Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba odpuszczam szkołę rodzenia.. Słyszałam od położnej która jest przy porodach że łatwiej im się prowadzi poród kobiety która nie chodziła do szkoły i nie ma wpojonego schematu oddychania którego w bólu nie potrafi zastosować.. Słucha wtedy położnej i robi tak jak ta powie. A dla samych wykładów o maluszku to chyba nie warto...bo w sumie mam siostrę która nie tak dawno miała maluszka w domu i w razie co to mi powie co i jak..albo doczytam.. Bo jakoś co innego ubrać sztywną lalkę albo wykąpać..a co innego dzidziola który się wygina w różne strony i jest śliski
Tak mi się wydaje.
Podzielcie się swoimi opiniami na temat szkoły rodzenia...bo może trzeba wyprowadzić mnie z błędu.. A w sumie już trzeba podjąć decyzję.. -
anima wrote:To powiedz mi Em który planujesz kupić? Firm jest sporo i się zastanawiam.
Rozważam taki pakiet
http://www.babyetta.pl/pl/p/PAKIET-PROBNY/1017
Nie wiem jeszcze, na razie zrobiłam ogólny research: plusy, minusy, opinie mam używających. Na początek kupie z 2-3 chyba z allegro z różnymi wkładami i zobaczę czy mi się to sprawdzi czy nie będę wolała jednorazowych. Nic na siłęAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyJa nie ide do szkoły rodzenia uważam ze szkoda kasy. Mam teraz zajecia z połozną środowiskową oczywiście za darmo - każdej z nas to przysługuje i ona mnie przygotowuje do porodu mowi to samo co w takiej szkole rodzenia plus bede miala prywatna polozna ktora tez sie mna zajmie i powie co i jak , dlatego uwazam ze szkoła rodzenia nie jest mi potrzebna
-
Ja na początku chciałam iść bo myślałam, że położne, które prowadzą zajęcia w szkole w szpitalu w którym mam zamiar rodzić, że one też są tam przy porodach..a okazało się że szpital zatrudnia je specjalnie do prowadzenia zajęć więc wiedza może okazać się mało kompatybilna z położnymi w na sali porodowej
-
W zabrzu w szpitalu szkoła rodzenia jest dopiero od 34tc, trochę późnawo
pomyślę czy na pewno tam chce isc, bo jest jeszcze jedna w mojej okolicy która zajęcia ma już wcześniej, no ale zajęć mniej i nie w tym szpitalu co chcę rodzić ...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
la_lenka wrote:Ja do szkoły na pewno idę, bo się to u mnie "opłaca". To znaczy uczestniczki szkoły rodzenia są zwolnione z opłaty za poród w sali o wyższym standardzie. Więc wolę zapłacić (tyle samo), mieć lepszą salę i zawsze coś o dzieciaku posłuchać.
-
nick nieaktualnyJa zaczynam 25 czerwca szkołę w szpitalu, w którym chcę rodzić. Szkoła darmowa, a i znieczulenie jest tylko dla tych, które chodziły do szkoły (jest konsultacja z anestezjologiem, ew. trzeba dopłacić 30 zł za konsultacje jak się nie chodzi do szkoły;))
U mnie szkołę prowadzi kuzynka męża, która od razu jest jedną z głównych położnych w szpitalu, więc co mi szkodzi;)monaaa85 lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:Powiedzialabym dzień dobry, ale dobrze to on się nie zaczął. Wstałam o 8 do wc a na wkładce krew
przy podcieraniu też. Więc pędem do szpitala Maz mnie zawiózł. Nic mnie nie bolało ani nie boli. Także w szoku był am. Leżę na oddziale. Krwawienie jest z szyjki ale jeszcze nie robili mi usg, więc nie wiadomo co jest przyczyną. Na ktg skurczy nie było, serduszko ok a mała kopala jak szalona. Dam Wam znać później jak będę wiedziała coś więcej.
Będzie dobrze skabarka! Pozytywne nastawieniei wszystko sie ułoży
-
Siedze dziewczyny pod kocem bo u nas dzisiaj ciemno zimno
naj lepiej z domu nie wychodzic, meza wyslalam na zakupy bo mam ochote dzisiaj na domowe hotdogi
-
Jeśli chodzi o pieluchy to my będziemy używać jednorazowych, no chyba że się okaże że dzidzia jest na nie uczulona, to wtedy będą tetrowe. Może być uczulona bo ja i moja mama jesteśmy uczulone na niektóre podpaski. Wiem że podpaski i pieluchy to nie to samo, ale nigdy nic nie wiadomo.
-
Czarna_88 wrote:Siedze dziewczyny pod kocem bo u nas dzisiaj ciemno zimno
naj lepiej z domu nie wychodzic, meza wyslalam na zakupy bo mam ochote dzisiaj na domowe hotdogi
O matko! Hot-dogi!!!!!! Ja też chcę, ale to może jutro... mniam, mniam, mniam!!!!!Czarna_88 lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny