X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia Ja nie zrozumiałam pytania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    I jaka mialyscie wpisana grupe wg Pappa ? Bo chcialam porownac z moja :)
    Sarcia chyba nie według Pappa, tylko Papanicolau?
    Ja miałam robiona na początku ciazy i mam grupę II

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 22:23

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz więcej rozumiem
    Ja nie miałam grupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam cytologię z ciąży, bo nie chciało mi się odbierać wyniku w innej przychodni w innym mieście. To było dwa tygodnie temu, nie mam jeszcze wyniku.
    Poprzednia A1B1.

Nie wiedziałam, że szpitale dają swoje ubrania dla dzieci. ktoś mi powiedział, że maluszka trzeba ciepło ubierać w body i na to jeszcze pajacyk.
    Nie wie, czy mój szpital daje. Szukałam info, aLe nic nie znalazłam.
    Myslałam, że pajace są praktyczne, ale widzę, że chyba raczej nie, skoro Wy ubierałyście raczej w body i półspiochy.

Fajnie, że chodzicie już na szkoły rodzenia. U mnie raczej proponują zacząć 28 nawet 30 tyd.

Poza tym co raz bardziej boję się, że sobie z Maluchem nie poradzę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula
    Ja też się boję :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z początku ciąży grupa II. 2 miesiące wcześniej też miałam robioną cytologię bo mi wymrażał sporą nadżerkę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla to musisz się dowiedzieć w szpitalu bo w niektórych dają ubranka a w innych nie. Ja planuję chłopców ubrać w body i półśpioszki albo pajaca. Zależy od pogody. Jak będzie 30 stopni to same body z krótkim rękawem lub rumpers i skarpetki.
    No i się nie bójcie. Ja dam radę z trójką w domu to i wy dacie radę z jednym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 22:35

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny o barwnych snów ;)
    Moja stała pora ma spanie odkąd mam dietę cukrzycowa :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na pewno mi powiedzą w szkole rodzenia czy dają te ubranka czy nie. Bo szkoła rodzenia przyszpitalna.
    Więc w końcu się dowiem, co i jak.

ja jak na razie mało wiem, w co ubrać i w ogóle co kupowac.
    Czy na pierwszy rzut rozmiar 56???

W ogóle fajnie jest, że jest ten wątek. Juz wiele z niego wyniosłam- monitor oddechu, żeby nie uzywać niekapków, materacyk itd. itp.
    Ale dalej jestem zielona, zielona.
    Wyprawki nie mam prawie nic.
    Cały dzień dziś w pracy, brzuch już mam cięższy od worka ziemniaków.

Sniło mi się, że jak podnosiłam małego to nie umiałam i go połamałam. Płakać mi się przez to chce, że ja taka nieobeznana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 22:39

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pełną wyprawkę na 56 ale tylko dlatego bo dwójeczka raczej duża nie będzie. Mam też kilka na 50. Teraz będę robiła na 62 też pełną wyprawkę, potem 68 itd... Ogólnie to nie wiem co ci doradzić. Jak rodziłam Maksa to zaczynałam od 62 i na 56 miałam kilka sztuk. Dobrze zrobiłam bo urodził się równo 56 cm i te ubranka ponosił ze dwa tyg, potem już 62. zawsze możesz ubrankao dłożyć w czasie i kupić koło 35 tc, wtedy lekarz już wie mniej więcej czy będzie maleństwo czy raczej duży dzieć.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia miałam A1B1 w cytologii.
    Madziula ja kupuję do szpitala 50-56. Po pierwsze mała juze jest drobna, po drugie brat drobny no i my przy urodzeniu mali, więc 50-56 kupuję najwięcej. Poza tym u mnie cc 37tc lub wczesniej.
    Mam też trochę na 62 i 68, ale nie za wiele, będę kupować w trakcie w zależności od wzrostu i pogody :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobeze ze ta dade tylko jedna kupilam powinna szybko zejsc, do szpitala bedzie pampers :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie, od wczoraj stawia mi się macica gł po prawej stronie :/ i to dość często pomiędzy 19-01 z 15 razy :/ raczej krótkie bezbolesne ale wysoko.
    Zastanawiam się czy rano na ip odrazu jechać czy dzwonić do gin? Ale co on mi przez telefon pomoże... Obudziłam się z godzinę temu i już dwa razy to samo.
    Mam wrażenie że jedna córcia ma tam czkawke znowu (wczoraj to samo) albo się wierci strasznie, druga jest zdecydowanie sookijniejsza. Nie wiem czy to ona nie pomaga że macica tak się stawia.
    Wcześniej też tak miałam, ale np postawila mi się 4-5 razy i spokój kilka godzin...
    Leżę prawie cały dzień, niestety gł na plecach z podkurczonymi nogami bo dotychczas tak było najlepiej, leżenie na boku przynosi odwrotny skutek :/
    Nie chcę wyjść na panikare bo ostatnio mnie spławili po tym jak wysłała mnie na ip lekarka od usg z powodu ogólnie twardej macicy...
    Od 5 tyg mam też pessar z powodu składającej się szyjki.
    Biorę no spe forte 3x1, magnez3x2, luteine podjezykowa 3x2 więc niezła dawkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 05:41

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja bym jechała na ip bo nawet jak to są skurcze braxtona hicksa to zdecydowanie za dużo. A może po prostu córcia ci się wypina w jednym miejscu? Ja tak mam dość często i też z prawej strony, normalnie po takim dziennym maratonie boli mnie wtedy brzuch przy dotyku od kopniaków. U mnie taka różnica, że mi się to zaczyna po południu, a rano jest ok i brzuszek mięciutki.
    Mój gin jak mu mówiłam,że mi się stawia brzuch to powiedział,że przy dwójce to może być mocno i boleśnie odczuwalne bo macica niestety jest ciągle na granicy wytrzymałości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 06:28

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry. Jaka ja jestem głupia... Chata wolna, młody u babci a ja zamiast korzystać i odsypiać wstałam o 5.30 wyspana i radosna. To jest nienormalne. A mówiłam sobie, że będę w ciąży dużo spała bo potem się nie da.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, ja wlasnie carere za te kolory polubilam :) podoba mi sie wersja granatowa z czerwonym lub szara, ale musze zobaczyc nq zywo :)

Sarcia ja mialam cytologie robiona w ciazy, jakos na poczatku.

Ja się zakochałam w kolorze granatowy,biało,czerwonym ( gondola) stelaż czerwony.
    Może o tym samym mówimy:-)
    Kiedyś na osiedlu widziałam ten wózek na pierwszy rzut ok był ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Dopiero oczy otworzyłam.
    Ale nocka miałam że cztery sny każdy inny i nie wiem o co chodzi a głowa mi pęka:-(
    Zaraz zrobię sobie kawusia i śniadanko (junior powinien się domagać jeść a on nic cisza) ch tv ba że znowu się dziwnie ułożył i do 12 nie będę miała znaku radnego tak jak wczoraj:-)

Dzierzba to jest chore że zamiast spać to organizm się wzbudza i wstaje się.
    Może później będzie czas na drzemke???

Ewa może dziecko ci tak się ułożyło i coś wypachało????
    Jeśli nie to ja bym jechała na IP niech popatrza i coś zrobią po to oni są.
    Możesz też zadzwonić do gina o poradę.
    Daj znać.......
    Miłego dnia:-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się.
    Dopiero oczy otworzyłam.
    Ale nocka miałam że cztery sny każdy inny i nie wiem o co chodzi a głowa mi pęka:-(
    Zaraz zrobię sobie kawusia i śniadanko (junior powinien się domagać jeść a on nic cisza) ch tv ba że znowu się dziwnie ułożył i do 12 nie będę miała znaku radnego tak jak wczoraj:-)

Dzierzba to jest chore że zamiast spać to organizm się wzbudza i wstaje się.
    Może później będzie czas na drzemke???

Ewa może dziecko ci tak się ułożyło i coś wypachało????
    Jeśli nie to ja bym jechała na IP niech popatrza i coś zrobią po to oni są.
    Możesz też zadzwonić do gina o poradę.
    Daj znać.......
    Miłego dnia:-)
    Żabko i tu też mamy problem bo nie potrafię drzemać w ciąży. Teraz od 10 tc (jakoś tak) zdarzyło mi się raz. Normalnie zamieniłam się w ciąży pod względem spania bardzo. Dobre jest to, że na siusiu wstaję raz i od 22 do 6.30 śpię jak kamień (poza ostatnimi dniami pobudek po 5.00)
    A teraz z nudów smęce i zaśmiecam forum bo nie chcę chłopa budzić. Niech on chociaż wykorzysta okazję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 06:58

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    Ja tez mialam ambitny plan spac przynjamniej do 10, ale chyba codzienne pobudki meza przed 7 spowodowaly ze nawet gdy go nie ma wstaje :(

Ja z kolei caly czas bardzo nisko odczuwam mojego brzdaca... Glownie tuz pod zaokraglaniem sie brzuszks, czasem jak sie pokrzywi to prawie w pachwinach(!!!). I tak juz 2 dni.

Mialam dzis jechac do Poznania na kolokwium, ale wlasnie useiadomilam sobie ze i tak sie nie nauczylam wiec pojade w srode... Takze pora wlaczyc music i sprzatac ihaaa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tyle przyjemności że wstajesz raz do WC bo ja to potrafię że 6 razy w nocy:-)
    Ostatnie dwie nocki wstałam raz!!!!
    Moja stała pora wstawania to 6:30 bo muszę siebie ogarnąć potem córkę do przedszkola:-)
    Wczoraj mi się po obiedzie usnelo jakieś 45min drzemki ale to przez pogodę jakoś duszno było:-(

Przygotuj pyszne śniadanko.
    Może idź po świeże bułki jakiś spacerek tak z rana nie zaszkodzi:-)

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ