WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dwa razy dodałam ten sam post

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:11

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    dziewczyny jak się zapatrujecie na temat lewatywy przed porodem? Ja kiedyś miałam lewatywę- po złamaniu kościu udowej przed operacją i było to tak okropbe doświadczenie, że nie chciałabym tego jeszcze raz przechodzić.: okriopny ból połączony i upokorzeniem i dyskomfortem..

Niby jest to dobrowolne wg zasad Rodzić po ludzku.. ale np moja klinika robi wszystkim ciężarnym, z tego co widze na stronie u nich :/
    Miałam lewatywę przez laparoskopią, dla mnie zabieg jak zabieg. Ja mam zresztą nastawienie, że dla personelu szpitalnego to jest to taka rutyna, że jedna goła dupa mniej czy więcej nie robi różnicy, więc ja nie ma się czego wstydzić. ;)
    Mi mogą robić, wolę tak niż potem mieć wpadkę przy porodzie, albo biegać do kibelka i się napinać już po, kiedy wszystko boli.

Mozjaka, agatka196, kapturnica, alutka, monaaa85 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Cukiereczek nasz. <3 Całej buźki znowu nie chciała pokazać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cfdd97711fe.jpg

aldonaa... jaka śliczna pysia :-D

aldonaa lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle dzisiaj patrze a mi zostało jeszcze 107 dni do porodu czyli za 7 dni 100dniówka :-D <3

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • sóweczka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim! Meldujemy się u Was z Antkiem- naszym trzecim synkiem, obecnie w 24 tygodniu ciąży. Obywatel duży- wielkość dziecka z 26tygodnia, i strasznie kopie... a raczej biega po całym brzuchu :D
    Pozdrawiamy Was w naszym szczęściu...

agatka196, easymum, Czarna_88, Nancy87, aldonaa, Kasiarzynka, Gusiak, adzia, Terazsięuda:-), Misi@, Wonderland lubią tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam zostało 91 dni :) a wg belly za 2 dni zaczniemy trzeci trymestr :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:03

easymum, monaaa85, Czarna_88, Lady Savage, Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zobaczyłam ze tez 7 miesiąc juz zaczęłam kurcze ale leci. A ja nic nie mam i nie mam pojęcia za co się zabrać. Wózek i łóżeczko w sierpniu kupimy. A reszta nie wiem od czego zacząć ile i jakich ubranek w rozm 56,62 ewentualnie 68. Nie ogarnę tego:-/ trochę się poczułam jeszcze jutro i na 13 test.

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wpisania się :) https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lista-obecnych-ciezarowek,26,243.html?sd=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:03

• adzia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 28 tygodniu, 3 trymestrze. ☺Zdaję sobie sprawę że za 10 tygodni ciąża będzie donoszona i Lenka może być już z nami. ☺Miłego i słonecznego dnia Wam życzę. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:06

marlenak_me, agatka196, easymum, monaaa85, skabarka, Dżuls, Czarna_88, Kasiarzynka, Lady Savage, Gusiak, Carolline, Misi@, karolcia87 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja właśnie się zbieram na huśtawkę, by poczytać trochę zanim słońce mnie wygoni do cienia:-)

dziś wizyta o 17

miłego dnia dla wszystkich mam!

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    u mnie też dzisiaj 100 dniówka! Ale biorąc pod uwagę cc jakieś 10-14 dni wcześniej, więc trochę mniej tego czasu zostało :D aaaa
    Ale to leci. Pamiętam jak testowałam w Sylwestra ;) i jak poszłam na pierwszą wizytę w 4 tyg do gin, tak szybko, bo plamiłam z powodu spadku progesteronu.

Ja czekam na kasę na koncie i zabieram się za zakupy niezbędnych rzeczy - też będę spokojniejsza :)

Dobrego dnia!

Kasiarzynka, Misi@ lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tydzień i nawet nie staram się Was nadrobić. Wczoraj wróciliśmy do domku :-) dzisiaj jestem na glukozie. Wypilam to swinstwo duszkiem i tak mnie muli :-(. Mody szaleje bo inaczej tej betoniarki w brzuchu nie nożna nazwać :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wstępnie wybraliśmy wózek. Na urlopie znaleźliśmy czas :) chyba kupimy bralette firma adamex. Kurcze prowadzi się to bajecznie :-) i gondola ma chyba 86 cm

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me cofnelam się o 2 strony i zobaczyłam co napisałaś o tych wózkach. Już sama nie wiem co o tym myśleć bo oglądałam trochę wózków i ta braletta była wykonana idealnie. Porównywalam do riko i ten jest dużo gorzej wykonany. W ogóle gosciu z którym rozmawialiśmy sprzedaje wózki od 25 lat i twierdzi ze adamex to jedne z lepiej wykonanych. Nawet pokazywał karte jak pod każdym elementem wykończenia podbija się konkretna osoba. Jutro jadę do Wrocławia żeby obejrzeć inne wózki i może wtedy dowiem się czegoś więcej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale pospalam, niedawno się obudziłam, słońca brak ale dosyć duszno jest na dworzu.

Nie wiem od czego Ale walczę z opryszczkami, najpierw na górnej wardze był,, wczoraj w kąciku a dzisiaj znowu na górnej obok tej która już była :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się również na 99 dni przed PLANOWANYM terminem, aleeeeeee..... ;) wczoraj byliśmy na wizycie - malusia zdrowa, rozbrykana, tak bawiła się pępowiną , że nie szło jej zobaczyć i zważyć :P szyjka trzyma się pięknie...ma 3,96 cm! a w 1 ciąży w tym czasie miała już 1,9 i skróciła się w tydzień do 0,86 więc nie ma na to reguły :) cieszę się bardzo bo jeden zabieg mniej mnie czeka :P
    A moje "aleeeeeeee" w 1 zdaniu dotyczy newsa jakiego sprzedał mi mój lekarz...jedzie na tydzień urlopu...akurat jak ja bedę w 35 tyg ciąży!!!!! a dokładnie wtedy w poprzedniej urodziłam Adasia i wtedy on też na 2 dni wcześniej wyjechał na narty ! myślałam, że z krzesła spadnę...aczkolwiek staram się myśleć pozytywnie, że dwa razy nic złego stać się nie może etc, etc....no ale...poza tym ja tez niestety mieć będę cesarkę i również po skończonym 37 tyg więc ok 19.08 mogę się szykować ...ajjjjjjjjjjjjjjjj.......:) :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:05

skabarka, Gusiak, Kasiarzynka, adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja.
    właśnie odebrałam wózek i jestem w szoku bo wydawał się mniejszy w sklepie. gondola i stelaż położone obok siebie zajęły cały bagażnik a mam vectre w kombi więc mały to on nie jest.
    7727bfe43a28896dm.jpg
    aade81268d0bf435m.jpg

doczytam co u was i lece lepić pierogi

anitka rozmawiałam z dwoma sprzedawcami i tylko jednemu zdarzyła się reklamacja ( klient złamał coś przy wciskaniu kół) i firma bez problemu przysłała nowe.

czytałam opinie i przy joggerze zarzucano powstawanie pleśni. W domu okazało się, że całą wyściółkę można zdjąć, przeprać i wysuszyć. plastik ew. od środka wytrzeć, więc nie wiem gdzie ten grzyb miałby powstać. sama się trochę przestraszyłam tych opinii ale mam nadzieję, że bedzie ok.

alutka czemu bedziesz miec cc i dlaczzego tak wczesnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:27

agatka196, 4me, Lady Savage lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja obudziłam się nie dawno a raczej mnie obudzili ale to dobrze bo nie ma spania długo :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ