Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Każdy kupi co uważa za słuszne dla dzidziusia.
Nancy a ta maść na sutki to jaka?
I jeszcze raz zapytam doświadczonych mamus czy teraz tez kupuje się na pierwsze kompiele Kalie? Takie fioletowe tabletki? Bo mi siostra coś napomkneła jak sprawdzalysmy listę co jeszcze kupić.
Nie mam pojęcia. Wiem, że jest jakiś Bepanthen. Zależy mi na takiej maści, której nie trzeba będzie zmywać do karmienia. -
Ja mam taki aspirator
Położna mówiła że gruszki nie da się wyczyścić w środku, nawet jak zalejesz wodą, wrzątkiem to nie wszystko wyleci, po za tym ludzie wypchają gruchy głęboko do nosa, i maleństwa płaczą, taki aspirator ma główę ściąganą, łatwo czyści, po za tym takim sprzętem nie zrobisz małemu krzywdy, bo nie jest zakończony tak szpikulowato, -
Wszystkiego dobrego mamusie
Gratuluje udanych wizyt dzisiaj i trzymam kciuki za kolejne wizytujace
U nas dzisiaj caly dzien leje, jest zimno no pogoda okropna
-
nick nieaktualnyla_lenka tam się wodę wlewa z jakimś preparatem czy jak? bo mam dla dorosłych https://www.e-apteka-niezapominajka.pl/przeziebienie-grypa/13344-fixsin-zestaw-podstawowy-do-plukania-nosa-i-zatok.html takie cholerstwo i człowiek czuje się jak na basenie;p
a ta kalia to nie te fioletowe tabletki niby jakieś bakteriobójcze czy coś co wrzucano do kąpieli?teraz chyba się tego już nie używa;) http://www.doz.pl/apteka/p9606- - o takie coś?;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 14:55
-
AniaM wrote:dobrze a któreś może mi doradzić ile mam czego kupic jesli chodzi o ilosc np. majtki poporodowe, podkłady, pampersy (jakie tzn jaki rozmiar i ilośc sztuk tak chociaz na miesiac zeby starczyły )bo ja jestem zielona w tych sprawach
-
U nas frida do nosa to bardzo wazna rzecz. Dziecko nie tylko miewa katar, ale takze wymiotuje nosem
. U nas rzyganie nosem bylo chyba z milion razy, a w takich sytuacjach majac pod reka fride czulam sie pewniej
, ze mi sie dziecko nie udusi. Gruszka dla mnie nie przemawia.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
a ja sie witam ze szpitala , dawno sie nie odzywałam ale , kiałam masakre , od wczoraj leze w szpitalu bo mam niewydolność szyjki , wczoraj bolał mnie brzuch , to pojechałam do mojego gina , i stwierdxził ze szyjka nie tylko się skarca ale i otwiera , dał skierowanie do szpitala i dzisiaj znowu w szpitalu usg robili i stwierdzili ze szyjka od wczoraj jeszcze bardziej sie otwarła , mam lezec plackiem i czekac na jakaś decyzje narazie lekaze myslą co ze mna zrobić , ALE CHYBA nie obejdzie sie bez szwu albo pessaru ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:(
-
4me wrote:Moze i ta frida/aspirator jest dobra ale wygląda obrzydliwie
nie wiem jak ja to ogarne
Z kolei katarek jest mniej obrzydliwy ale za każdym razem jak moja koleżanka go używa to mam wrażenie, ze dziecko mozg przy okazji wyciągnie
Bez przesady. Higiena jest zachowana, filterki sa wymienne, super sie myje, a w przypadku rzygania nosem u kilkumiesiecznego dziecka nie sadze, zeby gruszka dala rade. Ale ile mam, tyle zdan. Kazda ma swoje przezycia
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka