WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te włosy to chyba powszechny problem, nieliczne ich nie mają i im zazdroszcze. Ja już namówiłąm męża na zakup Philips Lumea po porodzie / niby to drogie, ale bardziej się opłaca niż deialacja laserowa w salonie i nic po niej już nie kłuje /

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U mnie za oknem piękne słoneczko... będzie fajny, cieplutki dzień =)

Justyss nie martw się tym łykiem, taką sladową ilością nic maleństwu nie zrobiłaś...

Co do depilacji i włosów to ja akurat mam pod tym względem baaaardzo dobrze, bo włoski rosną mi delikatne i jasniutkie - jak ogole nogi to można powiedzieć, ze spokojnie ze dwa tygodnie mam spokoju ... =)
    Rąk w życiu nie golilam, bo u mnie te włoski ledwo widać... wiec nie mam takiej potrzeby... chociaż karnacji wcale jakieś jasnej nie mam... włosy naturalne ciemne, cera taka bardziej brzoskwiniowa i baaardzo szybko się opalam, wiec to tez nie zawsze jest zależne jak widać od cery =))

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:27

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dominika a widzisz ją mam jasna karnacje, może być jak mówisz grubsze i ciemniejsze wyrosną.

Nancy te ręce jak depilujesz? Ja raz maszynka przelecialam i są dłuższe :D

Ja na rękach nie mam ani dłuższych ani mocniejszych. Nigdy nie przeleciałam ich maszynką. Jak nie byłam w ciąży to depilowałam woskiem lub depilatorem, a teraz kremem do depilacji.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja na rękach nie mam ani dłuższych ani mocniejszych. Nigdy nie przeleciałam ich maszynką. Jak nie byłam w ciąży to depilowałam woskiem lub depilatorem, a teraz kremem do depilacji.

WOSKIEM?! :D
    o matko! przecież to taki ból :D
    ja kiedyś na nogę przykleiłam plaster z woskiem i myślałam, że się za przeproszeniem zesram z bólu :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wreszcie doczekalam i wczoraj po raz pierwszy z mezem zobaczylismy jak mala sie rusza, tak ze brzuch sie ruszal :) Akurat bylismy w domku wiec oboje widzielismy ten pierwszy raz, a dzis jak mi mala z czegos przywalila to az sie zachwialam :) Nareszcie od tygodnia choc nadal nieregularnie, ale za to juz calkiem spoko czuje kopniaki, wczesniej nie bylam pewna.
    W sumie to nie dziwne, bo skore mam jak na hipopotamie gruba i lozysko na przedniej scianie, ale zawsze fajnie jak juz tak porzadnie zaczyna byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:01

Kasiarzynka, bento, Gusiak, przyszła mama lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie wózek Baby design Lupo Comfort? Ostatnio go widziałam i wpadł mi w oko. Użytkowałyście, a może znacie jakieś sprawdzone opinie?

Na dzień dzisiejszy mam dwóch faworytów Barletta adamex i właśnie ten lupo comfort.

sRUqp2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:58

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana zaraz śniadanie ile uczenie się bo jutro zaliczenie z przedmiotu jednego mam :-) a przez weekend jakoś czasu nie miałam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w ogole jak mam podwyzszone leukocyty od 2 tygodni -26 to mam sie tym martwic czy nie? Juz mi 3x pobierali krew w ciagu ostatnich 2 tygodni i sa podwyzszone. Wczesniej bylam przeziebiona, ale juz teoretycznie nie jestem od 1,5 tygodnia a leukocyty nadal za wysokie. Hmmm.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Mam pytanie - jak myślicie, czy na tym etapie mogę już wybrać się na USG 3d/4d i będzie dobrze widać? Mam na myśli to, że jestem dość duża. W sumie mogłam lekarza zapytać ostatnio. Bo wydać 2 stówki i nic z tego nie mieć to trochę lipa :P .

Na pewno widac cos bedzie juz teraz, ja mam zdjecie 3d z usg w 12 i 20 tc i sa fajne ;). Kiedys pytalam o 3d/4d w poradni, gdzie to badanie jest wykonywane i powiedziano mi, ze najlepiej po 26tc. Musialabys dopytac :).

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się w 24 tygodniu :)
    dzisiaj dzień dziecka i moja rocznica ślubu ;) zbieramy się z mężem zaraz kupić coś dla dzidzi.. i może ja też coś dostanę ;)

Czarna_88, Carolline, Lady Savage, agatka196, Misi@ lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Dzięki za wsparcie. Za bardzo panikuje a mąż ma ze mnie ubaw. Jest tak rozkojarzona. Musialybyscie widzieć moją minę jak pociagnelam z tej szklanki i to tak porządnie a potem fontanna. Mocny był ze hej...blee.

Włosy na brzuchu też mi rosna ;)

Mam też problemy ze spaniel. Rozgerulowal mi się cykl dzień i noc.

Dzisiaj u mnie pogoda piękna więc będę korzystać tym bardziej że egzaminy zaliczone, magisterka napisana... To teraz mogę leniuchowac ;) miłego dnia!!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A i w ogole jak mam podwyzszone leukocyty od 2 tygodni -26 to mam sie tym martwic czy nie? Juz mi 3x pobierali krew w ciagu ostatnich 2 tygodni i sa podwyzszone. Wczesniej bylam przeziebiona, ale juz teoretycznie nie jestem od 1,5 tygodnia a leukocyty nadal za wysokie. Hmmm.

Sporo. W ciazy norma jest do 15. A co na to lekarz?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:58

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona lekarza w srode zobacze na razie mialam pierwsze pobieranie 2 tyg temu, pozniej tydzien temu wizyta u doktor od nerek i zwrocila uwage, ze trzeba powtorzyc, powtorzylam a w pt list, ze jak mi pobrali w szpitalu to dalej za wysokie i powtorzyc i dzis mialam 3 raz a lekarza dopiero w srode mam swojego :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:51

Lady Savage, karolcia87, AniaM, agatka196, Terazsięuda:-), Misi@, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana ;-)
    dzisiaj już oczka otoworzylam po 4 ale udało mi sie zasnąć tak po 6 jeszcze na trochę...

Wczoraj całe popołudnie posiedzieli u nas moi rodzice więc niedziela była bardzo miła :-D

Wszystkiego dobrego z okazji rocznic ślubu :-)
    My swietujemy jutro już trzecia rocznicę ślubu <3 ale ten czas leci
    Miłego dnia brzuchatki ;-)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty wasze dzisiaj :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa trzymam mocno kciuki, musi być wszystko dobrze... =)

A ja siedzę i czekam na wyniki glukozy... normalnie to są tego samego dnia, a te jak na złość od piątku i póki co dalej cisza ...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona bedzie dobrze!

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ