Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    eM ja mam wizyte na 14.00. A ty o ktorej idziesz? Tez trzymam za ciebie kciuki! Wieczorem postaram sie napisac jak bylo.
    O matko nie wiem jak ty wytrzymasz do 14, ja mam na 11:20, za chwilkę wychodzę...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... nie było mnie tu cały weekend i chyba z 10 stron(albo więcej) miałam do przeczytania z rana... ale się rozkręciło uhuu..
    Ja to już od 4 nie śpię.. dziwne, bo śpioch ze mnie wstretny a ostatnio coś mi się poprzestawiało i budze sie przed świtem i już tylko sufituję i rozmyślam aż mój luby wstanie. I z tym rozmyślaniem to dzisiaj przegięłam.. naszły mnie jakięc takie dziwne obawy.. co to będzie, jak to będzie, czy dam radę.. fizycznie i psychicznie, co z nieprzespanymi nocami, co z obowiązkami w ciągu dnia skoro ja będę zapewne niedospana i przemęczona.. jejuu.. no takie mnie dzisiaj coś dopadło.. Oczywiście marzyłam o dzidziusiu, starałam się o niego i nadal go pragnę, ale to moje pierwsze tak ważne i odpowiedzialne wyzwanie w życiu... Czy podołamy..?? No myślę, że jestem silna, ale.... różnie to bywa... Dziewczyny.. czy któraś z Was w ogóle miała przed pierwszym dzieckiem takie rozterki.. albo ma w tej chwili..?? Czy może ja jakaś jestem dziwna i niedojrzała.. hmm.. mam 35 lat, ale na metryce a mentalnie..???

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To przykre, że trafiłaś na takiego lekarza..wkurza mnie to wszystko. U mnie lekarz stwierdził, że moja beta może być za niska i prawdopodobnie poronię.No i jeśli chcę i mam na to kasę to mogę zrobić drugą betę i wtedy zobaczę czy przyrasta. Zdołowała mnie tym niesamowicie..

I jak bedziesz robila?? Ja robilam w Damianie koszt 40 zl i wieczorem o 20 mialam juz wyniki. Robilam dwa razy a lelarz powiedzial ze go to nie imteresuje i nawet nie spojrzal bo jak mowilam to dla niego nic nie znaczy.

Macie racje dziewczyny nie ma.co sie nim przejmowac, dzidzius jest teraz najwazniejszy. A beta byla wysoko wiec jestem dobrej mysli. Dzieki za wsparcie

• agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dzień dobry... nie było mnie tu cały weekend i chyba z 10 stron(albo więcej) miałam do przeczytania z rana... ale się rozkręciło uhuu..
    Ja to już od 4 nie śpię.. dziwne, bo śpioch ze mnie wstretny a ostatnio coś mi się poprzestawiało i budze sie przed świtem i już tylko sufituję i rozmyślam aż mój luby wstanie. I z tym rozmyślaniem to dzisiaj przegięłam.. naszły mnie jakięc takie dziwne obawy.. co to będzie, jak to będzie, czy dam radę.. fizycznie i psychicznie, co z nieprzespanymi nocami, co z obowiązkami w ciągu dnia skoro ja będę zapewne niedospana i przemęczona.. jejuu.. no takie mnie dzisiaj coś dopadło.. Oczywiście marzyłam o dzidziusiu, starałam się o niego i nadal go pragnę, ale to moje pierwsze tak ważne i odpowiedzialne wyzwanie w życiu... Czy podołamy..?? No myślę, że jestem silna, ale.... różnie to bywa... Dziewczyny.. czy któraś z Was w ogóle miała przed pierwszym dzieckiem takie rozterki.. albo ma w tej chwili..?? Czy może ja jakaś jestem dziwna i niedojrzała.. hmm.. mam 35 lat, ale na metryce a mentalnie..???

Dasz radę :) ja wiem że jestem do tego stworzona od kiedy skończyłam 8 lat zaczęłam pracować jako niania, i tą pracę pociągnęłam aż do mojego 13 dziecka XD które oddałam w zeszłym roku do przedszkola :P Ja z doświadczenia wiem ze dam radę, kocham wszystkie dzieciaczki :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesja ja ci nie pomogę, bo mdłości nie mam, ale kiedyś dziewczyny mówiły o imbirze że pomaga

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima glowa do góry. Wszystko będzie dobrze. Tylko spokojnie.

chabasse u mnie to także pierwsze dziecko i do tego w obcym kraju gdzie podejście jest trochę inne do macierzyństwa niz w Pl. Przynajmniej mam takie wrażenie wiec obaw u mnie tysiąc. Do tego mam niby pracowac niemalże do końca ciąży wiec czekam na pierwsza wizyte i mam nadzieje ze gin mnie trochę uspokoi.

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak własnie sobie myślę, mam przecież rodziców kochających (co prawda 200 km ode mnie), teściowa także bardzo przychylna i kochającego narzeczonego, który zaangażował się w to całe przedsięwzięcie chyba bardziej niż ja :) więc w razie czego nie będę sama.. ale nie chcę też liczyć tylko na innych.. chcę być mamą na 100% i wiedzieć, że gdy coś się będzie działo złego to będę potrafiła temu stawić czoła.. Tym czasem niewiem skąd nachodzą mnie własnie takie dziwne rozważania.. Ehhh mam nadzieję, że to tylko hormony i zaraz minie i będę się tylko cieszyć tym co mnie czeka...:)) Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.. takie forum jak nasze jest na prawdę bardzo potrzebne i pomocne... Buziaki..:)
    .. a DomiBW.. hehe jeśli ten obcy kraj to ten co w twoim awatarze to tylko pozazdrościć...:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    więc w razie czego nie będę sama.. ale nie chcę też liczyć tylko na innych.. chcę być mamą na 100% i wiedzieć, że gdy coś się będzie działo złego to będę potrafiła temu stawić czoła.. \

Gdy będzie sie coś działo złego, to nie możesz działać sama musisz się opierać na innych a mamą w 100 % na pewno nie będziesz, świat się zmienił niestety na gorsze, przez pracę ludzie nie mają już tak dużo czasu dla dzieci jak kiedyś, ja wychowałam 13 dzieci i wiem że rodzice, mówili mi że jestem szczęściarą bo widziałam pierwszy krok ich dziecka, usłyszałam pierwsze słowo, zdanie, wiem że ja bede musiała iść do pracy gdy mały/a będzie miał nie cały rok, i ktoś inny będzie sie moim dzieckiem zajmować :( to jest smutne ale prawdziwe, taki mamy świat.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko obawy by moje dziecko trafiło na normalną osobę! Tyle się słyszy o pierdzielnietych nianiach, co biją dzieci :( tego się obawiam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse niestety to nie ten kraj :-( mieszkam w Belgii. Na szczęście z rodzicami ale to wciaz inna rzeczywistości.

Lady Savage...moje dziecko pójdzie do zlobka jak będzie miało 3 miesiace wiec rok z dzidziusiem to naprawdę sporo czasu.

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) jednak to nie tak dużo jakbym chciała, ale nie ma wyjścia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    I jak bedziesz robila?? Ja robilam w Damianie koszt 40 zl i wieczorem o 20 mialam juz wyniki. Robilam dwa razy a lelarz powiedzial ze go to nie imteresuje i nawet nie spojrzal bo jak mowilam to dla niego nic nie znaczy.

Macie racje dziewczyny nie ma.co sie nim przejmowac, dzidzius jest teraz najwazniejszy. A beta byla wysoko wiec jestem dobrej mysli. Dzieki za wsparcie
    To było na samym początku i po ponad 40 godzinach zrobiłąm 2 bete i ta się podwoiła więc jestem już spokojniejsza. Pierwszą wizytę mam w środę więc wtedy dowiem się więcej. Stres jest :-)

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse wiem o czym piszesz. Ja przed córcia nie bardzo wyobrażałam sobie jak to wszystko ogarnę. Chyba z tydzień miałam płacz na końcu nosa i po miesiącu wszystko chodziło jak w zegarku, a ja wcale nie padałam ze zmęczenia. :-)

Anima nie przejmuj się burakiem. Zdecydowanie zmień lekarza. Szkoda nerwów i kasy

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - Ty jesteś z lubelskiego, Luxmed o którym mówisz to inna firma niż Lux Med, który jest w Krk, Wawie itd. Ja też chodzę do Luxmedu (lubelskiego) i jest super.

Ja też dzisiaj na 10.30 byłam u lekarki :) w Luxmedzie mam osobno USG i osobno wizytę ginekologiczną, stąd w sobotę robiłam USG, a dziś gin. Wszystko jest dobrze, macica duża podobno (pewnie stąd ten brzuszek), lekarka pobrała cyto i wystawiła mi milion skierowań :) Nie mam na razie karty ciąży, wystawi za miesiąc po badaniach, ale podobno to nie szkodzi do becikowego, mówiła, że wystarczy sama dokumentacja medyczna, a na wizytach byłam przed 10 tc, więc becikowe będzie - to prawda? :)

agniesja lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Agniesja - Ty jesteś z lubelskiego, Luxmed o którym mówisz to inna firma niż Lux Med, który jest w Krk, Wawie itd. Ja też chodzę do Luxmedu (lubelskiego) i jest super.

Ja też dzisiaj na 10.30 byłam u lekarki :) w Luxmedzie mam osobno USG i osobno wizytę ginekologiczną, stąd w sobotę robiłam USG, a dziś gin. Wszystko jest dobrze, macica duża podobno (pewnie stąd ten brzuszek), lekarka pobrała cyto i wystawiła mi milion skierowań :) Nie mam na razie karty ciąży, wystawi za miesiąc po badaniach, ale podobno to nie szkodzi do becikowego, mówiła, że wystarczy sama dokumentacja medyczna, a na wizytach byłam przed 10 tc, więc becikowe będzie - to prawda? :)

Nie wiem,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Tak. Ja do becikowego nie dawalam karty ciąży,tylko gin wypisywał zaświadczenie, że od tego i tego byłam pod jego opieką.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ