Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny - też mam iść na echo serca. Czy to badanie to USG + dokładne badanie serca? Bo zastanawiam się, czy lekarz będzie też dzidziusia mierzył, "ważył" jak na połówkowym. I czy mogłabym iść dopiero w 26 tygodniu, bo jednak po połówkowym lekarka kazała mi odczekać trochę, żeby zobaczyć różnicę w przyroście dziecka.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
magdalenkaihelenka wrote:Anula, a w ktorym tyg mówili Ci, ze bedzie dziewczynka?? mi w 18tym powiedzieli, a teraz jak byłam, to nie mogła lekarz dostrzec i się tak zastanawiam czy i u nas nei okaze się,że chłopak, jesteśmy praktycznei w tym samym tygodniu ciąży
a ja mam już kupę ubranek dla dziewczynki, aczkolwiek nasze pierwsze założenia i przeczucia były na chłopca, wiec jak małej cos wyrosnie to też bedziemy się cieszyc
Moj lekarz powiedział nam w 13tygodniu ciaży ,że prawdopodobnie dziewczynka bo"nie widzi nic miedzy nozkami" a ja juz sie nakręciłam i chyba reszte sobie dopowiedziałam....ajj...troche śmiac mi sie z siebie chce...tez narobiłam rózowo-białych zakupów ale dzisiaj dla pocieszenia wybrałam sie po sklepach z męzem i cos tam kupilismy juz pod chłopca.Lekarka powiedziała ze na 100% bo wywalił siuraka na pół monitora ...szkoda mi tych warkoczyków,spineczek... -
nick nieaktualnyLenka ja bym ciągle mowila ze odczuwam czkawke malej
Wczoraj widzialam wzmianke o nakladkach na piersi do karmienia tak?
Chcialam sie poradzic tych ktore juz rodzily
Te nakladki zależą od sutka? Troche brzmi glupio ale wiadomo nie kazda z nas ma identuczne, moje prawie nigdy nie sterczaly i tak mysle chyba powinnam kupic bo maluch nie bedzie mogl chwycić. -
nick nieaktualnyLilla My wrote:Dziewczyny - też mam iść na echo serca. Czy to badanie to USG + dokładne badanie serca? Bo zastanawiam się, czy lekarz będzie też dzidziusia mierzył, "ważył" jak na połówkowym. I czy mogłabym iść dopiero w 26 tygodniu, bo jednak po połówkowym lekarka kazała mi odczekać trochę, żeby zobaczyć różnicę w przyroście dziecka.
Pewnie zależy do kogo pójdziesz. -
Lilla My wrote:Dziewczyny - też mam iść na echo serca. Czy to badanie to USG + dokładne badanie serca? Bo zastanawiam się, czy lekarz będzie też dzidziusia mierzył, "ważył" jak na połówkowym. I czy mogłabym iść dopiero w 26 tygodniu, bo jednak po połówkowym lekarka kazała mi odczekać trochę, żeby zobaczyć różnicę w przyroście dziecka.
U mnie w Lublinie niestety nigdzie nie robią echa i muszę jechać do Wa-wy. Tu masz opis z tego ośrodka gdzie ja będę robić:
http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
- termin mieli dopiero na 7 lipca, więc u mnie będzie to 29. tydzień. Najlepiej zadzwoń i spytaj - mnie przy zapisie pytali co się dzieje i wtedy ustalali, czy trzeba szybko, czy spokojnie mogę poczekać.
A dostałaś skierowanie na NFZ? Bo ja muszę latać i kombinować - mój lekarz prywatnie nie może i muszę przez przychodnię załatwiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:15
-
Ja czkawki nie umiem odróżnić.
Staraczka, gdzieś wyczytałam, że coś w tym stylu się dobrze sprawdza http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p
Choć mnie akurat problem nie dotyczy, bo ja mam antenkiStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysnoopy_etka wrote:U mnie w Lublinie niestety nigdzie nie robią echa i muszę jechać do Wa-wy. Tu masz opis z tego ośrodka gdzie ja będę robić:
http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html
- termin mieli dopiero na 7 lipca, więc u mnie będzie to 29. tydzień. Najlepiej zadzwoń i spytaj - mnie przy eje i wtedy ustalali, czy trzeba szybko, czy spokojnie mogę poczekać.
A dostałaś skierowanie na NFZ? Bo ja muszę latać i kombinować - mój lekarz prywatnie nie może i muszę przez przychodnię załatwiać.
Ja poszłam prywatnie, do najlepszego specjalisty. Zapłaciłam 150 zł a czułam, że lekarz wie co robi. Raz byłam na nfz. To gin, który badał synka stwierdził, że nic nie widzi i mam przyjsć ze skierowaniem by zbadac serce. Olał mnie totalnie. W czasie badania rozmawiał przez tel, wiec się nie dziwnie, że nic nie widział. a po za tym po co mu skierowanie, skoro sam kazał przyjsc???? O placek z rabarbarem się upiekłAle zapachy
)))
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Ja czkawki nie umiem odróżnić.
Staraczka, gdzieś wyczytałam, że coś w tym stylu się dobrze sprawdza http://www.smyk.com/nuby-odciagacz-brodawek-sutkowych,p1080166121,swiat-niemowlaka-p
Choć mnie akurat problem nie dotyczy, bo ja mam antenki -
150 zł to niedużo... W tej poradni na Agatowej w Wa-wie koszt wynosi ok. 500 zł, ale ponoć to najlepszy ośrodek w Polsce i badanie robią ginekolodzy ze specjalizacją z kardiologii neonatologicznej - tylko tam kazał mi jechać mój lekarz. Dlatego tak zależy mi na skierowaniu z NFZ, ale ponoć z opisem usg (tego, na którym lekarz nie widział trzeciego naczynia pępowiny) i dokumentami mojej siostry (bo jest po operacji wrodzonej wady serca) nie powinnam mieć problemów ze skierowaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:25
-
4me wrote:Oooo placek z rabarbarem... Zjadlabym
Ja bym za to ogólnie zjadła coś... Dopiero wciągnęłam 2 kanapki i nadal mnie ssie. Ostatnio jestem cały czas głodna, od poprzedniej wizyty przybyło mi 3kg, boję się co będzie dalej.Paulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:Czy tylko ja nie lubię rabarbaru?
Ja bym za to ogólnie zjadła coś... Dopiero wciągnęłam 2 kanapki i nadal mnie ssie. Ostatnio jestem cały czas głodna, od poprzedniej wizyty przybyło mi 3kg, boję się co będzie dalej.a zaraz chce sobie zrobić kawe i zjeść ciastko bo mam totalny spadek energii i sil witalnych... Totalny marazm
Mnie ostatnio strasznie ciągnie do ciast domowych- wlasnie takich z kruszonka i jakimiś owocami- maliny, rabarbar.....mmmmm juz mi ślinka leci na sama mysl
-
nick nieaktualny
-
A co do rabarbaru to jutro wyprobuje to
Troche mniej kalorii niż tradycyjne ciasto kruche z kruszonka a w tym tona masla i maki) moze wyrzuty sumienia będą tez mniejsze
http://durszlak.pl/przepis/dietetyczne-muffiny-z-rabarbarem?c=tag&t=dietetyczne-ciasto-z-rabarbarem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:40
-
nick nieaktualny