X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    eM ja mam wizyte na 14.00. A ty o ktorej idziesz? Tez trzymam za ciebie kciuki! Wieczorem postaram sie napisac jak bylo.
    O matko nie wiem jak ty wytrzymasz do 14, ja mam na 11:20, za chwilkę wychodzę...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... nie było mnie tu cały weekend i chyba z 10 stron(albo więcej) miałam do przeczytania z rana... ale się rozkręciło uhuu..
    Ja to już od 4 nie śpię.. dziwne, bo śpioch ze mnie wstretny a ostatnio coś mi się poprzestawiało i budze sie przed świtem i już tylko sufituję i rozmyślam aż mój luby wstanie. I z tym rozmyślaniem to dzisiaj przegięłam.. naszły mnie jakięc takie dziwne obawy.. co to będzie, jak to będzie, czy dam radę.. fizycznie i psychicznie, co z nieprzespanymi nocami, co z obowiązkami w ciągu dnia skoro ja będę zapewne niedospana i przemęczona.. jejuu.. no takie mnie dzisiaj coś dopadło.. Oczywiście marzyłam o dzidziusiu, starałam się o niego i nadal go pragnę, ale to moje pierwsze tak ważne i odpowiedzialne wyzwanie w życiu... Czy podołamy..?? No myślę, że jestem silna, ale.... różnie to bywa... Dziewczyny.. czy któraś z Was w ogóle miała przed pierwszym dzieckiem takie rozterki.. albo ma w tej chwili..?? Czy może ja jakaś jestem dziwna i niedojrzała.. hmm.. mam 35 lat, ale na metryce a mentalnie..???

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To przykre, że trafiłaś na takiego lekarza..wkurza mnie to wszystko. U mnie lekarz stwierdził, że moja beta może być za niska i prawdopodobnie poronię.No i jeśli chcę i mam na to kasę to mogę zrobić drugą betę i wtedy zobaczę czy przyrasta. Zdołowała mnie tym niesamowicie..

I jak bedziesz robila?? Ja robilam w Damianie koszt 40 zl i wieczorem o 20 mialam juz wyniki. Robilam dwa razy a lelarz powiedzial ze go to nie imteresuje i nawet nie spojrzal bo jak mowilam to dla niego nic nie znaczy.

Macie racje dziewczyny nie ma.co sie nim przejmowac, dzidzius jest teraz najwazniejszy. A beta byla wysoko wiec jestem dobrej mysli. Dzieki za wsparcie

• agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dzień dobry... nie było mnie tu cały weekend i chyba z 10 stron(albo więcej) miałam do przeczytania z rana... ale się rozkręciło uhuu..
    Ja to już od 4 nie śpię.. dziwne, bo śpioch ze mnie wstretny a ostatnio coś mi się poprzestawiało i budze sie przed świtem i już tylko sufituję i rozmyślam aż mój luby wstanie. I z tym rozmyślaniem to dzisiaj przegięłam.. naszły mnie jakięc takie dziwne obawy.. co to będzie, jak to będzie, czy dam radę.. fizycznie i psychicznie, co z nieprzespanymi nocami, co z obowiązkami w ciągu dnia skoro ja będę zapewne niedospana i przemęczona.. jejuu.. no takie mnie dzisiaj coś dopadło.. Oczywiście marzyłam o dzidziusiu, starałam się o niego i nadal go pragnę, ale to moje pierwsze tak ważne i odpowiedzialne wyzwanie w życiu... Czy podołamy..?? No myślę, że jestem silna, ale.... różnie to bywa... Dziewczyny.. czy któraś z Was w ogóle miała przed pierwszym dzieckiem takie rozterki.. albo ma w tej chwili..?? Czy może ja jakaś jestem dziwna i niedojrzała.. hmm.. mam 35 lat, ale na metryce a mentalnie..???

Dasz radę :) ja wiem że jestem do tego stworzona od kiedy skończyłam 8 lat zaczęłam pracować jako niania, i tą pracę pociągnęłam aż do mojego 13 dziecka XD które oddałam w zeszłym roku do przedszkola :P Ja z doświadczenia wiem ze dam radę, kocham wszystkie dzieciaczki :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesja ja ci nie pomogę, bo mdłości nie mam, ale kiedyś dziewczyny mówiły o imbirze że pomaga

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima glowa do góry. Wszystko będzie dobrze. Tylko spokojnie.

chabasse u mnie to także pierwsze dziecko i do tego w obcym kraju gdzie podejście jest trochę inne do macierzyństwa niz w Pl. Przynajmniej mam takie wrażenie wiec obaw u mnie tysiąc. Do tego mam niby pracowac niemalże do końca ciąży wiec czekam na pierwsza wizyte i mam nadzieje ze gin mnie trochę uspokoi.

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak własnie sobie myślę, mam przecież rodziców kochających (co prawda 200 km ode mnie), teściowa także bardzo przychylna i kochającego narzeczonego, który zaangażował się w to całe przedsięwzięcie chyba bardziej niż ja :) więc w razie czego nie będę sama.. ale nie chcę też liczyć tylko na innych.. chcę być mamą na 100% i wiedzieć, że gdy coś się będzie działo złego to będę potrafiła temu stawić czoła.. Tym czasem niewiem skąd nachodzą mnie własnie takie dziwne rozważania.. Ehhh mam nadzieję, że to tylko hormony i zaraz minie i będę się tylko cieszyć tym co mnie czeka...:)) Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.. takie forum jak nasze jest na prawdę bardzo potrzebne i pomocne... Buziaki..:)
    .. a DomiBW.. hehe jeśli ten obcy kraj to ten co w twoim awatarze to tylko pozazdrościć...:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    więc w razie czego nie będę sama.. ale nie chcę też liczyć tylko na innych.. chcę być mamą na 100% i wiedzieć, że gdy coś się będzie działo złego to będę potrafiła temu stawić czoła.. \

Gdy będzie sie coś działo złego, to nie możesz działać sama musisz się opierać na innych a mamą w 100 % na pewno nie będziesz, świat się zmienił niestety na gorsze, przez pracę ludzie nie mają już tak dużo czasu dla dzieci jak kiedyś, ja wychowałam 13 dzieci i wiem że rodzice, mówili mi że jestem szczęściarą bo widziałam pierwszy krok ich dziecka, usłyszałam pierwsze słowo, zdanie, wiem że ja bede musiała iść do pracy gdy mały/a będzie miał nie cały rok, i ktoś inny będzie sie moim dzieckiem zajmować :( to jest smutne ale prawdziwe, taki mamy świat.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko obawy by moje dziecko trafiło na normalną osobę! Tyle się słyszy o pierdzielnietych nianiach, co biją dzieci :( tego się obawiam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse niestety to nie ten kraj :-( mieszkam w Belgii. Na szczęście z rodzicami ale to wciaz inna rzeczywistości.

Lady Savage...moje dziecko pójdzie do zlobka jak będzie miało 3 miesiace wiec rok z dzidziusiem to naprawdę sporo czasu.

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) jednak to nie tak dużo jakbym chciała, ale nie ma wyjścia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    I jak bedziesz robila?? Ja robilam w Damianie koszt 40 zl i wieczorem o 20 mialam juz wyniki. Robilam dwa razy a lelarz powiedzial ze go to nie imteresuje i nawet nie spojrzal bo jak mowilam to dla niego nic nie znaczy.

Macie racje dziewczyny nie ma.co sie nim przejmowac, dzidzius jest teraz najwazniejszy. A beta byla wysoko wiec jestem dobrej mysli. Dzieki za wsparcie
    To było na samym początku i po ponad 40 godzinach zrobiłąm 2 bete i ta się podwoiła więc jestem już spokojniejsza. Pierwszą wizytę mam w środę więc wtedy dowiem się więcej. Stres jest :-)

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse wiem o czym piszesz. Ja przed córcia nie bardzo wyobrażałam sobie jak to wszystko ogarnę. Chyba z tydzień miałam płacz na końcu nosa i po miesiącu wszystko chodziło jak w zegarku, a ja wcale nie padałam ze zmęczenia. :-)

Anima nie przejmuj się burakiem. Zdecydowanie zmień lekarza. Szkoda nerwów i kasy

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - Ty jesteś z lubelskiego, Luxmed o którym mówisz to inna firma niż Lux Med, który jest w Krk, Wawie itd. Ja też chodzę do Luxmedu (lubelskiego) i jest super.

Ja też dzisiaj na 10.30 byłam u lekarki :) w Luxmedzie mam osobno USG i osobno wizytę ginekologiczną, stąd w sobotę robiłam USG, a dziś gin. Wszystko jest dobrze, macica duża podobno (pewnie stąd ten brzuszek), lekarka pobrała cyto i wystawiła mi milion skierowań :) Nie mam na razie karty ciąży, wystawi za miesiąc po badaniach, ale podobno to nie szkodzi do becikowego, mówiła, że wystarczy sama dokumentacja medyczna, a na wizytach byłam przed 10 tc, więc becikowe będzie - to prawda? :)

agniesja lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Agniesja - Ty jesteś z lubelskiego, Luxmed o którym mówisz to inna firma niż Lux Med, który jest w Krk, Wawie itd. Ja też chodzę do Luxmedu (lubelskiego) i jest super.

Ja też dzisiaj na 10.30 byłam u lekarki :) w Luxmedzie mam osobno USG i osobno wizytę ginekologiczną, stąd w sobotę robiłam USG, a dziś gin. Wszystko jest dobrze, macica duża podobno (pewnie stąd ten brzuszek), lekarka pobrała cyto i wystawiła mi milion skierowań :) Nie mam na razie karty ciąży, wystawi za miesiąc po badaniach, ale podobno to nie szkodzi do becikowego, mówiła, że wystarczy sama dokumentacja medyczna, a na wizytach byłam przed 10 tc, więc becikowe będzie - to prawda? :)

Nie wiem,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Tak. Ja do becikowego nie dawalam karty ciąży,tylko gin wypisywał zaświadczenie, że od tego i tego byłam pod jego opieką.

Sigma lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ