WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabije za eklerki...

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy u mnie wtedy grzeczna się robi jak aniołek a za to po zaczyna rozrabiać :-D
    Tyle że wczoraj po <3 strasznie mnie podbrzusze bolało aż się wystraszyłam.

Mnie też po boli podbrzusze ile jakaś wydzielinę galaretkowata miałam wystraszylam się i niech więc co to było.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten dla starszaka pewnie będzie już raczej na stałe w aucie, co nie zmienia faktu, że w bazie będzie zamontowany na pewno poprawnie. Poza tym mamy dwa auta, więc przepinanie szybciej pójdzie ;)
    Co do wózków to przestałam już oglądać (im dłużej oglądałam tym gorzej), ostateczna decyzja to baby design lupo comfort new ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam od mamy i dostałam kolejny wielki karton ciuszko dla małego :-D. Już mam 3 duże kartony ubranekdla malego. <3

Lady Savage lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jak u was ale u mnie w Tesco zrobili mega zniżkę 10 pieluch tetrowych ok 4zł :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:52

Czarna_88, Gusiak, Paulinek, .ona., agatka196, Misi@, Lady Savage, bento, AniaM, Kasiarzynka, easymum, Terazsięuda:-), monaaa85, Wonderland lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja bym zjadła malin.

Tez mam :P i borowki.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona - wspaniałe wieści ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..

Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nich :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:40

720fbe94f2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam więc nie wiem co mnie czeka :-( niby u nas w szpitalu rodzaca podejmuje decyzję ale podobno lepiej zrobić przed porodem

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra np robila sobie w domu jak tylko czula ze sie porod zaczyna.
    Tez nigdy nie doswiadczylam tego i na sama mysl sie boje ;p

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..

Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nich :/

Położna w szkole rodzenia mówiła że jest to zabieg bez sensu, w szczególności dla pierworódek, co z tego że się zlewatujesz przed porodem, jak w ciągu 12 godzin i tak jelita mogą nagromadzić znowu.
    Opowiadała położna że po mimo lewatyw dziewczynom rodzącym i tak zdarzało się popuścić. Więc na prawdę bezsensowny zabieg.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam lewatywe przed operacją, a że towarzyszył mi ból brzucha i jajników to nawet nie pamiętam czy było to fajne :D
    jedyne co pamiętam jak prawie bieglam do wc bo uczucie było takie jak by woda leciała po nogach.
    Niewiem czy praktykują to u mnie

• bento Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka My kupimy później też lekką spacerówkę(parasolkę) właśnie na jakieś wyjazdy, czy wakacje. Jednak na co dzień planuję używać właśnie tej z zestawu.

moka89 A masz już upatrzony ten wózek u jakiegoś sprzedawcy? Jeżeli tak to ile za całość :-) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:29

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

Ja się lewatywy nie boję. Moja kolezanka miała przed dwoma porodami.
    Wygladało to tak, że pielegniarka zabrała ją do zabiegowe, w którym była tez toaleta. Pielęgniarka zaaplikowała lewatywę i sobie poszła (tu chyba nie ma się czego wstydzić ;) już i tak co chwilę nogi rozkładamy a przy porodzie będą pochody personelu ;)) Koleżanka poszła sobie do tej osobnej toalety i miała wrócić jak zrobi swoje :)

Inna robiła sama sobie w domu ale dla mnie osobiście jest to bardziej ryzykowne- może nie zadziała, może zrobię za wcześnie, za późno- no nie wiem jakoś chyba wolę zaufać tym kobietom, które to robią kilka razy dziennie ;)

a ryzykować i w ogóle nie zrobić lewatywy- nie ma dla mnie takiej opcji. Wolę nie myśleć co by było gdyby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:07

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam że kobiety aby schudnąć robią lewatywe w domu :o

Ja sexu analanego unikam haha a ci dopiero samej lewatywe robić, jest taki program śmierć na 1000 sposobów i tam równeż była lewatywa osobnik źle zrobił i chyba jelita przebił sobie

• 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które chcą kupić adamex'a- nie wiem czy Was to zainteresuje ale jak ja szukałam wózka były bardzo złe opinie o tej firmie. Główne zarzuty to jakość wykonania i reklamacje, których firma nie chce w ogóle rozpatrywać. Podobno właścicielka firmy rozmawia często osobiście z klientami i to wyjątkowo nie miła osobka... Przynajmniej ja tyle wycztyłam na róznych forach szukając opinii.

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me z tej perspektywy wygląda to o niebo lepiej. Ja przy złamanej nodze nie poszłąm do toalety i pielęgniarka stała nade mną i patrzyłą czy "wszystko" wyszło ..:/

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Położna w szkole rodzenia mówiła że jest to zabieg bez sensu, w szczególności dla pierworódek, co z tego że się zlewatujesz przed porodem, jak w ciągu 12 godzin i tak jelita mogą nagromadzić znowu.
    Opowiadała położna że po mimo lewatyw dziewczynom rodzącym i tak zdarzało się popuścić. Więc na prawdę bezsensowny zabieg.
    no to tym bardziej mnie przekonałaś... bo skoro zdarza się nawet z lewatywa to tym bardziej bezpieczniej zrobic.

Moje kolezanki rodziły po 10-14 godzin i niestety po lewatywie jedzenie juz im nie było w głowie ;) część polecała żelki i to wszystko :)

ale wiadomo każda zrobi jak uważa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:14

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    4me z tej perspektywy wygląda to o niebo lepiej. Ja przy złamanej nodze nie poszłąm do toalety i pielęgniarka stała nade mną i patrzyłą czy "wszystko" wyszło ..:/
    no to masakra... ale ja takiej Pani bym powiedziała stanowczo, że ma wyjść sobie ;) blllleeee co za głupia baba :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ