X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja polecam poduchę, ale przede wszystkim dlatego, że dzięki niej przestał mnie boleć lędźwiowy odcinek kręgosłupa. Ale ja śpię przytulając się do niej i zarzucając na nią prawą nogę. I ogólnie dobrze mi się śpi na lewym boku.
    Nie wiem, czy poducha będzie pomocna jeśli chodzi o to, żeby się nie przekręcać.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka - z tymi cukrami... U nas cukrzycy nie ma w rodzinie nikt. Ale czasem bywa tak, że druga ciąża i wiek po 30tce sprzyja słodkim mamom - oczywiście to nie reguła, ale dość często podobno zjawisko. W moim przypadku się jak widać sprawdziło.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze w takim razie koniecznie po wypłacie się rozejrzeć za taka poducha... może dzięki temu będzie łatwiej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:53

atdcwn154po83a78.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gorąco polecam poduchę. Po pierwsze odpadają bóle kręgosłupa, a po drugie nawet jak leżysz na plecach - a tak jest mi akurat najwygodniej - to masz podparcie z prawej, więc i tak przechylasz się lekko na lewy bok. Ja całkowicie na lewym leżeć nie mogę, bo mały atakuje mi wtedy dolną część macicy i z bólu zasnąć nie mogę :(

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix - zalecenia u mnie to pomiary na czczo rano, 1 godzinę po obiedzie (tu mam nie więcej jak 90) i tuż przed pójściem spać.
    Co do bluzek - są super. Brzuch mam spory, ale wagowo ok.63 kg, więc do słonia raczej mi daleko ;), nie mniej jednak czuję się ciężka już. Spodnie tez ostatnio tam kupiłam, normalne, zwiewne, ze sznurkami w pasie do regulacji. Lubię takie ubrania :D, uniwersalne. Tak naprawdę nawet się nie spodziewałam, że coś tam dla siebie w ogóle znajdę... A jednak! Miło się rozczarowałam.

A tak poza tym to witam, bo nawet się nie przywitałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sortowalam ten karton ciuszkow kurka jak mnie szyja boli, czułam proszek dzidziuś i tak mi w glowie się kręciło :/
    pozostało teraz większe złożyć i schować a zostawić tę 0-3 chociaż niewiem może i te 6-9 wypiore a za kilka miesięcy odswieze znowu.

Witam nową mamusie :)

Odnośnie spania, śpię na lewym już się przemoglam jak zamienilismy miejsca z mężem :D czasami budzę sie na plecach, mam poduszkę dmuchana rogala Ale z nią leżę w dzień bo za wysoko bym głowę miała śpiąc .

Piszecie pół dnia o cukrach to się nie udzielałam bo mnie nie dotyczy :D

Gotuje młode kartofelki i na obiad sadzone z mizeria :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po egzaminie, oczywiście jak zwykle więcej szczęścia niż rozumu , gdyż zerżnęłam wszystko jak leci od koleżanki z tyłu :P oby ona miała dobrze ^^ :D jakoś nie mam weny do nauki w tej ciąży, nic mi nie wchodzi :P
    jutroo wizytaaa, już nie mogę się doczekać aż usłyszę moje małe serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:17

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię :-)

Oj a ja dziś przeleżałam pół dnia w wyrku. Pogoda taka że tylko spać. Wypiłam dziś 2 kawy i dupa. Energii brak.

Jeżeli chodzi o poduchę to ja jestem meggga zadowolona z niej. Zasypiam na niej z nogą zarzuconą. Dzięki niej nawet nie muszę mieć zwykłej poduszki.

Właśnie rozmawiałam z mamą przez telefon i mama zaczyna mnie pospieszać z wyprawką. Mówi do mnie Kochana to już 7 miesiąc ja Twoje rodzeństwo urodziłam w 8 miesiącu i zostałam z ręką w nocniku. Czyżby mama zaczęła panikować? he he

Ale mimo wszystko wrzucam do koszyka na Gemini i nadal nie wiem czy już wszystko czy coś jeszcze. Chciała bym tylko raz zapłacić za przesyłkę więc drogie mamusie wrzućcie swoje zakupy z apteki jak możecie.

A wkładki laktacyjne to różnią się czymś od siebie czy tylko firmą i ceną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam sie pod prosbe Agatki, moj koszyk w smykolandzie nrazie wyglada tak

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7f6e255bf9b789d.html

co dodac??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Podpinam sie pod prosbe Agatki, moj koszyk w smykolandzie nrazie wyglada tak

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7f6e255bf9b789d.html

co dodac??

Ja na razie mam to:
    Plus:
    Patyczki do uszu,
    Butelki- Mała i duża,
    Płatki szerokie kosmetyczne,
    Podkłady do przewijania
    Termometr na podczerwień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:46

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o butelkach dla maleństw firmy tommee-tippee ??
    http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i4925064708.html

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zasypiania ja zasypiam na plecach inaczej nie mogę bo mi się siku chce choć ostatnio na prawym boku zaczełam spac, na lewym wogole mi nie wygodnie ale też śpię.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o butelkach dla maleństw firmy tommee-tippee ??
    http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i4925064708.html

Z ciekawości też poczytam opinie szczególnie doświadczonych mamuś, ja zastanawiam się właśnie nad Avent (mielismy parę lat temu), dr Browns lub Tommee Tippee... i powiem szczerze, nie wiem co wybrać :/
    Z jednej strony myślę sobie, że fajnie byłoby sprawdzić coś nowego, a z drugiej trochę się boję eksperymentować.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide za rade doświadczonych kolezanek- duża czesc z nich używa tomme tippee i są bardzo zadowolone qiec ja tez takie kupie na próbę. Jednak dużo dziewczyn mowi, ze to tak naprawde dziecko wybiera i ze lepiej kupic tylko jedna czy dwie na próbę i później dokupić jak juz sprawdzimy czy szkrabowi odpowiada...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na szybkie(ucierane) ciasto z truskawkami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:33

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ilovebake.pl/2012/06/25/proste-ciasto-z-truskawkami-przepis/

Bento ja robie to I jest Pyszne tylko bez aromatu waniliowego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:43

bento lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:12

bento lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wygląda super i chyba nietrudne.

Dobra, idę upiec ciacho ;-) Trzymajcie kciuki żeby się udało ;-)

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakiś sprawdzony laktator?

Ja butelki mam z Aventa ale nie wiem czy są dobre. Tak Jak Dżuls mówi każdemu dziecku przypasuje co innego :-)

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ