X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hehe trudno druga będzie córcia :P Ale mina moje męża jak usłyszał od lekarki ze chłopak ! Bezcenna -zadowolony z siebie dosłownie...ciężko mi się jakos przestawić mimo ,że bardzo ciesze się ze zdrowy bobasek :)
    wiem co czujesz. miałam tak samo w pierwszej ciąży. już gdzieś w kosmosie latał obraz synka a tu podczas prenatalnych córka wyskoczyła. Być może przez to jakoś podświadomie nie nastawiam się na płeć. tj. wiem, że będzie dziewczynka ale jakoś częściej mówię o niej bezosobowo czyli ono.

u mnie tez kiepska pogoda. myślałam, że zaliczę plac zabaw z młodą ale nic z tego.

anula1990 lubi tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli nie minął rok od plombowania to powinni Ci wymienić z tego co kojarzę gwarancja obowiązuje na rok czasu także śmiało możesz iść:)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hehe trudno druga będzie córcia :P Ale mina moje męża jak usłyszał od lekarki ze chłopak ! Bezcenna -zadowolony z siebie dosłownie...ciężko mi się jakos przestawić mimo ,że bardzo ciesze się ze zdrowy bobasek :)

Ja po usg w ktorym dowiedzialam sie, ze bedzie 2 synek poszlam na samotny spacer :-) I kazdy chyba wiedzial by mi nie przeszkadzac. Chcialam corke ale jest syn i teraz tez sie bardzo ciesze. Nawet na ostatnim polowkowym mialam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo bo juz jestem.nastawiona na malego mezczyzne. No ale moim marzeniem zawsze byla cora, sukieneczki, gumki, warkoczyki. Jak to mowia do 3 razy sztuka.
    W pierwszej ciazy 12 lat temu co usg zmieniali plec, dzien przed porodem powiedzieli ze chyba dziewuszka. Po narkozie jak sie obudzilam i ppwiedzieli ze chlopak to zaczelam plakac i powiedzialam, ze jednak nie bede robic kucyczkow. Pare godzin pozniej zakochalam sie bez pamieci w moim chlopczyku :-) Za to rozpieszczam mija mala chrzesnice :-)

anula1990 lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała już kilka dni, od czasu tej dupawej pogody jakby mniej się rusza. NOrmalnie rano brykała, a teraz muszę wstać i coś szybko zjeść, żeby ją rozbudzić.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:53

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Widzę, że w poniedziałek bedzie dużo wizyt :) Ja też mam wizytę u gin.
    Anula gratuluje zdrowego bobasa :)
    Dzwoniłam do kliniki, jeszcze nie ma wyników :/
    Zaczynam się stresować bo miałam je otrzymać 14.05...no nic muszę uzbroić sie w cierpliwość :)

Miłego dnia!

• pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny!
    Byłam wczoraj na wizycie u mojej gin i stwierdziła, że wg pomiarów płyn owodniowy jest w normie, tj. 9cm, ale wg niej powinno byc go więcej... Co prawda powiedziała, że może to byc spowodowane ułożeniem płodu, bo ostatnio na wizycie było ułożenie główkowe, a wczoraj było miednicowe i dlatego byc może obraz USG pokazuje małą ilośc tego płynu... Przepisała mi tabletki Acard na zwiększenie przepływu krwi przez pępowinę i kazała koniecznie pójśc do szpitala, żeby wykonac próby na wody płodowe - w celu sprawdzenia, czy ich nie ubywa... Dodatkowo gin powiedziała żeby liczyc ruchu płodu w ciągu dnia i je zapisywac każdego dnia i pic dużo wody... Wizytę kontrolną mam w piątek. Byłam przerażona... Od razu pojechałam z mężem na to badanie i niby okazało się, że wynik mam ujemny, czyli nic nie wycieka. Dostałam też skierowanie na badanie krwi, tj. na morfologię i CRP. Wiecie może co to jest to CRP? I drugie pytanie, czy macie wskazane na biometrii płodu indeks płynu owodniowego (czyli AFI)?

Znalazłam coś takiego na internecie na ten temat:

"W przypadku wątpliwości, ocenia się indeks płynu owodniowego (AFI).
    Badanie indeksu płynu owodniowego polega na ocenie czterech największych "kieszonek" wód płodowych. Wynik jest sumą pomiarów najgłębszych zbiorników płynu owodniowego badanych w czterech kwadrantach macicy. Prawidłowo wynik AFI powinien mieścić się w przedziale 5-25. Jego wartość zmienia się wraz z wiekiem ciąży, początkowo rośnie, a następnie w ostatnich miesiącach ciąży maleje."

eikt3a3ftl57j282.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluszek miał chyba dzisiaj rano czkawkę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam!!!!

Przedstawiam Wam mojego syna - SZYMUŚ

9vk503.jpg

Paulinek, adzia, marlenak_me, Angela22, Lilla My, karolcia87, la_lenka, Dżuls, Staraczka23, Gusiak, Misi@, Kasiarzynka, agatka196, chabasse, kasig, Terazsięuda:-), Sigma, Lady Savage, Wonderland, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Ja po usg w ktorym dowiedzialam sie, ze bedzie 2 synek poszlam na samotny spacer :-) I kazdy chyba wiedzial by mi nie przeszkadzac. Chcialam corke ale jest syn i teraz tez sie bardzo ciesze. Nawet na ostatnim polowkowym mialam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo bo juz jestem.nastawiona na malego mezczyzne. No ale moim marzeniem zawsze byla cora, sukieneczki, gumki, warkoczyki. Jak to mowia do 3 razy sztuka.
    W pierwszej ciazy 12 lat temu co usg zmieniali plec, dzien przed porodem powiedzieli ze chyba dziewuszka. Po narkozie jak sie obudzilam i ppwiedzieli ze chlopak to zaczelam plakac i powiedzialam, ze jednak nie bede robic kucyczkow. Pare godzin pozniej zakochalam sie bez pamieci w moim chlopczyku :-) Za to rozpieszczam mija mala chrzesnice :-)
    cos czuje ze u mnie moze byc podobnie 4 raz mam zmieniana płec

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek CRP wydaje mi sie ze jest to badanie krwi czy czasem nie masz stanu zapalnego w organizmie takie szczegółowe badanie

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam badanie CRP jak podejrzewali że mam atak wyrostka w ciąży. Tak jak mówiła AniaM to związane jest ze stanem zapalnym. Jeżeli coś się dzieje to zaczyna rosnąć.

9vk503.jpg
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma pytanie czy któras z was po tej luteinie czuje dyskomfort tak jakby było zapalenie szczypanie itd bo ja zaraz oszaleje czuje siew jakbym miała jkies zakażenie a to napewno po tych tabletkach ;/

Nancy87 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tak miałam po luteinie. myłam się non stop nic mi nie pomagało, bo to eypływało ze mnie i mnie podrażniało. Jak tylko w 17 tc lekarz kazał odtawić to jak ręką odjął. Wszystko zniknęło i mam spokój.

9vk503.jpg
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na tych badaniach - jutro wyniki, mam nadzieję, że żadnego stanu zapalnego nie mam... Muszę jeszcze umówic się na badanie echa serca płodu, żeby sprawdzic czy z moim dzieciątkiem jest wszystko w porządku. Przyznam szczerze, że od wczoraj o niczym innym nie myślę. By może ta ginekolog dmucha na zimne, bo jest dobrą znajomą rodziny - tak tłumaczy mi to mój mąż, co nie zmienia faktu że się boję...

eikt3a3ftl57j282.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    a ma pytanie czy któras z was po tej luteinie czuje dyskomfort tak jakby było zapalenie szczypanie itd bo ja zaraz oszaleje czuje siew jakbym miała jkies zakażenie a to napewno po tych tabletkach ;/

Ja też tak miałam i podobnie jak u justysss - po odstawieniu luteiny jak ręką odjął. Także musisz uzbroić się w cierpliwość niestety :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju to jest okropne juz nawet te leżenie mnie tak nie dobija jak ta luteina

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Tak, już pisałam na ten temat. Czułam duży dyskomfort, aż się bałam, ze to jakaś infekcja. Lekarz polecił żel Provag - smaruje odrobinę po aplikacji tabletki i pieczenia nie ma.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Mam troszke zmartwien z bratem imwczoraj juz weny nie mialam na wchodzenie.

AniaM ja zauwazylam uplawy po luteinie , niby na poczatku biale ale zaraz sie zolte robia. Teraz biore pod jezyk a wieczorek mam Iladian zeby flore przywrocic bo za tydzien mam cytyologie i chce zeby czysto bylo. Moze popros o zamiane na podjezykowa? Nie jest taka straszna i koszt 14 zl.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ