupić...mieszczę się między 42 a 44 i ciebie pytam, bo proponowałaś dla wygody 44

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    ile masz teraz w biodrach?
    i pod brzuszkiem ??
    no nie wiem jaki rozmiar kupić...mieszczę się między 42 a 44 i ciebie pytam, bo proponowałaś dla wygody 44

To mi pytanie zadałaś :P nie powiem bo nie mierze się ( aby się nie załamać :D ) a tak serio nie mam miarki ;/ Ja spokojnie wchodzę w 44 ale kupiłam Skinny Jeans.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miarkę pierwszy raz od wielu lat chwycilam do reki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w poszukiwaniu koszuli nocnej i znalazłam duży wybór z Italian fashion i to za fajną cene bo po od 30 zł się zaczynają. W poniedziałek podjadę bo ma być jeszcze dostawa i coś sobie wybiorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też miarkę pierwszy raz od wielu lat chwycilam do reki :D
    Ja w domu nawet nie mam :D Miałam jakaś z castoramy papierową i nią mierzyłam Tysie ale popsuła :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzierzba wlasnie urzęduje na samym dole miednicy i da sie ją wyczuć w pochwie palcami jak kopie :-P (przepraszam za bezpośredniość)
    Na kazdym usg widzialam,ze mala ma tam mega ciasno,ale co zrobie :-P a juz mamy dobre 8kg na plusie
    Taki urok, jeszcze ci wystrzeli do przodu, zobaczysz :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w brzucholku 104 cm!!!nie ma to jak miarke dorwać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ