X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:42

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak zaszalałaś ;) osłonki na piersi to chodzi Ci o nakładki do karmienia?A takie rzeczy kosmetyczne dla dziecka typu jakiś żel do kąpieli, oliwka itp to też już kupujesz?bo ja się zastanawiam czy tak szybko kupować, żeby za długo nie leżało i się nie popsuło, przeterminowało, a w sumie zawsze można to bez problemu kupić.

aldonaa niestety pewnie alergia Cie dopadła...zawsze może być ten 1 raz :( Ja też nigdy żadnej alergii nie miałam, a jednego roku tak mi oczy spuchły jak mąż by mnie pobił dosłownie!A byłam na testach i żadnej alergii u mnie nie wyłapali, na szczęście tylko w 2013r. to się u mnie pojawiło..

Dziewczyny pijecie kawę?? Ja na czas ciąży odstawiłam, ale wczoraj byłam u ginekolog i miałam ciśnienie 50/80 bardzo niskie, i się tak zastanawiam czy dalej nie mam pić bo to szkodliwe dla dziecka, czy jak mam aż tak niskie ciśnienie to właśnie powinnam pić..?Pielęgniarka się dziwiła jak ja funkcjonuje z takim ciśnieniem i "prawie" anemią?Pytała się czy nie jestem śpiąca, zmęczona...a dla mnie dzień jak co dzień i wyspana się czułam ;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wrocilam od lekarza, na 90 procent dziewczynka :)))))))))))))))))))))

poprosze o dopisanie na pierwszej stronie :)

Misi@, Gusiak, Czarna_88, Lilla My, skabarka, Dżuls, Kasiarzynka, Lady Savage, adzia, Wonderland, Angela22, Sigma, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, bo ja zupełnie nie rozumiem Twojego posta. Przedstawiasz "wyższość" tamtejszej służby zdrowia tym, że pobierają tam gdzie ginekolog i że sami mieszają. Tyle, że takie warunki są normalne i powszechnie spotykane również w Polsce, więc czym tu się chwalić? Sama chodzę do "przychodni" gdzie jest i ginekolog i laboratorium, na miejscu jest też automat z wrzącą wodą, kubeczki - pielęgniarka pyta czy się wie jak przygotować i w razie co pomaga/robi za pacjenta - ja wiedziałam co robić, więc wolałam sama po swojemu i nie widzę w tym nic śmiesznego.
    Polska służba zdrowia kuleje w wielu miejscach. To nie jest coś czemu da się zaprzeczyć. Na pewno w wielu aspektach zagranicą jest lepiej. Ale, na Boga, nie w mieszaniu glukozy, bo to dopiero chełpienie się czymś takim jest śmieszne.

Paulinek, adzia, kapturnica lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Własnie wrocilam od lekarza, na 90 procent dziewczynka :)))))))))))))))))))))

poprosze o dopisanie na pierwszej stronie :)
    Gratulacje !
    No to zdecydowanie więcej dziewczyn przyjdzie na świat we wrześniówkach :)
    Mój Antoś bedzie miał z czego wybierać ;p

Kasiarzynka, Lady Savage, karolcia87 lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhihi dziekuje a ja obstawialam chlopca od samego poczatku a tu zonk:P
    maz troche niepociesszony bo liczyl na chlopca :)

u nas Bedzie LILA :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka, bez urazy ale ja nie odebrralalam koalki jako chełpienia, tylko wskazala ze jest to róznica i to nie mała. ja tez lubie sobie wiele rzeczy porownywac, taka jestem. mnie to nie urazilo. jesesmy 100 lat od cywilizacji i tyle.

Koalka, sowa28, .ona., Carolline lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka tak, tak chodzi o nakładki do karmienia... =)
    Mialam kupić tylko witaminy, a jakoś się rozszalalam... dlatego robie sobie blokadę na zakupy ;p

myślę, ze oliwke i zel można spokojnie kupić już teraz... jak patrzyłam to na opakowaniach jest zwykle data ok. 6 miesięcy od pierwszego użycia, wiec póki co nie otwieram i niech sobie leży w szafie... wole mieć wszystko wcześniej, żeby później sie nie stresować ze czegoś potrzebuje a nie mam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    la_lenka trochę nie rozumiem Twojej agresji..ja po prostu mam porównanie jaka jest służba zdrowia w PL a jaka tu, jak tu wyglądają gabinety, szpitale, ale dobrze, że Ty jesteś zadowolona z tego co jest w PL ;)

Ja w PL i na obciazenie poszlam bez niczego i tez mi dali gotowe. Co przychodnia to zwyczaj. Nie znaczy ze jak Polska to zacofana. Proponuje prowadzic ciaze w Anglii albo np w Islandii (mam tam siostre), tam ppronienia do 12 tygodnia to norma bo nie uznaja tego za ciaze. Nie ma mozliwosci podtrzymania niczym. Moja siosyra za kazda wizyte placila bo tam nie ma darmowej sluzby, usg miala w 18 tc ostatnie, badali ja recznie i sluchali tetna trabka (taka co kiedys u nas). Po pprodzie w 36 tc o godz 23, wypuscili ja nastepnego dnia o 12 (doba mawet nie minela). Wiec pod tym wzgle i innymi to wole nasza Polske.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Gratulacje !
    No to zdecydowanie więcej dziewczyn przyjdzie na świat we wrześniówkach :)
    Mój Antoś bedzie miał z czego wybierać ;p

U nas tak i chy a na pazdziernikowkach tez ale jak np ostatnio bylam u lekarza i ze mna 6 ciezarnych to zadnej dziewczynki nie bylo w brzuchu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima, ale Anglia a Niemcy to dwa różne kraje ;) O Anglii niestety słyszałam negatywne rzeczy to fakt...a porównując służbe zdrowia w PL i DE na prawdę nie mam na mysli tylko glukozy haha :D ale nie chce wdawać się w dyskusję, bo to bez sensu.Trzeba samemu przyjechać, zobaczyć i porównać, najważniejsze, że każdy zadowolony jest z tego gdzie jest :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    la_lenka trochę nie rozumiem Twojej agresji..ja po prostu mam porównanie jaka jest służba zdrowia w PL a jaka tu, jak tu wyglądają gabinety, szpitale, ale dobrze, że Ty jesteś zadowolona z tego co jest w PL ;)

Pewnie, ze jest przepasc miedzy Polska, a innymi krajami Europy. I tu nie ma sie co zapierac, ze tak nie jest, bo jest. Mialam okazje mieszkac kilka lat we Francji. I niestety Polska zawsze bedzie jakies 10-20 lat do tylu w porownaniu z tamtymi krajami. Szkoda.

Koalka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    anima, ale Anglia a Niemcy to dwa różne kraje ;) O Anglii niestety słyszałam negatywne rzeczy to fakt...a porównując służbe zdrowia w PL i DE na prawdę nie mam na mysli tylko glukozy haha :D ale nie chce wdawać się w dyskusję, bo to bez sensu.Trzeba samemu przyjechać, zobaczyć i porównać, najważniejsze, że każdy zadowolony jest z tego gdzie jest :)

Ja wiem, ze Niemcy to inny swiat jesli chodzo o sluzbe zdrowia :-) Wiele kobiet tam prowadzi ciaze z Polski. Bardziej chodzilo mi, ze w krajach do ktorych Polacy emigruja szwankuje sluzba zdrowia.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No właśnie idę prywatnie i Pani mówi, że nawet jak robię prywatne badanie, to muszę mieć przez kogoś zlecone, aby mi zrobili krzywą cukrową.

Ja robilam prywatnie, nie mialam skierowania, musialam tylko podpisac zgode na to badanie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja mam podobne ciśnienie i raz na jakiś czas piję kawę. W sumie lekarz pozwolił mi na 2 dziennie. Jesli już pije to tylko i wyłącznie świeżo mielona z ekspresu ciśnieniowego. Bo rozpuszczalna to największe swinstwo i taką kawę to nawet lekarz mi zabronił pic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki mam dla malucha tzn powiedzmy ze sa dla niej :D
    od lat zmywam makijaż chusteczkami dla dzieci, ostatnio kapie sie w oliwce dla dzieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka ja mam podobne ciśnienie i raz na jakiś czas piję kawę. W sumie lekarz pozwolił mi na 2 dziennie. Jesli już pije to tylko i wyłącznie świeżo mielona z ekspresu ciśnieniowego. Bo rozpuszczalna to największe swinstwo i taką kawę to nawet lekarz mi zabronił pic :-)
    Super, że chociaż Ty mi na moje pytanie odpowiedziałaś ;) Ja prawie w ogóle w ciąży nie pije kawki, chociaż ogólnie lubię, a jak już się skuszę to nie więcej niż 2 dziennie i to zawsze z ekspresu.Ale tak zaczęłam się zastanawiać nad szkodliwością i wpływem na dziecko po tym moim mega niskim ciśnieniu..Odstawiłam kawę na początku ciąży, bo bałam się że synuś będzie nerwuskiem no i kofeiny mu nie chciałam dostarczać, wolałam jak już to sporadycznie meliskę wypić, ale teraz tak myślę, że chyba nie grozi mu bycie nerwuskiem jak mam takie niskie ciśnienie, to jak nawet kawkę sobię strzelę to i tak ciśnienie nie poszybuje niewiadomo jak do góry.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie możesz pić kawę :-) to opinia 2 lekarzy. Podobno bardziej szkodliwa jest czarna herbata :-)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą kawą to myślę, że jak ze wszystkim w granicach zdrowego rozsądku :) chociaż ja generalnie nie pijam kawy to nie mam z tym problemu :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpuszczalna pilam przed ciążą 2x na dzien a od paru miesiecy rozpuszczalna i inka 1:1 a popołudniu inke :)

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ