WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jak u mnie w przychodni byl diabetolog to pamietam ze wlasnie pielegniarki przed kazda wizyta wazyly , mierzyly cisnienie i glukometrem cukry sprawdzaly:) ale pewnie kazda przychdonia rzadzi sie walsnymi prawami.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jeszcze pytanie mam do słodkich mamusiek. Jutro mam wizytę pierwszą u tego diabetologa na 17.45 i pytanie ile godzin przed wizytą mam nie jeść, czy nie pić, pierwszy raz idę do takiego lekarza i nie wiem jak się przygotować

Masz normalnie jeść i pić :)
    mnie dr sprawdził cukier, był w normie, ale jakoś tak się złożyło, że ostatni posiłek przed wizytą zjadłam ze 2-3 godziny wcześniej. Przy okazji sprawdził mi jeszcze hemoglobinę glikowaną i czy nie mam kwasicy.

Edit: i jeszcze podarował glukometr ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:58

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak. Tam gdzie ja chodzę akurat to nie mierzą ciśnienia, nie ważą, ani nie sprawdzają cukru. Dr po prostu wierzy mi na słowo co mówię.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny słoneczny dzień. Dziś po raz pierwszy doceniłam uroki niechodzenia do pracy - słoneczny poranek, lekki wiaterek, kawka i książka w łóżku ("Upadłe damy II Rzeczypospolitej" - polecam :)).
    Co do tekstu "nie mam się w co ubrać", to mój mąż mawia, że nic innego nie słyszy - wszystkie bluzki przy krótkie, a legginsy ciążowe znoszone całkowicie.
    W zeszłym tygodniu postanowiłam się jednak przejść do sklepu dla ciężarnych i kupiłam sobie spódnicę ciążową - materiał dresówki. To fakt, dałam za nią 70 zł, ale nie żałuję - idealna na tę pogodę, a panel tak lekki, że spokojnie po ciąży można ją też nosić. No i przy panelu nawet przy krótkie bluzki dają radę i całkiem fajnie to wygląda :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:58

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo spodni ciążowych, nawet wczoraj wylicytowałam kolejne za grosze. :P Ale za to zupełnie nie mam w co się ubierać na lato. Sukienkę mam jedna, ale mało wyjściową, zresztą ja w lato niekoniecznie lubię sukienki. Mam jedne cienkie spodnie z gumką, ale prześwitują lekko i się czuję trochę niekomfortowo. Mam też takie trochę rozciągliwe rybaczki w większym rozmiarze, ale jakoś mi się nie podobają, na brzuchu sterczy guzik, w tyłku odstaje - jednak ciążowy kształt "robi" brzuszek i to dopiero inaczej wygląda. Ciuchów po prostu większych to mam od groma, ale nie wszystkie mi się podobaj - jednak chcę w ciąży wyglądać fajnie, a nie tylko się "zmieścić".

Marzą mi się jakieś takie z krótkim pasem ciążowym, muszę koniecznie poszukać. Jeśli ktoś kupi fajne spodnie na lato to niech się koniecznie chwali!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:12

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z Was kupowala moze spodnice tego typu?
    http://allegro.pl/dluga-wygodna-spodnica-ciazowa-3310-maxi-s-m-l-xl-i5308535758.html

http://allegro.pl/spodnica-maxi-ciazowa-s-m-l-i5395539773.html

http://allegro.pl/3310-dluga-wygodna-spodnica-ciazowa-maxi-s-m-l-xl-i5011132321.html

przyznam szczerze ze chodze w alladynkach i t shirtach ale mam dosc:P sukienki nook ale tez mam ze 2 ciazowe i ciezko mi teraz cos wybrac w taki upal wiec postanowilam kupic spiodnice

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletkę się popija wodą a nie na sucho...

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:59

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Tabletkę się popija wodą a nie na sucho...
    Staraczka, ja Cię proszę. :P Przecież nikt nie sugeruje żeby to na sucho winhalować. Bierze się tabletkę popijając małą ilością wody (co jest nawet w ulotce wyszczególnione, żeby nie więcej niż 0,5 szklanki). A potem pół godziny przerwy, bez dodatkowego jedzenia czy picia. Moja endo mi tłumaczyła, że ten lek kiepsko się wchłania i nawet dodatkowa woda może ten proces zaburzyć.

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Staraczka, ja Cię proszę. :P Przecież nikt nie sugeruje żeby to na sucho winhalować. Bierze się tabletkę popijając małą ilością wody (co jest nawet w ulotce wyszczególnione, żeby nie więcej niż 0,5 szklanki). A potem pół godziny przerwy, bez dodatkowego jedzenia czy picia. Moja endo mi tłumaczyła, że ten lek kiepsko się wchłania i nawet dodatkowa woda może ten proces zaburzyć.
    Ja wiem bo choruje na to od 4 lat...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Czy któraś z doświadczonych mam może mi podpowiedzieć czy coś takiego jak wanienka na stelażu się sprawdza? Wiadomo że do czasu póki dzidzia mniej się kręci w kąpieli..ale łatwiej to ustawić w łazience żeby z obu stron było dojście...póki młodzi rodzice nie dojdą do wprawy z kąpielą bobaska :-)
    Mam na oku tą:
    http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html

u nas sprawdziła sie rewelacyjnie - mąż jest bardzo wysoki i nie musi się dzieki temu tak nachylać a i mi było łatwiej z ta moja blizną po cc :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak kilka lat temu byłam na wsi u ciotki i kapala kuzyna w wanience to zamiast stelaża miała stół hehe taka ława pokojowa, zgarniala na bok wszystko i kladla wanienke :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls daj prosze link jesli z neta zamaiwalas te spodnie. mam ten problem ze wszelksie spodnie mam z pasem i gotuje sie wlasnie. ogladalam na allegro jakies alladynki ale poszukuje opinii lub czegos sprawdzonego.
    ja kupiłam takie
    http://allegro.pl/pawie-oko-szarawary-4-nowe-modele-kolorowe-i5246251180.html

diatomka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dżuls mi na początek dr dał tylko pół tabletki eutyroxu a po tygodniu kazał wprowadzić całą tabletkę kazał się obserwować czy nic się nie dzieje. Nie wiem czy inne tarczycowe mamy też tak miały? Teraz biorę 50.
    Lalenka ja robie z ta tabletka tak samo. Wstaje o 5 na siku i odrazu łykam tabletkę i do wyra.
    A są po tym jakieśskutki uboczne?

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedynie pozytywne skutki :)

agatka196 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A są po tym jakieśskutki uboczne?

Dżuls nie wiem. Pytał tylko czy serce mi nie kołatało. A tak to nic nie mówił.
    Myślę że jeżeli by miało jakieś skutki uboczne to na pewno by lekarz Cię poinformował. Dlatego tez pytałam czy innym mamusia tez tak lekarz kazał.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja miałam jedynie pozytywne skutki :)

Ja powiem szczerze że też. :-D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra my idziemy włosy prostować, ubrać się i spacerkiem na wizytę :-)

Prosimy o kciuki :-)

easymum, skabarka lubią tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ