X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny kupujecie laktator?Jeśli tak to elektryczny czy ręczny?
    Ściąganie pokarmu ręcznym jest bardzo męczące?

Ja miałam ręczny, to prawda, niezła mordęga :P, ale u mnie mleka było jak na lekarstwo - max 30 ml :P i szybko zaczęliśmy się karmić mm.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo dostaje elektryczny w spadku ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:53

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ml mleka:
    size-of-a-newborn-stomach.jpg
    Noworodkowi w pierwszych dniach życia potrzeba bardzo niewiele mleka, przystawia się go na żądanie, zawsze, nawet co 10 min jeśli trzeba, nie zważając na stare położne jęczące że co 3 godziny :) i dzięki temu po kilku dniach laktacja powinna ruszyć. Przez pierwszych kilka tygodni nie używa się smoczków i nie karmi z butelki jeśli nie ma takiej konieczności - w tym czasie laktacja się stabilizuje, a dziecko uczy się ssać z sutków mamy - wszelkie ssanie silikonu (nawet zrobionego specjalnie tak, że wspiera laktację) może na tak wczesnym etapie zaburzyć naukę ssania i spowodować problemy.

AniaM, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostaję używany laktator, od siostry. Nawet nie wiem jaki. Ona tuż po porodzie trafiła do szpitala z zapaleniem trzustki, więc żeby utrzymać laktacje zainwestowała w elektryczny.

Poza tym właśnie się okazuje, że będą wymieniać piony kanalizacyjne w moim bloku. Będą rozkuwac łazienkę i kuchnię. Plany są na prace lipiec-sierpień. Jestem załamana jak pomyślę, że tuż przed porodem rozwala mi pół mieszkania. Mam tylko nadzieję, że wyrobia się przed małą, bo jakoś sobie nie wyobrażam przyniesienia noworodka w sam środek pracujących robotników... Ech, zawsze coś musi dodatkowego wypaść :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj la_lenka co za pech!!! Współczuję. Biorąc pod uwage jak to bywa z fachowcami i terminami dobrze bedzie jak rzeczywiście skończ w sierpniu...

Ja na Twoim miejscu poszłabym do spółdzielni i poprosila by zaczęli od Twojej łazienki i podala jakis bliższy termin porodu Np w połowie sierpnia jako pewniak i jako wytluamczenie ;) wiem, ze pewnie musi byc jakas kolejność działania itp itd ale moze choc czesc prac mogli by zrobić na poczatku tak byś nie musiala sie wynosić na dłużej jesli cos sie im opóźni...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma spółdzielni, blok ma tylko wspólnotę mieszkańców. Dziś byli faceci oglądać mieszkania i od razu próbowałam zaklepac wstępny termin na początek. Wypiełam się jak tylko mogłam, żeby brzuch wyglądał na bardzie zaawansowany ;) Podobno mają zacząć od mojego pionu i ma to trwać 3-4 dni na jeden pion (u mnie w mieszkaniu są dwa). Ale jak to w końcu wyjdzie to się okaże na bieżąco. Ekipa jest sprawdzona i raczej robią bez zbędnego zwlekania.
    Zestresowalam się dziś tym, ale muszę to wytrzymać, niestety nic więcej niż prośby o zaczecie od nas się zrobić nie da. W sumie blok jest stary i co roku w lato coś robią, a to dach, a to zawory ogrzewania, okna itd. Choć akurat te piony wydają mi się wyjątkowo upierdliwe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac nie moge :(
    Ale to pewnie z ekscytacji wizyta :P
    Ciezko mi patrzec jak psinka moja spi slodko ze swoim panciem ,az ma sie ochote go szturchnac przez przypadek zeby nie spal razem ze mna :D
    Ale nie bede taka,niech spi, w koncu za jakis czas juz nie bedzie mial takich przespanych nocy.. :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też obudziłam się i spać nie mogę kręcę się z bloku na bok o pozycji odpowiedniej do spania nie mogę znaleźć. La lenka u mnie wymieniali na całe szczęście w lutym piony i wodę. Tez źli byliśmy, bo łazienkę trzeba było trochę rozkuc :-/ a później ile było sprzątania :-/ no ale mam to za sobą ja wizytę mam za tydzień w środę :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dzięki za info Lubie jak są ważne życzy w pigułce :)

Sigma lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 29 tygodniu. ☺

Dziś słoneczko się gdzieś schowało, więc myślę że ten dzień zalicze do lżejszych. ☺

wiaraczynicuda, Czarna_88, Wonderland, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja od rana mam atak głodu. Zjadłam już sniadanie i magnuma, a jeszcze 8 nie ma ehh..

Koalka znalazłam na Allegro sklep, któy sprzedaje BArlette w zestawie 3 w 1 z cabriofixem za 2100 :-)

powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 07:40

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że nie tylko ja spać nie mogłam. Już od 3 się co chwilę budziłam, a po 5 byłam wyspana. Wstaję z łóżka i idę na mocz, morfologię i toxo. Mężu miał iść ze mną ale tak słodko śpi, że nie będę go budzić i sama podjadę. Może uda mi się przyjechać ze śniadankiem, jak będzie jeszcze spał:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my witamy :)
    wstawiłam pralkę z ciuszkami aby odświeżyć, jak się na linki zmieści to jeszcze 3 zostały :D
    w połowie sierpnia znowu wypiore w czymś dla dzieci, uświadomiłam sobie właśnie że muszę komode kupić bo miejsce które chciałam zwolnić na ciuszki to się nadaje na rajstopki i skarpetki :D :D :D

diatomka lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. U nas dziś bardzo zimno i brzydko i pada. Co do glukozy, dzięki Waszym radom mam dziś najniższą glukozę na czczo. Zjadłam wczoraj ost. posiłek o 22, i była to grahamka z wędliną i rzodkiewką. I dziś 90 na czczo.

Gusiak, Kucykowa, Dżuls, Kasiarzynka, Lilla My, Wonderland, Sigma lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

I u mnie coś ze spaniem średnio... budziłam się w nocy, wiercilam... ale nic, najwyżej dospię sobie później =)
    Specjalnie wstałam rano, żeby zjeść chociaż jedna kanapeczke... wczoraj o 22 jeszcze kolacjka... swoją drogą to ja w życiu tyle nie jadlam co jest jedzenia w tej diecie... jakoś mnie to przeraza, ale może nie będzie tak źle i to faktycznie zadziała =)

Co do laktatora ja póki co jeszcze żadnego nie mam.... nie wiem do końca jaki kupić i czy będzie mi on faktycznie tak niezbędny... najwyżej jak bedze w szpitalu to mąż szybko skoczy kupić, z tym przecież nie powinno być problemu =)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 08:14

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, 4me jutro u nas 100dniowka! =)

Szampany przygotowane? ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super że cukry okiełznalas, już jeden krok do przodu :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super, że powoli ogarniasz cukry:)
    Ja już w przychodni, a jestem taaaaaakaaaa głodna.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) Ja mojego maluszka zobaczę za 6 dni. Już odliczam hehe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana!
    U nas też ciężka nocka, nie mogłam spać i wierciłam się ciągle z boku na bok..chyba taka aura dziś.

Od rana w Poznaniu leje i jest chłodno :( A dziś muszę wyjść na dłużej, bo jadę z pieskiem do weta, choruje na padaczkę i dodatkowo dostał jakieś zapalenie bakteryjne przewodu pokarmowego, bo coś zjadł na dworze... Martwię się jak dzieckiem...

Miłego dnia dla Was i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ps. My jutro rano mamy glukozę, mocz i morfologię :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ