Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Jeszcze pytanie mam do słodkich mamusiek. Jutro mam wizytę pierwszą u tego diabetologa na 17.45 i pytanie ile godzin przed wizytą mam nie jeść, czy nie pić, pierwszy raz idę do takiego lekarza i nie wiem jak się przygotować
Masz normalnie jeść i pić
mnie dr sprawdził cukier, był w normie, ale jakoś tak się złożyło, że ostatni posiłek przed wizytą zjadłam ze 2-3 godziny wcześniej. Przy okazji sprawdził mi jeszcze hemoglobinę glikowaną i czy nie mam kwasicy.
Edit: i jeszcze podarował glukometr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:58
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Witam w piękny słoneczny dzień. Dziś po raz pierwszy doceniłam uroki niechodzenia do pracy - słoneczny poranek, lekki wiaterek, kawka i książka w łóżku ("Upadłe damy II Rzeczypospolitej" - polecam
).
Co do tekstu "nie mam się w co ubrać", to mój mąż mawia, że nic innego nie słyszy - wszystkie bluzki przy krótkie, a legginsy ciążowe znoszone całkowicie.
W zeszłym tygodniu postanowiłam się jednak przejść do sklepu dla ciężarnych i kupiłam sobie spódnicę ciążową - materiał dresówki. To fakt, dałam za nią 70 zł, ale nie żałuję - idealna na tę pogodę, a panel tak lekki, że spokojnie po ciąży można ją też nosić. No i przy panelu nawet przy krótkie bluzki dają radę i całkiem fajnie to wygląda
-
Ja mam mnóstwo spodni ciążowych, nawet wczoraj wylicytowałam kolejne za grosze.
Ale za to zupełnie nie mam w co się ubierać na lato. Sukienkę mam jedna, ale mało wyjściową, zresztą ja w lato niekoniecznie lubię sukienki. Mam jedne cienkie spodnie z gumką, ale prześwitują lekko i się czuję trochę niekomfortowo. Mam też takie trochę rozciągliwe rybaczki w większym rozmiarze, ale jakoś mi się nie podobają, na brzuchu sterczy guzik, w tyłku odstaje - jednak ciążowy kształt "robi" brzuszek i to dopiero inaczej wygląda. Ciuchów po prostu większych to mam od groma, ale nie wszystkie mi się podobaj - jednak chcę w ciąży wyglądać fajnie, a nie tylko się "zmieścić".
Marzą mi się jakieś takie z krótkim pasem ciążowym, muszę koniecznie poszukać. Jeśli ktoś kupi fajne spodnie na lato to niech się koniecznie chwali!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:12
-
czy ktoras z Was kupowala moze spodnice tego typu?
http://allegro.pl/dluga-wygodna-spodnica-ciazowa-3310-maxi-s-m-l-xl-i5308535758.html
http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html
http://allegro.pl/3310-dluga-wygodna-spodnica-ciazowa-maxi-s-m-l-xl-i5011132321.html
przyznam szczerze ze chodze w alladynkach i t shirtach ale mam dosc:P sukienki nook ale tez mam ze 2 ciazowe i ciezko mi teraz cos wybrac w taki upal wiec postanowilam kupic spiodnice -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Tabletkę się popija wodą a nie na sucho...
Przecież nikt nie sugeruje żeby to na sucho winhalować. Bierze się tabletkę popijając małą ilością wody (co jest nawet w ulotce wyszczególnione, żeby nie więcej niż 0,5 szklanki). A potem pół godziny przerwy, bez dodatkowego jedzenia czy picia. Moja endo mi tłumaczyła, że ten lek kiepsko się wchłania i nawet dodatkowa woda może ten proces zaburzyć.
Dżuls lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Staraczka, ja Cię proszę.
Przecież nikt nie sugeruje żeby to na sucho winhalować. Bierze się tabletkę popijając małą ilością wody (co jest nawet w ulotce wyszczególnione, żeby nie więcej niż 0,5 szklanki). A potem pół godziny przerwy, bez dodatkowego jedzenia czy picia. Moja endo mi tłumaczyła, że ten lek kiepsko się wchłania i nawet dodatkowa woda może ten proces zaburzyć.
-
nick nieaktualnymonaaa85 wrote:Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska
Mam na oku tą:
http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
u nas sprawdziła sie rewelacyjnie - mąż jest bardzo wysoki i nie musi się dzieki temu tak nachylać a i mi było łatwiej z ta moja blizną po ccmonaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
diatomka wrote:Dzuls daj prosze link jesli z neta zamaiwalas te spodnie. mam ten problem ze wszelksie spodnie mam z pasem i gotuje sie wlasnie. ogladalam na allegro jakies alladynki ale poszukuje opinii lub czegos sprawdzonego.
http://allegro.pl/pawie-oko-szarawary-4-nowe-modele-kolorowe-i5246251180.htmldiatomka lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Dżuls mi na początek dr dał tylko pół tabletki eutyroxu a po tygodniu kazał wprowadzić całą tabletkę kazał się obserwować czy nic się nie dzieje. Nie wiem czy inne tarczycowe mamy też tak miały? Teraz biorę 50.
Lalenka ja robie z ta tabletka tak samo. Wstaje o 5 na siku i odrazu łykam tabletkę i do wyra. -
Dżuls wrote:A są po tym jakieśskutki uboczne?
Dżuls nie wiem. Pytał tylko czy serce mi nie kołatało. A tak to nic nie mówił.
Myślę że jeżeli by miało jakieś skutki uboczne to na pewno by lekarz Cię poinformował. Dlatego tez pytałam czy innym mamusia tez tak lekarz kazał.