WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :) Udało mi się dziś załatwić w przychodni skierowanie na echo serca synka, więc zawsze 500 zł do przodu. O dziwo lekarzowi wystarczył tylko opis usg, gdzie mój ginekolog napisał, że nie uwidocznił trzeciego naczynia pepowiny.
    Niestety wracając z przychodni napędziłam strachu sobie i mężowi... postanowiłam wpaść do osiedlowego sklepu i nagle przy kasie zrobiło mi się duszno, czarno przed oczami i nie miałam siły stać i zapłacić :( Musiałam wyjść przed sklep i usiąść na schodkach, bo inaczej bym zaliczyła glebę. Mąż zawrócił do domu i do pracy już nie dotarł. Według niego byłam blada jak śmierć :( Do tej pory spałam, a teraz zastanawiam się, czy przez ten incydent wybrać się wcześniej do lekarza, bo planowaną wizytę mam za 2 tyg.
    Czy któraś w was też tak kiedyś miała? Nie chcę panikować i biegać do lekarza co chwilę :(

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rosną te nasze dzieci rosną. Nie tak dawno każda z nas widziała kropę na monitorze a teraz XD paluszki można policzyć

aldonaa, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

Gusiak, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślcie sobie, ze jeszcze jakieś 3 miesiące i będziemy już tulic nasze maleństwa =))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:03

Misi@, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Są też tańsze foteliki z bazą iso-fix :)
    Pewnie jak i wszystko można kupić taniej i drożej...jednak mi nic na ten temat nie wiadomo.Z tego co ja się orientowałam to fotelik+adaptery+baza isofix to jest minimum 1000zł w sumie nawet w tym tysiaku raczej ciężko się zmieścić ;)

Skabarka nie widać, że Ty z tych nie czytających na forach hehe bo co tu robisz? ;)
    Ja nie czytałam na forum na temat fotelików tylko byłam w sklepie na żywo widziałam foteliki, różnice między nimi i sposoby montażu.I niestety od znajomych też słyszałam same negatywne opinie na temat tych fotelików z 3w1, od ekspedientki, a nawet od przypadkowej kobiety w ciązy która akurat też ogladała wózki w tym samym sklepie. Ale oczywiście masz racje, że kazdy robi jak uważa.Ja po prostu zapytałam się Ciebie z ciekawości, bo pamiętałam, że kupiłaś ten wózek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny znacie wózek Baby design Lupo Comfort? Ostatnio go widziałam i wpadł mi w oko. Użytkowałyście, a może znacie jakieś sprawdzone opinie?

Na dzień dzisiejszy mam dwóch faworytów Barletta adamex i właśnie ten lupo comfort.
    Mi się bardziej podoba adamex barletta i to z dodatkiem eco, jeszcze bardziej od zwykłej barletty.Ma podwójne amortyzatory więc naprawdę super się prowadzi, buja, chodzi :) też mam go na oku, ale najprawdopodobniej wezmę riko brano eco lub expander mondo eco :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Witam się po weekendzie :) Udało mi się dziś załatwić w przychodni skierowanie na echo serca synka, więc zawsze 500 zł do przodu. O dziwo lekarzowi wystarczył tylko opis usg, gdzie mój ginekolog napisał, że nie uwidocznił trzeciego naczynia pepowiny.
    Niestety wracając z przychodni napędziłam strachu sobie i mężowi... postanowiłam wpaść do osiedlowego sklepu i nagle przy kasie zrobiło mi się duszno, czarno przed oczami i nie miałam siły stać i zapłacić :( Musiałam wyjść przed sklep i usiąść na schodkach, bo inaczej bym zaliczyła glebę. Mąż zawrócił do domu i do pracy już nie dotarł. Według niego byłam blada jak śmierć :( Do tej pory spałam, a teraz zastanawiam się, czy przez ten incydent wybrać się wcześniej do lekarza, bo planowaną wizytę mam za 2 tyg.
    Czy któraś w was też tak kiedyś miała? Nie chcę panikować i biegać do lekarza co chwilę :(
    ja tak miałam lekarz powiedział ze puki nie straciłam świadomosci wszystko jest ok duzo pic i tyle

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tak teraz patrze na mój suwak gdzie pisze ze w 25 tyg dziecko wazy ponad 500 gr hehe tak wazy juz 850 gr

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Z czego po 2h teraz jest do 153, ale ja miałam 143 i mam się pilnować i 3x dziennie mierzyć cukier, bo to już stan przedcukrzycowy i za parę tygodni byłoby jeszcze więcej... podobno.

Ale powiem Wam, że dzięki takiemu jedzeniu moja waga póki co stoi ;), a ja czuję się najedzona i mam wrażenie, że jem zdrowiej, bo żadnych pustych słodyczy i innych niezdrowych rzeczy w siebie nie pakuję. Choć czasem brakuje mi, żeby zjeść kawał jakiegoś pysznego ciacha :P, ale idzie się przyzwyczaić.
    Oj mi też brakuje ciacha zjeść kawałek albo czegoś co jadłam albo słodkiej herbaty ale jakoś daje rade mierze cukry zbytnio nie odstawiłam ryżu białego ziemniaków a cukry super jedynie słodkiego nie jem oraz staram na obiady robić mięso duszone, gotowane niestety Lubie bądź z piekarnika i cukry są bardzo dobre nie przekraczają nawet 115

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :-)

U nas dziś słonecznie i strasznie duszno. Znowu ledwie wystałam w laboratorium w kolejce.
    Ja tez zauważyłam owłosiony brzuch i dziś miałam się pytać Was czy też tak macie :O. W ogóle nogi to mogła bym golić co drugi dzień tak mi te włochy rosną.

Jutro już wizyta całe szczęście bo strasznie się stesknilam za maleństwem :-)
    Faktycznie nie dawno cieszyłyśmy się z bijących serduszek, z rosnących rączek i nóżek a tu zaraz będziemy się dzielić wiadomościami z powodów. Te 3 miesiące rąk szybko nam zleca że nawet nie zdążymy się obejrzeć. :-D

Lalenka ja myślę że nie dużo przytyłaś. :-)
    Ja sama jestem ciekawa ile mam na + bo w domu gdzie nie postawię wagę pokazuje coś innego.

Powodzenia wszystkim na wizytach i kciuki za długie szyjki :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    ja tak miałam lekarz powiedział ze puki nie straciłam świadomosci wszystko jest ok duzo pic i tyle
    Dzięki, ale na krzywą cukrową, to chyba zabiorę męża ze sobą :) tak dla bezpieczeństwa...

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:

Możesz iść do lekarza ale mi też się robi słabo jak jest duszno w sklepie czy jak stoję i nie mogę przebywać gdzie duża kolejka jest. Wiec unikam dużych sklepów i staram się nie chodzić na zakupy sama tylko z mężem.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:52

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio zrobiło słabo w Biedronce, musiałam usiąść na parapecie i dopiero po kilku minutach mogłam iść dalej. Ale też było przed burzą, a ja jestem bardzo wrażliwa na zmiany pogody, więc w sumie nie wiem czy to było ciążowe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nigdy tak jeszcze nie miałam, a przed ciążą spokojnie znosiłam nawet wielkie tłumy i ścisk... ale cóż... teraz wiem, że butelka wody zawsze przy sobie i na pewno trzeba coś zjeść przed wyjściem z domu

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W laboratorium testują chyba moja cierpliwość... co godzinę loguje się na konto diagnostyki i ciągle nic...
    Echhh....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka W tym wózku barletta oparcie spacerówki jest jednak dość krótkie, a to ważna sprawa bo musi posłużyć kilka lat. Lupo ma bardzo obszerną i dużą spacerówkę, zarówno siedzisko jak i oparcie. Sama nie wiem co wybrać...
    Swoją drogą ten expander też ładny :-)

sRUqp2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się to z masażem krocza hahaha. Chyba głód seksualny mi zaczyna doskwierać. Wczoraj śnił mi się jakiś nagi facet ze wzwodem i dwie nagie kobiety:D
    Nancy nie tylko Tobie tak się skojarzyło.

Nancy87 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) Trochę się nie udzielałam, ale starałam się czytać na bieżąco :D
    Co to pytań odnośnie fotelików - moim zdaniem nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka i wolę wydać 1000 czy 1200 na fotelik maxi cosi cabriofix z bazą, która posłuży w przyszłości do kolejnego fotelika. Podejrzewam, że foteliki firmy 'krzak' dodawane do wózków nie są poddawane testom adac. Jeśli chodzi o bazę - wolę zrobić jeden ruch i wpiąć fotelik, niż męczyć się kilka minut by dobrze naciągnąć pasy by fotelik spełnił swoje zadanie. Poza tym nie chcę męczyć się z pasami na zimnie i deszczu, a takie uroki jesieni.
    Bento - riko nano i riko brano również mają bardzo niskie oparcie w spacerówkach. To był mój numer jeden dopóki nie przyjrzałam się wymiarom :) Ciekawe jak się sprawdzą takie wózki.

Dziewczynki, czy was też czasami pobolewa podbrzusze? Oprócz twardnienia związanego ze skurczami BH czasami zdarza mi się, że mnie podbrzusze pobolewa chwilkę ;/

aaa PS. Mamy mebelki :D Pojechaliśmy się tylko rozejrzeć, a wróciliśmy zapakowani po dach :D

edit PS 2 - w rossmannie za 19,99 mają pampersy 1 i chusteczki pampersa 2 op za chyba 8 zł. Oczywiście z kartą rossnę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 16:31

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Koalka W tym wózku barletta oparcie spacerówki jest jednak dość krótkie, a to ważna sprawa bo musi posłużyć kilka lat. Lupo ma bardzo obszerną i dużą spacerówkę, zarówno siedzisko jak i oparcie. Sama nie wiem co wybrać...
    Swoją drogą ten expander też ładny :-)
    Bento to Twój wybór, ja napisałam tylko co ja bym wybrała z tych 2 opcji co podałaś :) No i zależy jakie się ma plany co do użytkowania tej spacerówki czy faktycznie taką spacerówkę będziesz kilka lat używać ;) To moje 1 dziecko, więc się nie wymądrzam, ale z tego co zauważyłam wśród znajomych to bardzo szybko przechodzą na lekką spacerówkę, tym bardziej jeśli ktoś sporo podróżuje, bo jest wygodniej niż z takim ciężkim klockiem, łatwiej się składa, mniej miejsca zajmuje, mniej waży itp. Więc ja kupuję wózek 2w1 z myślą, że chce używać spacerówkę, ale jak długo to się zobaczy ;)

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ