X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ooo :) i mam nadzieje, ze polecasz :D
    Bo juz sie prawie zdecydowalam :)
    Polecam, Kuba też w nim będzie śmigał. Duża gondola to duży plus na zimę. Spacerówka fajna i zwinna.

violett, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dokladnie. Ja jak przyszlam drugi raz z tym bolem to mnie zapytali, czemu znowu przyszlam ehh. Potem opieprzyli mnie, ze bralam tylko no spe, wiec jak mialo mi to pomoc na kolke. Ale pokazalam im ich wypis z poprzedniego dnia, gdzie w zaleceniach jest wziac nospe, a jak sie bol nasili to wrocic na IP.

Ogolnie najlepiej potraktowaly mnie tam polozne, lekarka juz sie uspokoila i tez byla w miare mila. Nie wiem, czy oni mysla, ze ludzie dla przyjemnosci do nich przyjezdzaja i jeszcze czekaja kilka godzin w kolejce?

Ale wiem tylko tyle, ze trzeba walczyc o swoje i jak dzieje sie cos niepokojacego to nie ma co sie zastanawiac, najwyzej wyjdzie sie na przewrazliwiona, a do tego tez mamy prawo, bo sie nie znamy, zostaje nam tylko nasza intuicja ;)
    Teraz, mam nadzieje że IP dopiero odwiedze w 39 tc. No i po moich doświadczeniach i po urodzeniu wcześniaka już po pierwsze nie dała bym się zbyć a druga sprawa że oni też już inaczej patrzą na takie mamy "po przejściach" no i trzecia sprawa mój lekarz tam pracuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Kamcia a zadowolona jestes z niego? :)

bardzo!!dlatego wózeczek czeka na Piotrka :)
    super duża, głęboka gondola
    duża tez spacerówka
    jedna ręka się prowadzi

Angela89, violett, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol ale Ci kobita rośnie :)
    A ci z ciśnieniem za wysokie masz? Ja mierzę 2x dziennie kontrolnie, bo przy cukrzycy lubi skakac i ginka zleciła kontrolnie.
    teraz mialam 140/88 i powiedzial ze jak bede miala powyzej 140/90 to mam dzwonic.
    Mowil ze moze byc wyzsze w ciazy ale ze to za duzo

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol ja zawsze u lekarza mam wysokie, a w domu ok 100/60

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol lepiej kontrolować pewnie. Ja na wizycie miałam 137/78 i kazała 2xmierzyć.
    Ale w domu mam niskie 100/60.
    Powyżej 140/90 dają leki obniżające,ale może u Ciebie to syndrom "białego fartucha". Ja mam syndrom granatowego bo.takie mają w Gravidzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff fajnie, to pewnie sie na niego zdecyduje. Na allegro jest w fajnej cenie z fotelikiem maxi cosi pebble, polecil mi tez ten fotelik ostatnio pan w sklepie.
    Tylko sie zastanawiam, czy trzeba dokupic jakas baze, ktora pozwoli na zamocowanie fotelika w samochodzie?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje dziewczyny ze sie unormuje, bo do tej pory na kazdej wizycie mialam dobre, wiec syndromu chyba ni ma ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja zaszalałam i młodego po wycieczce wysłałam do mamy. Teraz laba i opijam się coca colą. Jestem z niego bardzo dumna bo podobno bardzo pilnował dzieci i pomagał pani. :)

Oo ja w szpitalu swoich ubranek nie dam za nic. Nie wiadomo na jaką mamę się trafi, a nie chcę żeby nowe i nie ukrywajmy dość drogie ubrankami wsiąknęły, a to przecież moment. Nawet do szpitala kupuję zwykłą tetrę, nie będę brała pieluszek bambusowych bo jedna kosztuje 18 zł i nie chcę nikogo sponsorować. Jak z młodym byłam to mi szybko pampersy znikały. Jak w mydelniczkę położyłam 5 i poszłam do kibla to zostawały 3. Awantury nie robiłam bo za rękę nie złapałam...

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialyscie robioną cytologię w ciązy? :)

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja się zastanawiam nad carera lub sirion:-)
    Ale będę jeszcze w sklepie i mam nadzieję że pojezdze dwoma :-)
    Carera ma bardzo ładne kolory a sirion takie smutne????????
    Carera sprawdzona a sirion to nowy wypust więc nie pewny:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia cytologie robiłam na początku grudnia a w ciąży byłam już miesiąc później więc lekarz jej nie powtarzał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie malo dzis udzielalam, bo walczylam ze skanowaniem, kserowaniem i zalatwianiem papierow do tego glupiego zusu, ufff...dopiero moge odetchnac z ulgą..wszystko wyslalam na meila tej babki takze teraz tylko czekac na ta ich glupią decyzję.... wszytskie papiery przedstawialam a teraz mogą mnie pocałowac:) Pierwsze emocje z ta kontrola opadly, teraz wyczekuje tej glupiej decyzji i mam nadzieje ze zadnych glupot mi tam nie nawypisuja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sie z ciekawosci pytam, bo ja mialam ostatnia cytologie w maja 2015, no i mialam 2,05 powtarzana i wyniki sa spoko wszytsko w normie i sie zastanawiam czy inni tez robia ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja mialam pod koniec sierpnia cytologie i lekarz powiedzial mi ze jak byla do pol roku przed ciaza to mozna uznac

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja miałam cytologie w 10tci następna pod koniec.
    Dzierzba brawo dla Maksa :) Zuch chłopak :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w styczniu na początku ciąży :)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, ja wlasnie carere za te kolory polubilam :) podoba mi sie wersja granatowa z czerwonym lub szara, ale musze zobaczyc nq zywo :)

Sarcia ja mialam cytologie robiona w ciazy, jakos na poczatku.

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Ja mam ten szary jasny (bo jest jeszcze grafitowy )ale ten czerwony to cudeńko. Wybraliśmy ostatecznie szary bo to taki uniwersalny.

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaka mialyscie wpisana grupe wg Pappa ? Bo chcialam porownac z moja :)

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ