X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka nie jesyes sam,, tez nie wiem co ona robi :D

Jakies sniadanie musze zjesc bo taka glodna jestem nic nie jadlam

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - też mam iść na echo serca. Czy to badanie to USG + dokładne badanie serca? Bo zastanawiam się, czy lekarz będzie też dzidziusia mierzył, "ważył" jak na połówkowym. I czy mogłabym iść dopiero w 26 tygodniu, bo jednak po połówkowym lekarka kazała mi odczekać trochę, żeby zobaczyć różnicę w przyroście dziecka.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odróżniam dwa typy ruchów - jakieś takie lekkie kręcenie/przeciąganie i typowy kopniak, taki mocny pstryczek w jednym miejscu. Ale żeby wiedzieć czym dzidzula ruszyła to nie wiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    Anula, a w ktorym tyg mówili Ci, ze bedzie dziewczynka?? mi w 18tym powiedzieli, a teraz jak byłam, to nie mogła lekarz dostrzec i się tak zastanawiam czy i u nas nei okaze się,że chłopak, jesteśmy praktycznei w tym samym tygodniu ciąży :) a ja mam już kupę ubranek dla dziewczynki, aczkolwiek nasze pierwsze założenia i przeczucia były na chłopca, wiec jak małej cos wyrosnie to też bedziemy się cieszyc :)

Moj lekarz powiedział nam w 13tygodniu ciaży ,że prawdopodobnie dziewczynka bo"nie widzi nic miedzy nozkami" a ja juz sie nakręciłam i chyba reszte sobie dopowiedziałam....ajj...troche śmiac mi sie z siebie chce...tez narobiłam rózowo-białych zakupów ale dzisiaj dla pocieszenia wybrałam sie po sklepach z męzem i cos tam kupilismy juz pod chłopca.Lekarka powiedziała ze na 100% bo wywalił siuraka na pół monitora ...szkoda mi tych warkoczyków,spineczek...

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja bym ciągle mowila ze odczuwam czkawke malej :D

Wczoraj widzialam wzmianke o nakladkach na piersi do karmienia tak?
    Chcialam sie poradzic tych ktore juz rodzily :)
    Te nakladki zależą od sutka? Troche brzmi glupio ale wiadomo nie kazda z nas ma identuczne, moje prawie nigdy nie sterczaly i tak mysle chyba powinnam kupic bo maluch nie bedzie mogl chwycić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny - też mam iść na echo serca. Czy to badanie to USG + dokładne badanie serca? Bo zastanawiam się, czy lekarz będzie też dzidziusia mierzył, "ważył" jak na połówkowym. I czy mogłabym iść dopiero w 26 tygodniu, bo jednak po połówkowym lekarka kazała mi odczekać trochę, żeby zobaczyć różnicę w przyroście dziecka.
    Ja byłam u kardiologa, który jest specjalistą w wadach serca płodu. Sprawdzał tylko i wyłącznie serduszko, jego kształt, czy nie ma żadnych dziur, jakie są przepływy. Sprawdzał tez tętnice, ale nic po za tym. Nie jest ginekologiem, więc nie mierzył i nie ważył,
    Pewnie zależy do kogo pójdziesz.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

U mnie w Lublinie niestety nigdzie nie robią echa i muszę jechać do Wa-wy. Tu masz opis z tego ośrodka gdzie ja będę robić:
    http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
    - termin mieli dopiero na 7 lipca, więc u mnie będzie to 29. tydzień. Najlepiej zadzwoń i spytaj - mnie przy zapisie pytali co się dzieje i wtedy ustalali, czy trzeba szybko, czy spokojnie mogę poczekać.
    A dostałaś skierowanie na NFZ? Bo ja muszę latać i kombinować - mój lekarz prywatnie nie może i muszę przez przychodnię załatwiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:15

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawki nie umiem odróżnić.

Staraczka, gdzieś wyczytałam, że coś w tym stylu się dobrze sprawdza http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p

Choć mnie akurat problem nie dotyczy, bo ja mam antenki :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zrobić prywatnie, bo chodzę tylko prywatnie do ginekologa. Chociaż zalecenie tak naprawdę mam od neurologa, do którego chodzę na NFZ... Zadzwonię i dowiem się, bo u mnie robiłby to badanie ginekolog.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    U mnie w Lublinie niestety nigdzie nie robią echa i muszę jechać do Wa-wy. Tu masz opis z tego ośrodka gdzie ja będę robić:
    http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
    - termin mieli dopiero na 7 lipca, więc u mnie będzie to 29. tydzień. Najlepiej zadzwoń i spytaj - mnie przy eje i wtedy ustalali, czy trzeba szybko, czy spokojnie mogę poczekać.
    A dostałaś skierowanie na NFZ? Bo ja muszę latać i kombinować - mój lekarz prywatnie nie może i muszę przez przychodnię załatwiać.
    Daj znać czy Ci się udało!
    Ja poszłam prywatnie, do najlepszego specjalisty. Zapłaciłam 150 zł a czułam, że lekarz wie co robi. Raz byłam na nfz. To gin, który badał synka stwierdził, że nic nie widzi i mam przyjsć ze skierowaniem by zbadac serce. Olał mnie totalnie. W czasie badania rozmawiał przez tel, wiec się nie dziwnie, że nic nie widział. a po za tym po co mu skierowanie, skoro sam kazał przyjsc???? O placek z rabarbarem się upiekł :) Ale zapachy :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja czkawki nie umiem odróżnić.

Staraczka, gdzieś wyczytałam, że coś w tym stylu się dobrze sprawdza http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p

Choć mnie akurat problem nie dotyczy, bo ja mam antenki :P
    O dzięki bardzo, chyba kupie bo czuje ze pronlem bedzie :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo placek z rabarbarem... Zjadlabym :)

skabarka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    150 zł to niedużo... W tej poradni na Agatowej w Wa-wie koszt wynosi ok. 500 zł, ale ponoć to najlepszy ośrodek w Polsce i badanie robią ginekolodzy ze specjalizacją z kardiologii neonatologicznej - tylko tam kazał mi jechać mój lekarz. Dlatego tak zależy mi na skierowaniu z NFZ, ale ponoć z opisem usg (tego, na którym lekarz nie widział trzeciego naczynia pępowiny) i dokumentami mojej siostry (bo jest po operacji wrodzonej wady serca) nie powinnam mieć problemów ze skierowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:25

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oooo placek z rabarbarem... Zjadlabym :)
    Czy tylko ja nie lubię rabarbaru? :P

Ja bym za to ogólnie zjadła coś... Dopiero wciągnęłam 2 kanapki i nadal mnie ssie. Ostatnio jestem cały czas głodna, od poprzedniej wizyty przybyło mi 3kg, boję się co będzie dalej. :(

Paulinek lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka też nie lubię;/

ja robię zapiekankę makaronową z mielonym indyczkiem, ciecierzycą i sosem pomidorowym mniam mniam;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Czy tylko ja nie lubię rabarbaru? :P

Ja bym za to ogólnie zjadła coś... Dopiero wciągnęłam 2 kanapki i nadal mnie ssie. Ostatnio jestem cały czas głodna, od poprzedniej wizyty przybyło mi 3kg, boję się co będzie dalej. :(
    Ja tez ostatnio wiecej przytyłam- nie wiem teraz ile dokladnie bo boje sie wejdc na wagę :/ a zaraz chce sobie zrobić kawe i zjeść ciastko bo mam totalny spadek energii i sil witalnych... Totalny marazm :/

Mnie ostatnio strasznie ciągnie do ciast domowych- wlasnie takich z kruszonka i jakimiś owocami- maliny, rabarbar.....mmmmm juz mi ślinka leci na sama mysl :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad chilli con carne wiec znów poszaleje :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me proszę o przepis ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rabarbaru to jutro wyprobuje to :)
    Troche mniej kalorii niż tradycyjne ciasto kruche z kruszonka a w tym tona masla i maki ;)) moze wyrzuty sumienia będą tez mniejsze :D

http://durszlak.pl/przepis/dietetyczne-muffiny-z-rabarbarem?c=tag&t=dietetyczne-ciasto-z-rabarbarem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:40

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana na chilli;p

‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ