X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam jeszcze jakiś zachcianek ciążowych, póki co to mnie odrzuca od jedzenia. Ale wciskam jedzenie, dla dobra maluszka. Wizytę tez mam w czwartek popołudniu.
    Przyszła mama próbowałaś okładów na bóle głowy? Mi pomagają.

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cierpię nie na mdłości, a na potworne wzdęcia. Cokolwiek zjem. Mam gigantyczny brzuch. No i piersi mnie bolą. Czasem taki przeszywający ból. Strasznie mi się dluzy. Byle do pon . wtedy muszę zobaczyć Maciupka.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też od po owulacji mam bóle piersi, największe wieczore, w nocy , albo jak w ciągu dnia się prześpię troszkę. Oprócz tego nic. Biore dupka od kiedy się dowiedziałam, nie byłam jeszcze u lekarza, ide dopiero za tydzień w środę. Poprzednią ciążę straciłam, nie widziałam nawet serduszka, tak bardzo się boje że tym razem będzie to samo:(

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale naskrobałyście od rana :D ja dziś byłam na badaniach krwi oj ciężko było z rana bez śniadania :D choć powiem wam że dla mnie najgorsze są obiady, no normalnie nie ogarniam jak 2 dni z rzędu ma być to samo, fuuuuuuuj! Ja już nie wiem co mam jeść :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcepanek wrote:
    Dziewczyny ja też od po owulacji mam bóle piersi, największe wieczore, w nocy , albo jak w ciągu dnia się prześpię troszkę. Oprócz tego nic. Biore dupka od kiedy się dowiedziałam, nie byłam jeszcze u lekarza, ide dopiero za tydzień w środę. Poprzednią ciążę straciłam, nie widziałam nawet serduszka, tak bardzo się boje że tym razem będzie to samo:(

Marcepanku musisz wierzyć, że będzie dobrze. Nie ma wyjścia. Ja też bardzo się boję. Trzymam kciuki.

Dżuls ja w poprzedniej miałam cukrzycę. Piękne cukry miałam przy swojej diecie. Trafiłam do szpitala 2 tyg przed porodem ze skurczami i tak team karmili, że totalnie się rozregulowałam. No ale jeżeli szpitalny dietetyk uważał, ze9 dieta cukrzycowa musi być dobrze rozgotowana i zdecydowanie papkowata... No bio przecież ciężarne z cukrzycą nie mają zębów i kubków smakowych...

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja do dzisiaj jak słyszę "chleb ig" to mnie skręca. Wtedy mi smakował. Mu też rósł po mleku. A właśnie big milki mogłam jeść tonami

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Dżuls ja pamiętam jak raz dostałam do obiadu surówkę. Nie mogłam nadać nazwy, bo wyglądało to jak trociny dla chomika z takim już tygodniowym brudem. Mam gdzieś fotkę. Zaryzykowałam i spróbowałam mikrokawałek. To był strocinowany wielokrotnie rozgotowany seler...

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Co do dolegliwości to cieszcie się kochane, że możecie pracować, robić pranie, chodzić na uczelnie itd:) Ja nie mam tak lekko :( Piersi najgorzej mnie bolą rano jak się budzę są takie nabrzmiałe wręcz. Od dobrych 3 tygodni codziennie boli mnie głowa a nie chce brać żadnych leków, bo bez zgody mojej gin się troche boję ;/ Rano zanim wstanę na szafce nocnej mam albo banana albo jabłkowy sok, albo inne dziwne cuda do jedzenia, dzięki którym nie mdli mnie tak bardzo zanim zdążę zjeść śniadanie. Energii brak, siły brak - ale jeśli tylko fasolka się dobrze rozwija to ja się pomęczę ;) Warto ! :)
    Kochana ja nie mam mdłości ani wymiotów
    ale w niedziele, wypiam szklanke soku jabłkowego, i powiem zemdliwło odrazu.
    Od tamtej proty nie pije i jest oki

oar8skjod4lwslof.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Ja nawet nie mam jeszcze jakiś zachcianek ciążowych, póki co to mnie odrzuca od jedzenia. Ale wciskam jedzenie, dla dobra maluszka. Wizytę tez mam w czwartek popołudniu.
    Przyszła mama próbowałaś okładów na bóle głowy? Mi pomagają.

muszę chyba spróbować może pomogą:) Dzięki za radę :)

Ja też nie mam apetytu do jedzenia - mogłabym w ogóle nie jeść ale tak się nie da. Najbardziej i tak mnie martwi sobotnia krew na papierze w toalecie. Niby sytuacja się nie powtórzyła, ale jednak strach mi został :(

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:38

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie a ja dziś pierwszy raz od 1,5 tygdnia nie wymiotowalam rano az jestem w szoku, co prawda po otwarciu lodowki mialma odruch wymiotny ale udalo sie nie poleciec do kibelka :)
    Mam nadzieje ze to znak ze moze przestane sie tak meczyc ale nie chce zapeszac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ale się tu naprodukowało od wczoraj... witajcie :)

ja zazdroszczę dziewczynom bez objawów, zwłaszcza bez mdłości, braku apetytu i wszelakich wzdęć...
    Mnie to tak męczy praktycznie jeszcze od czasu jak nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży:( Tą która i lubi dobrze zjeść i ugotować. A teraz mnie odrzuca i od jedzenia i od gotowania... Jem jakieś mikroporcje ale nic mi nie smakuje...

Co gotujecie i jecie dziewczyny, żeby było i zdrowo i jakoś wchodziło?

Ja dziś zmusiłam się do ugotowania zupy dla męża, może jakoś coś tam zjem, ale na sam zapach mnie już muli :(

Do tego jeszcze boli mnie dziś lewa strona, tak jakby jajnik i pachwina, ciągnie niesamowicie... Miałyście coś takiego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Witajcie a ja dziś pierwszy raz od 1,5 tygdnia nie wymiotowalam rano az jestem w szoku, co prawda po otwarciu lodowki mialma odruch wymiotny ale udalo sie nie poleciec do kibelka :)
    Mam nadzieje ze to znak ze moze przestane sie tak meczyc ale nie chce zapeszac...
    oj.... współczuję.... trzymasz się jakoś? U mnie ciągle mdłości, ale obeszło siędo tej pory z wymiotami....
    Ściskam i mam nadzieję, że będzie ci lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wrocilam od gin. Bylam tam od 8 mej!
    Serduszko juz bije..widzialam:) wedlug tego usg ciaza ma 7 tydzien czyli tak jak myslalam :) otrzymalam karte ciazy i l4 :)
    Gardlo mnie boli chyba sie rozlozylam :/

agatka196, eM, lucy1983, Shabeel, skabarka, szczęśliwa 2015, kasig, adzia, kasiuleks lubią tę wiadomość

• MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Serduszko juz bije..widzialam:) wedlug tego usg ciaza ma 7 tydzien czyli tak jak myslalam :) otrzymalam karte ciazy i l4 :)

Gratulacje. Teraz porządnie się wykuruj.

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Super wiadomości :-) odpoczywaj kochana :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jutro i u mnie wszystko poszło gładko :-)

eM, Misi@ lubią tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 na pewno wszystko będzie dobrze :) musi być ! :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ