X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak mocno kopią? Wczoraj myślałam, że coś jest nie tak bo młody tak mnie skopał, że długo nie mogłam zasnąć..w nocy co chwilę pobudka bo te kopniaki też mnie wybudzały. Lubię spać ale dzisiaj wstałam koło 5 bo już nie dawałam rady. Teraz w pracy znowu co rusz dostaję w pęcherz?
    Co będzie później??

Oj kopie mocno :) raz jak dostałam w żołądek to myślałam że się oderwał i zaraz gardłem mi wyskoczy :P

Anitka201 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witajcie:) Później Was dziewczyny wpiszę na pierwszą stronę.
    Dzisiaj miałam okropne sny. Śniło mi się, że urodziłam teraz synka i zmarł:( Tak strasznie płakałam, że nawet jak się obudziłam to się nie mogłam uspokoić. Jakiegoś mam teraz moralniaka po tej nocy. Jeszcze gwałtownie się przekręciłam i tak strasznie mnie podbrzusze zaczęło boleć:(
    W ogóle od wczoraj jak dłużej pochodzę to boli mnie brzuch. Martwię się:(
    Idę na 14 do fryzjera, a później będę leżeć.

Kupiłam 75 gram glukozy. Wow jak ja to wypiję?! Strasznie dużo tego.

Nancy dasz radę :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Odnośnie glukozy... tez mam kupić 75 i przygotować sobie roztwór w domu, aleeeee.... nie mam pojęcia s jakiej ilości wody trzeba ja rozpuścić, jak Wy to robilyscie? =)

Nie, ja sama tego nie robiła, w laboratorium mi rozpuściły 75 g glukozy w szklance wody

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musze kupowac bylam w przychodni i pytalam to mi powiedziala pielegniarka ze oni przygotowuja :) Ide w poniedzialek chyba na ta glukoze ale najlepiej w ogole bym jej nie robila...

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Powinnam sobie zablokować internet..masakra ja już nic nie czytam.
    Nie wiem co wyczytalas i lepiej nam nie mow. Ja sie w ciaxy raczej oduczylam szperac po sieci- biorac pod uwage jak sobie potrafie wkrecac nieltore rzeczy ;)

Mnie tez kopie mocno wieczorami jak probuje zasnac to nie jest przyjemne. Czasem klade reke na brzuchu i to pomaga. Czasem zmienie pozycje i jest lepiej....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie wiem co wyczytalas i lepiej nam nie mow. Ja sie w ciaxy raczej oduczylam szperac po sieci- biorac pod uwage jak sobie potrafie wkrecac nieltore rzeczy ;)

Mnie tez kopie mocno wieczorami jak probuje zasnac to nie jest przyjemne. Czasem klade reke na brzuchu i to pomaga. Czasem zmienie pozycje i jest lepiej....
    Nawet nie myślę się dzielić tym co wyczytałam bo sama jestem na siebie zła, że zaczęłam sprawdzać.
    U mnie też zazwyczaj zmiana pozycji pomagała ale wczoraj to on tak mocno dobijał się od środka. Musze się obserwować. Jeśli jurto będzie podobnie umówię się na wizytę u gina.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GUsiak na mojej pisze ze 200-300 ml wody

Ja od wczoraj ide na glukoze haha musze jutro na 100% bo w poniedziałek wizyta, nie usmiecha mi sie ale cóż poradzic

• AniaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa a ty masz przypisana no spe jeśli tak to w jakich ilościach? Bo ja jak zaczęłam czytać na ten temat to mi włosy na głowie stanęły bo ponoć nospa skraca szyjkę Wrrrr o komu tu wierzyć

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka skraca się pod wpływem skurczy różnego rodzaju, a Nospa jest przecież rozkurczowa, więc raczej zapobiega niż powoduje.

alutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Aldonaa a ty masz przypisana no spe jeśli tak to w jakich ilościach? Bo ja jak zaczęłam czytać na ten temat to mi włosy na głowie stanęły bo ponoć nospa skraca szyjkę Wrrrr o komu tu wierzyć
    I po co czytać :P

Moj powiedział tak, twardnienie brzucha i bóle najpierw odlezec jesli nie pomaga to zwykła nospa, nie pomaga to nospa max.
    Ja wzięłam od początku jedynie 2x tabletki apap tez byl przy bólu głowy ale na mnie nie dzialal.

AniaM lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie w przychodni dziewcyzny zawsze rozrabiaja w szklance wody

Bento mi tez dzis przyszla pierwsza paczka z ubrankami ! Tak rozowo sie zrobilo:)

Aldona ja mam brac luteine 2x100 czyli dopochwowo dwie rano i wiecozrem. Na dlugosc palca wskazujacego. Co do aplikatora to jest info ze kobieta w ciazy nie zaleca sie tego uzywac.

Bylam z Tymkiem na rowerze dwie godz i chyba mala zasnela, do tego goracooo

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos dzis wizytuje czy tylko ja?:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erytrocyty 3,23 mln/µl 3,70 5,10 L
    Hemoglobina 11,10 g/dl 12,0 16,0 L
    Hematokryt 31,90 % 37,0 47,0 L

badania zrobilam i niestety coraz nize :(((((kurka no

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    GUsiak na mojej pisze ze 200-300 ml wody

Ja od wczoraj ide na glukoze haha musze jutro na 100% bo w poniedziałek wizyta, nie usmiecha mi sie ale cóż poradzic

To idziemy jutro razem. Boję się tego badania jak nie wiem hehe:P Mnie jeszcze wszystko obrzydza i często nie piłam lekarstw jak były ohydne.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny =)

Lady u mnie właśnie w przychodni Pani powiedziała, ze mam sobie ta glukozę z cytrynka przygotować w domu i przyjść do nich juz z gotowa, dlatego pytałam w jakiej ilości... a, ze jeszcze nie kupiłam to nie wiedziałam ze jest 'przepis' na opakowniu =)

Staraczka mnie się wydaje, ze najlepiej chyba sobie zrobić to w jakiejś małej butelce =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie panie rozrabiaja i wciskaja cytryne ktora im dawalam ale to nie jest az takie zle,Nancy ja ogolnie sobie wyobrazalam to strasznie a z cytryna bylo spoko:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy na ktora idziesz? Ja o 7 :)

Gusiak dziwne troche bo ponoc w ciagu 3-5 min trzeba wypic od przygotowania, nie wiem jaka konsystencję to ma bo moze zostanie na sciankach.
    Ech :/

Jeszcze mi babka mowioa ze wode wziac niegazowana w butelce

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypić 3-5 minut w ciągłości chodzi a nie że od przygotowania :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa :D dzięki za poprawkę :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy na ktora idziesz? Ja o 7 :)

Gusiak dziwne troche bo ponoc w ciagu 3-5 min trzeba wypic od przygotowania, nie wiem jaka konsystencję to ma bo moze zostanie na sciankach.
    Ech :/

Jeszcze mi babka mowioa ze wode wziac niegazowana w butelce

No ja bym była gdzieś po 8 w laboratorium, więc zanim mi zrobią pierwsze badanie, to będzie 9. Przed chwilą dzwoniłam do laboratorium (tym razem nie u nas na wsi:p) i oni mi sami przygotowują piciu, zapytałam o cytrynę i babka powiedziała, że no można troszkę dla zapachu ale mniejszą szkodę robi glukoza cytrynowa, którą można kupić w aptece.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ