X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka zgadzam się w zupełności :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, ze wszystkie zdjęcia, które trafiają do facebooka stają się ich własnością. Mogą je sprzedawać itp itd więc tym bardziej dziwi mnie upublicznianie wizerunku swoich dzieci :-)

bento lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ale co innego udostępniać pewne informacje tylko i wyłącznie swoim bliskim znajomym, a co innego całemu światu. Ja mam znajomych, którzy mają po 1,5 tys osób, a to czasami 1/4 małej miejscowości :-) i jak widzę jak mój mąż blokuje coraz to nowe osoby na swoim profilu bo codziennie dodają kolejne zdjęcie dziecka, piszą o kryzysach małzeńskich/ w związkach. Ostatnio zobaczyłam tekst znajomej która wszem i wobec ogłasza "znowu ten pojeb (jej mąż) wrócił z nocki i chrapie" + kompromitująca fotka męża..no kurcze to jest żałosne..

4me, monaaa85, alutka lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:23

Anitka201, 4me, monaaa85, sowa28, kapturnica lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento u nas jest tak samo. Wszyscy bliscy znajomi wiedzą o ciąży i uczestniczą w naszych ważniejszych wydarzeniach. Ja nie utrzymuję kontaktu z większą częścią swojej bliskiej rodziny i jakoś mi z tym dobrze ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Anitka201 a może Twoja znajoma specjalnie pojechała niby do Tropical Island w 9msc ciąży, bo miała nadzieję, że poród ją "złapie" i "przypadkiem"urodzi w Niemczech hehe ;) Ponoć dużo jest takich agentek co przypadkiem łapie je poród w DE ;)
    Wiesz myślę, że jej o to nie chodziło bo i tak u nas wiele osób (łącznie z nią ) ma u nas podwójne obywatelstwo :-) u mnie na studiach ja i kilka innych osób byliśmy tylko z 1 paszportem :-)
    To jej 3 dziecko i po prostu wie na co sobie może pozwolić :-)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:50

4me, monaaa85, wiaraczynicuda, kapturnica lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzuls hitem na mojej tablicy to bylo zdjęcie dziecka zaraz co wyjetym bo pepowine odrazu odcinaja prawda? A maluch na zdjeciu jeszcze ją miał, było to obrzydliwe...
    Dzieciak teraz ma 2 albo 3 latka i co chwile cos nowego a to pierwsza toaleta a to kolejny ząbek i w kółko dziecko dziecko dziecko, ja to chyba inaczej zrobie i bede sie chwalic waga po ciąży :D :D

No czegoś takiego też nie rozumiem. Ja się ciążą pochwaliłam od razu jak tylko 2 kreska wyszła, ale nie mam zamiaru się chwalić, pierwszą kupą, sikami, nocnikiem, szanuję prywatność innych :) dziecko to już inna osoba, jak ono by się czuło potem za kilkanaście lat.

monaaa85 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - przeczytalam o tej znajomej od chrapiacego męża. Juz nie bede z komórki cofać żeby cytowac ;) w takich przypadkach oczywiście masz rację, ale szczerze mówiąc u mnie podobne (nie aż takie) zachowania przejawiają 2 nastolatki - takie z trudnego środowiska. Poza nimi każdy pilnuje własnej prywatności i "normalności".

Ja uważam fb za narzędzie kontaktu - całkiem dobre :) mam na FB wielu znajomych z roznych srodowisk i stosowny podział znajomych na grupy - rodzina, bliscy znajomi, dalsi znajomi, osoby z pewnego środowiska osobno, osoby z uczelni osobno itd. Każda z tych grup ma własne uprawnienia i kazda widzi te posty, które im przeznaczam ;) facebook umożliwia takie ustawienia :) poza tym oczywiście trzeba sie liczyć z myślą, ze pliki czy zdjęcia nie są juz prywatne - no ale to chyba normalne :) zresztą wysyłając mailem czy mmsem trzeba sie liczyć z tym samym, informacje i pliki nigdy już nie są prywatne.

Ps proszę o kciuki za koło :) no i nadgonie Was po południu dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:19

Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zejdzmy z tych nie myślących znajomych na fb :D

Tak mi brzucho urósł, nie moge obrócić zdjęcia tak że ćwiczcie mięśnie szyji :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51b44867961c.jpg

monaaa85, Czarna_88, Kasiarzynka, adzia, Dominka92, Anitka201, aldonaa, Misi@, Gusiak, Lady Savage, karolcia87, chabasse, skabarka, agatka196, Wonderland lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak mocno kopią? Wczoraj myślałam, że coś jest nie tak bo młody tak mnie skopał, że długo nie mogłam zasnąć..w nocy co chwilę pobudka bo te kopniaki też mnie wybudzały. Lubię spać ale dzisiaj wstałam koło 5 bo już nie dawałam rady. Teraz w pracy znowu co rusz dostaję w pęcherz?
    Co będzie później??

diatomka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak mocno kopią? Wczoraj myślałam, że coś jest nie tak bo młody tak mnie skopał, że długo nie mogłam zasnąć..w nocy co chwilę pobudka bo te kopniaki też mnie wybudzały. Lubię spać ale dzisiaj wstałam koło 5 bo już nie dawałam rady. Teraz w pracy znowu co rusz dostaję w pęcherz?
    Co będzie później??

Właśnie dzis pomyslalam o tym samym ze boje sie co bedzie niedlugo bo moja dzidzia tez mnie mocno kopie i daje o sobie znac...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bólu nie czuje jeszcze ale coraz częściej sa ruchy odczuwalne i przewidzialam godziny w jakich czuje :)
    a mama mówiła aby sie cieszyc kazdym ruchem na początku bo później to tylko płacz będzie :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam sobie zablokować internet..masakra ja już nic nie czytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego staram sie juz mniej udzielac na forum :)
    Ocipiec mozna od informacji :D
    Chociaz plus taki ze jest z kim pogadac kto ma ten sam etap ciąży :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:42

Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Później Was dziewczyny wpiszę na pierwszą stronę.
    Dzisiaj miałam okropne sny. Śniło mi się, że urodziłam teraz synka i zmarł:( Tak strasznie płakałam, że nawet jak się obudziłam to się nie mogłam uspokoić. Jakiegoś mam teraz moralniaka po tej nocy. Jeszcze gwałtownie się przekręciłam i tak strasznie mnie podbrzusze zaczęło boleć:(
    W ogóle od wczoraj jak dłużej pochodzę to boli mnie brzuch. Martwię się:(
    Idę na 14 do fryzjera, a później będę leżeć.

Kupiłam 75 gram glukozy. Wow jak ja to wypiję?! Strasznie dużo tego.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie glukozy... tez mam kupić 75 i przygotować sobie roztwór w domu, aleeeee.... nie mam pojęcia s jakiej ilości wody trzeba ja rozpuścić, jak Wy to robilyscie? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Odnośnie glukozy... tez mam kupić 75 i przygotować sobie roztwór w domu, aleeeee.... nie mam pojęcia s jakiej ilości wody trzeba ja rozpuścić, jak Wy to robilyscie? =)
    Na paczce pisza jak zrobic, ja sie zastanawiam w co to zrobic bo wizja ze nie beda mialy kubeczka przeraża

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

la_lenka, kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ