Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zapomniałam się pochwalić
byłam dziś u innej pani ginekolog żeby dla spokoju skonsultować z innym lekarzem moje wyniki. No i niespodziewanie widziałam moją kruszynkę
moja grzeczna córeczka posłuchała mamusi i nóżki ma już we właściwym miejscu, a nie na głowietłumaczyłam jej, że dziewczyncie tak nie wypada no i posłuchała
serdunio 140/min więc jestem uspokojona i mega, mega szczęśliwa ! Tej kruszynki jeszcze nie ma na swiecie a ja ją tak kocham ❤❤❤
A, i w Rossmanie kupiłam pierwszą maskotkę dla mojej córci - mąż się wzruszył jak zobaczył, więc powoli oboje wariujemy na punkcie naszego dzieckaI powiem Wam, że bardzo mi dobrze z tym wariowaniem
kasig, Dżuls, Misi@, Gusiak, Wonderland, agatka196, adzia, 4me, Lady Savage, monaaa85, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
anima wrote:Kobietki czy któraś z was bierze od uwagę używanie pieluch wielo rasowych (nie tetry)?? Czyli pieluszki z kieszonką, okulary i wkładów. Właśnie sporo się naczytalam o tym i chyba się skuszę. Problemem jest tylko cena bo trzeba na oczku troszkę wydać.
Ale w sumie jeszcze się zastanawiam, trochę się obawiam, że będzie mi ciężko się z wyrobić z praniem i całą organizacją. -
Dziewczyny z Jeleniej, ratunku. Gdzie u nas znajduje się jakieś pogotowie stomatologiczne, albo gdzie przyjmuje dentysta tak na już? Przed chwilą jadłam kanapkę i strzeliło mi coś. Ukruszyło mi się trochę plomby, a co najgorsze cała ścianka zęba mi się rusza! Jestem spanikowana, że będą musieli mi go usunąć. Dzwoniłam na Morcinka, ale babka mnie nie przyjmie, bo jest po zabiegu, moja dentystka też ma wolny termin dopiero na 29. W końcu udało mi się zapisać jutro na 16 do stomatologii bez bólu, ale nie ukrywam, że wolałabym chyba do innego dentysty, bo tam z torbami pójdę. Już chyba nic nie zjem do jutra do 16...
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny z Jeleniej, ratunku. Gdzie u nas znajduje się jakieś pogotowie stomatologiczne, albo gdzie przyjmuje dentysta tak na już? Przed chwilą jadłam kanapkę i strzeliło mi coś. Ukruszyło mi się trochę plomby, a co najgorsze cała ścianka zęba mi się rusza! Jestem spanikowana, że będą musieli mi go usunąć. Dzwoniłam na Morcinka, ale babka mnie nie przyjmie, bo jest po zabiegu, moja dentystka też ma wolny termin dopiero na 29. W końcu udało mi się zapisać jutro na 16 do stomatologii bez bólu, ale nie ukrywam, że wolałabym chyba do innego dentysty, bo tam z torbami pójdę. Już chyba nic nie zjem do jutra do 16...
Kochana pogotowie stomatologiczne na Morcinka 1 trzeba dzwonić Półtorak, a tak to nie wiem czy wogole inne są , spróbuj zadzwonić na Wyczółkowskiego ona mnie przyjmowała, a tak to nie mam pojęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:17
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Ja jeszcze o tym myślę. Raczej w konfiguracji mieszanej (znaczy "pampersy" na wyjścia plus wielorazowe w domu). Trochę mnie kusi większa naturalność pieluszek wielorazowych, to że dzieciak nie jest cały czas w foli. Sama jak tylko miałam okazję to w domu używałam bawełnianych szmatek podczas okresu, bo podpaski czy tampony mnie wiecznie uczulały.
Ale w sumie jeszcze się zastanawiam, trochę się obawiam, że będzie mi ciężko się z wyrobić z praniem i całą organizacją.
No właśnie też myślę o pół na pół z przewagą jednorazowe. Sama nie wiem czy dam radę z tym praniem pieluch i ubrań dla wszystkich. Ale ostro mnie kuszą. I myślę że jakiś zestaw startowy sobie zakupimy. -
Ja mam suszarkę elektryczną, więc suszenia się nie boję. Bardziej tego zbierania i składowania brudów żeby nie prać paru szmatek - bo szkoda prądu i wody.
Ogólnie planuję najpierw kupić rzeczy niezbędne - a potem ewentualnie takie gadżety. Na szczęście jeszcze jest trochę czasu na myślenie. -
Dżuls wrote:A co do wariującego męża, to mój ostatnio trochę mnie zaskoczył, bo jak już wspominałam, z moich obserwacji wynika, że do jego samczego mózgu nie dociera że będzie miał dziecko, dopóki go nie weźmie na ręce, a tymczasem małżon siedzi sobie na kanapie ze swoją wieczorną naleweczką w ręku i nagle wypala: "a wiesz, tak sobie myślałem, że trzeba będzie już jakoś ten przewijak ogarnąć, przyjnamniej zacząć się rozglądać, no i matę eduakcyjną, bo tę po młodym już chyba oddaliśmy. Może zrobimy jakąś listę dla babć, bo pewnie będą chciały coś kupić, i zamiast niepotrzebnych pierdół niech np zrzucą się na tę matę". Nie wiem, czy to był jakiś chwilowy przebłysk geniuszu i kontaktu z rzeczywistością, czy to ta nalewka.
O_o
Jakbym czytała o moim - powiedz lepiej, co to za nalewka!!Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
agatka196 wrote:Nancy na przeciwko urzędu miasta chyba na sudeckiej jest centrum stomatologiczne ale tam zdzierają jak tylko mogą.
Ja osobiście jeżdżę do Kaczmarka do Cieplic Lub do KCMU i myślę że KCm był by najszybszy termin tyle że musisz powiedzieć że jesteś w ciąży i z bólem.
Anulka ta Półtorak jest po zabiegu i mnie nie przyjmie.
Trudno, pójdę jutro na tą 16 do tej stomatologii bez bólu, tylko nawet nie wiem ile kasy szykować. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Chemia z artykułach dziecięcych zaczęła mnie na serio przerażać, jak mąż wytarł sobie do czysta dziecęcymi chusteczkami dodupnymi ręce ze smaru samochodowego, a potem starł nimi osad z dymu tytoniowego z tapicerki samochodowej, któremu nie dało rady mycie parowe.
-
Dżuls wrote:hahaha pigwowa! Od mojej mamusi!
Jutro zadzwonię, spytam czego dosypała
Dżuls to i ja poproszę...
W ogóle to Ty może nam poprzesylaj takie malpeczki z ta nalewka
I mężowi częściej ja serwuj... toż to cudowny napójeasymum, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrzuchol
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6e34c45855f.jpg
A tu mi pan dr. cyknal fotkę na dowód tego, że synuś to synuś
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc4dcdc3fda9.jpg
agatka196, la_lenka, adzia, Gusiak, justysss, .ona., Anitka201, Dżuls, Misi@, bento, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość