X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli planujecie dalej ciągnąć temat co to komu w ciąży się stało złego, to powiedzcie z góry, wyłączę się z dyskusji na dzień czy dwa

Bo ja osobiście nie widzę sensu nakręcania się. Dobrze wiem ile złego się może wydarzyć, mam kilka bardzo bliskich przykładów na to, ale nie trąbie o tym publicznie, bo straszenie i powodowanie zdenerwowania koleżanek z forum nikomu nie robi nic dobrego...

Jeśli dzieje się coś złego u nas na forum to normalne jest, że się razem wspieramy.
    Ale takie wpisy co i komu z zewnątrz się stało złego naprawdę można sobie darować. Jak ktoś lubi i chce się w ciąży podenerwować to w sieci znajdzie całą masę takich historii, ja nie chcę o tym z zaskoczenia czytać.

Staraczka23, Gusiak, aldonaa, 4me, Dżuls, Paulinek, adzia, Sigma, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaaa a ja czekam na rozwój porodu koleżanki wlasnie :D Napisala ze juz jest w szpitalu mowie czekaj do jutra na moje urodziny a ja postaram sie rodzic w twoje :D

Ogladam ddtvn edyta pazura siedzi, maskra jaka ona 'porobiona' fuuuj usta na pewno powiększyła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Skarbarka trzymam mocno kciuki i czekam na wieści!!!!!

Tetra a pieluchy wielorazowe to 2 różne bajki :) pieluch wielorazowych się nie prasuje!
    http://bobolider.pl/jak_prac_pieluszki_wielorazowe_i_wklady

a tu masz porówanie kosztów, pieluchy jednorazowe to koszt ok 5tys zł!:
    http://pieluszkarnia.pl/Porownanie-kosztow-pieluszek-jednorazowych-i-wielorazowych-cinfo-pol-85.html
    fakt nie ma tu suszarki, ale nie zapłace za suszenie 1000zł rocznie :) przy normalnym użytkowaniu jest to koszt ok 100zł rocznie, załóżmy że będę używać 3 razy więcej to masz 300zł rocznie przy czym ja planuje suszyć tak głównie zimą :)

To powiedz mi Em który planujesz kupić? Firm jest sporo i się zastanawiam.
    Rozważam taki pakiet

http://www.babyetta.pl/pl/p/PAKIET-PROBNY/1017

• bento Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima Tylko 40 stopni na pranie rzeczy dla maluszka to chyba trochę mało. Ja uważam, że pranie w 60 stopniach jest bezpieczne, kiedyś nasze mamy gotowały pieluchy.

Ja na pewno idę w jednorazowe, mam już jedno dziecko, ale jakoś pielucha z kupą mnie odstrasza i chciał bym się jej jak najszybciej pozbyć ;-)

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady strasznie zleciało:) Przeraża mnie trochę tych 10 piątków hehe.

Skabarka trzymam kciuki. Daj znać co tam u Was.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    W pieluszce dziecko na twardo się raczej nie załatwi :P. Zawsze kupa rozciapana ;)
    Powiem szczerze, nie wyobrażam sobie stosu tetry, czy tam innych pieluch wielorazowych do prania plus jeszcze moje pranie i chłopaków. I do tego ogarnięcie domu, gotowanie itd.
    My mieliśmy swoje sprawdzone pieluchy jednorazowe, dupka nie była praktycznie odparzona, a jak się raz, czy dwa zdarzyło to bepanthen szybko sobie poradził z tym problemem. Bardziej 'odparzoną' dupkę mieliśmy po sudocremie :P niż po pieluszce. Podziwiam te kobiety, które mają chęci w tym się babrać, ja wolę iść na łatwiznę ;). Nie wspomnę o tym, że taki maluch to potrafi co chwilę zrobić kupę/siku i dziennie tych pieluch schodzi bardzo dużo.
    A jakie pieluchy w Waszym przypadku sie sprawdzily?
    A bepanthen jakis specjalny czy ten co na słońce???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:53

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ja tez czekam na jakies info od.kolezanki bo na wczoraj miala termin a jej maly nie chce wyjsc ;-) za dobrze mu chyba u mamy w brzuszku

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy no właśnie... te 10 piątkow z jednej strony brzmi cudownie, ze jeszcze chwila i zobaczysz swoje maleństwo.... ale z drugiej strony to też przerażające, ze to juz tuż, tuż... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pieluszek to ja chyba wybieram jednorazowe... ale tetrowe pare tez bede miala....

Od kiedy zaczynacie chodzic do szkoly rodzenia i czy wogole soe wybieracie ?

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - na początku huggies, później babydream z rossmanna (wcześniej nie mieszkaliśmy w PL i nie miałam o nich pojęcia, a były naprawdę niezłe) ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede chodzić. Mój gin powiedzial, ze najlepiej po 26 tygodniu.
    Wlasnie codziennie mam zadzwonic i sie zapisać - musszr to zrobić dzis :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - na początku huggies, później babydream z rossmanna (wcześniej nie mieszkaliśmy w PL i nie miałam o nich pojęcia, a były naprawdę niezłe) ;)
    Dzieki :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nancy no właśnie... te 10 piątkow z jednej strony brzmi cudownie, ze jeszcze chwila i zobaczysz swoje maleństwo.... ale z drugiej strony to też przerażające, ze to juz tuż, tuż... =)

Myślę, że będzie dłużej niż 10 tygodni ale człowiek już musi być przygotowany. Wydaje mi się, że jestem jeszcze w lesie ze wszystkim.

Ciekawa jestem jak tam moje cukry, później podjadę po wyniki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bede chodzić. Mój gin powiedzial, ze najlepiej po 26 tygodniu.
    Wlasnie codziennie mam zadzwonic i sie zapisać - musszr to zrobić dzis :)

No.to widze ze dzwonimi tak samo ;-)

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię sobie zamówienie w aptece i teraz mi się przypomniało - bo ostatnio ktoś wspominał na temat wyprawki dla malucha - że warto mieć aspirator do nosa :D
    U nas to też produkt z serii 'must have' - nasz młodzieniec często wymiotował (zresztą do dziś każdy katar to rzyganie :P), a dzieci nie wymiotują tylko ustami, ale także nosem, więc taki aspirator do szybkiego oczyszczenia nosa wskazany. Przynajmniej u nas się sprawdził. Tak mi się tylko przypomniało :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    staraczka ja tez czekam na jakies info od.kolezanki bo na wczoraj miala termin a jej maly nie chce wyjsc ;-) za dobrze mu chyba u mamy w brzuszku
    Hehe synek? Kolezanka tez czeka na synka

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała iść do szkoły już w najbliższą środę, ale to tydzień za wcześnie, bo na stronie jest, że powinno być od 27 tygodnia. Ale może da się wcześniej zacząć.

Dziewczyny które myślą o wielorazowych - na jaki typ chcecie się zdecydować? Mi się chyba podobają otulacze z kieszonką, ale nadal się czuję zielona w tym temacie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz, młoda chyba sobie zrobiła z pęcherza trampolinę albo worek treningowy.
    Od dobrych 30 min mam ciagłą napie****nkę w pęcherz.
    A Skabarkę proponuję przywiązać do kaloryfera, żeby przestała szaleć, tylko żeby miała dostęp do netu, bo się zanudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:14

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, tak synka tez ma miec :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe... ciekawe co na to wszystko Skabarka, jak przeczyta jakie my tu mamy wobec Niej plany =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ