Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:Aha i jak to jest , skoro zaczynam dzis 23 tydz tzn ze poczatek 6 miesiaca?
Mi belly pokazało początek 6 miesiąca wraz z rozpoczęciem 22go tygodnia, o ile dobrze pamiętam.
-
też się dziwiłam ale skoro belly tak informuje to się tego trzymam
zazwyczaj mówią, że od 22.5 jest już ten 6 miesiąc ale jak to już kiedyś poruszałyśmy tyle teorii, że ciężko się połapać ale 23 tydzień już we wszystkich pokazuje na 6 miesiąc na pewnodiatomka lubi tę wiadomość
-
Ale ten czas leci
Powiem Wam, że nie wiem co z wózkiem... niby czasu jeszcze sporo. Nie zdecydowaliśmy się na tą używaną murę i sama nie wiem czy pożyczać wózek od znajomych. Myślę tak, że jak ma się swój to o nie trzeba się przejmować, że coś się poplami, albo uszkodzi.
Trzeba więc kupić nowy, a modeli jest pełno...
Mamy już łóżeczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:40
Lady Savage, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Witam się w 27 tygodniu:) Jeszcze tydzień i trzeci trymestr:) Na belly pisze, że miałby 85% szans na przeżycie jak by się urodził, oczywiście dzięki sprzętowi. I, że za 10 tygodni będzie donoszone. Wow, to tylko 10 piątków!
Lady hmmm ciężkie pytanie. Zależy jak przybliży. Zazwyczaj pokazuje daną część jego ciałka.
Ale zleciało Nancy nienie dawno byłyśmy na różowej stronie, potem zamartwianie czy doniosę do 12 tc a teraz już 10 tyg zostało.
-
Ja w sumie też poważnie rozważam pieluchy wielorazowe, jest to dużo zdrowsze dla dzidzi no i oszczędne dla portfela więc czego chcieć więcej? Na dodatek one są takie śliczne
Na początek pewnie kupie z 2-3 na próbę i zobaczę jak mi się to sprawdzi, choć podejrzewam że na wyjścia będę używać jednorazówek żeby nie nosić zużytych pieluch
Co do prania, to mnie to nie przeraża. Też mi wielka filozofia wsadzić do pralki i potem powiesić, przy praniu dziennym to jest ile z 15min roboty? Ja w sumie mam pralnie więc nie patrzę potem cały czas na te wiszące pranie... W sumie to rozważam też zakup suszarki elektrycznej więc było by jeszcze mniej roboty.... zobaczymy
A w poniedziałek z rana ginproszę o trzymanie kciuków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 09:52
przyszła mama, Misi@, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eM wrote:Ja w sumie też poważnie rozważam pieluchy wielorazowe, jest to dużo zdrowsze dla dzidzi no i oszczędne dla portfela więc czego chcieć więcej? Na dodatek one są takie śliczne
Na początek pewnie kupie z 2-3 na próbę i zobaczę jak mi się to sprawdzi, choć podejrzewam że na wyjścia będę używać jednorazówek żeby nie nosić zużytych pieluch
Co do prania, to mnie to nie przeraża. Też mi wielka filozofia wsadzić do pralki i potem powiesić, przy praniu dziennym to jest ile z 15min roboty? Ja w sumie mam pralnie więc nie patrzę potem cały czas na te wiszące pranie... W sumie to rozważam też zakup suszarki elektrycznej więc było by jeszcze mniej roboty.... zobaczymy
A w poniedziałek z rana ginproszę o trzymanie kciuków
Tylko tak się wydaje, że to mniejszy koszt - pranie pieluch to też zużycie wody, prądu, środki czystości. Potem wysuszysz - jeśli w suszarce elektrycznej, to ponownie koszt. I takie pieluchy tetrowe trzeba jeszcze wyprasować przed założeniem dziecku na pupę.
Ja się biorę za pieluchy jednorazowe, ale podziwiam dziewczyny, które chcą używać tetrowych - i oczywiście trzymam kciuki za wytrwałość, żebyście nie rzuciły tego w cholerę po dwóch dniachkapturnica, Carolline lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!