Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Nancy u mnie wtedy grzeczna się robi jak aniołek a za to po zaczyna rozrabiać
Tyle że wczoraj postrasznie mnie podbrzusze bolało aż się wystraszyłam.
Mnie też po boli podbrzusze ile jakaś wydzielinę galaretkowata miałam wystraszylam się i niech więc co to było. -
No ten dla starszaka pewnie będzie już raczej na stałe w aucie, co nie zmienia faktu, że w bazie będzie zamontowany na pewno poprawnie. Poza tym mamy dwa auta, więc przepinanie szybciej pójdzie
Co do wózków to przestałam już oglądać (im dłużej oglądałam tym gorzej), ostateczna decyzja to baby design lupo comfort new -
A ja właśnie wróciłam od mamy i dostałam kolejny wielki karton ciuszko dla małego
. Już mam 3 duże kartony ubranekdla malego.
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..
Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nichWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:40
-
Ja nigdy nie miałam więc nie wiem co mnie czeka
niby u nas w szpitalu rodzaca podejmuje decyzję ale podobno lepiej zrobić przed porodem
-
marlenak_me wrote:dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..
Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nich
Położna w szkole rodzenia mówiła że jest to zabieg bez sensu, w szczególności dla pierworódek, co z tego że się zlewatujesz przed porodem, jak w ciągu 12 godzin i tak jelita mogą nagromadzić znowu.
Opowiadała położna że po mimo lewatyw dziewczynom rodzącym i tak zdarzało się popuścić. Więc na prawdę bezsensowny zabieg. -
nick nieaktualnyJa miałam lewatywe przed operacją, a że towarzyszył mi ból brzucha i jajników to nawet nie pamiętam czy było to fajne
jedyne co pamiętam jak prawie bieglam do wc bo uczucie było takie jak by woda leciała po nogach.
Niewiem czy praktykują to u mnie -
Koalka My kupimy później też lekką spacerówkę(parasolkę) właśnie na jakieś wyjazdy, czy wakacje. Jednak na co dzień planuję używać właśnie tej z zestawu.
moka89 A masz już upatrzony ten wózek u jakiegoś sprzedawcy? Jeżeli tak to ile za całość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:29
-
marlenak_me wrote:dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..
Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nich
Ja się lewatywy nie boję. Moja kolezanka miała przed dwoma porodami.
Wygladało to tak, że pielegniarka zabrała ją do zabiegowe, w którym była tez toaleta. Pielęgniarka zaaplikowała lewatywę i sobie poszła (tu chyba nie ma się czego wstydzićjuż i tak co chwilę nogi rozkładamy a przy porodzie będą pochody personelu
) Koleżanka poszła sobie do tej osobnej toalety i miała wrócić jak zrobi swoje
Inna robiła sama sobie w domu ale dla mnie osobiście jest to bardziej ryzykowne- może nie zadziała, może zrobię za wcześnie, za późno- no nie wiem jakoś chyba wolę zaufać tym kobietom, które to robią kilka razy dziennie
a ryzykować i w ogóle nie zrobić lewatywy- nie ma dla mnie takiej opcji. Wolę nie myśleć co by było gdybyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:07
alutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, które chcą kupić adamex'a- nie wiem czy Was to zainteresuje ale jak ja szukałam wózka były bardzo złe opinie o tej firmie. Główne zarzuty to jakość wykonania i reklamacje, których firma nie chce w ogóle rozpatrywać. Podobno właścicielka firmy rozmawia często osobiście z klientami i to wyjątkowo nie miła osobka... Przynajmniej ja tyle wycztyłam na róznych forach szukając opinii.
bento lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Położna w szkole rodzenia mówiła że jest to zabieg bez sensu, w szczególności dla pierworódek, co z tego że się zlewatujesz przed porodem, jak w ciągu 12 godzin i tak jelita mogą nagromadzić znowu.
Opowiadała położna że po mimo lewatyw dziewczynom rodzącym i tak zdarzało się popuścić. Więc na prawdę bezsensowny zabieg.
Moje kolezanki rodziły po 10-14 godzin i niestety po lewatywie jedzenie juz im nie było w głowieczęść polecała żelki i to wszystko
ale wiadomo każda zrobi jak uważaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:14
-
marlenak_me wrote:4me z tej perspektywy wygląda to o niebo lepiej. Ja przy złamanej nodze nie poszłąm do toalety i pielęgniarka stała nade mną i patrzyłą czy "wszystko" wyszło ..
blllleeee co za głupia baba