WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Mam do was dziwne pytanie - przeglądam wyniki USG i dopiero teraz zwróciłam uwagę, że na 7 badań, które miałam robione, na 3 łożysko jest na przedniej ścianie a na 4 na tylnej. Może aż tak wędrować :O ? Wszystkie przednie są od mojej gin, natomiast tylne od obcych lekarzy (np. jak byłam w szpitalu, itd.). Bardzo to dziwne :P .

Tak samo patrząc na dwa pierwsze badania - raz macica jest w przodo,- a raz w tyłozgięciu. Może ja nie ruchy dziecka a macicy czuję :P
    Wędrować nie to raczej nie możliwe wydaje mi się ze to winna innego usg.tak ze swojego doświadczenia jak szukałam zdjęć szyjek usg to były różnie ułożone w pionie poziomie i tu mi się wydaje ze u ciebie jest identycznie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem wreszcie mamy imię dla małej-Jagoda :) tak słodko trochę ale do nazwiska nam pasuje bo mamy również owocowe :) chyba na forum nie ma żadnej przyszłej jagody

Carolline, easymum, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dzis po glukozie, powiem, ze nawet dało się przeżyć trochę mnie zmulilo potem ale napiłam się wody i przeszło, jak wróciłam do domu to pierwsze co zjadłam to truskawki z cukrem :)

a na 15.15 mamy usg, mam nadzieję, że dziś się dowiemy czy to Helenka czy może jej coś wyrosło od 18 tyg :) bo ostatnio nie chciała się pokazać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Jagoda bardzo ładne imię :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Jagoda strasznie źle kojarzy z nielubianą osobą. Co nie zmienia faktu, że imię fajne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka widze ze dzis obie mialysmy krzywa;) ile razy mialas klucie? Ja juz zglupialam.

Jagoda slicznie!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

AniaM Śliczne imię wybraliście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:29

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:52

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wkurzyłam, że nie mam co nosić i poszłam po zwykłe jeansy z dziurami do sklepu. Wzięłam na mój rozmiar i pierniczę. Może przez miesiąc będę miała w czym chodzić. Później po porodzie znowu w nie wskoczę. Kupiłam jeszcze koszulkę. Jestem mega grubaaa, nie mogłam dzisiaj patrzeć na siebie w przymierzalni.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce jeansy kupić chociaż na chwilę bo tęsknię za nimi :D dzisiaj koleżance się zalilam, ostatni raz ubrałam je w marcu i już nie mogę zapiac :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh coż syndrom zbliżającego się 7-mego miesiąca z tymi ubraniami.
    Ja też przed wiztą dzisiejszą przymierzałam różne stroje ciążowe (pożyczone od przyjaciólki i kupione)- w jedne leginsy obcisłe ciążowe już nie wchodzę- nogi mi zgrubły:-(
    a w sukience fakjnie mieszczącej brzuch ale w poprzeczne paski wyglądam jak stodoła, więc też nie skorzystam.. zostaje przy obcisłych rozciągliwych T-shirtach i spodenkach ciążowych.
    Lecę zaraz na wizytę, mam nadzieję, że będzie przyjemna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:04

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A my z mężem wreszcie mamy imię dla małej-Jagoda :) tak słodko trochę ale do nazwiska nam pasuje bo mamy również owocowe :) chyba na forum nie ma żadnej przyszłej jagody
    u nas maz ostro walczy o Jagode :P ale niestety ja nie lubie kwiatowo-owocowych imion i mi po prostu nie pasuje (u nas za tookropnie do nazwiska) wiec skutecznie go odstraszam:P i nadal jest Lila lub Nela

proponowalam helenke ale niestety :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    U nas tez bedzie Jagoda. Maz zdecydowal.

AniaM, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja też chce jeansy kupić chociaż na chwilę bo tęsknię za nimi :D dzisiaj koleżance się zalilam, ostatni raz ubrałam je w marcu i już nie mogę zapiac :/

No ja właśnie też się bardzo stęskniłam. W sumie kupiłam jasne jeansy, które jeszcze mnie pogrubiają ale tak fajnie było jak je ubrałam:D Chwilowo zapomniałam, że jestem w ciąży hehe. W sumie mówiłam dzisiaj do męża, że nie kupuję ciuchów, bo szkoda na chwilę, a on do mnie czy jak jestem w ciąży to znaczy, że nie muszę ładnie wyglądać? No i ma racje. Przynajmniej będę jak człowiek wyglądać na tym grillu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie narzekam uwielbiam leginsy i chyba cala ciążę przechodzę w leginsach :-) jedynie to brakuje mi moich ulubionych spodni leginsy ale do krótszych bluzę można założyć. No i siostra mi dala ostatnio bluzki sukienki ciążowe wiec latem będę miała w czym chodzić. Jedynie tobie zastanawiam się czymś ja mama sandały płaskie bo jeszcze nie oglądałam. Teraz siedzę na balkonie nas lezaku i po obiedzie się obijam tak ciepło słoneczko świeci ich waterek czasem zawieje ale gorąco dziś jest.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam serca do tych imion, każdemu podoba innego, nie ma ani jednego takiego imienia, które by nas jakoś porwało i byśmy powiedzieli "to jest TO imię".
    A co do ciuchów, to dziś byłam w ciuchlandzie i się obkupiłam bluzkami, na 6 bluzek wydałam "całe" 50 zł :P Ale nie są typowo ciążowe, ponoszę je też po ciąży.

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuza nie dała znaku życia od 6.30 martwi mnie to cholernie, kurdę czekam na R i jadę na IP, jeszcze mi się tak nie zdarzyło od kiedy jest aktywna i kopie że zęby można stracić.
    Mamuśki które 2 ciąże mają jest to możliwe by dziecię w 28 tyg jeden dzień się nie ruszało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:43

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sms do położnej z szkoły rodzenia kazała mi jechać na IP więc jadę. Boziu czemu mi łzy z oczu lecą.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja już nie mam serca do tych imion, każdemu podoba innego, nie ma ani jednego takiego imienia, które by nas jakoś porwało i byśmy powiedzieli "to jest TO imię".
    A co do ciuchów, to dziś byłam w ciuchlandzie i się obkupiłam bluzkami, na 6 bluzek wydałam "całe" 50 zł :P Ale nie są typowo ciążowe, ponoszę je też po ciąży.

Jak jeszcze miałam nadzieję na dziewczynkę to imię było wyzwaniem. Tyle obgadalismy i żadne nas nie urzekło. Z chłopcem było łatwiej, było kilka które nam się podobalo i zostało jedno wybrane w drodze losowania :-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w brzuszku się przemieszcza bądź dobrej myśli

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ