Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po weekendzie
Udało mi się dziś załatwić w przychodni skierowanie na echo serca synka, więc zawsze 500 zł do przodu. O dziwo lekarzowi wystarczył tylko opis usg, gdzie mój ginekolog napisał, że nie uwidocznił trzeciego naczynia pepowiny.
Niestety wracając z przychodni napędziłam strachu sobie i mężowi... postanowiłam wpaść do osiedlowego sklepu i nagle przy kasie zrobiło mi się duszno, czarno przed oczami i nie miałam siły stać i zapłacićMusiałam wyjść przed sklep i usiąść na schodkach, bo inaczej bym zaliczyła glebę. Mąż zawrócił do domu i do pracy już nie dotarł. Według niego byłam blada jak śmierć
Do tej pory spałam, a teraz zastanawiam się, czy przez ten incydent wybrać się wcześniej do lekarza, bo planowaną wizytę mam za 2 tyg.
Czy któraś w was też tak kiedyś miała? Nie chcę panikować i biegać do lekarza co chwilę
-
nick nieaktualnySigma wrote:Są też tańsze foteliki z bazą iso-fix
Skabarka nie widać, że Ty z tych nie czytających na forach hehe bo co tu robisz?
Ja nie czytałam na forum na temat fotelików tylko byłam w sklepie na żywo widziałam foteliki, różnice między nimi i sposoby montażu.I niestety od znajomych też słyszałam same negatywne opinie na temat tych fotelików z 3w1, od ekspedientki, a nawet od przypadkowej kobiety w ciązy która akurat też ogladała wózki w tym samym sklepie. Ale oczywiście masz racje, że kazdy robi jak uważa.Ja po prostu zapytałam się Ciebie z ciekawości, bo pamiętałam, że kupiłaś ten wózek.
-
nick nieaktualnybento wrote:Dziewczyny znacie wózek Baby design Lupo Comfort? Ostatnio go widziałam i wpadł mi w oko. Użytkowałyście, a może znacie jakieś sprawdzone opinie?
Na dzień dzisiejszy mam dwóch faworytów Barletta adamex i właśnie ten lupo comfort.też mam go na oku, ale najprawdopodobniej wezmę riko brano eco lub expander mondo eco
-
snoopy_etka wrote:Witam się po weekendzie
Udało mi się dziś załatwić w przychodni skierowanie na echo serca synka, więc zawsze 500 zł do przodu. O dziwo lekarzowi wystarczył tylko opis usg, gdzie mój ginekolog napisał, że nie uwidocznił trzeciego naczynia pepowiny.
Niestety wracając z przychodni napędziłam strachu sobie i mężowi... postanowiłam wpaść do osiedlowego sklepu i nagle przy kasie zrobiło mi się duszno, czarno przed oczami i nie miałam siły stać i zapłacićMusiałam wyjść przed sklep i usiąść na schodkach, bo inaczej bym zaliczyła glebę. Mąż zawrócił do domu i do pracy już nie dotarł. Według niego byłam blada jak śmierć
Do tej pory spałam, a teraz zastanawiam się, czy przez ten incydent wybrać się wcześniej do lekarza, bo planowaną wizytę mam za 2 tyg.
Czy któraś w was też tak kiedyś miała? Nie chcę panikować i biegać do lekarza co chwilę -
.ona. wrote:Z czego po 2h teraz jest do 153, ale ja miałam 143 i mam się pilnować i 3x dziennie mierzyć cukier, bo to już stan przedcukrzycowy i za parę tygodni byłoby jeszcze więcej... podobno.
Ale powiem Wam, że dzięki takiemu jedzeniu moja waga póki co stoi, a ja czuję się najedzona i mam wrażenie, że jem zdrowiej, bo żadnych pustych słodyczy i innych niezdrowych rzeczy w siebie nie pakuję. Choć czasem brakuje mi, żeby zjeść kawał jakiegoś pysznego ciacha
, ale idzie się przyzwyczaić.
-
Witamy się
U nas dziś słonecznie i strasznie duszno. Znowu ledwie wystałam w laboratorium w kolejce.
Ja tez zauważyłam owłosiony brzuch i dziś miałam się pytać Was czy też tak macie. W ogóle nogi to mogła bym golić co drugi dzień tak mi te włochy rosną.
Jutro już wizyta całe szczęście bo strasznie się stesknilam za maleństwem
Faktycznie nie dawno cieszyłyśmy się z bijących serduszek, z rosnących rączek i nóżek a tu zaraz będziemy się dzielić wiadomościami z powodów. Te 3 miesiące rąk szybko nam zleca że nawet nie zdążymy się obejrzeć.
Lalenka ja myślę że nie dużo przytyłaś.
Ja sama jestem ciekawa ile mam na + bo w domu gdzie nie postawię wagę pokazuje coś innego.
Powodzenia wszystkim na wizytach i kciuki za długie szyjki
-
snoopy_etka wrote:Witam się po weekendzie
Czy któraś w was też tak kiedyś miała? Nie chcę panikować i biegać do lekarza co chwilę
Możesz iść do lekarza ale mi też się robi słabo jak jest duszno w sklepie czy jak stoję i nie mogę przebywać gdzie duża kolejka jest. Wiec unikam dużych sklepów i staram się nie chodzić na zakupy sama tylko z mężem. -
Koalka W tym wózku barletta oparcie spacerówki jest jednak dość krótkie, a to ważna sprawa bo musi posłużyć kilka lat. Lupo ma bardzo obszerną i dużą spacerówkę, zarówno siedzisko jak i oparcie. Sama nie wiem co wybrać...
Swoją drogą ten expander też ładny
-
Nancy87 wrote:Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się to z masażem krocza hahaha. Chyba głód seksualny mi zaczyna doskwierać. Wczoraj śnił mi się jakiś nagi facet ze wzwodem i dwie nagie kobiety:D
Nancy87 lubi tę wiadomość
-
hejka
Trochę się nie udzielałam, ale starałam się czytać na bieżąco
Co to pytań odnośnie fotelików - moim zdaniem nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka i wolę wydać 1000 czy 1200 na fotelik maxi cosi cabriofix z bazą, która posłuży w przyszłości do kolejnego fotelika. Podejrzewam, że foteliki firmy 'krzak' dodawane do wózków nie są poddawane testom adac. Jeśli chodzi o bazę - wolę zrobić jeden ruch i wpiąć fotelik, niż męczyć się kilka minut by dobrze naciągnąć pasy by fotelik spełnił swoje zadanie. Poza tym nie chcę męczyć się z pasami na zimnie i deszczu, a takie uroki jesieni.
Bento - riko nano i riko brano również mają bardzo niskie oparcie w spacerówkach. To był mój numer jeden dopóki nie przyjrzałam się wymiaromCiekawe jak się sprawdzą takie wózki.
Dziewczynki, czy was też czasami pobolewa podbrzusze? Oprócz twardnienia związanego ze skurczami BH czasami zdarza mi się, że mnie podbrzusze pobolewa chwilkę ;/
aaa PS. Mamy mebelkiPojechaliśmy się tylko rozejrzeć, a wróciliśmy zapakowani po dach
edit PS 2 - w rossmannie za 19,99 mają pampersy 1 i chusteczki pampersa 2 op za chyba 8 zł. Oczywiście z kartą rossnęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 16:31
-
nick nieaktualnybento wrote:Koalka W tym wózku barletta oparcie spacerówki jest jednak dość krótkie, a to ważna sprawa bo musi posłużyć kilka lat. Lupo ma bardzo obszerną i dużą spacerówkę, zarówno siedzisko jak i oparcie. Sama nie wiem co wybrać...
Swoją drogą ten expander też ładnyNo i zależy jakie się ma plany co do użytkowania tej spacerówki czy faktycznie taką spacerówkę będziesz kilka lat używać
To moje 1 dziecko, więc się nie wymądrzam, ale z tego co zauważyłam wśród znajomych to bardzo szybko przechodzą na lekką spacerówkę, tym bardziej jeśli ktoś sporo podróżuje, bo jest wygodniej niż z takim ciężkim klockiem, łatwiej się składa, mniej miejsca zajmuje, mniej waży itp. Więc ja kupuję wózek 2w1 z myślą, że chce używać spacerówkę, ale jak długo to się zobaczy