Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    la lenka, bez urazy ale ja nie odebrralalam koalki jako chełpienia, tylko wskazala ze jest to róznica i to nie mała. ja tez lubie sobie wiele rzeczy porownywac, taka jestem. mnie to nie urazilo. jesesmy 100 lat od cywilizacji i tyle.
    Nie wszędzie ;) chyba nie leczylas sie nigdy w UK ;) stamtąd Polacy wracają do Polski sie leczyć:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:55

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, może pooglądaj sobie przewijaki i jeśli się okaże, że niewygodnie Ci przewijać na łóżku to będziesz mogła na szybko kupić ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Wonderland, dzięki. A jaki kolor wybierasz? Mi się podoba właśnie taki, a'la szary jeans.

A w ogóle zastanawiam się czy już kupować wózek, czy to jednak za wcześnie.

Gusiak, ja planuję przewijać na łóżku. Ale w razie czego przewijak mam dołączony do łóżeczka (nakładany).

Ten kolor też mi się podoba, ale na żywo w sklepie widziałam ten: http://jedo.pl/pl/kolory/memo/105.jpg na białym stelażu i z miejsca zakochałam się w tym połączeniu :P Myślę, że będę kupować na przełomie czerwca i lipca.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Co myślicie o tym wózku https://sklep.icare.pl/pl/p/Wozek-FYN-4DS-Memo-kol.ciemny-szary-JEDO/11379 ?

Mam mętlik a na żywo w Smyku mi się podobał Tylko, że ja nie mam rozeznania na co zwrócić uwagę - a wiadomo jak to jest radzić się czasami sprzedawcy.
    Ja uważam, ze to jest bardzo fajny wózek. Sama się zastanawiałam nad ta wersja biala z eko skory z plastikowym dnem w gondoli :)
    Wózek mi sie podoba ma te opcje na których mi zależało i cena przystępna.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ale mam dzisiaj słaby dzień ;-/ pogoda, spadek hormonów i dzień do doopy gwarantowany ;-/ mąż mnie wkurzył - w sumie nic wielkiego nie zrobił, a poryczałam się ze złości na niego ;-/ żeby gdzieś ulokować te złe emocje to zaczęłam gruntownie sprzątać pokój a w zasadzie tonę zabawek młodego, spojenie i miednica zaczęły mnie po godzinie boleć a brzuch jak skała - także nospa i leżenie drugą część dnia. Niby mąż przeprosił, niby jest ok, a jednak cały dzień mi smutno i płakać mi się chce :( także idę wziąć prysznic i kładę się spać.... mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.
    Skabarka ja tam nie chce zrzędzić;) ale jak czytam o tych twoich wyprawach, wykopkach i porządkach to ja bym na Twoim miejscu naprawde przystopowala ;) zwłaszcza po ostatnich Twoich bolach :) chyba Ty z tych co nie miga dlugo usiadziec ale ja cie przywoluje do porządku!!! :D ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie wysokie sa chyba 140/80

Anima cola to jeszcze a jak ja nalogowo co drigi dzien energetyka w puszce do tej pory mam ochote wypic a nie moge

Oj napilabym sie redbulka :-) za pol roki

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kolejna osoba :) oprócz mnie której glukoza smakowała :3

Wybieram się na glukozę w przyszły poniedziałek i mam nadzieję, że będę mogła dołączyć do Waszego zacnego grona, bo jak na razie boję się mdłości i innych atrakcji tego typu :D

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:53

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co będą miały chłopaków i nie chca przewijaka. Pamiętajcie, ze male urwisy lubią sikać prosto na nas przewijania ;) żeby się nie okazało, ze codziennie trzeba pościel i narzutę prac ;)

Ja kupie taki zwykly za 50 pln co można i na komodzie i na łóżeczku położyć. Ogólnie przenieś tam, gdzie najwygodniej. Ja planuje na zwyklej komodzie, w której szufladach bede miec posegregowane wszystkie kremy, pieluchy itp itd... Tak podpatrzylam u koleżanek i wydaje sie to mega praktyczne. Zreszta one tez to potwierdzają. To tez rozwiązanie idealne dla tych, którzy nie lubią miec tysiąca rzeczy na wierzchu jak ja ;) po skończonej pielęgnacji zamykasz szufladę i balaganu nie ma :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy przewijak na łóżeczko. Obok łóżeczka mamy dużą szafę rozsuwaną i tam będzie półka na rzeczy małego, także tak jak piszesz 4me później zasunę i nie będzie widać.

Ufff zrobiłam sobie małe spa i mi kręgosłup siada, więc nie wiem czy to takie spa było hehe. Ale takie mam teraz ciałko gładziutkie:D Brakowało mi takich chwil. Właściwie nie wiem dlaczego zaniedbałam regularne peelingi, maseczki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Koalka bardzo fajny artykuł =)

Osobiście też staram się nie przesadzać z zakupowym szaleństwem dla dziecka... póki co nie planuje w ogóle kupić przewijaka, sterylizatora ani podgrzewacza... uważam, ze to chyba troszkę zbędne bajery, które latwo można zastąpić domowymi sposobami =)

Do pielęgnacji maluszka zakupiłam tylko chusteczki, bebanthen, zel i oliwke... plus oczywiście jeszcze (ale to mam w domu) mąka ziemniaczana, więcej nic kupować nie planuje... tyle myślę, ze wystarczy =)

Nam przydal sie jeszcze octenisept, patyczki do uszu, sol fizjologiczna, waciki i chyba tyle. To na poczatek, z czasem przybylo.

A przewijak fajna sprawa, kregoslup bez niego wysiada. Dla mnie to jedna z wazniejszych rzeczy dla dziecka typu 'must have' ;)

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy zmienisz mi na pierwszej stronie?tzn dopiszesz ze dziewczynka :)) bardzo prosze

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Nancy zmienisz mi na pierwszej stronie?tzn dopiszesz ze dziewczynka :)) bardzo prosze

Zrobione:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nam przydal sie jeszcze octenisept, patyczki do uszu, sol fizjologiczna, waciki i chyba tyle. To na poczatek, z czasem przybylo.

A przewijak fajna sprawa, kregoslup bez niego wysiada. Dla mnie to jedna z wazniejszych rzeczy dla dziecka typu 'must have' ;)

Patyczki zamówiłam, waciki tez... ocenisept faktycznie jeszcze dokupie, bo teraz zamawiając zapomniałam =)
    Sol fizjologiczna mam zawsze w domu - ze względu na oczka i soczewki robie zapasy, wiec tego nie liczę.

Chyba faktycznie zrobimy tak, ze na początku spróbujemy bez przewijaka... jesli będzie ciezko i mój kręgosłup będzie błagal o pomoc to przewijak po prostu dokupimy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ma rację ze służbą zdrowia - przecież to jest sama wygoda, przyjść co miesiąc czy co 2 mce do lekarza prowadzącego i nie musieć myśleć o niczym więcej - w końcu to nie jest problem pacjentki znać się na rozrabianiu glukozy ;)
    Tymczasem ja biegam osobno do ginekologa gdzie muszę się zapisać z wyprzedzeniem a i tak zawsze jest opóźnienie i czekam prawie godzinę w poczekalni, osobno na USG gdzie kolejki są po 2-3 tygodnie a i tak jest opóźnienie i czeka się pół godziny w poczekalni (a ostatnio w ogóle się nie zdążyłam w terminie wyznaczonym przez lekarza dostać na USG - musiałam iść prywatnie żeby mieć USG w tym tc w którym mój lekarz chciał żebym miała zrobione), osobno do laboratorium w zupełnie inne miejsce pamiętając o zabraniu świstka od lekarza, o kupieniu pojemnika na mocz, o tym że musi być pierwszy mocz ale środkowy strumień, o tym, że do glukozy mam być na czczo, a do morfologii nie muszę... No ja to wszystko wiedziałam przed ciążą akurat przypadkowo, ale nie każdy ma obowiązek takie informacje znać i zaprzątać sobie tym głowę.

No i nie chodzi o to, że w niektórych placówkach w PL laboratorium jest obok gabinetu lekarza. Chodzi o to, że to jest wygoda, kiedy wchodzę do gabinetu lekarskiego, bada mnie lekarz, a potem (lub przedtem) wchodzi pielęgniarka i na miejscu pobiera krew, mocz, i tak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:54

diatomka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mówicie, ze przewijak jednak potrzebny? =)

Myślałam, ze dziecko będę po prostu przewijać na łóżku... rozkładać podkłady do przewijania i tak lecieć...raczej kiepski pomysł?

Hi hi a nie daj boże jak maluch ma rozwolnienie...:P wiem obrzydliwe może to, ale pamiętam jak raz "dostalam kupą " : akurat odpiełam pieluche.. ja, dziecko do przebrania i dywan do czyszczenia...więc przewijak obowiązkowo - w razie czego zmieniasz tylko osłonkę a nie cała pościel na łóżku etc...no i trzaba szanować kręgosłup :)

.ona. lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę, bo muszę się pochwalić :) Dziś przyszedł mi wózeczek - Riko Nano w kolorze adriatic i jestem w nim zakochana :) Kupiliśmy używany, ale praktycznie w ogóle nie zniszczony. Trochę się bałam o kolor, bo taki brzydki niebieski na stronach producenta, ale na żywo cudny intensywny morski:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:08

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kasig lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:42

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ