WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwa mi sie stawial maksymalnie 4razy w ciagu 2h. Tez sie wystraszylam. Mysle ze powinnas skonsultowac to z gin (o ile masz pewnosc ze to skurcze).
Dzierzba ja tez jakos nie potrafie drzemac w dzien. Duzo leze, ogladam filmy i seriale ale nie zasypiam - rzadko.
Zabciu dziwne sny w nocy to chyba taka nasza zmora.. Mnie tez sie czesto zdarzaja:(
Fajnie ze napisalyscie o rozmiarach, bo ja mialam wyrzuty ze glownie od 63 kupowalam i niewiele ponizej 60...
Zamowilam to lozeczko i materacyk:)
Drogi interes, a podpowiecie mi czy kurier (DHL) wnosi do gory? Sama na 4 pietro nie przytacham.. -
Witam się z rana.
Mam pytanie odnośnie suplementów dodatkowych typu magnez. Czy któraś dodatkowo łyka?
Ja od paru dni mam bardzo ciężkie i opuchnięte nogi, chodzę jak słoń. Do tego od dwóch dni łapią mnie skurcze w łydki.
Byłam w aptece i kupiłam magnez specjalny dla kobiet w ciąży.
Wizytę mam dopiero 2.06 myślę że jak będę brała 1 dziennie to ok. Jak przejdzie po kilku dniach to odstawie. -
Żabka moja stała pora to tez 6.30 bo Maks do szkoły. Wyprałam się i zrobiłam sobie maseczkę
Nie chcę tłuc garami bo mój zaraz wstanie. On ma porażkę, bo tylko lekkie szmery słyszy w domu i się budzi. Siedzę u młodego w pokoju i kawkę piję.
Ksosia ja też czuję tuż nad spojeniem a czasem nawet kopy w szyjce ale częściej nad pępkiem, centralnie pod nim i w prawym boku tyle że u mnie tak ostatnio leżeli chłopcy. Poprzecznie jeden na drugim, no i pewnie pomału zaczyna im się robić ciasno we dwóch.
Kurier chyba do 30 kg wnosi. Z resztą poproś go ze względu na stan to napewno nie odmówi.
Miśka ja biorę żelazo dodatkowo a magnez można brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 07:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiska można i nie które nawet muszą.
Spokojnie jedna tabletka ci nie zaszkodzi:-)
Na wizycie powiedz jaki bierzesz bo może gin poleci lepszy.
Ja kupiłam magnez b6 bo gin mówił że aspargin ma więcej potasu niż magnezu.
Nie wnikam kupiłam b6.
Ja już po śniadanku i kawusi
Mały nie fikal czyli leży obrocony inaczej albo gdzieś głęboko
Ja też mam juniora nisko tak jak wy dwa razy była okazja zobaczyć go nad pepkiem
Od wczoraj wieczor mam okropna zgage nie mogłam usunąć bo wszystko mi się coraz. Ale i też od popołudnia czułam jak wszystkie narządy bolą i się Cisna więc nie zdziwiła mnie ta zgaga.
Dzierzba współczuję mężowi takiego lekkiego snu.
Przekichane.
Ja to muszę mieć ciszę spokój do zasypianie nawet tv nie może grać (usne przy tv popołudniu a wieczorem muszę naprawdę być zmęczona żeby zasnąć ale znowu się przebudzam) i szczególnie luz w nogach nikt mi nie może siedzieć na łóżku bo mi ciasno hahaha -
nick nieaktualnyDzierzba wrote:A wiesz,że czytałam, że w brzuszku bliźnięta się szukają i dotykają tak jakby świadomie? Jaaaa! Czad! Może jak ich później będę razem kładła to będą spokojniejsi? Tak sobie kombinuję właśnie
Ale to prawda:-)
Zobaczysz jak dorosła to jeden o drugiego będzie się dopominal
Mi się marzymy bliźniaki:-)
-
Żabka ja to śpię bardzo twardo, jak mnie ktoś nie obudzi własnoręcznie to nic mnie nie ruszy. Kiedyś pożar mieliśmy w gospodarstwie bo ktoś oborę z ponad setką krów podpalił, pół województwa gasiło łącznie z helikopterem a ja to przespałam. Miałam wtedy 12 lat. Do Maksa też się nie budziłam jak kwilił, a kwilił potężnie. Mama mnie budziła wtedy
-
Może trochę przesadzam ale bliźniaki to takie coś jakby trochę na pograniczu cudu, bo ich zachowania później są też inne, szczególnie w ciążach jednojajowych. Ponoć niektóre czują co się dzieje z drugim, jest między nimi dziwna więź. Ile w tym prawdy to nie wiem ale się przekonam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 07:35
-
Ach i mam jeszcze taką ciekawostkę dla tych co chcą kupować mebelki i łóżeczko na ostatni gwizdek. Moja koleżanka mama "wrześniowa 2015" kupiła nowe łóżeczko na Allegro w lipcu i po miesiącu dzwoniła do producenta pytać czy będzie jeszcze długo śmierdziało? Powiedziała że dobrze że pokój czekał już przygotowany i solidnie wietrzony przez ponad 2 miesiące bo smród lakierów był okropny.
-
nick nieaktualnyDzierzba podziwiam i oczy robię bo nie odwierzam hihi
Ja jak córkę urodziłam to trzy sekundy przed nią się budziłam bo czułam że się przebudza.
A jak kwilila to na baczność od razu stawalam.
Przez to się nie wysypialam bo moje pobudki czasami były przez powodu poprostu sprawdzałam czy u niej wszystko ok.
Za to mąż spał jak zabity nic go nie obudziło jak się córką darła to się budził i mówił żebym coś zrobiła żeby nie płakała
Ale nie dziwię się bo pracował po dwie zmiany bez przerwy nawet w niedzielę więc był na prawdę nie wyspany i zmęczony.
Ale nie będę tłumaczyć męża hihi
Tak ja miałam ciekawa jestem jak to teraz będzie bo mówią że drugie dziecko jest inne od pierwszego.
Ja się aż boję co to będzie bo córką była bardzo grzeczna cały czas spala,siku,kupka,i jeść
Ja przy niej robiłam wszystko:-)
Wychodzi ze z drugim będzie jazda hahahha
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
witam się i ja
z kawunia i orzeszkami (zeby nie było, ze na czczo)
Kładę się okolo 22:30, wstaje z budzikiem o 7:30 (z kotem troszkę wcześniej) i ledwo,bo jeszcze bym pospała...w nocy max jedna pobudka na siusiu, ale i tak ide z zamkniętymi oczami
czyli spie jak zabita, ale do zasypiania i porannego spania muszę mieć absolutną ciszę-wszystko usłyszę
a co do r.56-wczoraj przeglądałam zdjęcia Emilki i 56 na niej wisiało, dobrze zapamietałam , że nosilismy dość długo, by nie żalować zakupów. Teraz też mam sporo 56 i 62 (ten rozmiar też nie był długo). A urodziła się 53 cm, więc bardzo przeciętnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 07:48
-
Ponoć jest tak, że drugie zachowuje się odwrotnie niż pierwsze, a młody był idealny, spał od 19.00 do 4.00,nie miał kolek, nie płakał przy ząbkach a szły mu po 4. Ja tylko proszę,by chłopcy nie byli jak tatuś bo on do 2 rż budził się co pół h, nie spał godzinę i się darł i potem znów spał pól i tak wkoło. Teściowa podobno w szpitalu wylądowała bo zemdlała ze zmęczenia na ulicy.
-
nick nieaktualnyMoja bratowa ma takiego ancymonka synka też mdlala bo tak wykończona.
Wychodzi ze junior nie będzie miał kolek,może pośpi dłużej ale będzie miał motor w doopie hahahahhaha
Co ma być to będzie i tak damy radę bo musimy.
Kurcze moja córka już któryś raz mówi że uszy ma zatkało po chwili się odtykaja wrrr
Muszę jakiegoś lekarza poszukać niech tam spojrzy w te uszy.
Leżę w łóżku i mam lenia
A tu trzeba się zbierać iść do sklepu po coś do jedzenia przecież zaraz kolejki będą i wszystko wykupia:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 07:52
-
nick nieaktualnyBlizniaki musza czuc ze tam ktos jeszcze jest i to jest takie slodkie. Rozczulam sie gdy ogladam noworodki- blizniaki. Ja sie tula albo nawzajem ssa kciuka
A co do naszych pojedynczych ciaz ( choc pewnie blizniakow tez to dotyczy) to PONOC dzieci w 29 tc sa juz swiadome ze sa gdzies i jest jakies "zewnatrz"
Tak jakby cos co sie ukazuje przed swiadomoscia ja- mama.Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:dz9ierzba
tez sie boje ze drugie bedzie inneprzeciwieństwo
Emilka też niemal ideał (zawsze iktos musiał obok być , nawet obcy, ale musiał), regularne spanie, bez kolek, infekcji...
oj synus da nam popalić ??
Może da popalić
Tak mówią a okaże się w praktyce
Ja też się boje tym bardziej że chłopaki to gatunek rozrabiakow są wszedzie -
oj zabka
choc Emilka była złota, to odpoczac nie dał-nie spała w dzień (max 2x po równiutkie 30 min) i zawsze obok ktos musiał być, czy w domu czy w szpitalu...wystarczył czlowiek w obrebie kilku metrów, ale do wc juz ze spokojem nie szłam
koleżanka ma 2,5 letnia córke-zawsze mowiła, ze złote dziecko, w zeszłym roku urodziła sie syn-ten okazał sie wręcz diamentowy
więc nadzieja jeat