X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem niemal pewna ;)

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę, że nierzadko bardzo trafne ;)

http://iv.pl/images/90845348672949387346.jpg

kamciaelcia, mmargol, Dzierzba, claudiuszek, Kornelia85, A_n_k_a_80, żabka04, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol wynik moczu jak najbardziej ok, ciężar właściwy w ciąży może być ciut wyższy, a u Ciebie to maleńkie ciut ;)

mmargol lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a dlaczego nie polecacie monitora tego pieluszkowego? Ja myślalm, że jest bardziej funkcjonalny bo można go wziąć wszędzie ze sobą-do wózeczka itp...ale teraz już sama nie wiem....Miała któraś ten pieluszkowy np respinsense?

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudna pogoda :) las, słoneczko :) chyba z tej działki nie wrócę ;)

Mmargol powodzenia na wizycie :) dzisiaj jakoś masz wcześnie ;) nie na 21 ;) ja dopiero 01.06

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    dziewczyny, a dlaczego nie polecacie monitora tego pieluszkowego? Ja myślalm, że jest bardziej funkcjonalny bo można go wziąć wszędzie ze sobą-do wózeczka itp...ale teraz już sama nie wiem....Miała któraś ten pieluszkowy np respinsense?
    Claudiuszek mam ten pieluszkowy snuza go, jest do bani. Musi dotykać brzuszka inaczej nie działa. Poza tym drgania wózka na chodniku, trzęsienie samochodu podczas jazdy oszukują działanie monitora udając oddech. No i dziecko koło 4 mc swobodnie sobie monitor odczepi od pieluchy, a siedzace już w ogóle bez problemu. Do 12-13 mc mogą występować problemy oddechowe, więc monitor pieluszkowy nie jest dobrym rozwiązaniem, a kosztuje też nie mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 17:18

claudiuszek, Angela89 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...moj mąż mnie zaskoczył bo ciągle mowil ze jest czas na rzeczy dla maluszka...ale byliśmy ostatnio w Auchan i była promocja na laktator ręczny firmy lovi więc wzięłam...okazał się jednak do bani-za dużo roboty z nim. W każdym bądź razie mówię mu ze musimy jechać go zwrócić i na razie dam se spokój z tym...a on hasło ze mam nie odkładać wszystkiego na koniec i pomalutku trzeba szykować gniazdko dla syna w sypialni... Normalnie mnie zatkało bo jeszcze tydz temu miał czas. Ale cieszę się w końcu coś razem zrobimy dla maluszka bo ciuszki sama kupiłam choć w sumie bez jego wiedzy czyt.internet.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff Agatia dzięki-bo byłam o krok od kupna właśnie tego pieluszkowego ;-) Moje doświadczenie z niemowlakami sięga dna ;-) Dzięki!

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zbieram na szkołę rodzenia ;) i naszła mnie ochota na frytki belgijskie - chyba będę musiała męża zaciągnąć po zajęciach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba chyba jeden monitor i po jednej płytce w łóżeczku nie będzie działał. Bo te płytki działają razem, a nie.każda z osobna.
    Ja mam AC u jestem z niego zadowolona. To, że nie maa certyfikatu medycznego nie przeszkadza mi, bo i w czym? Ważne, że 3 razy zaalarmowal kiedy trzeba.
    Ale one jeszcze nie dawno miały certyfikaty, w szpitalach dalej jest mimo wszystko polecany. I tak na prawdę gdyby coś się stało to certyfikaty czy ich brak tu nie pomogą, ważne aby działało wtedy Kiedy trzeba. No I ważne aby dobrze to zamontować.

agatia lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ale cudna pogoda :) las, słoneczko :) chyba z tej działki nie wrócę ;)

Mmargol powodzenia na wizycie :) dzisiaj jakoś masz wcześnie ;) nie na 21 ;) ja dopiero 01.06
    Dzięki Agatia! Racja, wyjątkowo wcześnie, obstawiam, że część jego pacjentek musiała urodzić :D
    A 01.06 jak przystało na dzień dziecka będzie na pewno dla Was szczęśliwy - w sam raz na wizytę! :)
    Zazdroszczę działeczki, ja słyszę gwar uliczny, okna pootwierane. W dodatku juwenalia, więc wieczorem lepiej nie będzie, u mnie zawsze koncerty słychać ;)
    Może jutro pojadę odpocząć do rodziców pod miasto, podobno cały weekend ma być piękny i słoneczny :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kupilam do szpitala dady premium rozmiar 1, na szcescie tylko paczke i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, nalalam do probki wody i dopiero po jakims czasie czuje ze jest sucha od srodka, moze za duzo tam tej wody wlalam ok 0,060ml... pewnie bedziecie sie smialy, ale skusila mnie cena :) uzywalyscie ich chodzi mi o mamy ktore juz maja dzoeciaczki :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek cieszę się, że mogłam pomóc :)
    Angela dokładnie to samo zdanie mam o monitorze, ważne, że zadziałał kiedy trzeba :)
    Mmargol ja na działce w S-e, więc też Juwenalia ciut słychać :) niesie wodą ;) daj znać, jak po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 13:24

claudiuszek, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little fajne to lozeczko, proste, zwykle i biale, wlasnie takiego szukalam :D no i cena super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mam do Ciebie pytanie, bo pisalas niedawno na temat saczenia sie wod plodowych w poprzedniej ciazy. Jak odroznic, ze sa to wody plodowe?

Moze to glupie, ale od dwoch dni zauwazylam, ze mam czedto mokra wkladke, jest ona wilgotna, ale nie czuje tego kiedy wyplywa, uzywam najcienszych wkladek i nie przemakaja ani nic. Ale dziwi mnie to, bo zawsze mialam biala wydzieline, a to jest bezbarwne.

Od tego czasu zaczelam pic bardzo duzo wody mineralnej, bo mialam ten problem z nerkami i mysle czy to nie przez wode po prostu, ale martwie sie jednak troche.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela, mam do Ciebie pytanie, bo pisalas niedawno na temat saczenia sie wod plodowych w poprzedniej ciazy. Jak odroznic, ze sa to wody plodowe?

Mi jak zaczęły się sączyć wody od razu wiedziałam że coś jest nie tak, że to nie są moje upławy tego było po prostu za dużo. W moim przypadku musiała być mikrodziurka gdzieś bo jedynie odchodziły nad ranem lub gdy długo leżałam i wstawałam, dziecko było jak korek i blokowało uciekanie podczas chodzenia. Ja drugiego dnia jak znów sączyły się to było tego tyle że zebrałam to do kubeczka do moczu. Kolor bezbarwny a zapach bezzapachu według mnie. Teraz już jestem "mądrzejsza" i wiem że wody maja wysokie ph. Dlatego mam w domu paski. Wtedy jako pierwiastka dałam się w szpitalu zbyć mimo że lekarz już mówił o mikrodziurce, drugiego dnia mąż (lekarz) mojej dr który przyjmował mnie na ip też olał symptomy wmawiając mi że to upławy. Gdyby to były upławy nie pekł by mi całkowicie pecherz 30 tc czyli 5 tygodni po tym jak pierwszy raz byłam na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violetta jak mogę poradzić, pochodź dzień bez wkładki wtedy da się zaobserować ilość upławów. Wiem że to nie higieniczne no ale przynajmniej wiadomo ile tego jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po całym dniu. Niby wolne, a cały czas w biegu i jestem zmęczona jakbym ciężko pracowała.
    Dzisiaj mąż szedł na nocną zmianę i cały dzień pilnie chciał, żebym mu towarzyszyła "bo lubi ze mną być".. Aż mnie zatkało i powiedziałam "coś nowego". ;)

Przy okazji cały dzień towarzyszy mi budyń w mózgu. Albo się wyłączam, albo robię rzeczy totalnie bez sensu. Miałam wcisnąć klamkę, jak będę zamykać drzwi w samochodzie.... A ja sobie siedzę w środku, wciskam tą klamkę i chcę wysiąść.. Mąż się na mnie patrzył tylko i się śmiał.

Postanowiłam też się dzisiaj za siebie wziąć i w ruch poszedł depilator. Na 3-4 tygodnie spokój.

Misia cieszę się z ZUSU i jednocześnie moje kondolencje:*

Dzierzba twoje porównania rozbawiają mnie na całego. Mój śmiechem żartem jakoś ogarnięty jest, chociaż jak się kochaliśmy to bał się że dzidzia jest za nisko i będzie ją klepał po głowie. Ale tak to wie, gdzie Hanka kopie najczęściej i na pewno wie, że rośnie w macicy. :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Violetta jak mogę poradzić, pochodź dzień bez wkładki wtedy da się zaobserować ilość upławów. Wiem że to nie higieniczne no ale przynajmniej wiadomo ile tego jest.

Słyszałam, że właśnie lepiej zmienić majtki, niż używać wkładki. Bo na wkładce kiszą się bakterie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Słyszałam, że właśnie lepiej zmienić majtki, niż używać wkładki. Bo na wkładce kiszą się bakterie.
    A tego nie słyszałam, ale człowiek całe życie się uczy. Tak samo kiedyś usłyszałam że lepiej mięc owłosienie na bożenie bo jest to lepsze ponieważ ciężej się bakterią dostać do pochwy :P

Żabcia_ lubi tę wiadomość

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ