Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, na pewno wszystko będzie w porządku. Ja jestem straszną panikarą i dlatego mąż zakupił mi detektor tętna, jak mały trochę mniej fika, to podłączam sprzęt i kiedy słyszę jego serduszko, to od razu mi lepiej.
Co do imion, to powiedzcie, co myślicie o Gustawie? Kurcze jeszcze w 5 tyg. ciąży wymyśliliśmy, że będziemy wołać na dziecko "Gucio", co by nie mówić bezosobowo. I choć imiona dawno mieliśmy wybrane (chłopiec Antoś, dziewczynka Zuzia), to za nic teraz nie idzie odzwyczaić się od Gucia. Nawet rodzina i znajomi inaczej o małym nie mówią, a mąż stwierdził, że on i tak zarejestruje Gustawa. Już się nawet zastanawiam, czy na drugie mu nie dać Gustaw ;/
-
nick nieaktualny
-
Jako, że jestem polonistką, to w sumie "Dziady" przyszły mi na myśl jako pierwsze, a potem Holoubek
No nie wiem, pewnie będę się bić z myślami, ale nie wiem, czy dam tak dziecięciu na pierwsze imię - najwyżej na drugie, a wyjdzie jak z teściem - ma na imię Kazimierz, ale cała rodzina woła na niego Janusz - od drugiego imienia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misi@, u mnie to właśnie mąż jest bardziej za Gustawem i inaczej mnie teraz nie nazywa, jak "Mamo Gucia". A problem mam ja, bo chcę takie imię, żeby potem syna nie skrzywdzić - wiadomo jacy są rówieśnicy. Choć w szkole miałam dziewczynkę, która nazywała się Jagienka i pomimo tego, że mało spotykane to imię, to wszyscy byli nią oczarowani.
-
Antonina - Antosia brzmi ładnie, ale jak słyszę jak ktoś woła Tosia to mi się nóż otwiera
Mateńko, staram się skompletować zamówienie z gemini i jakoś wolno mi idzie a wartość koszyka rośnie i rośnieMają na wyprzedaży 2 szt butelek avent natural 0+ za 29.99. Zastanawiam się czy do pupki wziąć zielony linomag i malusieńki sudocrem na ew odparzenia czy coś jeszcze..
-
Lady daj znać po wizycie!
Gustaw śliczne imię
Ja na początek kupie proszek dzidziusia i wybiorę w nim wszystkie ciuszki. Potem stopniowo będę przechodzić na nasz płyn do prania.
A my po wizycie. Wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta, łożysko z prawidłowym przepływem i Oliwia dalej jest dziewczynka i waży całe 800 gram
Zdjęcia w 3 d buziaka nie mamy bo zasłaniała się rączkami. Za miesiąc mam badanie prenatalne. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ale mam dziś goraaaaacy i zabiegany dzień... wyobraźcie sobie, ze diagnostyka zgubiła moje wyniki... tzn. W ogóle wstępna wersja była taka, ze zagubili całe zlecenie z próbami...
No więc idę dziś po przychodni nastawiona, ze może nikt po prostu nie wklepal ich do neta, a tak wielkie oczy ze ich nie mają i nie wiedzą czemu...
Dzwonie wiec bezpośrednio do diagnostyki i się grzecznie pytam na co Pani, ze oni ich wg. systemu w ogóle nie otrzymali i pewnie przychodnia im nie przekazala ... mam podać numer zlecenia, wiec znowu idę do przychodni i sępie od Pani numer zlecenia juz lekko podirytowana... jak dostalam numer zlecenia to już postanowiłam się do diagnostyki bezpośrednio przejść... na co tam znów zdziwienie, ze nie wiedzą co się stało i czemu ich nie ma... z 15 minut telefonów, kombinowania i jak się okazało wyniki owszem sa... tyle, ze były zle zarejestrowane, nie na nazwisko a jakiś tam numerek i zle zapisane... czyli mogłam sobie czekać i czekać... a przychodnia by ich i tak nie dostała...
Dobrze, ze coś mnie zaniepokoilo, bo dopiero bym miała zdziwko w poniedzialek przed badaniem jakby się okazało, ze ich nie ma... echhhh... no ręce opadaja... -
Moja na połówkowym miała buzię w łożysku, a na następnym usg odkręconą w stronę mojego kręgosłupa, że jedyne co było widać to kawałek ucha. Ostatni raz pokazała buziaka kolo 17 tygodnia. Jutro mam usg w Luxmedzie, może tym razem się pokaże.
-
Ale co do wyników glukozy... mogę jeść słodycze
Tzn. Moja waga co prawda uważa inaczej, ale wyniki badań na to zezwalaja ;p
glukoza na czczo 76
Po godzinie 95
po dwoch godzinach 54 ...
myślę, ze chyba calkiem nieźleskabarka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Jak dla mnie to 54 to jest wynik martwiący, ale tak drugą stronę. To już świadczy o niedocukrzeniu. Można zemdlec.
Poczytaj np tu: http://www.tel-med.pl/pl/article/9/ciaza/718/hipoglikemia-w-ciazy i może dla pewności skonsultuj to z lekarzem.