WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko pytam, bo dietą i dużą ilością wody też co nieco można zdziałać;) chyba, że faktycznie już nie pomaga;) to co innego;)

ale chyba najlepiej spróbować najpierw naturalnie;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Dziewczyny a nie lepiej naturalnie zamiast od razu lekami?;)
    len mielony, jakaś activia, dużo jabłek, albo błonnika?;) a nawet dobra kawka czarna pomaga;)

Dokładnie czasami to nie tak łatwo a problem mam i zawsze miałam czy w ciąży czy nie i zmiana diety itp i nic lekarze twierdzili ze taki mój organizm. No teraz jak nie wyróżnia się 4 dni to wspomagam się lekiem boli są dni ze jest ok a są dni ze nie a co z tym u mnie idzie jak dłużej nie wyprozniam się kolka jelitowa 2 razy czasem raz w miesiącu i WC także ciężko jest ale trzeba walczyć i próbować aż do skutku

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Tak tylko pytam, bo dietą i dużą ilością wody też co nieco można zdziałać;) chyba, że faktycznie już nie pomaga;) to co innego;)

Wiadomo, ze naturalnie najlepiej. Ja narazie tak sie ratuje ale syrop juz stoi w apteczce- juz kilka razy prawie po niego sięgałam i juz pewnie powinnam ale ciągle mam jakies jazdy, ze to zacznie działać w nieodpowiednim miejscu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i właśnie przez takie tematy wole anonimowe forum niż fb :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wam na prawdę współczuję dziewczyny, szkoda, że naturalnie nie działa;(
    a jakieś herbatki itp? można w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyy :) :) ostatnio zalatana jestem :) więc może i się nie odzywam, ale staram się Was nadrabiać :) hmmm dzień mamy ;D mojej podarowałam wielkie donice z lawendą bo ona wiecznie coś aranżuje w ogrodzie a muszę coś jeszcze zakupić tesciowej :)

Ciekawe co mój synek szykuje dla mamci :P :P

Co do zaparc to zapewne chodziło o http://www.doz.pl/apteka/p6737-Duphalac_667_mgml_roztwor_doustny_150_ml

teraz mam na szczescie spokój ale w 1 ciązy myślałam że zwarjuje ! i to mi pomogło :)

całusy i najlepszego z okazji święta mamuśki :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski,
    taka pogoda, ze mi smętnie w domu samej:/
    też dręczą mnie zaparcia i zgaga, ale jakoś walczę: na zaparcia u mnie pomaga codzienna acivia, a na zgagę Rennie, więc w moim przypadku da się przeżyć

Wszystkiego dobrego dla wszystkich nas - MAM!!!!

easymum lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Hehe, jakie to by było piękne jakby działało. :P Niestety jak u kogoś ciąża akurat na zaparcia wpływa to nic nie zdziała. To tak jak z mdlosciami - jedna kobieta będzie mieć nie do opanowania, a druga wcale.

Ja już kiedyś pisałam - jadam wyłącznie razowy chleb, 2-3 x dziennie pije siemię mielone, dużo warzyw, owoce, dużo wody. Na czczo woda z cytryna. Do zupy dodaję otręby. Jem jogurty (których w sumie nie znoszę). Piję maslanke. Do obiadu kasze, ryż brązowy itp. Jadam kiwi (nawet 5 na raz, też nie lubię, ale jem bo podobno pomaga). Do tego oczywiście spacery. Przy takiej diecie bez syropu mogłabym się nie załatwiać wcale - tylko brzuch jak balon i okropny ból jelit. Serio, nikt nie chce się dodatkowo faszerowac lekami, jak się już szuka lekarstwa to potrzeba jest realna. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Dziewczyny a nie lepiej naturalnie zamiast od razu lekami?;)
    len mielony, jakaś activia, dużo jabłek, albo błonnika?;) a nawet dobra kawka czarna pomaga;)

Ja odkąd przestałam jeść słodycze (szczególnie czekoladę) i białą mąkę/białe pieczywo nie mam z tym problemu :D I do tego ze 2-3 l wody.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    to Wam na prawdę współczuję dziewczyny, szkoda, że naturalnie nie działa;(
    a jakieś herbatki itp? można w ciąży?
    Wiesz nawet nie wiem. Ja jestem strasznie slaba w testowaniu różnych środków,lekarstw itp obojętnie na co... Kupuje różne herbatki na jelita, tabletki na cos tam a pozniej stoją i czekają na koniec daty ważności ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Melduję się po wizycie. Malutka waży 790g. Do kolosow nie należy ;-) ale wszystko dobrze. Szyjka 3,5cm a nie 2cm jak mi wmawiali w szpitalu. Krwawienia ani innych patologii brak :-) oszczędny tryb życia i lut wina Z zaleceń :-)

To można się pomylić w pomiarach, nie ma co :). Fajnie, że wszystko ok. Co nie zmienia faktu - nie forsuj się :)
    Swoją drogą, spore już te nasze dzieciaczki :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeeeesstem meeeeega leniem!!!
    Siedze od godziny i zbieram tylek by wybyć do mieszkania i proznawiac z ekipa remontowa co tam maja porobić i nic dalej siedze i siedze ;)
    W ogóle wczoraj mialam maly kryzys. Jak ja bym chciala skupić sie tylko na pokoiku i wyprawce dla synka a tak trzeba kazdy zakup idlozyc na sam koniec żeby zobaczyć ile kasy zostanie i na co wystarczy :/ bo bez kuchni czy podłogi maly tez nie da rady tak jak rodzice ;)
    Policzylam wczoraj wszystkie wydatki na ekipę, podłogi, meble itp itd i znow spadlam z krzesła. Niby mamy budżet plan ale jakos na co dzien o tym nie mysle a wczoraj pomyślałam i to byl blad ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wiadomo, ze naturalnie najlepiej. Ja narazie tak sie ratuje ale syrop juz stoi w apteczce- juz kilka razy prawie po niego sięgałam i juz pewnie powinnam ale ciągle mam jakies jazdy, ze to zacznie działać w nieodpowiednim miejscu ;)
    Masz niewłaściwy ogląd jak ten syrop działa :P To nie jest środek przeczyszczający (bo takich nie wolno - żadnych herbatek itp., bo mogą wywoływać skurcze). Ot, pomaga usprawnić trawienie na dolnym odcinku. Po wypiciu laktulozy nie dostanie się efekty od razu. U mnie dopiero gdzieś po 2 dniach coś ruszyło - i też żadna biegunka, po prostu udało się normalnie zaliczyć kibelek. Przy regularnym piciu syropu rano po prostu mogę codziennie udać się do kibelka bez męki - ale żadnych gwałtownych efektów.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego mamusie! :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego:)

Kurczę całą noc mnie boli podbrzusze po lewej stronie. Wczoraj szybko chciałam się przekręcić na drugą stronę i tak mnie zabolało:( Wróciłam teraz z piaskowania i w ogóle bym fiknęła na tym fotelu. Strasznie słabo mi się zrobiło. Nie wiem co się ze mną dzieje. Leżę teraz i odpoczywam. Ból jest jak przy owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:27

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Aha po wczorajszym zważeniu :P 10 kg na plusie :P
    No ja 11kg na plusie. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:37

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 kg na minusie od zajscia w ciąże do teraz :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się powinnam zważyć, ale się dosłownie boję... Ostatnio jakieś szaleństwo się zaczęło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten syrop na zaparcia mam brac 1 Łyżeczkę przed jedzeniem?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz według ulotki, bo w zależności od typu syropu dawkowanie się różni.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ