Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzcie co sobie wyhaftowałam do wózka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1674192ef5465199.html
jeszcze sobie zrobię taką tylko że niebieskąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:27
-
agniesja wrote:Dzięki, ale niestety na imbir też mnie odrzuciło Właśnie zjadłam serek wiejski z bułą i banana a teraz walczę ze sobą, żeby tego nie zwrócić
A może spróbuj Prenatal Complex. Oprócz witamin ma w sobie wyciąg z imbitu i olejku mietowego. Mi pomaga. Nie znoszę smaku imbiru -
nick nieaktualnywitajcie dziewczyny! Jestem tu nowa, do tej pory tylko śledziłam wiele wątków, ale w końcu chcę się też uaktywnić. Może zacznę od paru słów o sobie... w zeszłym tygodniu we wtorek zrobiłam betę i była pozytywna, ale wartość dość niska - tylko 34. Lekarka powiedziała żeby się nie martwić bo to pewnie za wcześnie, robiłam w drugim dniu po spodziewanej @ która nie przyszła. Mam w sumie wiele objaw ciąży, mdłości i odbijanie mi dokuczają i biegam do toalety jak nakręcona.... w sobotę dostałam lekkie plamienia widoczne na papierze i oczywiście się trochę zaniepokoiłam. Potem w nocy miałam częste lekkie skurcze w dole brzucha i dziwne pulsowanie. Wczoraj pojechałam do szpitala, lekarka wykluczyła wprawdzie krwawienie, ale na USG nic nie widziała, więc nie mogła stwierdzić, gdzie znajduje się ciąża... no i narobiła mi stracha. Dzisiaj byłam u mojej gin i ta powiedziała, że to dość normalne i kazała odpoczywać. Nie zrobiła mi niestety bety, bo powiedziała że jak ciąża się nie rozwija, to i tak nic nie poradzi i trzeba czekać. USG mam w przyszłym tygodniu, może wtedy będzie coś widać i sprawa się wyjaśni.... Co byście radziły? Zrobić betę prywatnie czy czekać skoro gin nie widzi powodów do obaw???
-
agatka196 wrote:Z tego co wiem to wystarczy sama dokumentacja.
Ale karte Ciaży łaski nie robi i powinna ci założyć. Choćby dlatego jeżeli by coś się działo chcesz jechać na IP i musisz mieć karte ciaży. Zreszta jesteś już w 8tc serduszko jest to o co jej kaman?
Ja byłam na 1 wizycie i był widoczny pęcherzyk z zarodkiem i dostałam karte.
też tak uważam, widać serduszko to karte powinna Ci była założyć -
A u mnie super wieści
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79250bf4a868.jpg
Serducho bije, ciąża tylko 1 dzień młodsza niż myślałam więc wszystko super. Choć mam macicę mocno dwurożną i gin prawie zawału serca dostała bo podobno w 2 rogu zrobił się pseudo pęcherzyk, co znaczy że mogę plamić. Dopiero potem znalazła maleństwo
Sigma też nie dostałam karty jeszcze lekarka powiedziała że to na razie bez sensu bo co ona tam wpisze? Tylko moje imię i nazwisko. Mam zrobić badania i wtedy będziemy wypisywać karte. Ale ja mam się zgłosić za tydzień.
Ceska bez nerwów, może miałaś 2 owulacje? Niestety nie otwiera mi się zdjęcie i nie wiem, miałaś serducho? Jeżeli jedno z dzieci przestało się rozwijać, to strasznie mi przykro ale to nie znaczy że 2 też przestanie! Znam stąd dziewczynę, która dokładnie tak miała potem ten 2 pęcherzyk został wchłonięty i teraz jest już w 2 czy nawet 3 trymestrze
Agniesja mi na mdłości pomagają paluszki choć z 1-2 i na chwilę jest lepiejagatka196, Dżuls, Sigma, kasig lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]