X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potem rozmyślałam o tych majtkach i coś w tym jest.. bo przez majtki powietrze swobodnie przechodzi, a na wkładce różnie. Ale te włosy...? Mnie tam swędzi bożena jak mam za długie..:P

Ania91, Angela89 lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Wiecie co kupilam do szpitala dady premium rozmiar 1, na szcescie tylko paczke i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, nalalam do probki wody i dopiero po jakims czasie czuje ze jest sucha od srodka, moze za duzo tam tej wody wlalam ok 0,060ml... pewnie bedziecie sie smialy, ale skusila mnie cena :) uzywalyscie ich chodzi mi o mamy ktore juz maja dzoeciaczki :)

Nie polecam szczerze jeśli chodzi o pieluchy to mam dość duże doświadczenie bo szukałam zawsze czegoś tańszego, ale efekty były zwykle te same przeciekało albo mocz, albo kał albo jedno i drugie albo odparzały albo Młody miał na nie uczulenie więc jeśli chodzi o pieluchy jednorazowe to zawsze polecam te z firmy Pampers bo są najlepsze a jeśli o nie chodzi to są jedne najlepsze te w białych paczkach te w zielonych też bardzo dobre ale jednak w białych najlepsze ja już kupiłam zapas 2 zielonych chce kupić jeszcze zapas białych jedynek pamiętam jak w pierwszym miesiącu wyliczyłam, że młody zużył 168 pieluch :D jest tego troche

Ps. Basia się chyba przekręciła bo kopie mnie wiadomo gdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:31

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszy miesiąc białe Pampersy, a potem będę myślała co dalej. Fakt, że muszą być dobre bo smułka to ciężka kupa:D Dla mam chłopaków polecam jajka i fiutka przed kupą nasmarować oliwką.

Kiedy z maluszkami zamierzacie wyjść na pierwszy spacer?? zakładając, że we wrześniu i październiku pogoda będzie ładna?
    Można wychodzić po pierwszym tygodniu?? zapomniało mi się trochę :D

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziewczynkę mogę przy wyjściu ze szpitala ubrać w sukienkę? Czy lepiej zostać przy pajacyku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę, że będzie ładnie i obejdzie się bez werandowania :P
    my wróciliśmy ze szkoły rodzenia, była pogadanka o połogu, mojemu się nie co słabo zrobiło, ale druga część znacznie przyjemniejsza, bo był masaż ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nie zamierzam używać
    Pampersy zielone a potem i dada
    Zimą spacer po 2 tyg werandowania ,latem nawet od razu można
    Tak w skrócie

Ania91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dady polecam, teraz używamy tych z lidla nowych i też są fajne cienkie i miękkie. Pampersy zielone dla mnie zbytnio pachniały - są perfumowane jakoś. Tak na prawdę każda mama będzie musiała znaleźć dla swojego dziecka "idealne" pampersy bo każdej co innego pasuje lub przeszkadza. Młodej każde pasowały oprócz babydream po których miała odparzenia oraz przeciekały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:37

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja tam dady polecam, teraz używamy tych z lidla nowych i też są fajne cienkie i miękkie. Pampersy zielone dla mnie zbytnio pachniały - są perfumowane jakoś. Tak na prawdę każda mama będzie musiała znaleźć dla swojego dziecka "idealne" pampersy bo każdej co innego pasuje lub przeszkadza. Młodej każde pasowały oprócz babydream po których miała odparzenia oraz przeciekały.

Dla mnie z babydream i te stare z lidla jak napuchły to były twarde jak kamień i sztywne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z córką wyszliśmy w marcu ze szpitala i u nas nawet nie było mowy o werandowaniu, wizyta od lekarza do lekarza na to nie pozwalała. Teraz też nie zamierzam werandować. Sukienki bym na wyjście ze szpitala nie ubrała, na początek stawiam na wygodę. Na strojenie przyjdzie czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My z córką wyszliśmy w marcu ze szpitala i u nas nawet nie było mowy o werandowaniu, wizyta od lekarza do lekarza na to nie pozwalała. Teraz też nie zamierzam werandować. Sukienki bym na wyjście ze szpitala nie ubrała, na początek stawiam na wygodę. Na strojenie przyjdzie czas.

No właśnie tak myślałam, bo mały był w pajacyku. I tak chyba zostanę przy małej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    No właśnie tak myślałam, bo mały był w pajacyku. I tak chyba zostanę przy małej.

Według mnie najlepiej i najwygodniej. Jeszcze na ubierasz się sukieneczek :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pampersy 0, potem Dada :)
    Angela my też w marcu wyszliśmy i zero werandowania. Położna mówiła, że odchodzi się od tego i normalnie dziecko brać na spacer :) my od razu po wyjściu ze szpitala, gdzie spędziliśmy 7 dni, 8 byliśmy na spacerze.
    Co do wkladek i owłosienia słyszałam to samo :) bez wkładki i z zarostem zdrowiej ;)

Angela89, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Według mnie najlepiej i najwygodniej. Jeszcze na ubierasz się sukieneczek :)

To na pewno. :)
    Mam nadzieję, że tylko pogoda dopisze nam wszystkim. ;)

Komplety mam na wyprawkę już wybrane dwa:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f9572ffd5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d292a67f7bea.jpg

Angela89, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    To na pewno. :)
    Mam nadzieję, że tylko pogoda dopisze nam wszystkim. ;)

Komplety mam na wyprawkę już wybrane dwa:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9f9572ffd5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d292a67f7bea.jpg

My pod koniec sierpnia się kroimy więc liczę że będzie ładnie, no i wrzesień też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dzieki wielkie, jutro sprobuje i kupie te paski. Mysle, ze nie ma tego duzo, ale lepiej sprawdzic.
    Jeszcze jak na zlosc rozbolal mnie dol brzucha jak na okres, wzielam nospe i leze, mam nadzieje, ze przejdzie. Troszke przesadzilam, bo wlasnie skonczylam sprzatanie lazienki, kurze i mycie podlog w calym domu. Mam nadzieje, ze ten bol to tylko przez przeciazenie i zaraz minie, juz grzecznie leze ehh

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie jak to jest w szpitalu ubiera się z pajacyka i body?
    czy sam pajacyk wystarczy? bo zielona jestem w tym temacie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula
    U nas szpital daje ubranka
    a ubieranie zawsze stosowne do pogody /temperatury

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela dzieki wielkie, jutro sprobuje i kupie te paski. Mysle, ze nie ma tego duzo, ale lepiej sprawdzic.
    Jeszcze jak na zlosc rozbolal mnie dol brzucha jak na okres, wzielam nospe i leze, mam nadzieje, ze przejdzie. Troszke przesadzilam, bo wlasnie skonczylam sprzatanie lazienki, kurze i mycie podlog w calym domu. Mam nadzieje, ze ten bol to tylko przez przeciazenie i zaraz minie, juz grzecznie leze ehh

Ja miałam spodnie od piżamy mokre jakbym popuściła no ale zwieracze jeszcze mam ok i byłam pewna że to nie to. A jak się to powtórzyło to już na 100% wiedziałam że coś jest nie tak. Identyczne uczucie miałam w 30tc tylko wody poszły cale i poszło wszystko i byłam mokra do kolan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pajacyk i body na krótki rękaw, ale mam też takie koszulki wiązane. I dresik ten na drugim zdjęciu. Ale to tylko do wyjścia, bo szpital ubranka na cas pobytu u nas zapewnia.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja zakładałam w szpitalu body i półspiochy. Pajacyki w domu.
    Młodego po wyjęciu z inkubatora ubrali w jakiś kaftanik do kolan i zawineli w rożek. Zaraz go przebrałam w jego własne ubranka :) było dla mnie oczywiste, że w szpitalnych po setce dzieci nie będzie leżał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:06

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ