WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. To co pokazała dziś waga to się nie mieści w głowie, jem dokładnie to samo co wcześniej, a waga leci prawie 1kg na tydzień do góry. Może to taki etap, ale jestem przerażona co będzie dalej. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka to taki etap;) mój lekarz powiedział, że na tym etapie kobieta potrzebuje tyle kcal co fizycznie pracujący facet...

• AniaM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam od lekarki żeby uważać na wagę dopiero w 9 miesiącu - ścisła dieta

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    la_lenka to taki etap;) mój lekarz powiedział, że na tym etapie kobieta potrzebuje tyle kcal co fizycznie pracujący facet...
    Ale ja właśnie nie jem tyle co facet. Nic nie zmieniłam i waga nagle zaczęła rosnąc jak szalona, to mnie właśnie martwi. W tej chwili w planach ścisłe pilnowanie się i wywalenie grzeszków na jakie sobie czasem pozwalałam. Nie przeszkadza mi, że waga rośnie, ale rośnie stanowczo za szybko. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale ja właśnie nie jem tyle co facet. Nic nie zmieniłam i waga nagle zaczęła rosnąc jak szalona, to mnie właśnie martwi. W tej chwili w planach ścisłe pilnowanie się i wywalenie grzeszków na jakie sobie czasem pozwalałam. Nie przeszkadza mi, że waga rośnie, ale rośnie stanowczo za szybko. :/
    Moze organizm wode zatrzymuje skoro jesz tyle ile wczesniej. A ile juz orzytylas jezeli to nie jest tajemnica? Gdzies czytalam ze na tym etapie przybiera sie 0,5 kg tygodniowo

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka jeszcze wszystko od wagi z przed ciazy zalezy, takie wieloryby jak ja musza sie bardziej pilnowac, ale jak ktos zaczynal od malej wagi/ niskiego bmi to powinien wiecej przybrac.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was po weekendzie :) wczoraj celebrowaliśmy dzień dziecka w trojkę, a dzis najpierw o 16.00 wizyta i zobaczymy Amelkę :) a potem maraton po siostrzeńcach, siostrzenicach i bratankach z okazji dnia dziecka :) :)

Glukoza u mnie ok...uffff....bo dzień bez słodkiego to dla mnie dzień stracony :)

a co do wagi to coż...od początku ciąży 6 kg na plusie...ważę się jedynie u lekarza bo wolę się w domu nie stresować...no i tak czekam na dzisiejsza chwilę prawdy :P

Kasiarzynka, Gusiak, Misi@ lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mozesz sobie zobaczyc jaka waga powinna byc i czy ci sie zgadza (zmien na system metryczny) http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html Ja po wakacjach i swietach tu przytylam 2 kg w ciagu krotkiego czasu i w gorna granice wagi dla mojej wagi startowej weszlam, ale juz sie ogarnelam i mam na razie 5 kg na plusie. Biorac pod uwage, ze nic na poczatku nie schudlam, bo mdlosci nie bardzo mialam, to nie jest zle, ale z tego 2 kg w troszke ponad tydzien weszlo a to juz troche gorzej :D Ale kto by sie przejmowal jest dzien dziecka i trzeba troche poszalec a od jutra powrot rozsadku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:09

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wagi sprzed ciąży prawie 4kg. Od najniższej wagi zanotowanej w ciąży 7kg. To w sumie nie jest dużo, ale mnie martwi, że ten skok nastąpił tak nagle - wcześniej prawie nic nie przybierałam, a teraz nagle wielki hop - po kilogramie na tydzień. A startowałam z bardzo wysokiej wagi, więc dodatkowo muszę uważać.
    Woda to raczej nie jest, bo nie widzę żadnych obrzęków. Na pewno problemy z trawieniem na to wpływają, może jak uda się zaliczyć kibelek to trochę zlezie. Ale ogólnie nie podoba mi się to :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jestem na siebie zła! poszłąm plewić cholerne rośliny do ogrodu i upadłam na śliskiej trawie na pupę (mamy ogród z górce dość sporej) i się teraz boję, czy nic Małej się nie stało. Na razie rusza się normalnie, a jutro mam wizyte wieczorem, ale niepokój jest :/

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hmmm, a w jaki sposób wykonują ten masaż:p?

Nie wiem Nancy :) pierwszy raz idę :) jak mi się spodoba to może co 2 tyg będę chodzić, spróbuję też dostać się na gimastykę dla cieżarnych, chociaż słyszałam że lista rezerwowych jest ;/ i tam ponoć już 15 mam w kolejce, no ale zobaczymy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka, a widzisz po sobie te kg? Czy tylko na wadze Ci w gore oczka leca? Ile masz od najnizszej wagi w ciazy?
    Spojrz na nasza Gusiak. 12 kg juz, a wyglada jakby pol malego arbuza polknela :)

P.S. Gusiak, to komplement w razie czego. W razie gdybys sie pogniewac chciala :P

Parsknelam smiechem w ekranik telefonu ;D
    Jak patrze na ten swoj brzuszek to calkiem solidne pół arbuza... ;D

Ale tak poważnie to poszło mi też troszkę w bioderka i uda... chociaż az tylu kg to po mnie faktycznie nie widać i każdy się łapie za głowę kiedy mówię, ze mam już tyle na plusie...
    W sumie przed ciążą byłam szczuplutka, wiec mam nadzieje ze po porodzie szybko mi te kg zejdą... przecież nie wyrzuca tylu fajnych ciuchów, w których chodzilam wcześniej ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka, a widzisz po sobie te kg? Czy tylko na wadze Ci w gore oczka leca? Ile masz od najnizszej wagi w ciazy?
    Sama nie wiem czy widać. Na pewno mi trochę ostatnio brzuch podskoczył, choć dla mnie nadal nie jest szczególnie duży. W pupie raczej nic, może trochę po całości się rozłożyło. Głównie na wadze widać. Przytyłam 4 (od wagi sprzed ciąży) albo 7 (od najniższej wagi zanotowanej w ciąży, bo początkowo waga mi spadła; potem dłuższą chwilę trzymała się prawie bez zmian).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka 4kg w tym mcu od wagi sprzed ciąży to wyjątkowo mało;) pomyśl, że prawie kg waży maleństwo, z 05,-1 kg piersi, z 1 kg płyn owodniowy, jeszcze łożysko itp, nie zostaje nic na tłuszcz prawie;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje lenka, że nie masz czymś się martwić. Ponoć najwięcej tyje się w drugim trymestrze. Niestety musiał nadejść ten czas kiedy waga zacznie rosnąć. Nasze dzidziulki też obrastają w tłuszczyk:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam, że te kilogramy są ok. Jedyne co mnie martwi, to ten kg tygodniowo. Bo jeśli taki trend by się utrzymał, to do końca ciąży mam jeszcze 11-13 tygodni, a taka ilość kilogramów brzmi przerażająco. Przy mojej wadze przedciążowej rekomendowana ilość wszystkich kilo jakie powinnam przybrać to 6-10kg i bardzo bym się chciała w tym wyrobić. Jedno dobre, że ten wzrost zachodzi raczej skokowo, więc może ogólne tempo nie będzie tak masakryczne. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka to jak możesz to sobie poćwicz leciutko, albo więcej spacerów albo aerobik wodny czy coś;)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ