Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wczoraj zepsułam moskitiere tiulowa Oliwki i to nie świadomie.
Wiec ku przestrodze dziewczyny które kupią lub mają podobny zestaw do mojego, a mają zamiar go wyprać to moskitiera obowiązkowo osobno. Ja ją wybrałam z tymi serduszka przywieszanymi i z opaska na rzep i kurna ten rzep mi ją pozaciagał.
Wściekła taka jestem na siebie ze wyłam jak głupiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:03
-
witam
ja wlasnie po glukozie. zdziwilam sie ze ta cytrynowa byla tak smaczna. co mnie jeszcze zaszkodzilo to , to ze pielegniarki stweirdzily ze normy sie zmienily i zalecaja pobranie cukru na czczo i po 2 godzinach i teraz omija sie po godzinie! no zdębiałam. powiedzialam ze lekarz mi kazal miec trzy pomiary i tyle. nie zbyly zadowolone. az w piatek gina zapytam. jutro tez sie okaze czy tsh lepsze i czy hemoglobina po zelazie podskoczyla w koncu.
wczoraj podjelismy spontaniczna decyzje i wyjezdzamy w niedziele nad morze:) ale sie ciesze bo w zeszlym roku nie udalo nam sie wyjechac bo wybralismy remont duzego pokoju. takze nazamawialam wczoraj na allegro z nadzeija ze do piatku dostane te rzeczy:)
Dzuls , bo u gina z reguly jestesmy po poludniu najedzone napite itd. dla mnie wiarygodna jest waga z rana jak wstane zanim cos zjem.
Lady savage jak sie tak ruchliwosc zmienila to lepiej to sprawdzic. -
Lady Savage wrote:Witam się i ja, wczoraj przeżyłam znowu dramat, w autobusie, ledwo co wsiadłam on ruszył z otwartymi drzwiami ;/ a ja jedną nogą w powietrzu ;/ kretyn potem zahamował tak nagle na pasach, a ja się wbiłam brzuchem w tą dechę dla niepełnosprawnych, bo oczywiście stałam, bo nikt miejsca nie ustąpił. I mała jakoś od wczoraj mało ruchliwa, w ogóle nie ma jej z przodu, schowała się chyba przy kręgosłupie, bo mam taki miękki brzuch z przodku, ale żyć żyje, bo czuję że mnie kopała rano jak zwykle między 6.30 a 7.30 wyczułam 15 ruchów, ale nie wiem czy czasem nie jechać dziś na IP sprawdzić czy wsio ok.
Nie martw sie ...napewno z dzidzia wszystko ok,przestraszyłaś sie i pewnie dlatego dzidzia sie schowała...jeśli masz sie denrwować to podejdz na IP zawsze pomoze to Ci sie upewnić ,że jest ok i zmniejszysz niepokój ...Niestety kretynów nie brakujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:08
-
la_lenka wrote:
Pamiętaj, że po Euthyroxie przez minimum 0,5h nie można nic jeść, pić, nawet wody się nie powinno. Ja łykam nad ranem jak się przebudzę siku, a potem dalej spać. Wtedy mogę normalnie śniadanie po tym już właściwym przebudzeniu.
Lol, dobrze wiedzieć, bo ja mam w zwyczaju każdą tabletkę popijać hektolitrami wody
No nic, postawię sobie przy łóżku i łyknę przy pierwszej porannej pobudce na siku.
-
Dżuls mi na początek dr dał tylko pół tabletki eutyroxu a po tygodniu kazał wprowadzić całą tabletkę kazał się obserwować czy nic się nie dzieje. Nie wiem czy inne tarczycowe mamy też tak miały? Teraz biorę 50.
Lalenka ja robie z ta tabletka tak samo. Wstaje o 5 na siku i odrazu łykam tabletkę i do wyra. -
Witam, co do wózków to mogę powiedzieć że przyjechał nasz używany Jedo Fyn Memo i jest super! Wygląda jak nieużywany, jest świeżo wyprany, pachnący...i ten śliczny zielono szary kolorek..
A tak bardzo się obawiałam używanego... Gondola łatwo się wypina...pomimo że czytałam różne komentarze że nie jest to łatwe. Cały materiał można prosto zdjąć i wyprać. Gondola duża, z podnoszonym podgłówkiem, spacerówka też wygląda ok. Fotelik super. Popieram dziewczyny które piszą że wózek należy wybierać co do oczekiwań.. Bo ten np. jest dosyć ciężki...ale mieszkamy w domku jednorodzinnym, na drodze trochę wertepów..amortyzatory ok (tylko należy pamiętać że tego typu amortyzatorów nie należy bujać na boki..ale myślę że ogólnie będzie dobrze
...fajne też jest to że gondola może służyć za kołyskę jak będzie taka potrzeba
Pozdrawiam mamuśki!Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Jejku ja też dzisiaj załamana, bo nie mam się w co ubrać
chodzę tylko w getrach tych, co zamówiłam ale już się sprały. W czwartek idziemy na grilla do znajomych i kuźwa chyba nago pójdę
Ubrałam dzisiaj moje najszersze spodnie sprzed ciąży i co z tego, że założyłam na nogi jak w brzuchu pół metra brakuje. Grr!
-
Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska
Mam na oku tą:
http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
-
MOOONA JA mam identyczna. z synkiem super sie sprawdzaala i dlugo. w lazience nie zmiescilaby nam sie wiec musimy kapac w pokoju. jest stabilna bardzo. nie chwieje sie itd. aha i nie warto kupowac tej mniejszej wanienki , nie pamietam ile ma ale chyba ok 80 bo szybciutko dziecko wyrasta. moi rodzice kupili mala zeby miec jak przyjezdzamy i nie posluzyla dlugo.
Dzuls daj prosze link jesli z neta zamaiwalas te spodnie. mam ten problem ze wszelksie spodnie mam z pasem i gotuje sie wlasnie. ogladalam na allegro jakies alladynki ale poszukuje opinii lub czegos sprawdzonego.
cczy tylko ja bede miala wozek Bugaboo?monaaa85 lubi tę wiadomość
-
monaaa - ja też kupiłam wanienkę ze stelażem, bo zawsze wygodniej ustawić tam, gdzie dziecko będzie kąpane. I polecali mi ją znajomi, bo stelaż można też wykorzystać do ustawienia na nim przewijaka.
monaaa85, Dżuls lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
marlenak_me wrote:Agatka stelaż możesz dokupić- sa uniwersalne dopasowane do dużych wanienek. Ja dostałam tylko stelaż, bo wanienka już sfatygowana i ją właśnie dokupię
marlenka na ta duża? i nie spadnie mi? -
Jeszcze pytanie mam do słodkich mamusiek. Jutro mam wizytę pierwszą u tego diabetologa na 17.45 i pytanie ile godzin przed wizytą mam nie jeść, czy nie pić, pierwszy raz idę do takiego lekarza i nie wiem jak się przygotować
-
Mi cukiernik nigdy nie sprawdza cukru.
Sama notuję w zeszycie swoje cukry i mu pokazuje. On sprawdza, a na początku jak miałam skoki to zapisywałam co jadłam o danej porze i dr sprawdzał i wypytywał. I oczywiście weź ze sobą wynki krzywej cukrowej.
Dobrze jest się zważyć przed wizytą bo może zapytać o wagę. Mnie się pyta zawsze. -
monaaa85 wrote:Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska
Mam na oku tą:
http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
My taką mieliśmy i nadal mieć będziemy. Super się sprawdziłaNiekoniecznie dla młodych rodziców, przede wszystkim ulga dla kręgosłupa.
monaaa85 lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka