X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli planujecie dalej ciągnąć temat co to komu w ciąży się stało złego, to powiedzcie z góry, wyłączę się z dyskusji na dzień czy dwa

Bo ja osobiście nie widzę sensu nakręcania się. Dobrze wiem ile złego się może wydarzyć, mam kilka bardzo bliskich przykładów na to, ale nie trąbie o tym publicznie, bo straszenie i powodowanie zdenerwowania koleżanek z forum nikomu nie robi nic dobrego...

Jeśli dzieje się coś złego u nas na forum to normalne jest, że się razem wspieramy.
    Ale takie wpisy co i komu z zewnątrz się stało złego naprawdę można sobie darować. Jak ktoś lubi i chce się w ciąży podenerwować to w sieci znajdzie całą masę takich historii, ja nie chcę o tym z zaskoczenia czytać.

nick nieaktualny, Gusiak, aldonaa, 4me, Dżuls, nick nieaktualny, adzia, nick nieaktualny, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaaa a ja czekam na rozwój porodu koleżanki wlasnie :D Napisala ze juz jest w szpitalu mowie czekaj do jutra na moje urodziny a ja postaram sie rodzic w twoje :D

Ogladam ddtvn edyta pazura siedzi, maskra jaka ona 'porobiona' fuuuj usta na pewno powiększyła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Skarbarka trzymam mocno kciuki i czekam na wieści!!!!!

Tetra a pieluchy wielorazowe to 2 różne bajki :) pieluch wielorazowych się nie prasuje!
    http://bobolider.pl/jak_prac_pieluszki_wielorazowe_i_wklady

a tu masz porówanie kosztów, pieluchy jednorazowe to koszt ok 5tys zł!:
    http://pieluszkarnia.pl/Porownanie-kosztow-pieluszek-jednorazowych-i-wielorazowych-cinfo-pol-85.html
    fakt nie ma tu suszarki, ale nie zapłace za suszenie 1000zł rocznie :) przy normalnym użytkowaniu jest to koszt ok 100zł rocznie, załóżmy że będę używać 3 razy więcej to masz 300zł rocznie przy czym ja planuje suszyć tak głównie zimą :)

To powiedz mi Em który planujesz kupić? Firm jest sporo i się zastanawiam.
    Rozważam taki pakiet

http://www.babyetta.pl/pl/p/PAKIET-PROBNY/1017

• bento Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima Tylko 40 stopni na pranie rzeczy dla maluszka to chyba trochę mało. Ja uważam, że pranie w 60 stopniach jest bezpieczne, kiedyś nasze mamy gotowały pieluchy.

Ja na pewno idę w jednorazowe, mam już jedno dziecko, ale jakoś pielucha z kupą mnie odstrasza i chciał bym się jej jak najszybciej pozbyć ;-)

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady strasznie zleciało:) Przeraża mnie trochę tych 10 piątków hehe.

Skabarka trzymam kciuki. Daj znać co tam u Was.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    W pieluszce dziecko na twardo się raczej nie załatwi :P. Zawsze kupa rozciapana ;)
    Powiem szczerze, nie wyobrażam sobie stosu tetry, czy tam innych pieluch wielorazowych do prania plus jeszcze moje pranie i chłopaków. I do tego ogarnięcie domu, gotowanie itd.
    My mieliśmy swoje sprawdzone pieluchy jednorazowe, dupka nie była praktycznie odparzona, a jak się raz, czy dwa zdarzyło to bepanthen szybko sobie poradził z tym problemem. Bardziej 'odparzoną' dupkę mieliśmy po sudocremie :P niż po pieluszce. Podziwiam te kobiety, które mają chęci w tym się babrać, ja wolę iść na łatwiznę ;). Nie wspomnę o tym, że taki maluch to potrafi co chwilę zrobić kupę/siku i dziennie tych pieluch schodzi bardzo dużo.
    A jakie pieluchy w Waszym przypadku sie sprawdzily?
    A bepanthen jakis specjalny czy ten co na słońce???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:53

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ja tez czekam na jakies info od.kolezanki bo na wczoraj miala termin a jej maly nie chce wyjsc ;-) za dobrze mu chyba u mamy w brzuszku

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy no właśnie... te 10 piątkow z jednej strony brzmi cudownie, ze jeszcze chwila i zobaczysz swoje maleństwo.... ale z drugiej strony to też przerażające, ze to juz tuż, tuż... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluszek to ja chyba wybieram jednorazowe... ale tetrowe pare tez bede miala....

Od kiedy zaczynacie chodzic do szkoly rodzenia i czy wogole soe wybieracie ?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - na początku huggies, później babydream z rossmanna (wcześniej nie mieszkaliśmy w PL i nie miałam o nich pojęcia, a były naprawdę niezłe) ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede chodzić. Mój gin powiedzial, ze najlepiej po 26 tygodniu.
    Wlasnie codziennie mam zadzwonic i sie zapisać - musszr to zrobić dzis :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - na początku huggies, później babydream z rossmanna (wcześniej nie mieszkaliśmy w PL i nie miałam o nich pojęcia, a były naprawdę niezłe) ;)
    Dzieki :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nancy no właśnie... te 10 piątkow z jednej strony brzmi cudownie, ze jeszcze chwila i zobaczysz swoje maleństwo.... ale z drugiej strony to też przerażające, ze to juz tuż, tuż... =)

Myślę, że będzie dłużej niż 10 tygodni ale człowiek już musi być przygotowany. Wydaje mi się, że jestem jeszcze w lesie ze wszystkim.

Ciekawa jestem jak tam moje cukry, później podjadę po wyniki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bede chodzić. Mój gin powiedzial, ze najlepiej po 26 tygodniu.
    Wlasnie codziennie mam zadzwonic i sie zapisać - musszr to zrobić dzis :)

No.to widze ze dzwonimi tak samo ;-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię sobie zamówienie w aptece i teraz mi się przypomniało - bo ostatnio ktoś wspominał na temat wyprawki dla malucha - że warto mieć aspirator do nosa :D
    U nas to też produkt z serii 'must have' - nasz młodzieniec często wymiotował (zresztą do dziś każdy katar to rzyganie :P), a dzieci nie wymiotują tylko ustami, ale także nosem, więc taki aspirator do szybkiego oczyszczenia nosa wskazany. Przynajmniej u nas się sprawdził. Tak mi się tylko przypomniało :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    staraczka ja tez czekam na jakies info od.kolezanki bo na wczoraj miala termin a jej maly nie chce wyjsc ;-) za dobrze mu chyba u mamy w brzuszku
    Hehe synek? Kolezanka tez czeka na synka

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała iść do szkoły już w najbliższą środę, ale to tydzień za wcześnie, bo na stronie jest, że powinno być od 27 tygodnia. Ale może da się wcześniej zacząć.

Dziewczyny które myślą o wielorazowych - na jaki typ chcecie się zdecydować? Mi się chyba podobają otulacze z kieszonką, ale nadal się czuję zielona w tym temacie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz, młoda chyba sobie zrobiła z pęcherza trampolinę albo worek treningowy.
    Od dobrych 30 min mam ciagłą napie****nkę w pęcherz.
    A Skabarkę proponuję przywiązać do kaloryfera, żeby przestała szaleć, tylko żeby miała dostęp do netu, bo się zanudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:14

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, tak synka tez ma miec :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe... ciekawe co na to wszystko Skabarka, jak przeczyta jakie my tu mamy wobec Niej plany =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ