X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady savage, a jakoś tak dzisiaj nie po drodze mi było na forum:) Cały dzień coś robiłam:)

Ceska ale super wiadomość!:) Dwa szczęścia na raz:) Gratulacje kochana:) Domyślam się, że jesteś w szoku ale później będziesz się cieszyć:)

O jesteś :)
    buziole

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny ja mam takie pytanie Wam tez tak rosna piersi?:P

Ja z miseczki B przeszłam na E już :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny chciałabym sie dołączyć. właśnie zrobiłam test , po 4 miesiacach starań , i pozytyw , wczoraj powinna być @ , jak myślicie czy test sikany który robiłam jakąś godzine temu jest miarodajny , ?

eM, Anitka201, dora13 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem pod wrażeniem, mojej mamie piersi tak urosły dopiero podczas 3 ciąży, mój facet się bardzo cieszy XD jeszcze mu nie powiedziałam że tak nie zotanie XD niech będzie w błogiej nieświadomości

agatka196, Dżuls lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska - na pewno ciaza blizniacza moze byc zaskoczeniem, ale to jest podwojny cud! Bedzie dobrze!

Ciesze sie, ze wiekszosc wizyt przebiega pozytywnie i Bobaski zdrowo się rozwijaja :)

Apropo piersi - ja wlasnie pozgnalam sie z jednym biustonoszem...dzis mam mega wrazliwe piersi..ehh...

Angelaa - pozytywny test to ciaza, wiec gratuluje i witam u nas :) Ja pierwszy test mialam meeega blady ale z uplywem czasu kreseczka sie wzmacniala.

przyszla_mama - gratulacje!

Alcja83 - co do figlowania z męzem to my akurat sie widujemy tylko w weekendy, wiec z umiarem ale nie nudzimy się w tej kwestii :) Mysle, ze jesli nie ma potem krwawienia czy bolu to czemu nie. Gdzies ostatnio czytalam, ze jesli nie ma przeciwwskazan i wszystko jest w porzadku to mozna współżyć niemal do rozwiązania :)

U mnie nadal brak mdłości, choć wcale nad tym nie ubolewam :D

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mnie już trochę dobija to czekanie na środową wizytę. Już chciałabym, żeby ta sytuacja się wyklarowała, żeby w końcu coś było widać usg. Na razie czuję się trochę, jakbym miała tę ciążę tylko na papierze i jakoś sobie tak trochę wegetuję w niepewności do środy :(
    Będzie dobrze :-) ja mam też wizytę w środę.

marynka90 lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls myślę że dopuki nie poczujemy ruchów to i tak będziemy się czuły jak by ta ciąża byla tylko na papierze :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • justysss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostalam wyniki

toxo IgG 0,08

toxo IgM 0,22

Zakres referencyjny:
    0,0-0,8 wynik negatywny
    0,81-1,1 wynik graniczny
    >1,1 wynik pozytywny

eM lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Dżuls myślę że dopuki nie poczujemy ruchów to i tak będziemy się czuły jak by ta ciąża byla tylko na papierze :D
    Cały czas łapię się na podobnym myśleniu.
    Dla mnie ta ciąża jest cudem, po długim staraniu i nadal nie umiem do końca uwierzyć, że to ja jestem w ciąży. Że te fotki na usg to nie jakiś film odtwarzany na monitorze, tylko moje maleństwo, w moim brzuchu. :D

Dziś też mąż mnie umówił na kolejną wizytę, idę w środę, ale dopiero następną, 28 stycznia. Mam nadzieję, że dostane wtedy zielone światło do normalnego chodzenia, bo łóżka mam już mocno dosyć. U mnie oczywiście seksu zero od poczęcia i nie sądzę żebym dostała zezwolenie co najmniej do końca I trymestru :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Jej Agatko! Wspaniałe wieści!!! I po co my się tak durne bały co? :D

eM dobrze wiesz czemu my sie balysmy hehe ;) Jestem przeszczesliwa i z tych emocji to juz ledwo zyje :) Synek wlasnie zasnal wiec i ja zmykam do lozeczka. Milej nocki waz zycze!
    A tu moje szczescie:

http://zapodaj.net/images/83cf7e10d7dd8.jpg

agatka196, eM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mnie już trochę dobija to czekanie na środową wizytę. Już chciałabym, żeby ta sytuacja się wyklarowała, żeby w końcu coś było widać usg. Na razie czuję się trochę, jakbym miała tę ciążę tylko na papierze i jakoś sobie tak trochę wegetuję w niepewności do środy :(

Mam dokładnie tak samo... Czekam z niecierpliwością na USG żeby w końcu coś zobaczyć i się uspokoić. Tym bardziej że przez plamienie jestem skazana na domowy odpoczynek i oczywiście to nie pomaga żeby się oderwać i myśleć o czymś innym. Tym bardziej że moja gin nie widziała sensu w śledzeniu bety....
    Idziesz w tą środę? Trzymam kciuki żeby było widać co ma być widać i spokojnej dalszej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    czesc dziewczyny chciałabym sie dołączyć. właśnie zrobiłam test , po 4 miesiacach starań , i pozytyw , wczoraj powinna być @ , jak myślicie czy test sikany który robiłam jakąś godzine temu jest miarodajny , ?

Cześć Angelaa :) witaj :) myślę że możesz ufać testowi skoro wyszedł pozytywny. Najlepiej powtórz jutro rano dla pewności a potem beta żeby wszystko było jasne. Trzymam kciuki żeby wszystko było OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:32

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja troche się cykam , bo 2 dni temu kupiłam sobie castagnusa i brałam przez te dwa dni po 2 tabletki , robiłam oczywiście test ciazowy wtedy ale negatyw ;/ więc myslałam że ciazy nie ma , a tym bardziej że żadnych objawów nie mam , zupełnie nic ;/ ale jak spóźnił się @ to dzisiaj zrobiłam test to i dwie kreski, wiem że castagnusa nie mozna brać w ciaży , jak myslicicie dziecwzyny czy to mogło zaszkodzić fasoli ? niby to tylko 4 tabletki wzięte no ale /...... kuźwa a ja też głupia do tej pory nie stosowałam castagnusa wogóle to mnie teraz podkusiło żeby kupić i brać . ;/ teraz to już go wcale nie brac nie? kurcze ale hujnia...

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tak wczesnej ciąży dziecko nie ma jeszcze kontaktu z organizmem matki, więc właściwie nie ma ryzyka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzięki dziołchy , uspokoiłyście mnie , :)
    bo ja już wszystkiego próbowałam i zawsze lipa była ;/
    moze ja wogóle troche opisze o sobie i naszych starankach

więc tak .
    staramy się z mężem od 5 miesięcy ,cykle regularne owulka była , testowałam
    choruje na niedoczynność tarczycy i hashimoto , biore eltroxin 150 ,
    stosowałam ró,żne suplementy , przez ostatni miesiąc olej z wiesiołka i on chyba pomógł ,:) a męża przez miesiąc faszerowałam salfazinem i androwitem , a wcześniej to jechaliśmy na żywioł , no ale nie zaskoczyło a teraz w tym cyklu to juz z suplementami i prosze ,chyba ciaża , no ale zobaczymy

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:38

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ