Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paulinek wrote:la_lenka to taki etap;) mój lekarz powiedział, że na tym etapie kobieta potrzebuje tyle kcal co fizycznie pracujący facet...
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Ale ja właśnie nie jem tyle co facet. Nic nie zmieniłam i waga nagle zaczęła rosnąc jak szalona, to mnie właśnie martwi. W tej chwili w planach ścisłe pilnowanie się i wywalenie grzeszków na jakie sobie czasem pozwalałam. Nie przeszkadza mi, że waga rośnie, ale rośnie stanowczo za szybko.
-
nick nieaktualnywitam Was po weekendzie
wczoraj celebrowaliśmy dzień dziecka w trojkę, a dzis najpierw o 16.00 wizyta i zobaczymy Amelkę
a potem maraton po siostrzeńcach, siostrzenicach i bratankach z okazji dnia dziecka
Glukoza u mnie ok...uffff....bo dzień bez słodkiego to dla mnie dzień stracony
a co do wagi to coż...od początku ciąży 6 kg na plusie...ważę się jedynie u lekarza bo wolę się w domu nie stresować...no i tak czekam na dzisiejsza chwilę prawdyKasiarzynka, Gusiak, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Tu mozesz sobie zobaczyc jaka waga powinna byc i czy ci sie zgadza (zmien na system metryczny) http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html Ja po wakacjach i swietach tu przytylam 2 kg w ciagu krotkiego czasu i w gorna granice wagi dla mojej wagi startowej weszlam, ale juz sie ogarnelam i mam na razie 5 kg na plusie. Biorac pod uwage, ze nic na poczatku nie schudlam, bo mdlosci nie bardzo mialam, to nie jest zle, ale z tego 2 kg w troszke ponad tydzien weszlo a to juz troche gorzej
Ale kto by sie przejmowal jest dzien dziecka i trzeba troche poszalec a od jutra powrot rozsadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:09
-
Od wagi sprzed ciąży prawie 4kg. Od najniższej wagi zanotowanej w ciąży 7kg. To w sumie nie jest dużo, ale mnie martwi, że ten skok nastąpił tak nagle - wcześniej prawie nic nie przybierałam, a teraz nagle wielki hop - po kilogramie na tydzień. A startowałam z bardzo wysokiej wagi, więc dodatkowo muszę uważać.
Woda to raczej nie jest, bo nie widzę żadnych obrzęków. Na pewno problemy z trawieniem na to wpływają, może jak uda się zaliczyć kibelek to trochę zlezie. Ale ogólnie nie podoba mi się to -
laski jestem na siebie zła! poszłąm plewić cholerne rośliny do ogrodu i upadłam na śliskiej trawie na pupę (mamy ogród z górce dość sporej) i się teraz boję, czy nic Małej się nie stało. Na razie rusza się normalnie, a jutro mam wizyte wieczorem, ale niepokój jest
-
Nancy87 wrote:Hmmm, a w jaki sposób wykonują ten masaż:p?
Nie wiem Nancypierwszy raz idę
jak mi się spodoba to może co 2 tyg będę chodzić, spróbuję też dostać się na gimastykę dla cieżarnych, chociaż słyszałam że lista rezerwowych jest ;/ i tam ponoć już 15 mam w kolejce, no ale zobaczymy
-
aldonaa wrote:La_lenka, a widzisz po sobie te kg? Czy tylko na wadze Ci w gore oczka leca? Ile masz od najnizszej wagi w ciazy?
Spojrz na nasza Gusiak. 12 kg juz, a wyglada jakby pol malego arbuza polknela
P.S. Gusiak, to komplement w razie czego. W razie gdybys sie pogniewac chciala
Parsknelam smiechem w ekranik telefonu
Jak patrze na ten swoj brzuszek to calkiem solidne pół arbuza...
Ale tak poważnie to poszło mi też troszkę w bioderka i uda... chociaż az tylu kg to po mnie faktycznie nie widać i każdy się łapie za głowę kiedy mówię, ze mam już tyle na plusie...
W sumie przed ciążą byłam szczuplutka, wiec mam nadzieje ze po porodzie szybko mi te kg zejdą... przecież nie wyrzuca tylu fajnych ciuchów, w których chodzilam wcześniej -
aldonaa wrote:La_lenka, a widzisz po sobie te kg? Czy tylko na wadze Ci w gore oczka leca? Ile masz od najnizszej wagi w ciazy?
-
nick nieaktualny
-
Ja się zgadzam, że te kilogramy są ok. Jedyne co mnie martwi, to ten kg tygodniowo. Bo jeśli taki trend by się utrzymał, to do końca ciąży mam jeszcze 11-13 tygodni, a taka ilość kilogramów brzmi przerażająco. Przy mojej wadze przedciążowej rekomendowana ilość wszystkich kilo jakie powinnam przybrać to 6-10kg i bardzo bym się chciała w tym wyrobić. Jedno dobre, że ten wzrost zachodzi raczej skokowo, więc może ogólne tempo nie będzie tak masakryczne.
-
nick nieaktualny