X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-06-08.jpg
    No i jest :) na razie załadowany na parterze nie tylko sprzętem młodego, ale też moimi wkładkami laktacyjnymi, podkładami porodowymi itp. :)

Kasiarzynka, skabarka, Czarna_88, karolcia87, Gusiak, agatka196, Dżuls, wiaraczynicuda, Wonderland, Lady Savage, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Kawał chłopa! :D Moja koleżanka ostatnio urodziła 4430, a ona taka chudzinka, nie wiem gdzie ten mały się schował :D
    Moja mama to samo mówiła o niej bo taka chuda jest Ale kości ma grube może o to chodzi :D

Sigma fajny kącik z przewijakiem, ja będę musiała mieć ten na łóżeczko bo miejsca brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też miejsca brak :P zostało 110 cm szerokości na komodę i tyle :P ale my łóżeczka nie planujemy :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:04

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:08

Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiarzynka, agatka196, snoopy_etka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a no pamiętam już zaciekla dyskusję na temat spania dziecka z wami :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Wam napiszę, co zamawiam z gemini:)
    Ciekawa jestem ile mój synek waży, bo tak mocno wali, że aż mnie budzi:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jutro Wam napiszę, co zamawiam z gemini:)
    Ciekawa jestem ile mój synek waży, bo tak mocno wali, że aż mnie budzi:)

Też się ostatnio zastanawiam nad tym mam tak samo :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików.
    Jaki zamawiacie?
    My się zastanawiamy nad maxi cosi cabriofix albo pebble. Rozważamy też markę cybex.
    Kurcze nie wiem też jaką bazę wybrać do tych maxi cosi: easyfix czy familyfix (która posłuży dłużej bo do 18 kg).
    O tych fotelikach dodawanych do wózka nawet nie chcę słyszeć bo dużo jeździmy i nie chcę takiej tandety.

My mamy fotelik maxicosi sabriofix i bazę familyhfix bo tak jak napisałaś wygoda i bezpieczeństwo idą w parze a poza tym młody jeździ juz przodem do kierunku jazdy i baza starcza na kolejny fotelik...

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to mamy obecnienTT , ale najpierw była medela calma i ich laktaaktor
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/mini-electric.html

z medeli byłam mega zadowolona i spróbuje to powielic przy młodej bo genialna wg mnie jest ta butelka( i laktator również :) )

witam nowe mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików.
    Jaki zamawiacie?
    My się zastanawiamy nad maxi cosi cabriofix albo pebble. Rozważamy też markę cybex.
    Kurcze nie wiem też jaką bazę wybrać do tych maxi cosi: easyfix czy familyfix (która posłuży dłużej bo do 18 kg).
    O tych fotelikach dodawanych do wózka nawet nie chcę słyszeć bo dużo jeździmy i nie chcę takiej tandety.
    hihi jakbym czytała swoje myśli pare dni temu, oczywiście pytania w sklepie były(i to nie jednym ;)) a dzisiaj nawet przymierzanko w aucie moim czy pasuje wszystko tak jak powinno być ;) Ja zdecydowałam się jednak na maxi cosi(mam już adaptery do wózka nawet)chociaż nad cybexem też się mocno zastanawiałam, bo jest chyba nawet lepszy od maxi cosi, ale wydaje mi się że jest troszkę mniejszy, że może dziecko szybciej z niego wyrosnąć no i mniej popularny,dostępny jest.Na bazę familyfix się chyba zdecyduje, bo w razie czego posłuży do następnego fotelika, a fotelik chyba wezmę cabriofix.Porównywałam dzisiaj na żywo z pebble i chyba nie warto dopłacać ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - no właśnie tam jeszcze prawie nic nie ma, mała paczka pampersów na wszelki wypadek, jednorazowe podkłady do przewijania "w terenie", mokre chusteczki, wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe. I tyle... Musimy kupić stos tetry, jeszcze jakieś otulacze (mamy 4 sztuki) i milion innych pierdółek :P
    Dobiorę jakieś fajne pudełka albo koszyki pasujące rozmiarem pod przewijak i więcej rzeczy się zmieści :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było wcześniej odzewu wiec zamówiłam pebble i bazę family fix :-).
    Co do cybex-a to mam takie samo zdanie i uważam że jest dosyć mały :-)
    Dzięki za opinie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej!
    ja po raz pierwszy kupiłam ubranka na Allegro. Do tej pory kupowałam w sklepach, ale przy przeglądaniu ofert natknęłam na super pakę ubranek ocenaianych na 6- w skali 1-6 więc zaryzykowałam i wylicytowałam ją za ułamek faktycznej wartości nowych ciuszków:-) a jaka radość oczekiwania na przesyłkę.

Dzieki Waszym rozważaniom wózkowym zdecydowałam się na Barlettę Adamex 3 w 1, tylko nie wiem czy kupić z bazą iso fix, czy nie. Dzięki niej chyba fotelik się lepiej trzyma bo same pasy to za mało, tak?
    Ja też mam Adamexa Barlette eco :) Ale jeżeli chcesz kupić zestaw 3w1 to tego taniego fotelika(koszt ok.200zł) co można kupić razem z wózkiem w zestawie nie mozesz przecież wpiąć na żadną bazę isofix ;) Musisz osobno kupić fotelik np.maxi cosi,cybex,romer itp(koszt ok.500zł) i do tego bazę isofix(koszt ok.600zł) no i Twój samochód oczywiście musi posiadać system isofix(wszystkie samochody produkowane po 2006roku chyba mają ;))
    No i oczywiście że fotelik z bazą jest bez porównania lepszy, bezpieczniejszy i wygodniejszy od tego montowanego na samych pasach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:59

marlenak_me lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:53

Sigma, adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koaolka ja mam auto z 2007 i isofixa brak wiec niestety to zalezy tez od marki.
    Co prawda w każdym aucie podobno można isofix dorobić w serwisie. Opinie jednak na ten temat sa podzielone bo jak Ci zle cos zrobia- a o partactwo w serwisach i warsztatach nie trudno- to podobno to bardzo niebezpiecznie moze sie skończyć.

Ja niestety samochodu nie zmienię w tym roku- to jednak za duży wydatek ;) wiec bede miec maxi cosi bez bazy. Ogólnie rozmawialam z Panem na warsztatach bezpieczny maluch i mówil, ze jesli ktos naprawde dobrze potrafi montować fotelik i ma go dobrze dopasowanego do auta to bezpieczeństwa to nie obniza. Problem jest taki, ze trzeba przeszkolenia aby dobrze montować fotelik- pasy musza byc naciągnięte na maksa, fotelik odpowiednio przylegać do siedzenia a palak ma byc postawiony. Oczywiscie wiadomo, ze ta baza to tez mega wygoda. Z drugiej strony jak my mamy dwa auta to jedna baza i tak nam za wiele tej wygody nie daje. Baaaa nawet moze byc tak, ze jeden i ten sam fotelik do dwóch aut nie bedzie pasowal. Mój M chyba ma isofixa wiec moze to rozwiąże problem- mam nadzieje, ze ten maxi cosi bedzie pasowal super pod moje auto a u niego kupimy bazę a do nich chyba juz łatwiej dopasować fotelik i wystarczy nam jeden :)
    Jakos trzeba sobie radzić bez isofixa tez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 23:31

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie laktator?Jeśli tak to elektryczny czy ręczny?
    Ściąganie pokarmu ręcznym jest bardzo męczące?

4me taką informację otrzymałam od babki w sklepie, że wszystkie samochody produkowane od 2007r. mają isofix,ale najwidoczniej są wyjątki ;) Zresztą nie wnikałam w ten temat, bo wiedziałam, że mój ma ;) Gdyby nie miał to na pewno nie dorabiałabym go ;) jak dla mnie to bezdyskusyjnie baza jest NAJ i lepsza od montowania na pasach(widziałam na żywo montaż na bazie i pasach), ale jeżeli ktoś nie posiada samochodu z isofixem to trudno, przecież to nie koniec świata, przynajmniej jeden wydatek mniej ;) I trudno żeby z tego powodu specjalnie samochód zmieniać tym bardziej,że jeżeli taką osobę byłoby stać to pewnie już dawno miałaby samochód wyposażony w ten system ;)
    W waszym przypadku jesli kupicie bazę isofix chociaż do 1 samochodu to i tak dobre rozwiązanie, bo z dzieckiem 2 samochodami na raz podróżować nie będziecie ;) więc z dzieckiem możecie podróżować samoch.z isofixem i tak pewnie najczęściej razem będziecie jeździć, więc pewnie Męża samochodem :) A foteliki raczej są dość uniwersalne i pasują do większości samochodów(przynajmniej te popularne marki np.maxi cosi) ja też z tych dociekliwych jestem i dzisiaj specjalnie jechałam sprawdzić czy fotelik z bazą pasuje do mojego auta i pasował idealnie (jeżdżę BMW) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 23:49

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ