WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A_n_k_a_80 wrote:Wiecie co kupilam do szpitala dady premium rozmiar 1, na szcescie tylko paczke i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, nalalam do probki wody i dopiero po jakims czasie czuje ze jest sucha od srodka, moze za duzo tam tej wody wlalam ok 0,060ml... pewnie bedziecie sie smialy, ale skusila mnie cena
uzywalyscie ich chodzi mi o mamy ktore juz maja dzoeciaczki
Nie polecam szczerze jeśli chodzi o pieluchy to mam dość duże doświadczenie bo szukałam zawsze czegoś tańszego, ale efekty były zwykle te same przeciekało albo mocz, albo kał albo jedno i drugie albo odparzały albo Młody miał na nie uczulenie więc jeśli chodzi o pieluchy jednorazowe to zawsze polecam te z firmy Pampers bo są najlepsze a jeśli o nie chodzi to są jedne najlepsze te w białych paczkach te w zielonych też bardzo dobre ale jednak w białych najlepsze ja już kupiłam zapas 2 zielonych chce kupić jeszcze zapas białych jedynek pamiętam jak w pierwszym miesiącu wyliczyłam, że młody zużył 168 pieluchjest tego troche
Ps. Basia się chyba przekręciła bo kopie mnie wiadomo gdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:31
-
nick nieaktualnyJa na pierwszy miesiąc białe Pampersy, a potem będę myślała co dalej. Fakt, że muszą być dobre bo smułka to ciężka kupa:D Dla mam chłopaków polecam jajka i fiutka przed kupą nasmarować oliwką.
Kiedy z maluszkami zamierzacie wyjść na pierwszy spacer?? zakładając, że we wrześniu i październiku pogoda będzie ładna?
Można wychodzić po pierwszym tygodniu?? zapomniało mi się trochę
Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja tam dady polecam, teraz używamy tych z lidla nowych i też są fajne cienkie i miękkie. Pampersy zielone dla mnie zbytnio pachniały - są perfumowane jakoś. Tak na prawdę każda mama będzie musiała znaleźć dla swojego dziecka "idealne" pampersy bo każdej co innego pasuje lub przeszkadza. Młodej każde pasowały oprócz babydream po których miała odparzenia oraz przeciekały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:37
Ania91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:A ja tam dady polecam, teraz używamy tych z lidla nowych i też są fajne cienkie i miękkie. Pampersy zielone dla mnie zbytnio pachniały - są perfumowane jakoś. Tak na prawdę każda mama będzie musiała znaleźć dla swojego dziecka "idealne" pampersy bo każdej co innego pasuje lub przeszkadza. Młodej każde pasowały oprócz babydream po których miała odparzenia oraz przeciekały.
Dla mnie z babydream i te stare z lidla jak napuchły to były twarde jak kamień i sztywne. -
nick nieaktualnyMy z córką wyszliśmy w marcu ze szpitala i u nas nawet nie było mowy o werandowaniu, wizyta od lekarza do lekarza na to nie pozwalała. Teraz też nie zamierzam werandować. Sukienki bym na wyjście ze szpitala nie ubrała, na początek stawiam na wygodę. Na strojenie przyjdzie czas.
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:My z córką wyszliśmy w marcu ze szpitala i u nas nawet nie było mowy o werandowaniu, wizyta od lekarza do lekarza na to nie pozwalała. Teraz też nie zamierzam werandować. Sukienki bym na wyjście ze szpitala nie ubrała, na początek stawiam na wygodę. Na strojenie przyjdzie czas.
No właśnie tak myślałam, bo mały był w pajacyku. I tak chyba zostanę przy małej. -
nick nieaktualny
-
My pampersy 0, potem Dada
Angela my też w marcu wyszliśmy i zero werandowania. Położna mówiła, że odchodzi się od tego i normalnie dziecko brać na spacermy od razu po wyjściu ze szpitala, gdzie spędziliśmy 7 dni, 8 byliśmy na spacerze.
Co do wkladek i owłosienia słyszałam to samobez wkładki i z zarostem zdrowiej
Angela89, Macioszczyczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Według mnie najlepiej i najwygodniej. Jeszcze na ubierasz się sukieneczek
To na pewno.
Mam nadzieję, że tylko pogoda dopisze nam wszystkim.
Komplety mam na wyprawkę już wybrane dwa:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f9572ffd5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d292a67f7bea.jpgAngela89, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:To na pewno.
Mam nadzieję, że tylko pogoda dopisze nam wszystkim.
Komplety mam na wyprawkę już wybrane dwa:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f9572ffd5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d292a67f7bea.jpg
My pod koniec sierpnia się kroimy więc liczę że będzie ładnie, no i wrzesień też -
nick nieaktualnyAngela dzieki wielkie, jutro sprobuje i kupie te paski. Mysle, ze nie ma tego duzo, ale lepiej sprawdzic.
Jeszcze jak na zlosc rozbolal mnie dol brzucha jak na okres, wzielam nospe i leze, mam nadzieje, ze przejdzie. Troszke przesadzilam, bo wlasnie skonczylam sprzatanie lazienki, kurze i mycie podlog w calym domu. Mam nadzieje, ze ten bol to tylko przez przeciazenie i zaraz minie, juz grzecznie leze ehh -
nick nieaktualnyviolett wrote:Angela dzieki wielkie, jutro sprobuje i kupie te paski. Mysle, ze nie ma tego duzo, ale lepiej sprawdzic.
Jeszcze jak na zlosc rozbolal mnie dol brzucha jak na okres, wzielam nospe i leze, mam nadzieje, ze przejdzie. Troszke przesadzilam, bo wlasnie skonczylam sprzatanie lazienki, kurze i mycie podlog w calym domu. Mam nadzieje, ze ten bol to tylko przez przeciazenie i zaraz minie, juz grzecznie leze ehh
Ja miałam spodnie od piżamy mokre jakbym popuściła no ale zwieracze jeszcze mam ok i byłam pewna że to nie to. A jak się to powtórzyło to już na 100% wiedziałam że coś jest nie tak. Identyczne uczucie miałam w 30tc tylko wody poszły cale i poszło wszystko i byłam mokra do kolan. -
nick nieaktualny
-
Madziulla ja zakładałam w szpitalu body i półspiochy. Pajacyki w domu.
Młodego po wyjęciu z inkubatora ubrali w jakiś kaftanik do kolan i zawineli w rożek. Zaraz go przebrałam w jego własne ubrankabyło dla mnie oczywiste, że w szpitalnych po setce dzieci nie będzie leżał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:06