X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze jeszcze dziecko zmienia pozycję bo chciałabym mieć piłeczkę jako brzuch a nie oponke do około moich bioder :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    No to dobrze ze jeszcze dziecko zmienia pozycję bo chciałabym mieć piłeczkę jako brzuch a nie oponke do około moich bioder :)
    Haha to nie koncert życzeń mamuska :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie robie pierwsze pranie ciuszkow malego <3 pogoda piekna to bedzie ladnie schlo :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    ja wlasnie robie pierwsze pranie ciuszkow malego <3 pogoda piekna to bedzie ladnie schlo :-)
    Ja swoje piore :D
    na początku sierpnia chce wyprac wszystko w plynie i proszku a pod koniec w tym dla dzieci

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki :/

Ja mam dzis obiad na 6 osob do zrobienia. Odwołanie opdada a mnie bierze wirus- czuje jakbym miala gorączkę, gardło boli, nos lekko przytkany :/ a tu cala chata do sprzatniecia, obiad do zrobienia, ciasto do upieczenia i jeszcze siebie trzeba uszykować :/
    Jak pech to pech- nie bylam chora od stycznia :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:46

wnidtv73dpzdszlc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie panowie wlasnie sprzataja - co za luksus :D

ciezarowke tez czytam, swietna jest, kupilam pare lat temu w poprzedniej ciazy.

4me nie daj sie wirusom! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak. Juz myslalam, ze żadnej kolejnej książki o ciąży nie chce mi sie czytać ale ta zawiera takze fabule i jest momentami tak śmieszna, ze zaczelam i juz nie odlozylam :D

Polecam jak ktos siedzie juz w domu i ma dużo czasu ;)

my z mężem dostaliśmy tą książke na ślub ;p świetna jest :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, la_Lenka dzięki za pomoc :)
    4me - mi tez podobają sie 2 i 3 najbardziej, ale nie jestem pewna czy będą pasować. Chyba rzeczywiście zamowię oba :)

4me lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie , czy wam na wizytach lekarz mierzy długość szyjki ?? moge spytać jaka macie długą szyjke ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam, że wcięło mój wczorajszy post.

A ja byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Wy piszecie, że wasze dzieciaczki mają nogi z jednej strony (bok, góra, dół), a moja mała już na drugim usg ma nogi ... uwaga - po obu stronach głowy ... lekarz się śmieje, że mała się drapie stópkami po głowie. Skoro on nic nie mówi, to chyba nie jest to coś nienormalnego, ale wolałabym, żeby ona już się jakoś "po ludzku" ułożyła, a nie jak "kobieta-guma" ;)

Wogóle to witam się w 23 tygodniu i chyba 6 miesiącu :)

Terazsięuda:-), skabarka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:56

Czarna_88 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum, chyba na sierpniowkach widziałam fotkę, że maluch próbował włożyć palec u stopy do nosa. Nie ma co się martwić, co najwyżej zazdrościć giętkości. ;)

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    mam pytanie , czy wam na wizytach lekarz mierzy długość szyjki ?? moge spytać jaka macie długą szyjke ?
    Mierzy zawsze co miesiac. Niestety to przynajmniej u mnie jest robione przez usg dopochwowe- chyba inaczej sie nie da. Troche z tym zachodzi bo najpierw fotel, pozniej usg dopochwowo a pozniej brzuch - ale najwaznisze, ze mu się chce i mierzy :)

Ja sie ostatnio ucieszylam bo mam 41,6 mm a to chyba dużo ;)

Co do ułożenia mój kopie na dole baaardzo nisko ale z glowka różnie bywa. Na ostatnich dwóch usg byl strasznie pokręcony az lekarz sie smial...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie dokladnie tak samo badanie szxyjkki przebiega jak opisala 4me
    Ja mialam ostatnio 3 cm byl kawalek jeszcze ale rozmazany obraz i gin nie woiedzial czy to jeszcze szyjka, 3 cm byl pewny.

Moja mala za kazdym razem glowkowo lezy. Dzis znovte ruchy sa bo sa ale bez szalu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lekarka mówi tylko, że mam długą szyje :) ale nie mówi, oile centymetrów.

TeŻ mam ksiązke "Ciężarówką.." kupiłam ją przyjaciółce, kiedy zaszłą w ciąże, a teraz do mnie wróciła :)

dziś po raz pierwszy poczułam kopniaki powyżej pępka. Mała zawsze kopała bardzo nisko do tej pory.

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko mierzy na usg mam coś koło 4 cm

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, zapomniałam się pochwalić, zamówiłam pierwsze poważniejsze zakupy - jedzie do mnie łóżeczko (zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia), materacyk lateksowy, 3 prześcieradła i ręczniczek z kapturkiem. Już się nie mogę doczekać. Rzeczy do szpitala dla mnie dla dziecka planuję kupić w połowie lipca, do tego czasu wyklaruje mi się wizja czego tak naprawdę potrzebuję.
    Gdybym kupowała łóżeczko jeszcze z miesiąc temu na pewno kupiłabym cały komplet z kołderką, poduszką, pościelą, ochraniaczami i resztą gadżetów. Dzisiaj wiem, że na początku mała będzie spać tylko na prześcieradle, w śpiworku na szelkach, kupię też rożek i ciepły kocyk minky - to do spania w wózku na dole w ciągu dnia. Poczytałam trochę i posłuchałam doświadczeń koleżanek , i tak wydaje mi się najsensowniej. Oczywiście życie może to zweryfikować, ale jakąś wizję na początek trzeba mieć :)

Lady Savage, .ona., diatomka, 4me lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:

Mnie nie mierzy, tzn mierzy, ale nie mówi ile mam tylko mówi że wszystko w porządku.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ