Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Mam do was dziwne pytanie - przeglądam wyniki USG i dopiero teraz zwróciłam uwagę, że na 7 badań, które miałam robione, na 3 łożysko jest na przedniej ścianie a na 4 na tylnej. Może aż tak wędrować :O ? Wszystkie przednie są od mojej gin, natomiast tylne od obcych lekarzy (np. jak byłam w szpitalu, itd.). Bardzo to dziwne :P .

Tak samo patrząc na dwa pierwsze badania - raz macica jest w przodo,- a raz w tyłozgięciu. Może ja nie ruchy dziecka a macicy czuję :P
    Wędrować nie to raczej nie możliwe wydaje mi się ze to winna innego usg.tak ze swojego doświadczenia jak szukałam zdjęć szyjek usg to były różnie ułożone w pionie poziomie i tu mi się wydaje ze u ciebie jest identycznie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem wreszcie mamy imię dla małej-Jagoda :) tak słodko trochę ale do nazwiska nam pasuje bo mamy również owocowe :) chyba na forum nie ma żadnej przyszłej jagody

Carolline, easymum, nick nieaktualny, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dzis po glukozie, powiem, ze nawet dało się przeżyć trochę mnie zmulilo potem ale napiłam się wody i przeszło, jak wróciłam do domu to pierwsze co zjadłam to truskawki z cukrem :)

a na 15.15 mamy usg, mam nadzieję, że dziś się dowiemy czy to Helenka czy może jej coś wyrosło od 18 tyg :) bo ostatnio nie chciała się pokazać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Jagoda bardzo ładne imię :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Jagoda strasznie źle kojarzy z nielubianą osobą. Co nie zmienia faktu, że imię fajne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka widze ze dzis obie mialysmy krzywa;) ile razy mialas klucie? Ja juz zglupialam.

Jagoda slicznie!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

AniaM Śliczne imię wybraliście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:29

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:52

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wkurzyłam, że nie mam co nosić i poszłam po zwykłe jeansy z dziurami do sklepu. Wzięłam na mój rozmiar i pierniczę. Może przez miesiąc będę miała w czym chodzić. Później po porodzie znowu w nie wskoczę. Kupiłam jeszcze koszulkę. Jestem mega grubaaa, nie mogłam dzisiaj patrzeć na siebie w przymierzalni.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce jeansy kupić chociaż na chwilę bo tęsknię za nimi :D dzisiaj koleżance się zalilam, ostatni raz ubrałam je w marcu i już nie mogę zapiac :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh coż syndrom zbliżającego się 7-mego miesiąca z tymi ubraniami.
    Ja też przed wiztą dzisiejszą przymierzałam różne stroje ciążowe (pożyczone od przyjaciólki i kupione)- w jedne leginsy obcisłe ciążowe już nie wchodzę- nogi mi zgrubły:-(
    a w sukience fakjnie mieszczącej brzuch ale w poprzeczne paski wyglądam jak stodoła, więc też nie skorzystam.. zostaje przy obcisłych rozciągliwych T-shirtach i spodenkach ciążowych.
    Lecę zaraz na wizytę, mam nadzieję, że będzie przyjemna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:04

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A my z mężem wreszcie mamy imię dla małej-Jagoda :) tak słodko trochę ale do nazwiska nam pasuje bo mamy również owocowe :) chyba na forum nie ma żadnej przyszłej jagody
    u nas maz ostro walczy o Jagode :P ale niestety ja nie lubie kwiatowo-owocowych imion i mi po prostu nie pasuje (u nas za tookropnie do nazwiska) wiec skutecznie go odstraszam:P i nadal jest Lila lub Nela

proponowalam helenke ale niestety :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    U nas tez bedzie Jagoda. Maz zdecydowal.

AniaM, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja też chce jeansy kupić chociaż na chwilę bo tęsknię za nimi :D dzisiaj koleżance się zalilam, ostatni raz ubrałam je w marcu i już nie mogę zapiac :/

No ja właśnie też się bardzo stęskniłam. W sumie kupiłam jasne jeansy, które jeszcze mnie pogrubiają ale tak fajnie było jak je ubrałam:D Chwilowo zapomniałam, że jestem w ciąży hehe. W sumie mówiłam dzisiaj do męża, że nie kupuję ciuchów, bo szkoda na chwilę, a on do mnie czy jak jestem w ciąży to znaczy, że nie muszę ładnie wyglądać? No i ma racje. Przynajmniej będę jak człowiek wyglądać na tym grillu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie narzekam uwielbiam leginsy i chyba cala ciążę przechodzę w leginsach :-) jedynie to brakuje mi moich ulubionych spodni leginsy ale do krótszych bluzę można założyć. No i siostra mi dala ostatnio bluzki sukienki ciążowe wiec latem będę miała w czym chodzić. Jedynie tobie zastanawiam się czymś ja mama sandały płaskie bo jeszcze nie oglądałam. Teraz siedzę na balkonie nas lezaku i po obiedzie się obijam tak ciepło słoneczko świeci ich waterek czasem zawieje ale gorąco dziś jest.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam serca do tych imion, każdemu podoba innego, nie ma ani jednego takiego imienia, które by nas jakoś porwało i byśmy powiedzieli "to jest TO imię".
    A co do ciuchów, to dziś byłam w ciuchlandzie i się obkupiłam bluzkami, na 6 bluzek wydałam "całe" 50 zł :P Ale nie są typowo ciążowe, ponoszę je też po ciąży.

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuza nie dała znaku życia od 6.30 martwi mnie to cholernie, kurdę czekam na R i jadę na IP, jeszcze mi się tak nie zdarzyło od kiedy jest aktywna i kopie że zęby można stracić.
    Mamuśki które 2 ciąże mają jest to możliwe by dziecię w 28 tyg jeden dzień się nie ruszało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:43

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sms do położnej z szkoły rodzenia kazała mi jechać na IP więc jadę. Boziu czemu mi łzy z oczu lecą.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja już nie mam serca do tych imion, każdemu podoba innego, nie ma ani jednego takiego imienia, które by nas jakoś porwało i byśmy powiedzieli "to jest TO imię".
    A co do ciuchów, to dziś byłam w ciuchlandzie i się obkupiłam bluzkami, na 6 bluzek wydałam "całe" 50 zł :P Ale nie są typowo ciążowe, ponoszę je też po ciąży.

Jak jeszcze miałam nadzieję na dziewczynkę to imię było wyzwaniem. Tyle obgadalismy i żadne nas nie urzekło. Z chłopcem było łatwiej, było kilka które nam się podobalo i zostało jedno wybrane w drodze losowania :-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w brzuszku się przemieszcza bądź dobrej myśli

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ