Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anima wrote:A w ogóle dziewczyny to wam też tak rosną włosy hmm na brzuchu. Jeszcze trochę i mapka ze mnie będzie. Zresztą wszędzie rosną jak szalone, ale tam mnie najbardziej wkurza
Mnie teżjestem taka owłosiona na brzuchu od początku ciąży że z moim R się śmiałam że po ciaży trzeba będzie sobie brzuch ogolić, bo to nie jakieś tam jasne włoski ale czarne kudły
-
Dominka92 wrote:WOSKIEM?!
o matko! przecież to taki ból
ja kiedyś na nogę przykleiłam plaster z woskiem i myślałam, że się za przeproszeniem zesram z bólu
Hehe na ręce boli mniej niż na nogach. Kiedyś depilowałam nogi tylko woskiem, ale znowu przerzuciłam się na maszynki, bo nie lubię czekać jak mi włoski odrastają. Spróbowałam kiedyś też pachy i bikini ale przy bikini łzy mi same leciały to odpuściłam. -
Cześc Dziewczyny,
proszę o weryfikację moich wyników dotyczących krzywej cukrowej (3 pkt, 75g):
Na czczo 80
1h po podaniu 75g glukozy 210
Po 2h 131
Niestety nie ma podanych norm i nie wiem, czy to dobre wyniki?
Dziś idę na badania echo serca mojej Zuzi - trzymajcie kciuki! -
Widac, ze weekend sie skonczyl- dzien się zaczął a tu juz tyyyyle naskrobane
Mi na szczęście zadne włosy na brzuchu nie rosnąani nie mam tez jeszcze tej czarnej linii do pępka. Za to pępek powoli zrównuje sie z brzuchem co znaczy, ze pewnie za kilka tygodni wyjdzie na wierzch - a to mi sie tal straaaaaasznie nie podoba
-
nick nieaktualnypralinek2 wrote:Cześc Dziewczyny,
Na czczo 80
Po 2h 131
Dziś idę na badania echo serca mojej Zuzi - trzymajcie kciuki!
Na czczo i po 2 ok, ale po 1 h może być do 180 o ile pamiętam. Chyba możemy Cię powitać wśród słodkich mam.
-
pralinek2 wrote:Cześc Dziewczyny,
Na czczo 80
Po 2h 131
Dziś idę na badania echo serca mojej Zuzi - trzymajcie kciuki!
Wydaje mi się, że drugi pomiar jest za duży. Ginekolog mi chyba wypisała, że po 1h powinien być do 180 ale nie jestem pewna. Zaraz pewnie jakieś słodkie mamy odpiszą
-
4me wrote:Dziewczyny a ktoras moze podać takie calosciowe dane co do cukru ile jest norma przy pierwszym pobraniu, drugim i trzecim?? Bede wdzieczna bo tez ide w przyszlym tygodniu
-
la_lenka wrote:http://doktormagda.blogspot.com/2014/09/zdrowie-nowe-zalecenia-cukrzyca-w-ciazy.html
Z czego po 2h teraz jest do 153, ale ja miałam 143 i mam się pilnować i 3x dziennie mierzyć cukier, bo to już stan przedcukrzycowy i za parę tygodni byłoby jeszcze więcej... podobno.
Ale powiem Wam, że dzięki takiemu jedzeniu moja waga póki co stoi, a ja czuję się najedzona i mam wrażenie, że jem zdrowiej, bo żadnych pustych słodyczy i innych niezdrowych rzeczy w siebie nie pakuję. Choć czasem brakuje mi, żeby zjeść kawał jakiegoś pysznego ciacha
, ale idzie się przyzwyczaić.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
pralinek2 wrote:Ok ale jeżeli cukier po 2h jest w normie, to jak to interpretowac?
-
aldonaa wrote:Masaz prenatalny z tego co wiem to normalny masaz calego ciala, tylko duzo delikatniejszy bo dotyczy kobiety ciezarnej
powinien dzialac rozluzniajaco i rozkurczowo. Powinien tez ulzyc bola plecow, ledzwi itd. Kobieta na takim masazu przewaznie siedzi albo lezy na boku. Na plecach bardzo rzadko. W wielu przypadkach hormony sie "uspakajaja" wiec mezowie sa bezpieczniejsi
moja znajoma jest masazystka i mowila mi o tym masazu. Trzeba oczywiscie miec zgode lekarza na taki masaz. Sama sie nad takim zastanawiam.
Lady, czekamy na relacje z takiego masazu. I nie rozplyn sie tam nam z rozkoszy
Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się to z masażem krocza hahaha. Chyba głód seksualny mi zaczyna doskwierać. Wczoraj śnił mi się jakiś nagi facet ze wzwodem i dwie nagie kobiety:D
Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Nie wiem dlaczego skojarzyło mi się to z masażem krocza hahaha. Chyba głód seksualny mi zaczyna doskwierać. Wczoraj śnił mi się jakiś nagi facet ze wzwodem i dwie nagie kobiety:D
Jeśli chodzi o masaż krocza to mam zamiar sobie taki wykonywać ale po 34 tc bo wtedy się powinni. A ostatnio męża spytałam czy będzie mi masaż krocza robi to powiedział ze tak. A po chwili namysłu odpalił, ale wiesz ze mnie to podniecilamRozbawił mnie
-
nick nieaktualnyWitam sie w 7 mc. Moja cora w ramach dnia dziecka postanowila ze nie idzie do przedszkola wiec zaliczylysmy juz spacer na dworze a teraz pykamybw konekta.
Ja na cukier wybieram sie w srode. Musze jakas ksiazke wypozyczyc na ten czas oczekiwania.skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość