X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam się pochwalić :)
    byłam dziś u innej pani ginekolog żeby dla spokoju skonsultować z innym lekarzem moje wyniki. No i niespodziewanie widziałam moją kruszynkę :)
    moja grzeczna córeczka posłuchała mamusi i nóżki ma już we właściwym miejscu, a nie na głowie ;) tłumaczyłam jej, że dziewczyncie tak nie wypada no i posłuchała :) serdunio 140/min więc jestem uspokojona i mega, mega szczęśliwa ! Tej kruszynki jeszcze nie ma na swiecie a ja ją tak kocham ❤❤❤
    A, i w Rossmanie kupiłam pierwszą maskotkę dla mojej córci - mąż się wzruszył jak zobaczył, więc powoli oboje wariujemy na punkcie naszego dziecka ;) I powiem Wam, że bardzo mi dobrze z tym wariowaniem :)

kasig, Dżuls, Misi@, Gusiak, Wonderland, agatka196, adzia, 4me, Lady Savage, monaaa85, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:32

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Kobietki czy któraś z was bierze od uwagę używanie pieluch wielo rasowych (nie tetry)?? Czyli pieluszki z kieszonką, okulary i wkładów. Właśnie sporo się naczytalam o tym i chyba się skuszę. Problemem jest tylko cena bo trzeba na oczku troszkę wydać.
    Ja jeszcze o tym myślę. Raczej w konfiguracji mieszanej (znaczy "pampersy" na wyjścia plus wielorazowe w domu). Trochę mnie kusi większa naturalność pieluszek wielorazowych, to że dzieciak nie jest cały czas w foli. Sama jak tylko miałam okazję to w domu używałam bawełnianych szmatek podczas okresu, bo podpaski czy tampony mnie wiecznie uczulały.
    Ale w sumie jeszcze się zastanawiam, trochę się obawiam, że będzie mi ciężko się z wyrobić z praniem i całą organizacją.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Jeleniej, ratunku. Gdzie u nas znajduje się jakieś pogotowie stomatologiczne, albo gdzie przyjmuje dentysta tak na już? Przed chwilą jadłam kanapkę i strzeliło mi coś. Ukruszyło mi się trochę plomby, a co najgorsze cała ścianka zęba mi się rusza! Jestem spanikowana, że będą musieli mi go usunąć. Dzwoniłam na Morcinka, ale babka mnie nie przyjmie, bo jest po zabiegu, moja dentystka też ma wolny termin dopiero na 29. W końcu udało mi się zapisać jutro na 16 do stomatologii bez bólu, ale nie ukrywam, że wolałabym chyba do innego dentysty, bo tam z torbami pójdę. Już chyba nic nie zjem do jutra do 16...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma, la_lenka, adzia, .ona., easymum, Gusiak, monaaa85, karolcia87, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny z Jeleniej, ratunku. Gdzie u nas znajduje się jakieś pogotowie stomatologiczne, albo gdzie przyjmuje dentysta tak na już? Przed chwilą jadłam kanapkę i strzeliło mi coś. Ukruszyło mi się trochę plomby, a co najgorsze cała ścianka zęba mi się rusza! Jestem spanikowana, że będą musieli mi go usunąć. Dzwoniłam na Morcinka, ale babka mnie nie przyjmie, bo jest po zabiegu, moja dentystka też ma wolny termin dopiero na 29. W końcu udało mi się zapisać jutro na 16 do stomatologii bez bólu, ale nie ukrywam, że wolałabym chyba do innego dentysty, bo tam z torbami pójdę. Już chyba nic nie zjem do jutra do 16...

Kochana pogotowie stomatologiczne na Morcinka 1 trzeba dzwonić Półtorak, a tak to nie wiem czy wogole inne są , spróbuj zadzwonić na Wyczółkowskiego ona mnie przyjmowała, a tak to nie mam pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:17

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja jeszcze o tym myślę. Raczej w konfiguracji mieszanej (znaczy "pampersy" na wyjścia plus wielorazowe w domu). Trochę mnie kusi większa naturalność pieluszek wielorazowych, to że dzieciak nie jest cały czas w foli. Sama jak tylko miałam okazję to w domu używałam bawełnianych szmatek podczas okresu, bo podpaski czy tampony mnie wiecznie uczulały.
    Ale w sumie jeszcze się zastanawiam, trochę się obawiam, że będzie mi ciężko się z wyrobić z praniem i całą organizacją.

No właśnie też myślę o pół na pół z przewagą jednorazowe. Sama nie wiem czy dam radę z tym praniem pieluch i ubrań dla wszystkich. Ale ostro mnie kuszą. I myślę że jakiś zestaw startowy sobie zakupimy.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suszarkę elektryczną, więc suszenia się nie boję. Bardziej tego zbierania i składowania brudów żeby nie prać paru szmatek - bo szkoda prądu i wody.
    Ogólnie planuję najpierw kupić rzeczy niezbędne - a potem ewentualnie takie gadżety. Na szczęście jeszcze jest trochę czasu na myślenie. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A co do wariującego męża, to mój ostatnio trochę mnie zaskoczył, bo jak już wspominałam, z moich obserwacji wynika, że do jego samczego mózgu nie dociera że będzie miał dziecko, dopóki go nie weźmie na ręce, a tymczasem małżon siedzi sobie na kanapie ze swoją wieczorną naleweczką w ręku i nagle wypala: "a wiesz, tak sobie myślałem, że trzeba będzie już jakoś ten przewijak ogarnąć, przyjnamniej zacząć się rozglądać, no i matę eduakcyjną, bo tę po młodym już chyba oddaliśmy. Może zrobimy jakąś listę dla babć, bo pewnie będą chciały coś kupić, i zamiast niepotrzebnych pierdół niech np zrzucą się na tę matę". Nie wiem, czy to był jakiś chwilowy przebłysk geniuszu i kontaktu z rzeczywistością, czy to ta nalewka.
    O_o

Jakbym czytała o moim - powiedz lepiej, co to za nalewka!! ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jakbym czytała o moim - powiedz lepiej, co to za nalewka!! ;)
    hahaha pigwowa! Od mojej mamusi! :D Jutro zadzwonię, spytam czego dosypała ;)

Misi@, Lilla My, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy na przeciwko urzędu miasta chyba na sudeckiej jest centrum stomatologiczne ale tam zdzierają jak tylko mogą.
    Ja osobiście jeżdżę do Kaczmarka do Cieplic Lub do KCMU i myślę że KCm był by najszybszy termin tyle że musisz powiedzieć że jesteś w ciąży i z bólem.
    No właśnie tam mam jutro na 16. Orientujesz się mniej więcej ile taka przyjemność może kosztować?
    Anulka ta Półtorak jest po zabiegu i mnie nie przyjmie.
    Trudno, pójdę jutro na tą 16 do tej stomatologii bez bólu, tylko nawet nie wiem ile kasy szykować.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Chemia z artykułach dziecięcych zaczęła mnie na serio przerażać, jak mąż wytarł sobie do czysta dziecęcymi chusteczkami dodupnymi ręce ze smaru samochodowego, a potem starł nimi osad z dymu tytoniowego z tapicerki samochodowej, któremu nie dało rady mycie parowe.
    :O :O :O

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    nancy myślę że 100zł minimum

No to nie najgorzej. Ja u mojej za wypełnienie płacę 120. Zobaczymy co wymyślą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No to nie najgorzej. Ja u mojej za wypełnienie płacę 120. Zobaczymy co wymyślą.

Jeśli mówicie o tej placówce, to mają cennik na stronie: http://stomatologiabezbolu.pl/cennik-stomatologiczny/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    hahaha pigwowa! Od mojej mamusi! :D Jutro zadzwonię, spytam czego dosypała ;)

Dżuls to i ja poproszę... ;D
    W ogóle to Ty może nam poprzesylaj takie malpeczki z ta nalewka ;D

I mężowi częściej ja serwuj... toż to cudowny napój =)

easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchol

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6e34c45855f.jpg

A tu mi pan dr. cyknal fotkę na dowód tego, że synuś to synuś :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc4dcdc3fda9.jpg

agatka196, la_lenka, adzia, Gusiak, justysss, .ona., Anitka201, Dżuls, Misi@, bento, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ