X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można mieć swoje oraz można korzystać ze szpitalnych, ja planuje korzystać z ich bo słyszałam że u nas nasze znikają.

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Oliwki nie zamierzam używać
    Pampersy zielone a potem i dada
    Zimą spacer po 2 tyg werandowania ,latem nawet od razu można
    Tak w skrócie

Ja tyko dodam, że sukienka odpada przy wyjściu ze szpitala, musisz na początek dziecku ubierać o jedną warstwę więcej niż Ty masz

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie pajacyki używałam tylko do spania w sensie na noc, w dzień body i spodenki lub pół śpiochy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela, mam do Ciebie pytanie, bo pisalas niedawno na temat saczenia sie wod plodowych w poprzedniej ciazy. Jak odroznic, ze sa to wody plodowe?

Moze to glupie, ale od dwoch dni zauwazylam, ze mam czedto mokra wkladke, jest ona wilgotna, ale nie czuje tego kiedy wyplywa, uzywam najcienszych wkladek i nie przemakaja ani nic. Ale dziwi mnie to, bo zawsze mialam biala wydzieline, a to jest bezbarwne.

Od tego czasu zaczelam pic bardzo duzo wody mineralnej, bo mialam ten problem z nerkami i mysle czy to nie przez wode po prostu, ale martwie sie jednak troche.

ja też mam cały czas ostatnio mokrą wkładkę (czasami jak wstawałam w nocy czy rano to miałam mokre majtki, bo w nocy wkładek nie używam, aż musiałam bielizne zmieniać) i dzisiaj testowałam te wkładki do wykrywania wód płodowych i całe szczęście wszystko ok. Widać takie uroki ciąży :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia położna mówiła, że lepiej korzystać ze szpitalnych, bo jak Ci się dziecko na twoje uleje, bądź kupą ubrudzi to kisisz to w foliowej torebce dopóki mąż nie zaberze do domu, lub aż do samego wypisu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja też mam cały czas ostatnio mokrą wkładkę (czasami jak wstawałam w nocy czy rano to miałam mokre majtki, bo w nocy wkładek nie używam, aż musiałam bielizne zmieniać) i dzisiaj testowałam te wkładki do wykrywania wód płodowych i całe szczęście wszystko ok. Widać takie uroki ciąży :)

A może maluszek Ci naciska na pęcherz jak masz pełny w nocy

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to faktycznie sporo tego musialo byc. Szkoda, ze sie wtedy na IP porzadnie nie zajeli Toba, tego wlasnie sie boje, takich lekarzy eh.
    Ostatnio jak mialam akcje z ta kolka nerkowa trafilam na super lekarza, ktory wprost mi powiedzial, ze przyjalby mnie na oddzial, bo kolka nawraca i trzeba przebadac, ale nie ma miejsc. Podzwonil i powiedzial, gdzie jechac. Co prawda tam juz nie chcieli mnie przyjac, bo lek rozkurczowy pomogl, ale i tak bylam mu wdzieczna za zainteresowanie.

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka sa zlewy i można przeprac ubranko. Dla mnie te szpitalne są paskudne i mam świadomość jak je piora i dezynfekuja po kupach i ulaniach innych dzieci bleeeee.
    Ja nawet tetry dałam swoje, leżały na inkubatorku, bo szpitalne tetry z pieczatkami mnie obrzydzały.
    U nas nic nie ginęlo, mnie pielegniarka pytała czy pożycze innemu dzieciaczkowi pampersa bo mama nagle miała cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie wiem, myslalam, ze musze miec swoje ubranka na czas pobytu w szpitalu i na wyjscie. Slyszalam, ze na wyjscie musi byc cos z dlugimi rekawkami.

Uff, maly kopie i bol mija, ale mi sie teraz obrywa za ta nagla akcje sprzatania. Synek chyba woli, kiedy mama wyleguje sie na kanapie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A może maluszek Ci naciska na pęcherz jak masz pełny w nocy
    może też tak być, lekarz też to sugerował :) najważniejsze dla mnie że szyjka trzyma, na usg wszystko ok i wkładki niczego nie wykryły. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela to faktycznie sporo tego musialo byc. Szkoda, ze sie wtedy na IP porzadnie nie zajeli Toba, tego wlasnie sie boje, takich lekarzy eh.
    Ostatnio jak mialam akcje z ta kolka nerkowa trafilam na super lekarza, ktory wprost mi powiedzial, ze przyjalby mnie na oddzial, bo kolka nawraca i trzeba przebadac, ale nie ma miejsc. Podzwonil i powiedzial, gdzie jechac. Co prawda tam juz nie chcieli mnie przyjac, bo lek rozkurczowy pomogl, ale i tak bylam mu wdzieczna za zainteresowanie.
    Bo niestety na mamusie które są w pierwszej ciąży często patrzą jak na wariatkę która wymyśla, ja miałam takiego pecha 2 raz... w 19tc jak poszłam do nich z bólem brzucha który nie przychodził, fakt wtedy mnie odesłali do innego szpitala ale miałam wrażenie że patrzą na mnie jak na kłamczuchę. No tylko że nie kłamałam, wyrostek już dawał o sobie znać. No i w 24tc.. z tymi wodami. Jak się okazuje ani razu na IP nie byłam nie potrzebnie. Szkoda tylko że lekarze olewaja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze jestem juz nudna jesli chodzi o te wozki, ale wpadly mi w oko kolejne dwa:
    Camarelo Carera i Riko Nano.
    Dobrze kojarze, ze ktoras z Was miala Camarelo?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, corcia wazy 726g. Ogolnie wszystko z nia dobrze :-)
    Szyjka ladna, twarda 42 mm.
    Musze lykac zelazo i mierzyc cisnienie 4 razy dziennie..

alinka, Macioszczyczka, Angela89, violett, kamciaelcia, claudiuszek, żabka04, Malutka92, Pysiaczek89, Ewelina.Irl, _izunia_, Miśka***, AniaLewandowska, Broszka, martta lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Wiem, ze jestem juz nudna jesli chodzi o te wozki, ale wpadly mi w oko kolejne dwa:

Ja mam :P

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubierania w szpitalach nie dawajcie swoich ciuszków bo zobaczycie je na innych dzieciach serio niech ubierają je w co chcą a Wasze pociechy będą cudownie wyglądały w domu jak je wystroicie ;)

violett na pewno nie pasuje mu jak go coś tam uciska ;)

violett lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Ja jak przyszlam drugi raz z tym bolem to mnie zapytali, czemu znowu przyszlam ehh. Potem opieprzyli mnie, ze bralam tylko no spe, wiec jak mialo mi to pomoc na kolke. Ale pokazalam im ich wypis z poprzedniego dnia, gdzie w zaleceniach jest wziac nospe, a jak sie bol nasili to wrocic na IP.

Ogolnie najlepiej potraktowaly mnie tam polozne, lekarka juz sie uspokoila i tez byla w miare mila. Nie wiem, czy oni mysla, ze ludzie dla przyjemnosci do nich przyjezdzaja i jeszcze czekaja kilka godzin w kolejce?

Ale wiem tylko tyle, ze trzeba walczyc o swoje i jak dzieje sie cos niepokojacego to nie ma co sie zastanawiac, najwyzej wyjdzie sie na przewrazliwiona, a do tego tez mamy prawo, bo sie nie znamy, zostaje nam tylko nasza intuicja ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ale Ci kobita rośnie :)
    A ci z ciśnieniem za wysokie masz? Ja mierzę 2x dziennie kontrolnie, bo przy cukrzycy lubi skakac i ginka zleciła kontrolnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

ja mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam :P
    Ooo :) i mam nadzieje, ze polecasz :D
    Bo juz sie prawie zdecydowalam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a zadowolona jestes z niego? :)

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ