X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    la lenka, bez urazy ale ja nie odebrralalam koalki jako chełpienia, tylko wskazala ze jest to róznica i to nie mała. ja tez lubie sobie wiele rzeczy porownywac, taka jestem. mnie to nie urazilo. jesesmy 100 lat od cywilizacji i tyle.
    Nie wszędzie ;) chyba nie leczylas sie nigdy w UK ;) stamtąd Polacy wracają do Polski sie leczyć:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:55

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, może pooglądaj sobie przewijaki i jeśli się okaże, że niewygodnie Ci przewijać na łóżku to będziesz mogła na szybko kupić ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Wonderland, dzięki. A jaki kolor wybierasz? Mi się podoba właśnie taki, a'la szary jeans.

A w ogóle zastanawiam się czy już kupować wózek, czy to jednak za wcześnie.

Gusiak, ja planuję przewijać na łóżku. Ale w razie czego przewijak mam dołączony do łóżeczka (nakładany).

Ten kolor też mi się podoba, ale na żywo w sklepie widziałam ten: http://jedo.pl/pl/kolory/memo/105.jpg na białym stelażu i z miejsca zakochałam się w tym połączeniu :P Myślę, że będę kupować na przełomie czerwca i lipca.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Co myślicie o tym wózku https://sklep.icare.pl/pl/p/Wozek-FYN-4DS-Memo-kol.ciemny-szary-JEDO/11379 ?

Mam mętlik a na żywo w Smyku mi się podobał Tylko, że ja nie mam rozeznania na co zwrócić uwagę - a wiadomo jak to jest radzić się czasami sprzedawcy.
    Ja uważam, ze to jest bardzo fajny wózek. Sama się zastanawiałam nad ta wersja biala z eko skory z plastikowym dnem w gondoli :)
    Wózek mi sie podoba ma te opcje na których mi zależało i cena przystępna.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ale mam dzisiaj słaby dzień ;-/ pogoda, spadek hormonów i dzień do doopy gwarantowany ;-/ mąż mnie wkurzył - w sumie nic wielkiego nie zrobił, a poryczałam się ze złości na niego ;-/ żeby gdzieś ulokować te złe emocje to zaczęłam gruntownie sprzątać pokój a w zasadzie tonę zabawek młodego, spojenie i miednica zaczęły mnie po godzinie boleć a brzuch jak skała - także nospa i leżenie drugą część dnia. Niby mąż przeprosił, niby jest ok, a jednak cały dzień mi smutno i płakać mi się chce :( także idę wziąć prysznic i kładę się spać.... mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.
    Skabarka ja tam nie chce zrzędzić;) ale jak czytam o tych twoich wyprawach, wykopkach i porządkach to ja bym na Twoim miejscu naprawde przystopowala ;) zwłaszcza po ostatnich Twoich bolach :) chyba Ty z tych co nie miga dlugo usiadziec ale ja cie przywoluje do porządku!!! :D ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie wysokie sa chyba 140/80

Anima cola to jeszcze a jak ja nalogowo co drigi dzien energetyka w puszce do tej pory mam ochote wypic a nie moge

Oj napilabym sie redbulka :-) za pol roki

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kolejna osoba :) oprócz mnie której glukoza smakowała :3

Wybieram się na glukozę w przyszły poniedziałek i mam nadzieję, że będę mogła dołączyć do Waszego zacnego grona, bo jak na razie boję się mdłości i innych atrakcji tego typu :D

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:53

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co będą miały chłopaków i nie chca przewijaka. Pamiętajcie, ze male urwisy lubią sikać prosto na nas przewijania ;) żeby się nie okazało, ze codziennie trzeba pościel i narzutę prac ;)

Ja kupie taki zwykly za 50 pln co można i na komodzie i na łóżeczku położyć. Ogólnie przenieś tam, gdzie najwygodniej. Ja planuje na zwyklej komodzie, w której szufladach bede miec posegregowane wszystkie kremy, pieluchy itp itd... Tak podpatrzylam u koleżanek i wydaje sie to mega praktyczne. Zreszta one tez to potwierdzają. To tez rozwiązanie idealne dla tych, którzy nie lubią miec tysiąca rzeczy na wierzchu jak ja ;) po skończonej pielęgnacji zamykasz szufladę i balaganu nie ma :)

skabarka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy przewijak na łóżeczko. Obok łóżeczka mamy dużą szafę rozsuwaną i tam będzie półka na rzeczy małego, także tak jak piszesz 4me później zasunę i nie będzie widać.

Ufff zrobiłam sobie małe spa i mi kręgosłup siada, więc nie wiem czy to takie spa było hehe. Ale takie mam teraz ciałko gładziutkie:D Brakowało mi takich chwil. Właściwie nie wiem dlaczego zaniedbałam regularne peelingi, maseczki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Koalka bardzo fajny artykuł =)

Osobiście też staram się nie przesadzać z zakupowym szaleństwem dla dziecka... póki co nie planuje w ogóle kupić przewijaka, sterylizatora ani podgrzewacza... uważam, ze to chyba troszkę zbędne bajery, które latwo można zastąpić domowymi sposobami =)

Do pielęgnacji maluszka zakupiłam tylko chusteczki, bebanthen, zel i oliwke... plus oczywiście jeszcze (ale to mam w domu) mąka ziemniaczana, więcej nic kupować nie planuje... tyle myślę, ze wystarczy =)

Nam przydal sie jeszcze octenisept, patyczki do uszu, sol fizjologiczna, waciki i chyba tyle. To na poczatek, z czasem przybylo.

A przewijak fajna sprawa, kregoslup bez niego wysiada. Dla mnie to jedna z wazniejszych rzeczy dla dziecka typu 'must have' ;)

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy zmienisz mi na pierwszej stronie?tzn dopiszesz ze dziewczynka :)) bardzo prosze

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Nancy zmienisz mi na pierwszej stronie?tzn dopiszesz ze dziewczynka :)) bardzo prosze

Zrobione:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nam przydal sie jeszcze octenisept, patyczki do uszu, sol fizjologiczna, waciki i chyba tyle. To na poczatek, z czasem przybylo.

A przewijak fajna sprawa, kregoslup bez niego wysiada. Dla mnie to jedna z wazniejszych rzeczy dla dziecka typu 'must have' ;)

Patyczki zamówiłam, waciki tez... ocenisept faktycznie jeszcze dokupie, bo teraz zamawiając zapomniałam =)
    Sol fizjologiczna mam zawsze w domu - ze względu na oczka i soczewki robie zapasy, wiec tego nie liczę.

Chyba faktycznie zrobimy tak, ze na początku spróbujemy bez przewijaka... jesli będzie ciezko i mój kręgosłup będzie błagal o pomoc to przewijak po prostu dokupimy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ma rację ze służbą zdrowia - przecież to jest sama wygoda, przyjść co miesiąc czy co 2 mce do lekarza prowadzącego i nie musieć myśleć o niczym więcej - w końcu to nie jest problem pacjentki znać się na rozrabianiu glukozy ;)
    Tymczasem ja biegam osobno do ginekologa gdzie muszę się zapisać z wyprzedzeniem a i tak zawsze jest opóźnienie i czekam prawie godzinę w poczekalni, osobno na USG gdzie kolejki są po 2-3 tygodnie a i tak jest opóźnienie i czeka się pół godziny w poczekalni (a ostatnio w ogóle się nie zdążyłam w terminie wyznaczonym przez lekarza dostać na USG - musiałam iść prywatnie żeby mieć USG w tym tc w którym mój lekarz chciał żebym miała zrobione), osobno do laboratorium w zupełnie inne miejsce pamiętając o zabraniu świstka od lekarza, o kupieniu pojemnika na mocz, o tym że musi być pierwszy mocz ale środkowy strumień, o tym, że do glukozy mam być na czczo, a do morfologii nie muszę... No ja to wszystko wiedziałam przed ciążą akurat przypadkowo, ale nie każdy ma obowiązek takie informacje znać i zaprzątać sobie tym głowę.

No i nie chodzi o to, że w niektórych placówkach w PL laboratorium jest obok gabinetu lekarza. Chodzi o to, że to jest wygoda, kiedy wchodzę do gabinetu lekarskiego, bada mnie lekarz, a potem (lub przedtem) wchodzi pielęgniarka i na miejscu pobiera krew, mocz, i tak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:54

diatomka, Koalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mówicie, ze przewijak jednak potrzebny? =)

Myślałam, ze dziecko będę po prostu przewijać na łóżku... rozkładać podkłady do przewijania i tak lecieć...raczej kiepski pomysł?

Hi hi a nie daj boże jak maluch ma rozwolnienie...:P wiem obrzydliwe może to, ale pamiętam jak raz "dostalam kupą " : akurat odpiełam pieluche.. ja, dziecko do przebrania i dywan do czyszczenia...więc przewijak obowiązkowo - w razie czego zmieniasz tylko osłonkę a nie cała pościel na łóżku etc...no i trzaba szanować kręgosłup :)

.ona. lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę, bo muszę się pochwalić :) Dziś przyszedł mi wózeczek - Riko Nano w kolorze adriatic i jestem w nim zakochana :) Kupiliśmy używany, ale praktycznie w ogóle nie zniszczony. Trochę się bałam o kolor, bo taki brzydki niebieski na stronach producenta, ale na żywo cudny intensywny morski:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:08

wiaraczynicuda, skabarka, kasig lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:42

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ