Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiak ja polecam poduchę, ale przede wszystkim dlatego, że dzięki niej przestał mnie boleć lędźwiowy odcinek kręgosłupa. Ale ja śpię przytulając się do niej i zarzucając na nią prawą nogę. I ogólnie dobrze mi się śpi na lewym boku.
Nie wiem, czy poducha będzie pomocna jeśli chodzi o to, żeby się nie przekręcać. -
La lenka - z tymi cukrami... U nas cukrzycy nie ma w rodzinie nikt. Ale czasem bywa tak, że druga ciąża i wiek po 30tce sprzyja słodkim mamom - oczywiście to nie reguła, ale dość często podobno zjawisko. W moim przypadku się jak widać sprawdziło.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ja również gorąco polecam poduchę. Po pierwsze odpadają bóle kręgosłupa, a po drugie nawet jak leżysz na plecach - a tak jest mi akurat najwygodniej - to masz podparcie z prawej, więc i tak przechylasz się lekko na lewy bok. Ja całkowicie na lewym leżeć nie mogę, bo mały atakuje mi wtedy dolną część macicy i z bólu zasnąć nie mogę
-
trix - zalecenia u mnie to pomiary na czczo rano, 1 godzinę po obiedzie (tu mam nie więcej jak 90) i tuż przed pójściem spać.
Co do bluzek - są super. Brzuch mam spory, ale wagowo ok.63 kg, więc do słonia raczej mi daleko, nie mniej jednak czuję się ciężka już. Spodnie tez ostatnio tam kupiłam, normalne, zwiewne, ze sznurkami w pasie do regulacji. Lubię takie ubrania
, uniwersalne. Tak naprawdę nawet się nie spodziewałam, że coś tam dla siebie w ogóle znajdę... A jednak! Miło się rozczarowałam.
A tak poza tym to witam, bo nawet się nie przywitałamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:04
-
nick nieaktualnySortowalam ten karton ciuszkow kurka jak mnie szyja boli, czułam proszek dzidziuś i tak mi w glowie się kręciło
pozostało teraz większe złożyć i schować a zostawić tę 0-3 chociaż niewiem może i te 6-9 wypiore a za kilka miesięcy odswieze znowu.
Witam nową mamusie
Odnośnie spania, śpię na lewym już się przemoglam jak zamienilismy miejsca z mężemczasami budzę sie na plecach, mam poduszkę dmuchana rogala Ale z nią leżę w dzień bo za wysoko bym głowę miała śpiąc .
Piszecie pół dnia o cukrach to się nie udzielałam bo mnie nie dotyczy
Gotuje młode kartofelki i na obiad sadzone z mizeria -
a ja jestem po egzaminie, oczywiście jak zwykle więcej szczęścia niż rozumu , gdyż zerżnęłam wszystko jak leci od koleżanki z tyłu
oby ona miała dobrze ^^
jakoś nie mam weny do nauki w tej ciąży, nic mi nie wchodzi
jutroo wizytaaa, już nie mogę się doczekać aż usłyszę moje małe serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:17
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Witam nową mamusię
Oj a ja dziś przeleżałam pół dnia w wyrku. Pogoda taka że tylko spać. Wypiłam dziś 2 kawy i dupa. Energii brak.
Jeżeli chodzi o poduchę to ja jestem meggga zadowolona z niej. Zasypiam na niej z nogą zarzuconą. Dzięki niej nawet nie muszę mieć zwykłej poduszki.
Właśnie rozmawiałam z mamą przez telefon i mama zaczyna mnie pospieszać z wyprawką. Mówi do mnie Kochana to już 7 miesiąc ja Twoje rodzeństwo urodziłam w 8 miesiącu i zostałam z ręką w nocniku. Czyżby mama zaczęła panikować? he he
Ale mimo wszystko wrzucam do koszyka na Gemini i nadal nie wiem czy już wszystko czy coś jeszcze. Chciała bym tylko raz zapłacić za przesyłkę więc drogie mamusie wrzućcie swoje zakupy z apteki jak możecie.
A wkładki laktacyjne to różnią się czymś od siebie czy tylko firmą i ceną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:31
-
PannaB wrote:Podpinam sie pod prosbe Agatki, moj koszyk w smykolandzie nrazie wyglada tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7f6e255bf9b789d.html
co dodac??
Ja na razie mam to:
Plus:
Patyczki do uszu,
Butelki- Mała i duża,
Płatki szerokie kosmetyczne,
Podkłady do przewijania
Termometr na podczerwień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:46
-
Dziewczyny co myślicie o butelkach dla maleństw firmy tommee-tippee ??
http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i4925064708.html -
Czarna_88 wrote:Dziewczyny co myślicie o butelkach dla maleństw firmy tommee-tippee ??
http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i4925064708.html
Z ciekawości też poczytam opinie szczególnie doświadczonych mamuś, ja zastanawiam się właśnie nad Avent (mielismy parę lat temu), dr Browns lub Tommee Tippee... i powiem szczerze, nie wiem co wybrać
Z jednej strony myślę sobie, że fajnie byłoby sprawdzić coś nowego, a z drugiej trochę się boję eksperymentować.
-
Ja ide za rade doświadczonych kolezanek- duża czesc z nich używa tomme tippee i są bardzo zadowolone qiec ja tez takie kupie na próbę. Jednak dużo dziewczyn mowi, ze to tak naprawde dziecko wybiera i ze lepiej kupic tylko jedna czy dwie na próbę i później dokupić jak juz sprawdzimy czy szkrabowi odpowiada...
-
http://ilovebake.pl/2012/06/25/proste-ciasto-z-truskawkami-przepis/
Bento ja robie to I jest Pyszne tylko bez aromatu waniliowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:43
bento lubi tę wiadomość