X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - mieliście butelki TT z tym całym 'mechanizmem' w środku, czy bez tego?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:12

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym kupić termometr na podczerwień. Macie jakieś sprawdzone dla malucha? Bo gdzieś już wyczytałam, że większość sprawdza się u dorosłych i starszych dzieci, ale dla niemowlaków nie każdy jest dobry.

Agatka, mnie wszyscy polecają laktator Medela, tylko zastanawiam się czy elektryczny czy ręczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:16

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupioną butelkę Lovi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawiała któraś z mam z tej strony :
    http://abcmaluszka.com/pl/c/Wyprawka-dla-noworodka%2Cniemowlaka/589/24/default/3

polecacie czy niee bardzo ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No i TT opłaca się kupować w necie na sztuki.

Potwierdzam, zamówiłam w gemini małą TT bez tego mechanizmu w środku za niecałe 15 zł, a stacjonarnie widziałam dwa razy droższe

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Agatka, mnie wszyscy polecają laktator Medela, tylko zastanawiam się czy elektryczny czy ręczny?

Ja miałam ręczną medelę po koleżance i była ok.

Wonderland lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy warto kupować laktator z tej samej firmy co butelki, czy to nie ma znaczenia? Nie jestem pewna, czy gwint jest w miarę uniwersalny, czy też będę musiała za każdym razem przelewać?

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a miałaś ten ręczny dwufazowy (Harmony) czy jednofazowy (Mini Lactaset)?

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy wybieracie się na targi mother&baby?? Będzie można wykonać usg 3d i kto :#) ja się wybieram

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Dziewczyny z Warszawy wybieracie się na targi mother&baby?? Będzie można wykonać usg 3d i kto :#) ja się wybieram
    A kiedy będą i gdzie? :D

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

Wonderland lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    A kiedy będą i gdzie? :D

20-21 czerwca na terenie wyścigów konnych na służewcu.
    No i.mialo być ktg ale.moj telefon wie lepiej co chciałam napisać.

• adzia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamunie. ☺Także jestem mamusią +35. ☺A w domu mam już 12 letniego kawalera. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sie zakochalam no :P

http://www.littleefant.pl/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dzięki Dżuls i sorry za trudne pytania :D

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Witamy się po wizycie, nasza baletnica waży już cały kilogram :D Czyli idealnie co do wieku ciąży, jedynie udka ma dłuższe o tydzień :) Łożysko na tylnej ścianie, przepływy w porządku, wody też, szyjka trzyma, rozwarcia brak :) Jedynie infekcja pochwy mi się przyplątała i dostałam krem w aplikatorze do zastosowania jednorazowo. Zdjęć nie mamy, bo hrabina odwrócona głową w dół do kręgosłupa ;P

Z gemini dzisiaj dostałam zamówienie: termometr bezdotykowy microlife (mierzyć można temp ciała i np. wody), wkładki laktacyjne nuk (1 op było gratis), podkłady bella mama 4 op, podkłady seni do przewijania 30 szt 2 op, majtki siateczkowe rozmiar M 2 op,(ciągną się ładnie), zestaw do pielęgnacji paznokci, szczotka z naturalnego włosia, szczotka do mycia butelek, butelki 0+ Avent 125 ml 1+ 1gratis (mogłam w sumie wziąć większe ale co tam) nakładki na sutki(wzięłam rozmiar uniwersalny, a jak się okazało jest to uniwersalne L czyli mega wielkie na moje suteczki, kupię inne) ocanisept do pępka, sudocrem mały, linomag zielony do pupy, sol fizjologiczna w ampułkach, gruszka do noska, aspirator marimer, gaziki jałowe 50 szt/op, pojemnik na smoczek,smoczki lovi 2 szt, maltan maść na popękane sutki, Calpol na gorączkę w razie wu i to chyba 'tyle' ;)

Co do twardnienia brzucha, mi twardnieje jak np. dużo chodzę, wtedy lekarz mówi, żeby położyć się i odpocząć, ewentualnie gdyby pojawiało się częściej to łykać aspargin 3x1. Powiedział, że lepiej aspargin niż nospę.

Gusiak, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho się piecze, mam nadzieję, że będzie smaczne :-)

W temacie laktatora to ja kupiłam swój w aptece szpitalnej po porodzie... taki zwykły ręczny chyba canpol. Byłam zadowolona, nie używałam go jakoś bardzo często, ale jednak się przydał. Mleko przelewałam do butelek TT.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa znowu ciocia zostałam :D
    koleżanka urodziła kurde mały waży 4,250 i sn wyszedł mierzy 56cm :)
    pisała że ciężko było trochę i krocze ją boli

skabarka, karolcia87, Gusiak, Gusiak lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał chłopa! :D Moja koleżanka ostatnio urodziła 4430, a ona taka chudzinka, nie wiem gdzie ten mały się schował :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ