X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się moją zdobyczą z OLX

6gbl6v.jpg
    2d75wxv.jpg

Stan idealny. Używany sporadycznie przez 6 miesięcy :)

Staraczka23, Gusiak, Paulinek, agatka196, chabasse, kasig, Terazsięuda:-), Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :D
    glukoza przeszla gładko :D

Najpierw pobrana krew, po chwili glukoza i 2h czekania i znowu krew :)
    a ktoś pisał ze glukometrem mial mierzone pierw...

Wpadl facet do przychodni taki wkur... Szukal lekarza, darl sie ze od 2 dni w mieszkaniu lezy ciało bo jakas kobietka nie zyje a z pogotowia nie stwierdzili zgonu i musi to lekatz zrobic, boze ile ludzi potem czekalo a lekarza jakies poltorej godziny nie bylo, jak wrocil to facet po chwili znowu przyjechal wlazl na chama do gabinetu i dalej sie darl ze cos zle wypisal :D mowie wam kongo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys tez sie rozglądam za bujaczkami/lezaczkami :)

• justysss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przez przypadek weszłam na OLX i akurat niedaleko mnie babka chciała się pozbyc bo małe mieszkanie a więcej dzieciaczkow nie chce. Także wzięłam. Zero plam przetarć no dosłosnie perełka za 110 zł:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja miałam najpierw glukometrem żeby można było sprawdzić czy badanie moze zostać przeprowadzone, następnie pobierana krew->glukoza-> po 1h krew-> po 2h krew

Tak w ogóle to dzien dobry :) ps zamówiłam wczoraj pościelkę dla córeczki, jednak różową z kroliczkami i sowkami :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    a ma pytanie czy któras z was po tej luteinie czuje dyskomfort tak jakby było zapalenie szczypanie itd bo ja zaraz oszaleje czuje siew jakbym miała jkies zakażenie a to napewno po tych tabletkach ;/
    Ja miałam to samo na początku ciąży, właśnie po luteinie. Non stop bardzo bolesne podrażnienie.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinek ja miałam robione echo serca płodu, bo wyszła arytmia, ale podczaqs badania u kardiologa okazało się, że jest wszystko w porządku a arytmia często występuje w połowie ciaży, czasem nawet do końca a po urodzeniu znika.
    Wybierz dobrego specjalistę, by się uspokoić. Ja wybrałam najlepszego w mieście i nie żałuje. Wszystko nam wytłumaczył, pokazal.
    Trzymam kciuki by wszystko z maluszkiem było dobrze.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Byłam dzis na tych badaniach - jutro wyniki, mam nadzieję, że żadnego stanu zapalnego nie mam... Muszę jeszcze umówic się na badanie echa serca płodu, żeby sprawdzic czy z moim dzieciątkiem jest wszystko w porządku. Przyznam szczerze, że od wczoraj o niczym innym nie myślę. By może ta ginekolog dmucha na zimne, bo jest dobrą znajomą rodziny - tak tłumaczy mi to mój mąż, co nie zmienia faktu że się boję...
    glowa do gory! Tez bylismy na echu serca 2 tyg temu, tez sie bardzo balam, a okazalo sie, ze serce jest zdrowe :) w pozniejszych badaniach podobno juz trudniej wychwycic wszelkie nieprawidlowosci serca.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka widzisz ja tez rano o tym czytałam bo szukalam info czy wode moge wypic przed badaniami, suszylo mnie jak bym miala jakiegos kaca.

Niewiem tez jak u was ale mi po 30min strasznie chcialo sie do ubikacji czulam jak bym rozwolnienie miala miec ale spielam posladki :D

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym dniu. Dobrze,że napisałyście o tym eutyroxie, bo pewnie sama bym go wzięła przed swoim badaniem. Mój mąż przyniósł mi dziś z targu pierwsze polskie truskawki... po prostu obłęd, choć cena jak za zboże :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hej dziewczyny! Wczoraj miałam prenetalne badanie....nie weszłam wczoraj na kompa bo brakowało mi sił dosłownie...miejsce w którym miałam robione USG jest tak beznadziejnie i skomplikowanie położone ze pare razy zgubiliśmy droge jadąc z nawigacja !Mam nadzieje ze więcej mój lekarz nie skieruje mnie na te peryferia....oczywiście wizyta miała poślizg pół godzinny i weszliśmy dopiero przed 17stą...Wyniki jak najbardziej w porządku ,naprawdę Pani doktor się bardzo postarała...wszystko wyjsniała na bieżąco,nie mamy powodów do niepokoju :) Jedna co mnie zaskoczyło to to ,że naszej Milenc wyskoczył siurak !!Szok hahah no cóz...ważne ze zdrowe ale szkoda mi się zrobiło,ze nie będę mogła wiązać warkoczyków,czesac i pięknie ubierać.Ubrania dla chłopców sa mniej kolorowe...nudne wręcz ale cóz trzeba się pogodzić bo i informacja pewna siurak na pół monitora wyskoczył haha :) Ajj teraz trzeba pomyslec nad imieniem i kompeltowaniem garderoby co prawda skusiłam się już wcześniej za zakup kilku pięknych bodów ...ajjj :P Chyba miałam przeczucie jak na liscie na samym początku mimo ze zaznaczyłam dziewczynke na 90% to poprosiłam o niebieski kolor :)

Ubranka dla chlopcow tez sa kolorowe i bardzo ladne i przede wszystkim nie sa rozowe ;).

snoopy_etka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się w nowym dniu. Dobrze,że napisałyście o tym eutyroxie, bo pewnie sama bym go wzięła przed swoim badaniem. Mój mąż przyniósł mi dziś z targu pierwsze polskie truskawki... po prostu obłęd, choć cena jak za zboże :)

Tez podziekowalam :D

Chwalsie cena :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa chyba jest wrażliwa na pogodę, jak jej mama :P Wczoraj szalała jak nie wiem, dziś tak ponuro na zewnątrz to odsypia. Dopiero jak zjadłam słodkie pomarańcze to się raczyła niemrawo odezwać.
    Dziś wieczorem mam wizytę, może uda się choć kawałek buziaka uchwycić na usg, bo z połówkowego nie mam żadnej fotki.
    Jeszcze wam opiszę jako to czasem jestem niemyśląca - lekarz nam ostatnio pokazywał, że nie może dobrze pokazać buzi, bo mała ma dosłownie twarz wtuloną w łożysko. A moja pierwsza myśl to "ojej, czy ona się tam nie udusi skoro ma buzię zasłoniętą łożyskiem?!" Hehe, dobrze, że tylko to pomyślałam, a nie powiedziałam na głos, bo bym się chyba ze wstydu spaliła. :D

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka moja mała też jak to powiedział lekarz wręcz wkleiła się w łożysko i dokładnie to samo pomyślałam :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Widzę, ze znacznej części ta glukoza nawet smakowała, wiec może i u mnie pójdzie całkiem gładko... ciekawe jak tam Nancy, tez dziś chyba miala iść? =)

Coś mnie od dwóch dni kluje z prawej strony... ciezko nawet mi to nazwać... jakiś taki klujacy ból na dole z prawego boku, miala któraś z Was coś takiego?

Nie panikę i nie jadę do lekarza, bo nie jest to jakiś bardzo uciążliwy ból czy coś... raczej wydaje mi się, że może mała jakoś inaczej się ułożyła i coś mi tam uciska... sama nie wiem...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzień dobry =)

Widzę, ze znacznej części ta glukoza nawet smakowała, wiec może i u mnie pójdzie całkiem gładko... ciekawe jak tam Nancy, tez dziś chyba miala iść? =)

Coś mnie od dwóch dni kluje z prawej strony... ciezko nawet mi to nazwać... jakiś taki klujacy ból na dole z prawego boku, miala któraś z Was coś takiego?

Nie panikę i nie jadę do lekarza, bo nie jest to jakiś bardzo uciążliwy ból czy coś... raczej wydaje mi się, że może mała jakoś inaczej się ułożyła i coś mi tam uciska... sama nie wiem...

Jak na dole to moze to po prostu jajnik?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, truskawki po 12 zł za kilogram, ale małżonek wiedział, że dla mnie nie ma zbyt dużej ceny za pierwsze czerwoniutkie truskawki. Do tego kupił mi jeszcze moje ulubioneogórki małosolne i tak się zastanawiam, czy w ciąży nie ma przeciwwskazań do ich jedzenia - muszę poczytać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) A ja za 30minut wybieram sie na wizyte z moja położna środowiskowa. Ciekawe czy cos powie sensownego czy tylko da ulotki i do widzenia :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, ja tak miałam w sobotę i w niedzielę, dosłownie zwijałam się od tego bolącego kłucia. Lekarze na IP powiedzieli mi, że to więzadła i rozchodząca się macica. Dopiero wtedy jak będzie mnie boleć jak na okres i macica twardnieć, to mam do nich przyjeżdzać. Lekarz na wizycie w poniedziałek doradził APAP (jeśli naprawdę mocno boli), hydroksyzynę, melisę i kąpiel w letniej wodzie - ponoć rozluźnia. Ale zabronił mi przy tym noszenia pasa ciążowego, bo ponoć zwłaszcza w lecie niekorzystnie działa na dziecko.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :) dziś na 18:15 mamy wizytę :)

Gusiak wydaje mi się, że to Twoja malutka tak naciska:) Ja też tak miałam, sama trochę sobie naciskałam brzuch, żeby maluszka przesunąć, ale w końcu sam dal za wygraną i zmienił pozycję :) teraz już jest grzeczny :) wczoraj kopał cały dzień praktycznie aż miło :) a mój mąż wpatrzony w przestrzeń przez 15 minut dotykał brzucha i co trochę powtarzał " o teraz kopnął" , " i znowu" i miał taki błogi wyraz twarzy. że aż miło :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ