Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Czy tylko ja nie lubię rabarbaru?
Ja bym za to ogólnie zjadła coś... Dopiero wciągnęłam 2 kanapki i nadal mnie ssie. Ostatnio jestem cały czas głodna, od poprzedniej wizyty przybyło mi 3kg, boję się co będzie dalej.
Ja nie lubię mimo ze dla większości to smak dzieciństwa hehe
Ssanie mialam wczoraj to M smial sie ze jak zjadlam 2 kanapki to mała je pochłonęła a kolejne dwie jak zjem to będą dla mnie -
Paulinek wrote:4me proszę o przepis
Podsmazam pokrojona cebule i czosnek. Dodaje mięso mielone wolowe. Jak sie zrumieni dodaje pomidory krojone z puszki, czerwona fasole i kukurydze. Najawazniejsze to przyprawy. Ja zawsze dodaje gotowa mieszankę do chilli con carne Np knorra- tylko, ze tam piszą aby dodac dwie lyzeczki a ja dodaje prawie cala paczke. Dwie lyzeczki nie dają żadnego! Smaku
Mozna oczywiscie samemu dodac pieprz, sol, kmin rzymski, chilli i cos tam jeszcze- przepisy w necie ale ja nigdy nie wiem w jakich proporcjach i nie mam tych wszystkich przypraw w domu
Na koniec dusze to wszystko razem z 10-15 min aż nabierze smaku przypraw i koloru a mięso zmięknie.
Podaje to z jogurtem greckim "on the top"i tortilla do lamania i przegryzania.
Meeega proste danie, które robi sie prawie samo;) i sprawdza sie tez na imprezach- jeszcze nigdy nie zostalo obojętnie jakiej ilości bym nie zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:48
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka wrote:A i gotowanie dla samej siebie, jednej osoby jest jakieś takie dołujące... ale mam nastrój na narzekanie dziś...
Sama uwielbiam takie typowe domowe jedzenie - więc od lat tylko dla siebie gotuję zupy, gulasze, klopsiki, piekę mięsa itd. Przyzwyczaiłam się - raz gotuję, mrożę w porcjach i mam na dłuższą chwilę. Bardzo często każde z nas je co innego. Ale też gotować lubię, trochę mniej wymyślać co to ma być.
-
Lila My na echu serca u nas nie bylo pomiarow takich wszystkich i dokladnych. Byla jedynie zmierzona kosc udowa, pani kardiolog zerknela tez na mozg, czy wszystko sie zgadza z wiekiem ciazy, potwierdzila plec, a tak to skupila sie na sercu. Wybadane wszerz i wzdluz
edit, podobno najlepiej echo robic w 22-24 tygodniu. Mysle, ze 26 to troche pozno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 13:04
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam ze spotkania z położną środowiskową. Dziś było głównie wypełnianie papierków. Omówienie o czym bedziemy rozmawiac na kolejnych spotkaniach oraz dostałam rozne ksiazeczki kalendarz pierwszy roczek i rozne broszurki np o karmieniu piersia o kapieli o cwiczeniach po porodzie -wszystko z NIVEA. Spotkania beda co tydzien i bedzie mnie przygotowywac do porodu wszystko uczyc tlumaczyc, powiedziala ze tak jak w szkole rodzenia, ona sama kiedys takowa prowadzila. Nawet wspomniala cos ze mojego R tez bedzie uczyla jak ma sie zachowac przy porodzie i w ogole wiec calkiem fajnie.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angelaa wrote:laseczki a te echo serca to kazdy robi?? bo mi nic lekarz nie mówił na ten temat
Nie, ja mam zalecenie od neurologa, bo biorę leki na epilepsję. Także jak nie dostałaś takiego zalecenia, to nie martw sięSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
A ja dziś zostałam mile zaskoczona
. Opłaca się być zawsze uśmiechniętą i zabawną osóbką
i troszkę dziecinną. Ale po kolei, weszłam dziś do mojej wydziałowej czytelni i tam babeczka mówi: Pani Weroniko, niech Pani idzie do Pani Gosi z wypożyczalni, ona Panią szukała. Myślę sobie co chciała kobieta? Może ksiażki nie oddałam, może jakaś zaległa kara, albo coś. A ona mi wręcza worek ciuszków
kochane są te moje Panie bibliotekarki
I oto moja zdobycz :0)
Paulinek, Gusiak, agatka196, Wonderland, Misi@, Sigma, adzia, Kasiarzynka, easymum, skabarka lubią tę wiadomość