X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima ale widac siurka!!!

Ja raz mialam z malym sytuacje ze minsie odparzyl jak mial miesiac moze , o matko, tylko dobe uzywalam tetrowych pieluch i wspolczulam mojej mamie babci itd. Ile z tym roboty. Co do odparzen to gorzej maja chyba dzieciaczki letnie , bo jednak upal sprzyja.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona z tym sluzem to racja , u mnie tez go malo. Teraz jedynie biore iladian to jest rano.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy mi też ukruszyl się ząb i to dość sporo ale plomba narazie jest na swoim miejscu. Staram się nie jeść na tą stronę ale termin mam na 29 więc boję się czy ten ząb nie będzie musiał być robiony kanalowo ;(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w słoneczny dzionek :)

Drugi dzien pachwina mnie boli nie wiem czy to od chodzenia czy zle śpię, boli jak bym zakwasy miala :/

Odnosnie pieluch, myslalam ze nie bede uzywac uzywac ale mam mowila ze lepiej abym kupila bo tu chodzi troche aby dziecko koslawych nog nie mialo, bede szukala jakis majtek do pieluch bo z ceratka wiem jak sie bedzie kończyć :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    :O :O :O
    No tak. Tym razem mam mocne postanowienie o przemywaniu dziecku pupy pod kranem, albo zwilżonym wacikiem, a chusteczki pozostaną jako wyjście awaryjne (spacerowe), albo jak do tej pory - do mycia okien i wszystkiego, czego nie da się normalnie domyć :P :)

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole niech te wybory sie koncza pol dnia będą urywki z wczoraj pokazywać :/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja pikole niech te wybory sie koncza pol dnia będą urywki z wczoraj pokazywać :/
    Spoko, ju teoretycznie od dziś wieczór jest cisza wyborcza, więc będzie trochę spokoju.
    Ja też już nie mogę się doczekać, aż już będzie po.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Spoko, ju teoretycznie od dziś wieczór jest cisza wyborcza, więc będzie trochę spokoju.
    Ja też już nie mogę się doczekać, aż już będzie po.
    Cisza przed burzą bo po wyborach beda przez tydzień znowu trąbić :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Zuzią :) jeszcze 3 dni i zobaczę jakie stopy ma moja mała xD

Misi@, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy Twoja dzidzia zajmuje już cały ekran?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobałyście od wczoraj, nie mam bardzo czasu, zeby to nadrobić więc tylko tak przelece szybko,
    ale chciałam Wam powiedzieć, że przyjechaliśmy wczoraj do moich rodziców a mama wyciąga z szafy worek a w worku biały śpiworek dla dziecka w którym byłam chrzczona ja i moje dwie młodsze siostry! spiworek lekko przyżółkniety ale pewnie da sie doprać, tak się napaliłam żeby i moje dziecko było w nim ochrzczone,że najchetniej bym pobiegła do sklepu po jakiś wybielacz/odplamiacz ale poczekam az wróce do domu.
    dodatkowo ubranko do chrztu mojej najmłodszej siostry( teraz ma już 20 lat) w stanie idealnym, więc jeśli będę miała na 100 % dziewczynkę to i w tym ubranku ją ochrzcimy.
    a 6 tygodni po mnie rodzi moja rok młodsza siostra i tez będzie miała prawdopodobnie dziewczynkę wiec ubranka i śpiworek przekaże jej.
    Może jestem nakręcona ale bardzo sie z tego ciesze, takie to niesamowite ze kiedys ja to miałam na sobie jak bylam małym brzdącem a teraz możliwe ze mojego bobasa ubiore w to samo :)

to tyle :)
    miłego pochmurnego dnia!

anula1990, adzia, Lady Savage, Kasiarzynka, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana słoneczko świeci :)Takze zapowiada sie piękny dzień.Na 10tą jade do weterynarza z naszą suczką bo bedzie miała sciągane szwy po sterylizacji,dobrze ze mój mąż da rade z nami jechac bo nie wiem jakbym ją przytrzymała przy tym zabiegu ,bo to straszny wiercioch i wrażliwy psiak :) Ale powiem Wam ze ostatnio jak wróciliśmy z usg i ogladaliśmy zdjęcia zrobione przez lekarke to nasza psina zaczeła tak radośnie szczekać -mam wrażenie że tez nie moze sie doczekać dzidzi...staram jej sie tłumaczyć,zeby glosno nie szczekała bo dzidzia bedzie płakała a nasza Dianka patrzy na nas z takim zrozumieniem w oczach,że idzie sie rozpłynąć...sorki ze tak nie na temat :)

Misi@ lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny :)

Lady u nas stopy 2 tyg temu mialy 3,5 cm, a glowka wczoraj 6,5. To u Ciebie juz pewnie bedzie troche wiecej. Konkretne juz wymiary :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka polecam saszetke vanischa wybielajaca ale ta płynną :)

Anula ja sie zastanawiam czy psa nie kastrowac bo teraz 2 lata bedzie mial nie ulzyl sobie a przylizanki robi takie ze az sie boje aby dziecka nie liznal za kilka miesiecy, nie wiem czy problem zniknie :/

U mnie równiez słoneczko swieci, niedługo ide ogarnąć dupke, z psem na spacer i chyba za sprzatanie sie wezme, od kilku miesiecy u nas jest tak ze sobota sprzatajaca ale małżowi zmienily sie godziny pracy wiec wraca zmeczony i soboty do 13 ile bede w stanie posprzatac tyle zrobie :)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:44

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Dziewczyny ja juz nie wyttrzymuje, nie moge wziac pelnego wdechu tak mnie kluje od tego kregoslupa, odcinek poersiowy, troche mam cykora ale chyba zadzwonie zeby mi nastawila moja fizjoterapeutka bo wyc mi sie juz chce

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jak to jest , skoro zaczynam dzis 23 tydz tzn ze poczatek 6 miesiaca?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U nas tez zapowiada się całkiem miły, słoneczny dzień... właśnie czekam na kuriera z moim ostatnim zamówieniem dla siebie i małej... niby tylko w zasadzie jakieś higieniczne rzeczy, ale nie mogę się doczekać =)

Diatomka lepiej faktycznie może zadzwoń, niż masz się cały dzień tak męczyć....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tygodniu:) Jeszcze tydzień i trzeci trymestr:) Na belly pisze, że miałby 85% szans na przeżycie jak by się urodził, oczywiście dzięki sprzętowi. I, że za 10 tygodni będzie donoszone. Wow, to tylko 10 piątków!

Lady hmmm ciężkie pytanie. Zależy jak przybliży. Zazwyczaj pokazuje daną część jego ciałka.

Gusiak, agatka196, Lady Savage, .ona., Misi@, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aha i jak to jest , skoro zaczynam dzis 23 tydz tzn ze poczatek 6 miesiaca?

Różne są teorie... wg . niektórych początkiem 6 miesiąca jest juz 22 tydzień, z tego co pamietam belly chyba tez tak pokazuje...
    W każdym razie tak czy siak juz na pewno weszlas w 6 miesiąc... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ