Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w Rossmanie jest promocja -40% na kosmetyki do pielęgnacji twarzy - kremy, toniki, mleczka, bez męskich i maseczek. Jak któraś chciałaby prezent na Dzień Matki
Ja właśnie kupilam dla mamy i teściowej.
agatka196, Sigma, 4me lubią tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Był przed chwila u naszej babci lekarz z pierwszej pomocy bo źle się czuła. Otwieram drzwi a tam ginekolog
szczęka mi opadła. Ale trzeba było babci zmierzyć temperaturę i oczywiście u babci brak termometra to ja wyskoczylam z tym z lidla i dr mówi że sam go kupił bo jest świetny i dla dzidziusia będzie jak znalazł.
Hahah ginekolog lekarzem pierwszego kontaktu -
agatka196 wrote:Gusiak moi R leczo robi tak:
Cukinia, papryka(żółta, zielona, czerwona), cebula, kiełbasa, czosnek, papryczki chili, puszka pomidorów
Najpierw podsmaża w garnku kiełbasę i po chwili dorzuca czosnek pokrojony w płatki, następnie cebulę pokrojoną w piórka i dusi troszkę, potem wrzuca paprykę pokrojoną w grubsza kostkę, znowu dusi troszkę, następnie Cukinia tez krojona w kostkę gruba i pomidory z puszki i dusi. Po 10 minutach wrzuca papryczki chili pokrojone drobno, i jeszcze wyciśnięty czosnek. Doprawić solą i pieprzem i dusi na małym ogniu pod przykryciem mieszając dość często.
Agatka,.robię dokładnie tak samo, u mnie jeszcze słodka papryka w czosnku i trochę oregano. Pychotka, mąż uwielbia i ja też. A za chwilę cukinia i papryka będą taniutkie, więc przy okazji danie ekonomiczne
agatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dobry wieczór mamusie
muszę się pochwalić, byłam dziś na wizycie i mój mały gigancik ma już 745 gram i 5 centymetrową stopę
kawał chłopa
.ona., aldonaa, Nancy87, Wonderland, agatka196, adzia, Terazsięuda:-), przyszła mama, Lilla My, Kasiarzynka, Dżuls, Gusiak, Sigma, easymum, skabarka, Dominka92, Misi@, justysss, Lady Savage, monaaa85, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Ja ja mam pytanie z innej strony - co Was skusiło do postawienia na pieluchy wielorazowe? Przyznam, że przeszło mi to przez chwilę przez myśl, ale jakoś nie jestem w stanie ogarnąć wyobraźnią tematu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżuls - są o wiele tańsze patrząc długoterminowo, ekologiczne (dla mnie ekologia w stylu ratujmy-matkę-ziemię jako taka nie jest ultraważna, ale skłaniam się ku prostocie i w takim aspekcie wolę to, co jest naturalne i eko), nie generują wielkich stosów śmieci do wynoszenia. No i w sumie wolę, żeby dziecko miało przy dupce bawełnę i oddychające materiały niż pampersy.
Minusem jest konieczność posiadania miejsca do suszenia tetry - zastanawiam się, czy tu damy radę, bo nie mamy suszarni ani strychu. -
Dżuls, jeśli chodzi o mnie, to przede wszystkim brak absorbentów, chloru i innych niezbyt przyjaznych substancji wchodzących w skład pieluch jednorazowych
sama nie cierpię podpasek i praktycznie wszystkie powodują u mnie podrażnienia, więc nie chcę podobnego dyskomfortu fundować swojemu maluchowi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aldonaa wrote:AniaM, ty jutro masz wizyte kontrolna z szyjka tak? O ktorej? Mam nadzieje, ze szyjka sie wydluzyla, a przynajmiej ze nie jest krotsza...