X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko pytam, bo dietą i dużą ilością wody też co nieco można zdziałać;) chyba, że faktycznie już nie pomaga;) to co innego;)

ale chyba najlepiej spróbować najpierw naturalnie;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Dziewczyny a nie lepiej naturalnie zamiast od razu lekami?;)
    len mielony, jakaś activia, dużo jabłek, albo błonnika?;) a nawet dobra kawka czarna pomaga;)

Dokładnie czasami to nie tak łatwo a problem mam i zawsze miałam czy w ciąży czy nie i zmiana diety itp i nic lekarze twierdzili ze taki mój organizm. No teraz jak nie wyróżnia się 4 dni to wspomagam się lekiem boli są dni ze jest ok a są dni ze nie a co z tym u mnie idzie jak dłużej nie wyprozniam się kolka jelitowa 2 razy czasem raz w miesiącu i WC także ciężko jest ale trzeba walczyć i próbować aż do skutku

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Tak tylko pytam, bo dietą i dużą ilością wody też co nieco można zdziałać;) chyba, że faktycznie już nie pomaga;) to co innego;)

Wiadomo, ze naturalnie najlepiej. Ja narazie tak sie ratuje ale syrop juz stoi w apteczce- juz kilka razy prawie po niego sięgałam i juz pewnie powinnam ale ciągle mam jakies jazdy, ze to zacznie działać w nieodpowiednim miejscu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i właśnie przez takie tematy wole anonimowe forum niż fb :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wam na prawdę współczuję dziewczyny, szkoda, że naturalnie nie działa;(
    a jakieś herbatki itp? można w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyy :) :) ostatnio zalatana jestem :) więc może i się nie odzywam, ale staram się Was nadrabiać :) hmmm dzień mamy ;D mojej podarowałam wielkie donice z lawendą bo ona wiecznie coś aranżuje w ogrodzie a muszę coś jeszcze zakupić tesciowej :)

Ciekawe co mój synek szykuje dla mamci :P :P

Co do zaparc to zapewne chodziło o http://www.doz.pl/apteka/p6737-Duphalac_667_mgml_roztwor_doustny_150_ml

teraz mam na szczescie spokój ale w 1 ciązy myślałam że zwarjuje ! i to mi pomogło :)

całusy i najlepszego z okazji święta mamuśki :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski,
    taka pogoda, ze mi smętnie w domu samej:/
    też dręczą mnie zaparcia i zgaga, ale jakoś walczę: na zaparcia u mnie pomaga codzienna acivia, a na zgagę Rennie, więc w moim przypadku da się przeżyć

Wszystkiego dobrego dla wszystkich nas - MAM!!!!

easymum lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Hehe, jakie to by było piękne jakby działało. :P Niestety jak u kogoś ciąża akurat na zaparcia wpływa to nic nie zdziała. To tak jak z mdlosciami - jedna kobieta będzie mieć nie do opanowania, a druga wcale.

Ja już kiedyś pisałam - jadam wyłącznie razowy chleb, 2-3 x dziennie pije siemię mielone, dużo warzyw, owoce, dużo wody. Na czczo woda z cytryna. Do zupy dodaję otręby. Jem jogurty (których w sumie nie znoszę). Piję maslanke. Do obiadu kasze, ryż brązowy itp. Jadam kiwi (nawet 5 na raz, też nie lubię, ale jem bo podobno pomaga). Do tego oczywiście spacery. Przy takiej diecie bez syropu mogłabym się nie załatwiać wcale - tylko brzuch jak balon i okropny ból jelit. Serio, nikt nie chce się dodatkowo faszerowac lekami, jak się już szuka lekarstwa to potrzeba jest realna. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Dziewczyny a nie lepiej naturalnie zamiast od razu lekami?;)
    len mielony, jakaś activia, dużo jabłek, albo błonnika?;) a nawet dobra kawka czarna pomaga;)

Ja odkąd przestałam jeść słodycze (szczególnie czekoladę) i białą mąkę/białe pieczywo nie mam z tym problemu :D I do tego ze 2-3 l wody.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    to Wam na prawdę współczuję dziewczyny, szkoda, że naturalnie nie działa;(
    a jakieś herbatki itp? można w ciąży?
    Wiesz nawet nie wiem. Ja jestem strasznie slaba w testowaniu różnych środków,lekarstw itp obojętnie na co... Kupuje różne herbatki na jelita, tabletki na cos tam a pozniej stoją i czekają na koniec daty ważności ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Melduję się po wizycie. Malutka waży 790g. Do kolosow nie należy ;-) ale wszystko dobrze. Szyjka 3,5cm a nie 2cm jak mi wmawiali w szpitalu. Krwawienia ani innych patologii brak :-) oszczędny tryb życia i lut wina Z zaleceń :-)

To można się pomylić w pomiarach, nie ma co :). Fajnie, że wszystko ok. Co nie zmienia faktu - nie forsuj się :)
    Swoją drogą, spore już te nasze dzieciaczki :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeeeesstem meeeeega leniem!!!
    Siedze od godziny i zbieram tylek by wybyć do mieszkania i proznawiac z ekipa remontowa co tam maja porobić i nic dalej siedze i siedze ;)
    W ogóle wczoraj mialam maly kryzys. Jak ja bym chciala skupić sie tylko na pokoiku i wyprawce dla synka a tak trzeba kazdy zakup idlozyc na sam koniec żeby zobaczyć ile kasy zostanie i na co wystarczy :/ bo bez kuchni czy podłogi maly tez nie da rady tak jak rodzice ;)
    Policzylam wczoraj wszystkie wydatki na ekipę, podłogi, meble itp itd i znow spadlam z krzesła. Niby mamy budżet plan ale jakos na co dzien o tym nie mysle a wczoraj pomyślałam i to byl blad ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiadomo, ze naturalnie najlepiej. Ja narazie tak sie ratuje ale syrop juz stoi w apteczce- juz kilka razy prawie po niego sięgałam i juz pewnie powinnam ale ciągle mam jakies jazdy, ze to zacznie działać w nieodpowiednim miejscu ;)
    Masz niewłaściwy ogląd jak ten syrop działa :P To nie jest środek przeczyszczający (bo takich nie wolno - żadnych herbatek itp., bo mogą wywoływać skurcze). Ot, pomaga usprawnić trawienie na dolnym odcinku. Po wypiciu laktulozy nie dostanie się efekty od razu. U mnie dopiero gdzieś po 2 dniach coś ruszyło - i też żadna biegunka, po prostu udało się normalnie zaliczyć kibelek. Przy regularnym piciu syropu rano po prostu mogę codziennie udać się do kibelka bez męki - ale żadnych gwałtownych efektów.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego mamusie! :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego:)

Kurczę całą noc mnie boli podbrzusze po lewej stronie. Wczoraj szybko chciałam się przekręcić na drugą stronę i tak mnie zabolało:( Wróciłam teraz z piaskowania i w ogóle bym fiknęła na tym fotelu. Strasznie słabo mi się zrobiło. Nie wiem co się ze mną dzieje. Leżę teraz i odpoczywam. Ból jest jak przy owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:27

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Aha po wczorajszym zważeniu :P 10 kg na plusie :P
    No ja 11kg na plusie. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:37

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 kg na minusie od zajscia w ciąże do teraz :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się powinnam zważyć, ale się dosłownie boję... Ostatnio jakieś szaleństwo się zaczęło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten syrop na zaparcia mam brac 1 Łyżeczkę przed jedzeniem?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz według ulotki, bo w zależności od typu syropu dawkowanie się różni.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ