Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurczaczki
Ja mam dzis obiad na 6 osob do zrobienia. Odwołanie opdada a mnie bierze wirus- czuje jakbym miala gorączkę, gardło boli, nos lekko przytkanya tu cala chata do sprzatniecia, obiad do zrobienia, ciasto do upieczenia i jeszcze siebie trzeba uszykować
Jak pech to pech- nie bylam chora od stycznia
-
4me wrote:Tak. Juz myslalam, ze żadnej kolejnej książki o ciąży nie chce mi sie czytać ale ta zawiera takze fabule i jest momentami tak śmieszna, ze zaczelam i juz nie odlozylam
Polecam jak ktos siedzie juz w domu i ma dużo czasu
my z mężem dostaliśmy tą książke na ślub ;p świetna jest
Marzenia się spełniają
-
nick nieaktualny
-
Właśnie zauważyłam, że wcięło mój wczorajszy post.
A ja byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Wy piszecie, że wasze dzieciaczki mają nogi z jednej strony (bok, góra, dół), a moja mała już na drugim usg ma nogi ... uwaga - po obu stronach głowy ... lekarz się śmieje, że mała się drapie stópkami po głowie. Skoro on nic nie mówi, to chyba nie jest to coś nienormalnego, ale wolałabym, żeby ona już się jakoś "po ludzku" ułożyła, a nie jak "kobieta-guma"
Wogóle to witam się w 23 tygodniu i chyba 6 miesiącuTerazsięuda:-), skabarka lubią tę wiadomość
-
Angelaa wrote:mam pytanie , czy wam na wizytach lekarz mierzy długość szyjki ?? moge spytać jaka macie długą szyjke ?
Ja sie ostatnio ucieszylam bo mam 41,6 mm a to chyba dużo
Co do ułożenia mój kopie na dole baaardzo nisko ale z glowka różnie bywa. Na ostatnich dwóch usg byl strasznie pokręcony az lekarz sie smial...
-
Angela u mnie dokladnie tak samo badanie szxyjkki przebiega jak opisala 4me
Ja mialam ostatnio 3 cm byl kawalek jeszcze ale rozmazany obraz i gin nie woiedzial czy to jeszcze szyjka, 3 cm byl pewny.
Moja mala za kazdym razem glowkowo lezy. Dzis znovte ruchy sa bo sa ale bez szalu. -
u mnie lekarka mówi tylko, że mam długą szyje
ale nie mówi, oile centymetrów.
TeŻ mam ksiązke "Ciężarówką.." kupiłam ją przyjaciółce, kiedy zaszłą w ciąże, a teraz do mnie wróciła
dziś po raz pierwszy poczułam kopniaki powyżej pępka. Mała zawsze kopała bardzo nisko do tej pory. -
Ach, zapomniałam się pochwalić, zamówiłam pierwsze poważniejsze zakupy - jedzie do mnie łóżeczko (zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia), materacyk lateksowy, 3 prześcieradła i ręczniczek z kapturkiem. Już się nie mogę doczekać. Rzeczy do szpitala dla mnie dla dziecka planuję kupić w połowie lipca, do tego czasu wyklaruje mi się wizja czego tak naprawdę potrzebuję.
Gdybym kupowała łóżeczko jeszcze z miesiąc temu na pewno kupiłabym cały komplet z kołderką, poduszką, pościelą, ochraniaczami i resztą gadżetów. Dzisiaj wiem, że na początku mała będzie spać tylko na prześcieradle, w śpiworku na szelkach, kupię też rożek i ciepły kocyk minky - to do spania w wózku na dole w ciągu dnia. Poczytałam trochę i posłuchałam doświadczeń koleżanek , i tak wydaje mi się najsensowniej. Oczywiście życie może to zweryfikować, ale jakąś wizję na początek trzeba miećLady Savage, .ona., diatomka, 4me lubią tę wiadomość
-
Angelaa wrote:mam pytanie , czy wam na wizytach lekarz mierzy długość szyjki ?? moge spytać jaka macie długą szyjke ?
Mnie nie mierzy, tzn mierzy, ale nie mówi ile mam tylko mówi że wszystko w porządku.