WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zepsułam moskitiere tiulowa Oliwki i to nie świadomie.
    Wiec ku przestrodze dziewczyny które kupią lub mają podobny zestaw do mojego, a mają zamiar go wyprać to moskitiera obowiązkowo osobno. Ja ją wybrałam z tymi serduszka przywieszanymi i z opaska na rzep i kurna ten rzep mi ją pozaciagał.
    Wściekła taka jestem na siebie ze wyłam jak głupia :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:03

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ja wlasnie po glukozie. zdziwilam sie ze ta cytrynowa byla tak smaczna. co mnie jeszcze zaszkodzilo to , to ze pielegniarki stweirdzily ze normy sie zmienily i zalecaja pobranie cukru na czczo i po 2 godzinach i teraz omija sie po godzinie! no zdębiałam. powiedzialam ze lekarz mi kazal miec trzy pomiary i tyle. nie zbyly zadowolone. az w piatek gina zapytam. jutro tez sie okaze czy tsh lepsze i czy hemoglobina po zelazie podskoczyla w koncu.

wczoraj podjelismy spontaniczna decyzje i wyjezdzamy w niedziele nad morze:) ale sie ciesze bo w zeszlym roku nie udalo nam sie wyjechac bo wybralismy remont duzego pokoju. takze nazamawialam wczoraj na allegro z nadzeija ze do piatku dostane te rzeczy:)

Dzuls , bo u gina z reguly jestesmy po poludniu najedzone napite itd. dla mnie wiarygodna jest waga z rana jak wstane zanim cos zjem.

Lady savage jak sie tak ruchliwosc zmienila to lepiej to sprawdzic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się i ja, wczoraj przeżyłam znowu dramat, w autobusie, ledwo co wsiadłam on ruszył z otwartymi drzwiami ;/ a ja jedną nogą w powietrzu ;/ kretyn potem zahamował tak nagle na pasach, a ja się wbiłam brzuchem w tą dechę dla niepełnosprawnych, bo oczywiście stałam, bo nikt miejsca nie ustąpił. I mała jakoś od wczoraj mało ruchliwa, w ogóle nie ma jej z przodu, schowała się chyba przy kręgosłupie, bo mam taki miękki brzuch z przodku, ale żyć żyje, bo czuję że mnie kopała rano jak zwykle między 6.30 a 7.30 wyczułam 15 ruchów, ale nie wiem czy czasem nie jechać dziś na IP sprawdzić czy wsio ok.

Nie martw sie ...napewno z dzidzia wszystko ok,przestraszyłaś sie i pewnie dlatego dzidzia sie schowała...jeśli masz sie denrwować to podejdz na IP zawsze pomoze to Ci sie upewnić ,że jest ok i zmniejszysz niepokój ...Niestety kretynów nie brakuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:08

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Pamiętaj, że po Euthyroxie przez minimum 0,5h nie można nic jeść, pić, nawet wody się nie powinno. Ja łykam nad ranem jak się przebudzę siku, a potem dalej spać. Wtedy mogę normalnie śniadanie po tym już właściwym przebudzeniu.

Lol, dobrze wiedzieć, bo ja mam w zwyczaju każdą tabletkę popijać hektolitrami wody :/
    No nic, postawię sobie przy łóżku i łyknę przy pierwszej porannej pobudce na siku.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls mi na początek dr dał tylko pół tabletki eutyroxu a po tygodniu kazał wprowadzić całą tabletkę kazał się obserwować czy nic się nie dzieje. Nie wiem czy inne tarczycowe mamy też tak miały? Teraz biorę 50.
    Lalenka ja robie z ta tabletka tak samo. Wstaje o 5 na siku i odrazu łykam tabletkę i do wyra.

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, co do wózków to mogę powiedzieć że przyjechał nasz używany Jedo Fyn Memo i jest super! Wygląda jak nieużywany, jest świeżo wyprany, pachnący...i ten śliczny zielono szary kolorek.. :-) A tak bardzo się obawiałam używanego... Gondola łatwo się wypina...pomimo że czytałam różne komentarze że nie jest to łatwe. Cały materiał można prosto zdjąć i wyprać. Gondola duża, z podnoszonym podgłówkiem, spacerówka też wygląda ok. Fotelik super. Popieram dziewczyny które piszą że wózek należy wybierać co do oczekiwań.. Bo ten np. jest dosyć ciężki...ale mieszkamy w domku jednorodzinnym, na drodze trochę wertepów..amortyzatory ok (tylko należy pamiętać że tego typu amortyzatorów nie należy bujać na boki..ale myślę że ogólnie będzie dobrze :-)
    ...fajne też jest to że gondola może służyć za kołyskę jak będzie taka potrzeba :-)
    Pozdrawiam mamuśki!

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja też dzisiaj załamana, bo nie mam się w co ubrać:( chodzę tylko w getrach tych, co zamówiłam ale już się sprały. W czwartek idziemy na grilla do znajomych i kuźwa chyba nago pójdę:( Ubrałam dzisiaj moje najszersze spodnie sprzed ciąży i co z tego, że założyłam na nogi jak w brzuchu pół metra brakuje. Grr!

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska :-)
    Mam na oku tą:
    http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html

1usacwa1uvvludfr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOOONA JA mam identyczna. z synkiem super sie sprawdzaala i dlugo. w lazience nie zmiescilaby nam sie wiec musimy kapac w pokoju. jest stabilna bardzo. nie chwieje sie itd. aha i nie warto kupowac tej mniejszej wanienki , nie pamietam ile ma ale chyba ok 80 bo szybciutko dziecko wyrasta. moi rodzice kupili mala zeby miec jak przyjezdzamy i nie posluzyla dlugo.

Dzuls daj prosze link jesli z neta zamaiwalas te spodnie. mam ten problem ze wszelksie spodnie mam z pasem i gotuje sie wlasnie. ogladalam na allegro jakies alladynki ale poszukuje opinii lub czegos sprawdzonego.

cczy tylko ja bede miala wozek Bugaboo?

monaaa85 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa - ja też kupiłam wanienkę ze stelażem, bo zawsze wygodniej ustawić tam, gdzie dziecko będzie kąpane. I polecali mi ją znajomi, bo stelaż można też wykorzystać do ustawienia na nim przewijaka.

monaaa85, Dżuls lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane :-) To zamawiam z czystym sumieniem :-)
    ...muszę się tylko hamować żeby nie kupować wszystkiego zielonego :-) ..bo to mój ulubiony kolor i już widzę że najczęściej rzeczy dla małej w tym kolorze oglądam :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienkę dostałam zwykłą po siostry synkach. Ale słyszałam pozytywne opinie o wanienkach na stelażu.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka stelaż możesz dokupić- sa uniwersalne dopasowane do dużych wanienek. Ja dostałam tylko stelaż, bo wanienka już sfatygowana i ją właśnie dokupię ;-)

agatka196 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Agatka stelaż możesz dokupić- sa uniwersalne dopasowane do dużych wanienek. Ja dostałam tylko stelaż, bo wanienka już sfatygowana i ją właśnie dokupię ;-)

marlenka na ta duża? i nie spadnie mi?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie mam do słodkich mamusiek. Jutro mam wizytę pierwszą u tego diabetologa na 17.45 i pytanie ile godzin przed wizytą mam nie jeść, czy nie pić, pierwszy raz idę do takiego lekarza i nie wiem jak się przygotować

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma szans zeby spadła

agatka196 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady normalnie jedz i pij :-)

diatomka dzieki :-)na pewno kupię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:49

diatomka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie mam pojęcia , ale myślę że dobrze byłoby być ok 2 godz po jedzeniu , zeby ewentualnie cukier mozna bylo zmierzyc. ale dziewczyny lepiej sie znaja moze sa zupelnie inne zasady i nie trzba sie przygotowac;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cukiernik nigdy nie sprawdza cukru.
    Sama notuję w zeszycie swoje cukry i mu pokazuje. On sprawdza, a na początku jak miałam skoki to zapisywałam co jadłam o danej porze i dr sprawdzał i wypytywał. I oczywiście weź ze sobą wynki krzywej cukrowej.
    Dobrze jest się zważyć przed wizytą bo może zapytać o wagę. Mnie się pyta zawsze.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska :-)
    Mam na oku tą:
    http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html

My taką mieliśmy i nadal mieć będziemy. Super się sprawdziła :) Niekoniecznie dla młodych rodziców, przede wszystkim ulga dla kręgosłupa.

monaaa85 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ