X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy, nigdy nie pilam kawy. Nie lubie. Bleee Ale czasem by sie przydal jej kop :-) Ale smak mi nie odpowiada, nawet capucino. Za to musze sie napic szklaneczki coli zero. To moj nalog. Kiedys pilam litrami ale w ciazy sie ogarnelam.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    A ja nigdy, nigdy nie pilam kawy. Nie lubie. Bleee Ale czasem by sie przydal jej kop :-) Ale smak mi nie odpowiada, nawet capucino. Za to musze sie napic szklaneczki coli zero. To moj nalog. Kiedys pilam litrami ale w ciazy sie ogarnelam.
    Tez nie lubie kawy ale w ciazy jak mi bylo slabo i mialma niskie cisnienie to sprobowalam latte i ona w ogole nie smakuje jak kawa bardziej jak kakao wiec jak cos to pije latte raz na miesiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 18:36

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nawet teraz zrobiłam sobie małą kawę. Dosłownie padam na twarz i nawet krótki sen po pracy mi nie pomógł. Rozpuszczalna kawa to największe zło :-) wystarczy trochę o tym poczytać. Nie pilam jej przed ciąża i teraz tez bym się nią nie trula. Lepiej kupić sobie dobrą mielona kawę i najprostszy włoski ekspres który stawia się na kuchence :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam właśnie ciśnienie z karty ciąży i najniższe jakie mam wpisane to 74/46 masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wysokie sa chyba 140/80

Anima cola to jeszcze a jak ja nalogowo co drigi dzien energetyka w puszce do tej pory mam ochote wypic a nie moge

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którejś się przyda artykuł o wyprawcę dla malucha ;)

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79309,17927136,Kompleksowa_wyprawka_dla_dziecka__co_niezastapione_.html?as=1

Angela22, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:55

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Gratuluje :)

my przesadzilismy z ubrankami...mam już dwie zapełnione komody w rozmiarze od 56-68 ;p
    teraz piore je i prasuje i końca nie widać ;)
    Szwagier się smieje, że mam jednorazówki, bo pewnie nie zdąży ubrac wszystkich rzeczy więcej niż raz ;p

edit.
    byłam dziś na badaniu glukozy i o dziwo mnie to nawet smakowało ;p Nie pozwolono mi wcisnać cytryny, więc obawiałam się, że będzie mi niedobrze, po czytaniu o tym opini, ale smakowało mi to jak rozcieńczony lukier :) Glukozę miałam rozpuszczoną w 300 ml.

Kolejna osoba :) oprócz mnie której glukoza smakowała :3

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka bardzo fajny artykuł =)

Osobiście też staram się nie przesadzać z zakupowym szaleństwem dla dziecka... póki co nie planuje w ogóle kupić przewijaka, sterylizatora ani podgrzewacza... uważam, ze to chyba troszkę zbędne bajery, które latwo można zastąpić domowymi sposobami =)

Do pielęgnacji maluszka zakupiłam tylko chusteczki, bebanthen, zel i oliwke... plus oczywiście jeszcze (ale to mam w domu) mąka ziemniaczana, więcej nic kupować nie planuje... tyle myślę, ze wystarczy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Osobiście też staram się nie przesadzać z zakupowym szaleństwem dla dziecka... póki co nie planuje w ogóle kupić przewijaka, sterylizatora ani podgrzewacza...
    Ja z tego kupuję przewijak, lubię swoje plecy ;)
    Ale będę go montować w szafie, którą i tak miałam kupować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:52

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie, ze przewijak jednak potrzebny? =)

Myślałam, ze dziecko będę po prostu przewijać na łóżku... rozkładać podkłady do przewijania i tak lecieć...raczej kiepski pomysł?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:52

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie udało mi się Was nadrobić :P

Kasiarzynka wrote:
    Co myślicie o tym wózku https://sklep.icare.pl/pl/p/Wozek-FYN-4DS-Memo-kol.ciemny-szary-JEDO/11379 ?

Mam mętlik a na żywo w Smyku mi się podobał Tylko, że ja nie mam rozeznania na co zwrócić uwagę - a wiadomo jak to jest radzić się czasami sprzedawcy.

Kasiarzynka, ja będę kupowała ten wózek, tylko prawdopodobnie w innym kolorze. Czytałam dużo pozytywnych opinii i spełnia moje wymagania, ale wiadomo że jak każdy inny ma też swoje wady ;)
    Tu masz np. recenzje:
    - gongola http://inspiracjemamy.blogspot.com/2014/02/pierwsze-testy-wozka-jedo-fyn-memo.html#
    - spacerówka http://inspiracjemamy.blogspot.com/2014/07/recenzja-spacerowki-jedo-fyn-memo.html#

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozwazalam też nakładany na łóżeczko, ale jakoś mi się wydaje, że ciężko dzieciaka wkładać, jakoś tak dużo ten przewijak zasłania. Fakt też, ze u mnie będzie małe łóżeczko. Wymyśliłam tak żeby mógł być oddzielnie, ale jakby innego wyjścia nie było to wolałabym nakładany niż na dużym łóżku. Parę razy dziennie powisiec ze zgietymi plecami nad łóżkiem to wcale tak łatwo nie jest.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mówicie, ze przewijak jednak potrzebny? =)

Myślałam, ze dziecko będę po prostu przewijać na łóżku... rozkładać podkłady do przewijania i tak lecieć...raczej kiepski pomysł?
    Ja mam i prawie nie uzywalam. Czesciej przewijalam tak jak piszesz na lozku

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ