Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co zauważyłam, że nie mogę 2 razy zjeść tego samego. Ziemniaki już są ble, kurczak, polędwica. małżon wczoraj wieczorem szykował sobie ryż z warzywami i grillowaną piersią do pracy i jak to poczułam to dosłownie byłam cała zielona.. powoli nie mogę patrzeć na mięso.
Zazdroszczę wam tego, że możecie jeść sery i ogólnie nabiał. Ja ze względu na nietolerancję mam zakaz a uwielbiam serek wiejski czy twarożek. Tylko wiem, że jak zjem to mam też ból głowy murowany -
Mi na szczęście przeszły te najgorsze mdłości i wymioty. Muli mnie czasami ale ogólnie jest o niebo lepiej. Dzisiaj mamy księdza..., więc chodzę i sprzątam tu i tam, a tak mnie od jakiegoś czasu boli w dole pleców, nie wiem dlaczego, ale nawet się schylać nie mogę.
Idę robić dzisiaj podudzia z ziemniaczkami i mizerią -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Dzien dobry!
Wrocilam od gin. Bylam tam od 8 mej!
Serduszko juz bije..widzialam:) wedlug tego usg ciaza ma 7 tydzien czyli tak jak myslalam otrzymalam karte ciazy i l4
Gardlo mnie boli chyba sie rozlozylam
Anitka201 wszystko będzie dobrze
Nancy87 dobrze że już Ci lepiej, ja jeszcze się męczę -
nick nieaktualnyMisi@ super gratulacje.... i kuruj się kochana, syrop z cebuli pomaga, jak lubisz to herbata ze świeżym imbirem też czyni cuda... mnie to ostatnio wyleczyło...
Anitka - wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Kto ma jeszcze - oprócz Dźuls - usg w tym tygodniu?Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylucy1983 wrote:oj.... współczuję.... trzymasz się jakoś? U mnie ciągle mdłości, ale obeszło siędo tej pory z wymiotami....
Ściskam i mam nadzieję, że będzie ci lepiej
no nie mam wyjscia ale powiem Ci ze przez ten 1,5 tygodnia to czułam sie jak wrak czlowieka nie jakbym byla w ciazy tylko jakbym byla chora... meczarnia straszna.. dzis czuje sie dobrze az sama jestem w szoku moja kochana fasolka sie dzis zlitowala nade mna i pozwala mi sie uczyc na zaliczenia na weekend hihilucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Hej dziewczyny! Byłam wczoraj u gina, powiedział że dopóki w pęcherzyku nie ma zarodka, mówi się o ciąży biochemicznej... W przyszły poniedziałek mam iść na usg i mam nadzieję, że będzie już widać fasolkę a wg. belly będzie to 6 tydzień i 5 dzień. Poza tym mdłości nie dają mi normalnie funkcjonować i ze względu na lekkie brązowe plamienie, które miałam w niedzielę, dostałam L4 na 4 tygodnie. Póki co leżę w łóżku i mogę zapomnieć o gotowaniu czegokolwiek. Jem tylko serki wiejskie i chleb z białym serem. Zazdroszczę Wam dziewczyny, które nie macie mdłości. Coś okropnego
agniesja lubi tę wiadomość
-
Nom też tak myślę no ale cóż...
W ogóle ja się dziś tak fatalnie czuje, chyba mój organizm odpłaca mi się za ten brak śniadania przez badania krwi. No normalnie masakra. No ale dobra, nie narzekam z drugiej strony dobrze że czuje że dzidzia tu rządziDżuls lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyagniesja wrote:Dzięki Misi@, też mam taką nadzieję @ miałam 25 listopada i wg. tego powinnam być w 8 tc, ale owulację miałam bardzo późno bo w okolicach wigilii, więc teraz byłby 5 tydzień i 6 dzień. Ehhhh... oby tak było
Trzymam kciuki. Tez tydzien temu sie martwilam dzis juz mam nadzieje
eM tez dzis pierwszy posilek zjadlam o 13...na szczescie mdlosci mi przeszly. zostalo tylko lekkie mulenie , da sie wytrzymac -
nick nieaktualnyPannaB wrote:Dzuls ja rozumiem tak jak Ty ze mam 5 tydz i 5 dzien czyli jestem w 6 tygodniu.i jak bedzie juz 6 tydz to bedzie zakonczonyi zacznie sie 7, tak?
jest dokładnie tak jak mówisz... Ja, w zeszłym tygodniu, będąc 4.+ 2 dostałam zaświadczenie od lekarza, że jestem w 5 tyg. ciąży...