X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to opiszę Wam krótko nasze przygody w Polańczyku. Ogólnie pobyt bardzo fajny, dotleniliśmy się, odpoczęliśmy i naładowaliśmy akumulatory. Z czystym sumieniem mogę polecić również nocleg w pensjonacie (dla mnie to bardziej kwatera) Beskidnik.

Ja miałam dzień dziecka przez 4 dni - wszyscy mnie rozpuszczali, był upały, więc nikt się nie dziwił jak pożerałam 3 porcje lodów do południa :) . Chodziliśmy głównie na spacery, bo ze mną i ze ślepym jamnikiem z cukrzycą za daleko się nie da. Byliśmy na tamie nad Soliną, płynęliśmy statkiem, zaliczyliśmy kilka punktów widokowych. Rodzice i mąż chcieli jeszcze iść na jeden szlak, ale niestety się nie udało ze względu na kontuzję mojej mamy - chciała przejść przez drewnianą kładkę nad betonowym rowem i niestety spadła :( . Rów gdzieś na 1m głęboki, w dodatku niosła psa na rękach, więc w ogóle nie amortyzowała upadku tylko łapała psiaka, żeby nic mu się nie stało. Ma dość mocno stłuczone kolano, ale myśleliśmy, że to może zerwane ścięgna albo więzadła :( . Szczęście w nieszczęściu takie, że ja nie weszłam pierwsza, bo jakbym z tym brzuchem wpadła, to mogłoby być tragicznie :(

Z hitów, które odkryłam, to chipsy z ziemniaka - coś takiego: 14.jpg i żałuję, że jadłam dopiero ostatniego dnia!!

Podróż na miejsce całkiem spoko, bo jechaliśmy w nocy, natomiast powrót - 9h w samochodzie, upał ponad 30 stopni, to jednak ponad moje siły.

Ale poza tym pozytywnie :) - wrzucę kilka fotek brzuszka zaraz :)

Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, patrzcie jak rzadko są aż zapominamy, jak się zdarza to hurtowo jednego dnia hehe :D

Macie wysoko czy nisko brzuch? Mój się wydaje być nisko porównując do waszych

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem jest buldog francuski :-)
    R obiecał że jak Sonia juz odejdzie to kupimy sobie tego wariata :-D

Dziewczyny mamy dylemat. Kolor wózka Rico nano
    -cafe
    -chocloate
    -carbon
    - Grey fox

Który wybrać?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Sigma z ta wielkoscia zoladka to sie nie zgodze ;). U nas mlody po paru ml wrzeszczal na caly oddzial, bo byl glodny i wypijal butle ok.70 ml. Stopniowo coraz wiecej :).
    Chcesz powiedzieć, że w dniu narodzin od razu wytąbił 70 ml? :) to musi być wyjątkowy, bo zwykli ludzie mają żołądki pojemności własnych zaciśniętych pięści - tak mniej więcej :) noworodki również ;-) oczywiście żołądek jest workiem mięśniowym i bardzo łatwo się rozciąga, do dorosłego można wlać 2 litry gulaszu i zagryźć frytami, ale to nie zmienia faktu, że normalna jego pojemność to pięść :)

Mozjaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila świetnie wyglądasz :)

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Staraczka :) - wrzucę jeszcze raz, bo jak zostawię dla potomnych na dłużej, to jednak bez twarzy :P

Także jeszcze raz - 23+3 nad Soliną :)

2344edd6e07dc0f5gen.jpg

snoopy_etka, Kasiarzynka, bento, wiaraczynicuda, Anitka201, .ona., Gusiak, Czarna_88, skabarka, Wonderland, aldonaa, Lady Savage, Dżuls, la_lenka, easymum, 4me, Kucykowa, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widziałam że zniknęło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Lilla, nie załapałam się na twarz :D ale nie szkodzi, bardzo ładny brzuszek! :)

W końcu nadrobiłam Wasze posty od wczoraj, zauważyłam, że w dni robocze piszecie znacznie więcej :P zaraz muszę wychodzić po głupi wpis, tłuc się autobusem tylko po to, żeby 2 minuty spędzić z uroczym prowadzącym.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak wy wcześnie wstajecie :P Ja ostatnio śpię jakby po nasennych, gdyby kurier mnie o 10:30 nie zbudził, to nie wiem do której bym spała :) U nas w Lbl śliczna pogoda, zaraz nastawiam pralkę z Guciowymi ubrankami, a jak mąż przyjdzie, to złoży komodę i w końcu będę miała gdzie po ludzku ułożyć rzeczy małego, bo na razie walają się po pudłach ;/
    Tak w ogóle to śliczne macie te brzuszki, u mnie niby coś się pojawiło, ale jak nałożę luźniejszy t-shirt to nie widać absolutnie nic. Ostatnio spotkałam koleżankę - a byłam w ciążowej bluzce z lidla - to w ogóle się nie zorientowała, że jestem w ciąży :(

• bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 Jak dla mnie Grey fox i cafe.

agatka196 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny mamy dylemat. Kolor wózka Rico nano
    -cafe
    -chocloate
    -carbon
    - Grey fox

Który wybrać?

Jak dla mnie Cafe lub Chocolate :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ,sliczny brzuszek :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jak dla mnie Cafe lub Chocolate :)

Bardziej Cafe niż Chocolate - widziałam ten drugi na żywo i strasznie smutno wyglądał, sądzę, że ten pierwszy będzie dużo jaśniejszy i pogodniejszy. Ja sama mam adriatic i kolor jest cudnie intensywny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla jaki pokaźny brzusio! Śliczny :-) ja zaraz wstawię swój :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buldożki są kochane ;D Rozwala mnie jak położy się na plecach, miziasz go po brzuszku i mruczy z zadowolenia :D haha Gabrysia tylko będzie poszkodowana, bo coś czuję, że ten mały gnom będzie jej zabierał wszystkie zabawki haha ;p

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnośnie do wyprawek - zobaczcie co mnie "upolowało" w sklepie :) Jak zobaczyłam, nie byłam w stanie się oprzeć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dbd50b3856b.jpg

Lilla My, .ona., magdalenkaihelenka, agatka196, Anitka201, Gusiak, skabarka, Lady Savage, easymum, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Buldożki są kochane ;D Rozwala mnie jak położy się na plecach, miziasz go po brzuszku i mruczy z zadowolenia :D haha Gabrysia tylko będzie poszkodowana, bo coś czuję, że ten mały gnom będzie jej zabierał wszystkie zabawki haha ;p

my mamy jeszcze pieska na podwórku bo nasza suczka buldozka znalazla sobie adoratora kundelka :) i po takiej krzyżówce wyszedł pies z ADHD, gryzie wszystko co popanie, nie umi esie spokojnie bawić, tylko wszystko chciałby natychmiast, ostatnio zjadł połowe dachu ze swojej budy:) aż się boje pomyśleć co bedzi ejak mała zacznie chodzić po podwórku, albo zmądrzeje do tego czasu albo będzie siedział na łańcuchu, bo przypuszczamy że będzie chciał sie z nią bawić ale nie będzie umial.

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    A tak odnośnie do wyprawek - zobaczcie co mnie "upolowało" w sklepie :) Jak zobaczyłam, nie byłam w stanie się oprzeć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dbd50b3856b.jpg

Cudne! I jak ktoś mówi, że dla chłopców nie ma fajnych ciuchów to się nie zgadzam :D. Powiedziałam to ja, mama chłopca :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne body :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Cudne! I jak ktoś mówi, że dla chłopców nie ma fajnych ciuchów to się nie zgadzam :D. Powiedziałam to ja, mama chłopca :)

W pełni się zgadzam - może i mniej tego od razu rzuca się w oczy, ale naprawdę można znaleźć słodziutkie ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 12:07

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ