X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nadzieja jest:-)

Dzierzba pójdę tylko muszę się popytać gdzie tu jest dobry lekarz.
    Zasięgne opini znajomych może coś wiedzą.

Dobra dziewczyny uciekam bo muszę się ogarnąć i do sklepu ruszyć.

Miłego dnia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Ja zaraz sie wybieram na krzywa cukrowa i juz jestem glodna :D
    Nie wiem jak wytrzymam.

Wlasnie, mam napisane pobranie na czczo i po obciazeniu 75g glukozy. Ale to normalnie 3 pobrania sie robi, nie?
    Na czczo, po 1h i po 2h?
    Bo mi lekarz nie zaznaczyl, a ja madra nie zapytalam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 08:13

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba też się obawiam, że córcia da mi w kość ;)
    Synus ideał zero kolek, gorączek, odczynow poszczepiennych,bez infekcji, przeziębień. Zęby wyszły nie wiem kiedy, noce przesypial mając 1,5 mc. Wcale nie spał w dziene, ale na rzecz nocy bylor i jest to super :) Bez problemu zostaje na noc u dziadków.
    Zobaczymy, jak coreczka ;)

Ale dzisiaj piękna pogoda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, ktore maja juz wyprawke np. na rozmiar 56 i 62. Mozecie napisac ile czego kupilyscie? Bo ja nie mam pojecia co kupic, ile, zeby nie bylo za malo ani za duzo.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zerzygałam. Masakra...
    Violett trzy razy kują. :) na czczo, po 1 i 2 h

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w mam nadzieję piękny weekend :) U mnie dzisiaj wyczekany dzień, jedziemy oglądać wózki i mam nadzieję że wyjdziemy ze sklepu z zamówieniem :) bo trzy modele mam wstępnie wybrane, teraz tylko obejrzeć je na żywo i wybrać :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, chyba mowimy o tym samym wozku :)

http://www.bobowozki.com.pl/wozek-z-fotelikiem-3w1/z-maxi-cosi/p/camarelo-carera-wozek-gleboko-spacerowy-z-fotelikiem-maxi-cosi-pebble-torba-pielegnacyjna-6330.php

Ale na allegro widzialam go za 1600 wlasnie z fotelikiem maxi cosi pebble, maz jeszcze musi sprawdzic sprzedajacego, pomacamy w sklepie i chyba zamawiamy :D

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett normalnie krzywa to 3 pobrania, ale niektórzy lekarze zalecają jeszcze 2 punktową, która w ciąży nie jest zalecana. U normalnych cukrzyków tak.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jeszcze takie atrakcje? :/ wspolczuje...
    Choc nie wiem co bedzie jak wypije glukoze :D
    To lece, milego dnia :):)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, ktore maja juz wyprawke np. na rozmiar 56 i 62. Mozecie napisac ile czego kupilyscie? Bo ja nie mam pojecia co kupic, ile, zeby nie bylo za malo ani za duzo.
    Ja na jedno dziecko kupowałam tak w rozmiarze 56 i typowo pod sierpień/wrzesień:

5 pajaców

5 półśpiochy
    6 body długi rękaw
    5 body krótki rękaw( lub zamiast tego 3 z długim, zalezy kiedy urodzę)
    4 kafraniki

1 bluzeczka/ sweterek cieplejszy
    2 łapki niedrapki
    2 czapeczki cienkie
    2 czapeczki cieplejsze
    2 pary skarpet

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja nawet nie wiem, ile czego mam w jakim rozmiarze :) jeszcze nie posegregowałam ;) w lipcu będę prala, żeby były świeże i pachnące, bo pewnie pod koniec lipca lub początek sierpnia się rozpakujemy :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dzierzba jeszcze takie atrakcje? :/ wspolczuje...
    Choc nie wiem co bedzie jak wypije glukoze :D
    To lece, milego dnia :):)
    Kopa w żołądek dostałam centralnie i poszło. No i niemęża obudziłam, a tak chciałam żeby pospał.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    ja mam pewnie za dużo (ale dla mnue to dobrze, martwilabym sie gdyby było za malo)
    kwestia taka jaki typ ubranek sobie upodobasz: u nas pajace tylko na noc do spania, w dzień body(długi lub krótki rekaw) oraz półspiochy lub legginsy/spodnie dresowe
    na wyjscie stroiłam nawet w jeansy ;) czy w sukienki
    ale u nas obowiazkowe body(dł rękaw np w domu, a krótki pod spód pajaca, czy swetra-wszystko zależało od pogody), body mam po ok 10 szt minimum
    dokładnie dowiem sie jak zaczne prać i układać
    mała ulewała, więc w dzień nawet 3 razy body zmieniałam, nie lubie spiochów i kaftaników, ale kilka szt sie znajdzie
    polarowe, welurowe pajace czasem zakładałam na wyjscie (Emilka była z zimy)
    czyli sama widzisz, że ja cvi w tym nie pomogę :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest za dużo:) ja póki co 56 to mam chyba jeden zestaw na wyjście ze szpitala dla małej i 3 pajace, 3 body i chyba jedne spodenki. A potem 62 to już multum :) ale też raczej kupowałam tak że pajac na noc, a na dzień body i spodenki/pospiochy. Do tego jeden sweterek, jedna ciepła bluza, jeden średnio cieply kombinezon i jeden typowo zimowy- ale tu juz rozmiar 68 no i mam jedna sukienke 62 i chyba trzy na 68 :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmiar rozmiarowi nie równy...i wg wielkości poukładam ubranka

nick nieaktualny, mychakruszyna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, chyba mowimy o tym samym wozku :)

http://www.bobowozki.com.pl/wozek-z-fotelikiem-3w1/z-maxi-cosi/p/camarelo-carera-wozek-gleboko-spacerowy-z-fotelikiem-maxi-cosi-pebble-torba-pielegnacyjna-6330.php

Ale na allegro widzialam go za 1600 wlasnie z fotelikiem maxi cosi pebble, maz jeszcze musi sprawdzic sprzedajacego, pomacamy w sklepie i chyba zamawiamy :D

tak ten sam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny ten wózek ;)
    ja się przespałam z decyzją i chyba zamówimy łóżeczko, z materacem się póki co wstrzymam i będę musiała sprawdzić czy mam książki do podłożenia czy mój mąż stwierdzi że to straszny pomysł i kupujemy klin :/

witam się z kawką, dziś pospałam sobie dłużej, aż mnie młody musiał w bok dziubać ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, Kuba to na pewno da mi w kość Martyna to aniołek kołki? marudzenie bez powodu? ból przy ząbkowaniu? Co to takiego. Nie mogę narzekać nawet dziś wstała dopiero o 8.50 cała noc przespana o 20 dziecka nie mam w ciągu dnia 2 drzemki krótkie bo krótkie ale są.

Ubranka mamy od 56 ale posiadam też 44 których nawet nie planuje prać zostają w kartonie.

Dziś 26 tydzień zaczynamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) moja corka nas obudzila wolaniem Tato zawiez mn8e do przexszkola, a ja mowie dziecko litosci dzisiaj sobota...ro ona na to ahaaa to ja chce monte ;D mily poranek :) uwielbiam tego dzieciaka xD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chcę monte
    w pierwszej ciązy żarlam monte!!!kilka nawet dziennie
    a teraz nie moge buuu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ