X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... Nie mialam czasu dzis do Was zajrzeć, a tu tyle naprodukowlyscie XD

Od 15 mam niefajne skurcze, wyszlam wcześniej z pracy, jadę po nospe i do domu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:17

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy te cierpienie się skończy:( Ja już płaczę z bezsilności:( Ile można się czuć jak na wiecznym zatruciu:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, obwód sobie przychwyć nitką w kolorze biustonosza - po prostu zrób z boku zakładki i delikatnie przychwyć w kilku miejscach - w ten sposób będzie można regulować na wypadek, gdyby później bliżej porodu zwiększył Ci się też obwód. Albo jeśli nie masz pewności, czy wiesz jak, to podejdź do pierwszej lepszej krawcowej i na miejscu Ci to przychwyci :)

U mnie dzisiaj ulga... Trochę mdli, ale nie jest źle :) W końcu!!! Bo już było tak tragicznie, że chciałam trumnę sobie zamawiać :D
    Jutro drugie USG, myślę, że już nie tylko zobaczymy, ale też usłyszymy bicie serduszka dziecka, no i może coś więcej zobaczymy na ekranie, bo na pierwszym USG widział tylko lekarz, a my niewiele widzieliśmy (tzn. no widziałam pęcherzyk, a w nim pęcherzyk żółtkowy i obok dziecko, ale bardzo słabo, niewyraźnie i z daleka). No i mam nadzieję, że dostanę jakieś lepsze fotki ze zbliżeniem (bo ostatnie zdjęcia pokazywały całą macicę z oddalenia) :)

Powinnam zapieprzać z materiałem na studia, ale jakoś nie mam siły. Piękna pogoda dzisiaj była koło południa, taka wiosenna... :) słoneczko, spacerek na uczelnię - i jakoś się człowiek czuje tak weekendowo, nie ma ochoty na nic... A tu trzeba pisać pracę, zakuwać do mega koła i egzaminów :( Do wtorku mam już niewiele czasu, masakra.

Nancy - nie płacz kochana. Próbuj wszelkich metod - herbata ze świeżego imbiru podobno super pomaga. U mnie pomagały ostatnio białe bułki z masłem i żółtym serem. Poważnie - mimo, że od lat kupuję tylko ciemny chleb, tym razem kazałam mężowi wziąć białe buły, bo taką miałam ochotę i faktycznie one "weszły" i nie wyszły od razu z żołądka. Także słuchaj organizmu i jedz to, na co masz ochotę - wtedy większa szansa, że poczujesz się po tym lepiej.

Mi też piersi urosły :) na razie nie mam potrzeby zmieniania biustonoszy, bo jakoś w staniku się dobrze układają i nic nie boli, ale są myślę gdzieś z rozmiar większe. Nie narzekam, bo nigdy nie miałam jakiegoś mega dużego biustu, więc mogą takie zostać (albo nawet jeszcze większe ;-) ). A co do spodni - ja już nie chodzę w żadnych sprzed ciąży. Na razie chodzę w 2 parach na zmianę - jedne ciążowe z allegro, a drugie kupione w tesco F&F ciepłe i grube legginsy (nie ma brzydkiego efektu otłuszczonej pupy, nawet jak się ma trochę fałdek, także polecam je!) o fakturze jeansów, z cienką i luźną gumką. W sumie są tak samo wygodne jak ciążowe spodnie, a nie tak wysokie, także jak się natkniecie to polecam zmierzyć i się przekonać czy Wam pasują :)
    Trzecie spodnie zamówiłam i miały przyjść pocztą, ale wysłano je kurierem, na co jestem wściekła, bo kurier był 2 dni pod rząd kiedy mnie nie było w domu (wiem bo dostałam smsa), i nie zostawił żadnej kartki z informacją gdzie odebrać paczkę, także będę musiała dzwonić dzisiaj i pytać gdzie mam po te spodnie jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:11

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Kathleen weź nospe i odpocznij troszke a napewno przejdzie. U mnie też bywaja i w pachwinach i czasem w szyjce. Ale nospa i odpoczynek i jest o niebo lepiej :-)

Ja jeszcze łykam magnez raz dziennie bo czasami skurcze w nogach miałam i teraz jest ok.
    Jadę dopiero do domu z pracy. A moja Taś wczoraj temperaturę w nocy wiec nie wiem tez czy poleżę teraz... Ale nospa zakupiona, od razu większe opakowanie. Z forte już nie eksperymentowalam.
    A co ile mozna nospe lykac?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A czy któraś z Was próbowała kawe mama cofe?
    Piłam taka 3w1 i teraz mi nie smakuje i tak zastanawiam się nad ta.

próbowałam, bo dostałam próbkę gratis, i jak się źle czuję po normalnej kawie, tak tu wszystko ok,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnej kawy juz nie pijam. Zadna mi nie smakuje.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

Ja też nie, ale jak sie dostało próbkę to wypróbowałam, ale przestałam pić herbatę bo mi przestała smakować

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaleconą nospe 3 razy dziennie po jednej zwykłej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:26

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

A ja dzisiaj kupiłam sobie inkę. Nawet, nawet... jakiś tydzień temu miałam fazę na kakao. Przed ciążą kawunia musiała być co dnia rano. Śniadania mogłam nie jeść za to bez kawy dzień stracony...zwłaszcza, że ja niskociśnieniowcem jestem i mi pomagała :) Obecnie kawa może nie istnieć. Póki co... ;)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tule i współczuje...też mam straszne mdlości i tak cięzy żolądek, a do tego biegunka...Trzymaj się

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    U mnie już po kolędzie. Jestem poświęcona. Ksiadz bardzo sympatyczny.
    Najadłam się teraz jajek w sosie tatarskim i leże bo chyba mnie żoładek rozbolał.
    Nosz takie zachcianki mam że szok!
    Ja mam kolęde za dwa tygodnie, zazdroszcze Wam, że już jesteście po :_
    agatka ja na jaka nie moge patrzeć...a do kt. tygodnia są mdłości?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mam kolęde za dwa tygodnie, zazdroszcze Wam, że już jesteście po :_
    agatka ja na jaka nie moge patrzeć...a do kt. tygodnia są mdłości?

Ja od 9 lat już kolędy nie przyjmuje, i mam spokój

mgielka1983 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Misi@, mgielka1983 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    My kolęde pezyjmowaliśmy pierwszy raz odkad jesteśmy razem. Mój jest rozwodnikiem i chcieliśmy zawsze uniknać głupich pytań i gadań że żyjemy w grzchu. No ale cóż. Ksiadz był i oczywiście było pytanie dlaczego się rozwiedli itp. Ale dał dobre rady do unieważnienia ślubu kościelnego.

No właśnie ja przestałam przyjmować kolędę od kiedy ksiądz moją mamę wyrzucił z kościoła, bo się rozwiodła, i podkreślę, że mój ojciec był alkoholikiem i kobieta na prawdę bardzo dużo przeżyła, i zamiast dostać wsparcie z kościoła to ją ksiądz wyrzucił, więc ja przestałam chodzić do kościoła i przestałam ich przyjmować w domu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No właśnie ja przestałam przyjmować kolędę od kiedy ksiądz moją mamę wyrzucił z kościoła, bo się rozwiodła, i podkreślę, że mój ojciec był alkoholikiem i kobieta na prawdę bardzo dużo przeżyła, i zamiast dostać wsparcie z kościoła to ją ksiądz wyrzucił, więc ja przestałam chodzić do kościoła i przestałam ich przyjmować w domu.
    To przykr co piszesz takie rzeczy nie powinn się zdarzać!

Znów mam spotegowane mdłości, a uż mi trochę przechodziło...ech Ciekawe jak długo będa nam towrzyszyć.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:18

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ