X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    bo ja już wszystkiego próbowałam i zawsze lipa była ;/
    Jaka lipa, 5 miesięcy? Piękny wynik. Dopiero po roku można mówić o jakichś problemach i konieczności diagnozowania, u starszej pary u której szkoda czasu po minimum 6 miesiącach.
    U mnie 35 cykli bezowocnych, więc wiesz, tu dopiero można wspomnieć o "lipie"...

eM, kasiuleks lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka , wiem wiem nie o to mi chodziło , że długo tylko ja byłam taka zestresowana i chciałam jak najszybciej bo moja endo mnie straszyła że musze szybko zajść bo mi postępuje haschimoto i do tego prolaktyna wysoka , a ja sie poprostu bałam że nie bede mogła miec dzidzi i z każdym miesiącem byłam bardziej zdołowana ,
    la lenka a u ciebie co jest ze jeszcze nie ma fasolki? chorujesz na cos czy co jest grane?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    la lenka a u ciebie co jest ze jeszcze nie ma fasolki? chorujesz na cos czy co jest grane?
    Teraz już jest. :) 36 cykl okazał sie szczęśliwy.

A jak się okazało mam endometrioze, w pierwszym cyklu po laparoskopii zaszłam. Mam też niedoczynnosci tarczycy i jakieś inne drobne problemy hormonalne (ale owulacja zawsze była ok) , tyle, że to chyba był najmniejszy problem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane:) Przyjemnych snów Wam życzę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    kochana jak brzuch Cie boli to weź sobie nospę, połóż sie i pod nogi podłóż jaką poduszkę czy coś, żeby nogi były wyżej niż brzuch. Ja tak już dłuższy czas leżakuję w domu i jest lepiej :*
    Tak wczoraj zrobiłam. Na razie nie czuje bólu. Wiecie tak mnie wczoraj wieczorem zemdliło. Teraz boje się podnieść z łóżka bo czuje ze dzien będzie " mój" :-) ale jeśli fasola dobrze się rozwija to przecierpie wszystko :-)

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja do pracy się wybieram. Niestety musze chodzić do pracy jeszcze do polowy marca. Potem mogę iść na L4. Jeszcze 2 miesiące :-(. Potrzebne mi są pieniadze, ponieważ przeprowadzamy remont generalny. Na L4 na umowie o pracę ile wynosi zasilek macierzyński?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro mam urodziny. :-) mam nadzieje, ze będzie miły dzień.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwólcie że i ja dołączę. Jestem w 7tc. :)

Chcebycmama - w ciąży l4 jest płatne 100%. I wszytskiego najlepszego :)

• justysss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szykuje sie do pracy...tak mi sie nie chce. Piersi dzisiaj znow nie bola...ja juz nie nadążam. O 15.40 mam wizyte trzymajcie kciuki żeby fasolka byla na właściwym miejscu. Milego dnia;)

eM lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Wam wszystkim,

mam nadzieje ze spalyscie spokojnie i ze absolutnie nic wam nie dolega.

Chcialabym sie wymienic z wami jeszcze nastepujacycmi spostrzezeniami-mianowicie, czy ktoras z WAs jest w okolo 6 tygodniu ciazy i nie ma absolutnie zadnych dolegliwosci ciazowych - ja wlasnie tak mam i naturalnie martwie sie tym - czy aby wszytsko jest w porzadku - napiszcie prosze jak to jest u was

brak mdlosci
    brak bolu piersi
    brak ciaglego siusiania
    brak jakis bolow w podbrzuszu
    absolutnie nic !!!

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podbrzusze pobolewa, czasami jajnik a piersi to raz mocno a za dwa dni wcale. Czesto sikam to fakt. A co do mdlosci to jak za dużo zjem albo jestem glodna:)

9vk503.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:

Chcialabym sie wymienic z wami jeszcze nastepujacycmi spostrzezeniami-mianowicie, czy ktoras z WAs jest w okolo 6 tygodniu ciazy i nie ma absolutnie zadnych dolegliwosci ciazowych - ja wlasnie tak mam i naturalnie martwie sie tym - czy aby wszytsko jest w porzadku - napiszcie prosze jak to jest u was

brak mdlosci
    brak bolu piersi
    brak ciaglego siusiania
    absolutnie nic !!!
    Spokojnie pamietaj ,ze wszystko to to odczucia subiektywne..U jednej kobiety wystapia wszystkie objawy u innej nic..Ja jestem jak Ty w końcówce 6tygodnia z wymienionych przez ciebie objawów mam tylko jeden..Ból piersi raz wiekszy , raz mniejszy a raz wogóle nieodczuwalny .A wczoraj na usg wszytsko ok pecherzyk z widocznym ciałkiem żółtym stosowny do wieku ciąży.Nie ma co porównywac sie z innymi :) Może nalezysz do tych szcześliwcow , które omina dolegliwosci? :)
    A tak wogole to dzien dobry :)

Dodam ,ze moja przyjaciółka z wątku jest w ciąży w identico wieku i ona nawet nie ma bolących piersi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 07:53

justysss lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki ja sie poprostu martwie ze jak nie mam zadnych objawow to ze z ciaza cos nie tak - na zdjeciu jeszcze nic nie widac , wiem, dopiero rozpoczelam 6 tydzien ale myslalam ze juz cos bedzie widac a tu nic

teraz mam wizyte w czwartek, moze tym razem cos zobacze

napewno bym sie uspokoila

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    dzieki ja sie poprostu martwie ze jak nie mam zadnych objawow to ze z ciaza cos nie tak - na zdjeciu jeszcze nic nie widac , wiem, dopiero rozpoczelam 6 tydzien ale myslalam ze juz cos bedzie widac a tu nic

teraz mam wizyte w czwartek, moze tym razem cos zobacze

napewno bym sie uspokoila
    Objawy ciążowe niestety nie są wykładnikiem zdrowej ciąży.To po prostu nasza wrażliwośc na hormony ciążowe a wiec progesteron i hcg..jedne sa mniej , drugie bardziej wrażliwe..Niestety trzeba sie uzbroic w anielska cierpliwośc i czekac :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę uspokoilas mnie z tymi piersiami, bo u mnie to roznie bywa i dorabiam sobie do tego cala historie ze to na pewno źle:/ ale jak widać nie tylko ja tak mam:)

9vk503.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Trochę uspokoilas mnie z tymi piersiami, bo u mnie to roznie bywa i dorabiam sobie do tego cala historie ze to na pewno źle:/ ale jak widać nie tylko ja tak mam:)
    Są dni kiedy za przeproszeniem idąc musze sie za nie trzymac bo mam wrażenie ,że upadna i połamnia mi kostki ;) .,,.A sa dni kiedy nie bola w ogóle i gdyby nie swiadomosc ciąży nie odczuwała bym nic..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie moze to glupie porownanie ale przez 3 miesiące bralam pregnyl 10000jednostek, a przecież jest on na bazie bHCG i nigdy nie czulam skutków ubocznych, ani piersi ani mdlosci, wiec tlumacze sobie ze chyba tak reaguje na ten hormon:)

kapturnica lubi tę wiadomość

9vk503.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    W sumie moze to glupie porownanie ale przez 3 miesiące bralam pregnyl 10000jednostek, a przecież jest on na bazie bHCG i nigdy nie czulam skutków ubocznych, ani piersi ani mdlosci, wiec tlumacze sobie ze chyba tak reaguje na ten hormon:)
    Ja po 15tys nie odczuwałam nic ;) Nie ma co szalec najważniejsze to starac sie myślec pozytywnie chociaż to nie jest takie latwe jak sie ma świadomośc zagrożeń.Ale na tym etapie nie mamy żadnego wpł na to co sie dzieje..A skoro nie mamy wpływu to tzreba wyluzować ...Bedzie to co ma byc czyli zdrowy niemowlak za parę miesięcy :)

justysss, kasig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:

brak mdlosci
    brak bolu piersi
    brak ciaglego siusiania
    absolutnie nic !!!

Ja w 6tc się już zaczęłam martwić bo jeśli były objawy to słabe... a teraz - w 7tc przyszło wszystko naraz.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a ja do pracy się wybieram. Niestety musze chodzić do pracy jeszcze do polowy marca. Potem mogę iść na L4. Jeszcze 2 miesiące :-(. Potrzebne mi są pieniadze, ponieważ przeprowadzamy remont generalny. Na L4 na umowie o pracę ile wynosi zasilek macierzyński?

100%

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ