Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, chce dolaczyc do was ale sie boje
walczylam o mojego kropka 3 lata, teraz jestem ponoc w 6 tygodniu ciazy ale boje sie ze cos jest nie tak
nie mam absolutnie zadnych dolegliwosci - absolutnie zadnych
kropka jeszcze na usg nie widzialam bo ponoc jest jeszcze za wczesnie - nastepna wizyte mam w czwartek moze wkoncu cos zobacze
znacie jakas recepte jak sie nie denerwowac i mimo objawow ciazy czuc sie w ciazy - czy wszytsko jest u mnie normalne wyniki badania krwi to 24225 - wczoraj mialam taki wynik 12 stycznia jak stwierdzono ciaze to mialam wynik 340 tak mi powiedziano
oooo boje sie ze ta bajka sie moze skonczyc -
Dziewczyny odebrałam wynik. Jestem glupsza niz przed. Mam wynik hcg. Ni to total, ni beta. Wielkie nie wiadomo co... Wyszlo 6000 mlU/ml czyli podwojone i troche ponad, ale nie wiem czy to beta czy nie beta. Zaplacilam 45 zl, u nqs beta 30. W d...e to mam. I tak musze czekac do pon do usg. Masz babo placek.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie ma możliwości podwójnej owulacji w cyklu w odstępie tygodnia, nie ma szans. Ceska - Po prostu prawdopodobnie jedno dziecko sobie wolniej rośnie, bo taka jego uroda, jeśli się rozwija to jest super Możliwe też jest, że jedno dziecko miało problem z implantacją, zaimplantowało się kilka dni później i stąd różnica
Tak z ciekawości spytam - byłaś na stymulacji cyklu albo świeżo po odstawieniu antyków?
U mnie lekarka powiedziała dokładnie to, co eM - kartę ciąży zakłada się po zrobieniu badań właściwych dla I trymestru, a ja na razie robiłam w większości badania, które powinno się zrobić jeszcze przed ciążą (jak np. różyczka) Stąd dostałam mnóstwo skierowań, za miesiąc przychodzę na wizytę z wynikami i wtedy zakładamy kartę. Do szpitala nie zamierzam trafiać, a jeśli by nie daj Boże tak się zdarzyło, to powiem po prostu, że jestem w ciąży, mam wyniki beta hCG i to powinno wystarczyć.
-
Alicja83 nie ma się co denerwować puki wszystko jest ok każda z nas musi czekać na to aż dzidzia pokaże się na usg, nie ma możliwości przyśpieszenia. Nie każda z nas ma objawy i tyle, choć może jeszcze Cię dopadną na razie jedyne co możesz zrobić to zachować spokój dla fasolki
MuffinLady każde lab ma własny cennik i taka różnica w cenie jest bardzo prawdopodobna. Np w ramach jednego laboratorium diagnostyka cena w przychodzi w tarnowskich górach dla beta hcg to 38zł a w bytomiu to 20! Wysyłają do tego samego lab a ceny i tak mają inne przy czym porównywanie bety powinno się robić w tym samym laboratorium, bo mogą wyniki się troszkę różnić.
Kochane cieszcie się z ciążyAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Sigma wrote:Do szpitala nie zamierzam trafiać, a jeśli by nie daj Boże tak się zdarzyło, to powiem po prostu, że jestem w ciąży, mam wyniki beta hCG i to powinno wystarczyć.
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka dzięki za radę
ceska, eM gratulacje dziewczyny, jak ja wam zadroszczę, że mogłyście wszystko zobaczyć na USG... ja bym dużo dała, żeby zobaczyć choć jedną kropkę na USG.... Mi pozostaje tylko czekanie... Chyba jutro i w czwartek zrobię sobie jednak tą betę, to może się trochę uspokoję... bo chyba inaczej zwariuję (dostałam 2 tygodnie zwolnienia)
agniesja: ja też miałam od początku straszne mdłości, teraz trochę lepiej ale przestawiłam się na mikro porcje a często, jem dużo owoców i warzyw - a to banan, a to jabłko a to pogryzam marchewkę, albo jakiś kefir albo serek wiejski z pomidorem, no i dużo piję, też herbatę z imbirem, mi akurat smakuje... moja gin radzi też coś zjeść małego przed wstaniem z łóżka, np. jakiegoś cukierka albo owoc... a ja myślę że małe porcje pomagają najwięcej... no i nie zmuszaj się.... jak nie masz ochoty to nie jedz bo głód w końcu sam przyjdzie... -
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Dziewczyny, nie ma możliwości podwójnej owulacji w cyklu w odstępie tygodnia, nie ma szans. Ceska - Po prostu prawdopodobnie jedno dziecko sobie wolniej rośnie, bo taka jego uroda, jeśli się rozwija to jest super Możliwe też jest, że jedno dziecko miało problem z implantacją, zaimplantowało się kilka dni później i stąd różnica
Tak z ciekawości spytam - byłaś na stymulacji cyklu albo świeżo po odstawieniu antyków?
U mnie lekarka powiedziała dokładnie to, co eM - kartę ciąży zakłada się po zrobieniu badań właściwych dla I trymestru, a ja na razie robiłam w większości badania, które powinno się zrobić jeszcze przed ciążą (jak np. różyczka) Stąd dostałam mnóstwo skierowań, za miesiąc przychodzę na wizytę z wynikami i wtedy zakładamy kartę. Do szpitala nie zamierzam trafiać, a jeśli by nie daj Boże tak się zdarzyło, to powiem po prostu, że jestem w ciąży, mam wyniki beta hCG i to powinno wystarczyć.
Nigdy nie brałam anty bo zle po niech wyglądałam, na stymulacji tez nie byłam -
nick nieaktualnyAlicja83 (o widzę że mój rocznik) ponoć mały seksik nie szkodzi w ciąży, ale....
ja po małym i naprawdę małym seksiku w sobotę, dostałam plamienia i potem skurczy w podbrzuszu w nocy... a teraz mam ban na serduszkowanie na przynajmniej 2 tygodnie...
mój M załamany, bo czuje się odstawiony na bok...
ale moja gin mówi że generalnie można. I jak tu logika?