X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    hihi jakbym czytała swoje myśli pare dni temu, oczywiście pytania w sklepie były(i to nie jednym ;)) a dzisiaj nawet przymierzanko w aucie moim czy pasuje wszystko tak jak powinno być ;) Ja zdecydowałam się jednak na maxi cosi(mam już adaptery do wózka nawet)chociaż nad cybexem też się mocno zastanawiałam, bo jest chyba nawet lepszy od maxi cosi, ale wydaje mi się że jest troszkę mniejszy, że może dziecko szybciej z niego wyrosnąć no i mniej popularny,dostępny jest.Na bazę familyfix się chyba zdecyduje, bo w razie czego posłuży do następnego fotelika, a fotelik chyba wezmę cabriofix.Porównywałam dzisiaj na żywo z pebble i chyba nie warto dopłacać ;)

Koalka, a masz namierzony ten fotelik i bazę gdzieś w necie? Czy kupisz u siebie w DE? Ja skłaniam się do maxi cosi jednak.

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Skoro o psach mowa - mam 2 letniego buldoga francuskiego też sporo z nim przeszliśmy. Gdy był maluszkiem zemdlał mi na spacerze, okazało się że zachłysnął się własnymi wymiocinami i dostał zachłystowego zapalenia płuc. Najgorsze co może spotkać zwierzaka i daje słabe rokowania. Wylądowaliśmy w najlepszej klinice w poznaniu i udało nam się go odratować :) Później przerabialiśmy zapalenie żołądka, bo nażarł się na spacerze różnych rzeczy, alergia pokarmowa, testowanie specjalistycznej karmy żeby znaleźć odpowiednia, teraz namiętnie potrafi lizać łapy choć już nie ma tak zaczerwienionych jak wcześniej. Jak tu mu pilnować restrykcyjnej diety, jak na spacerze potrafi coś zawsze skubnąć ;P
    Wstaliśmy dziś o 9, bo chłodno u nas i pada zaliczyliśmy spacer, śniadanko i psiak poszedł w kimę. Takiemu to dobrze :D

CO do fotelików również decydujemy się na cabiofix i do tego baza family fix ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A jak tam właśnie z pogoda? U nas pogody nie ma słońca pochmurno i pada i pewnie zimno idę dzisiaj podbić obiegowke, jakoś źle się czuje, słabo mi ale nie tak ze mam zemdlec i dół brzucha boli i kluje jak na okres.
    Anulka czy Ty masz wizytę u lekarza w tym tygodniu?
    Jak nie to ja na twoim miejscu bym pojechała na IP. Ty piszesz ciągle o tych bolach i kłociach - trwa to u Ciebie znacznie dluzej niż u mnie. Ja po tygodniu skapitulowalam i pojechalam na IP i dobrze zrobiłam bo lekarz mnie zbadal i wiem, ze z małym wszystko ok, szyjka twarda, zamknieta wiec jestem spokojniejsza nawet jak czasem zaboli. A uwierz mi ja z tych co z byle powodu na IP nie jada... Dlugo mnie trzeba namawiać ;)
    Jedz kochana albo zalatw sobie lekarza jakos dzis lub jutro prywatnie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to dzis szalejemy 100 dniowkowo :D
    Ja przyjmuje postanowienie, ze do konca tygodnia zrobie listę wyprawkowa i inwenaryzacje ubranek :)
    W następnym tygodniu otwieram koszyk w gemini :)

Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżka :-P. Dziś dzień leniucha bo pogoda paskudna.

Gratuluję wszystkim studniówek! :-D

Ja ostatnio się chwaliłam że śpię jak zabita a dziś dość że zasnąć nie mogłam to się budziłam co chwila.

My mamy w domu 2 psy i zawsze coś. Jak nie z jednym to z drugim. Dziś jedziemy na kolejną turę zastrzyków z jadu tarantuli. Także mój portfel bardzo lubi weta :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny to dzis szalejemy 100 dniowkowo :D
    Ja przyjmuje postanowienie, ze do konca tygodnia zrobie listę wyprawkowa i inwenaryzacje ubranek :)
    W następnym tygodniu otwieram koszyk w gemini :)
    Ja się tylko zatsanawiam, jak to jest, że wszystkie mamy do porodu 100 dni, a na suwakach inny wiek ciąży :D
    Ostatnio zrobiłąm listę rzeczy do kupienia, częśc kupię w necie, a część w sklepach stacjonarnych, żeby synek też mógł uczestniczyć i miał frajdęz wybierania rzeczy dla siostry :)

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:04

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam Szczęście właśnie się dowiedziałam ze kobiety które są na własnej działalności gospodarczej a urodzą przed 1 Października będą rozliczane na starych zasadach w zus-ie :D och co za cudowna wiadomość dla mojego portfela

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja sie tym nie kieruje, zawsze jest 2tyg +/-
    tak jak sobie podliczalam rozbieżność 11 dni między tym jaka data wychodzi na usg a jaka z OM to doszłam do wniosku ze na usg pomiarowo pokazuje od dnia zapłodnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wg ovu to ja jutro będę mieć 100. A wg om za 4 dni. Tak czy siak to już bliżej niż dalej JPG
    Przede mną leniwy tydzień. Syn wyjechał na zieloną szkole i mogę się relaksować. Będą spacery i drzemki w dzień. Zaraz ogarnę w mieszkaniu a potem wysypie drobna wyprawkę i będę się upajala tym co mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    hejka. Skoro o psach mowa - mam 2 letniego buldoga francuskiego też sporo z nim przeszliśmy. Gdy był maluszkiem zemdlał mi na spacerze, okazało się że zachłysnął się własnymi wymiocinami i dostał zachłystowego zapalenia płuc. Najgorsze co może spotkać zwierzaka i daje słabe rokowania. Wylądowaliśmy w najlepszej klinice w poznaniu i udało nam się go odratować :) Później przerabialiśmy zapalenie żołądka, bo nażarł się na spacerze różnych rzeczy, alergia pokarmowa, testowanie specjalistycznej karmy żeby znaleźć odpowiednia, teraz namiętnie potrafi lizać łapy choć już nie ma tak zaczerwienionych jak wcześniej. Jak tu mu pilnować restrykcyjnej diety, jak na spacerze potrafi coś zawsze skubnąć ;P
    Wstaliśmy dziś o 9, bo chłodno u nas i pada zaliczyliśmy spacer, śniadanko i psiak poszedł w kimę. Takiemu to dobrze :D

CO do fotelików również decydujemy się na cabiofix i do tego baza family fix ;)

moka, buldogi to wytrwale psy :) my mielismy tez 2 buldogi francuskie, 1 starszy w wieku 3 lat przeszedl udar i byl sparalizowany na tylne nogi, jednak sobie swietnie radzil i zył 14 lat- co dziwilo nasza weterynarz- niestety musielismy go uspic bo miał przerost gruczołu krokowego-czy jakos tak- strasznie jęczał całe noce, nie miał juz siły chodzic i po prostu nam bylo go szkoda bo zimy by nie przetrwał, trzeba bylo go wynosic z domu zeby sie załatwił. a druga suczka m juz 10 lat i poza tym ze ma jakas zmiane na cycuszku do wyciecia to trzyma sie super;)
    a ile Twoj ma lat?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:04

Lilla My lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    moka, buldogi to wytrwale psy :) my mielismy tez 2 buldogi francuskie, 1 starszy w wieku 3 lat przeszedl udar i byl sparalizowany na tylne nogi, jednak sobie swietnie radzil i zył 14 lat- co dziwilo nasza weterynarz- niestety musielismy go uspic bo miał przerost gruczołu krokowego-czy jakos tak- strasznie jęczał całe noce, nie miał juz siły chodzic i po prostu nam bylo go szkoda bo zimy by nie przetrwał, trzeba bylo go wynosic z domu zeby sie załatwił. a druga suczka m juz 10 lat i poza tym ze ma jakas zmiane na cycuszku do wyciecia to trzyma sie super;)
    a ile Twoj ma lat?
    Dwa lata z małym haczykiem. Mieliśmy go kastrować, ale przeraża mnie że miałby chodzić 10 dni w kołnierzu..Wszędzie go pełno także ciężko mi sobie to wyobrazić ;) Buldożki to kochane psiaki :D

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka też czekam od rana na mojego bonbon'a :-)

Kasiarzynka, Lilla My lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś czuję po ruchach i ułożeniu małej, że znów, kurde, przez cały trzeci trymest będzie mi wystawać kolano pod prawym żebrem. Na razie w tym miejscu mi wszystko skacze jak się rusza, ale jak urośnie to znów będę musiałą wpychać kolano do środka ;) :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też polowal na buldoga francuskiego Ale jak widziałam filmiki z ich charczeniem to powiedziałam NIE :D
    przecież była bym u niego wrogiem numer 1 , taka świnka w domu jak by charczala to moje endorfiny by udzielały się sąsiadom :D :D

• bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, że ciasto udało się aż za bardzo :-) już go prawie nie ma ;-)
    U mnie dziś córcia bardzo aktywna, przez kilka minut miałam dyskotekę w brzuchu. Kopała nogami, ruszała rękami, cały brzuch wznosił się i opadał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wy macie psiaki z padaczą, a ja świnkę morską z cukrzycą i zaćmą na oba oczka :( wygląda jak inni z Gry o Tron z tymi oczkami, smutno mi jak na nią patrzę :(

My mamy jamnika z cukrzycą i też już nie widzi. Dwa razy dziennie trzeba jej robić insulinę.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Kasiarzynka też czekam od rana na mojego bonbon'a :-)

I ja, i ja :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :-)

Ja wczoraj byłam wkońcu u.fryzjera pierwszy raz od początku ciąży ale ledwo co wytrzymalam bo tak duszno mi było :-( no ale wkońcu jakoś wyglądam hehe ;-)

Proszę Trzymajcie kciuki za nais dzisiaj bo mamy wizytę na 13:50. Mam nadzieję że mały się ładnie ułoży dla mamusi do zzdjęcia <3

Trzymam kciuki za inne wizytujace mamusie dzisiaj :-)

easymum lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ