Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to opiszę Wam krótko nasze przygody w Polańczyku. Ogólnie pobyt bardzo fajny, dotleniliśmy się, odpoczęliśmy i naładowaliśmy akumulatory. Z czystym sumieniem mogę polecić również nocleg w pensjonacie (dla mnie to bardziej kwatera) Beskidnik.

Ja miałam dzień dziecka przez 4 dni - wszyscy mnie rozpuszczali, był upały, więc nikt się nie dziwił jak pożerałam 3 porcje lodów do południa :) . Chodziliśmy głównie na spacery, bo ze mną i ze ślepym jamnikiem z cukrzycą za daleko się nie da. Byliśmy na tamie nad Soliną, płynęliśmy statkiem, zaliczyliśmy kilka punktów widokowych. Rodzice i mąż chcieli jeszcze iść na jeden szlak, ale niestety się nie udało ze względu na kontuzję mojej mamy - chciała przejść przez drewnianą kładkę nad betonowym rowem i niestety spadła :( . Rów gdzieś na 1m głęboki, w dodatku niosła psa na rękach, więc w ogóle nie amortyzowała upadku tylko łapała psiaka, żeby nic mu się nie stało. Ma dość mocno stłuczone kolano, ale myśleliśmy, że to może zerwane ścięgna albo więzadła :( . Szczęście w nieszczęściu takie, że ja nie weszłam pierwsza, bo jakbym z tym brzuchem wpadła, to mogłoby być tragicznie :(

Z hitów, które odkryłam, to chipsy z ziemniaka - coś takiego: 14.jpg i żałuję, że jadłam dopiero ostatniego dnia!!

Podróż na miejsce całkiem spoko, bo jechaliśmy w nocy, natomiast powrót - 9h w samochodzie, upał ponad 30 stopni, to jednak ponad moje siły.

Ale poza tym pozytywnie :) - wrzucę kilka fotek brzuszka zaraz :)

Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, patrzcie jak rzadko są aż zapominamy, jak się zdarza to hurtowo jednego dnia hehe :D

Macie wysoko czy nisko brzuch? Mój się wydaje być nisko porównując do waszych

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim marzeniem jest buldog francuski :-)
    R obiecał że jak Sonia juz odejdzie to kupimy sobie tego wariata :-D

Dziewczyny mamy dylemat. Kolor wózka Rico nano
    -cafe
    -chocloate
    -carbon
    - Grey fox

Który wybrać?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Sigma z ta wielkoscia zoladka to sie nie zgodze ;). U nas mlody po paru ml wrzeszczal na caly oddzial, bo byl glodny i wypijal butle ok.70 ml. Stopniowo coraz wiecej :).
    Chcesz powiedzieć, że w dniu narodzin od razu wytąbił 70 ml? :) to musi być wyjątkowy, bo zwykli ludzie mają żołądki pojemności własnych zaciśniętych pięści - tak mniej więcej :) noworodki również ;-) oczywiście żołądek jest workiem mięśniowym i bardzo łatwo się rozciąga, do dorosłego można wlać 2 litry gulaszu i zagryźć frytami, ale to nie zmienia faktu, że normalna jego pojemność to pięść :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila świetnie wyglądasz :)

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Staraczka :) - wrzucę jeszcze raz, bo jak zostawię dla potomnych na dłużej, to jednak bez twarzy :P

Także jeszcze raz - 23+3 nad Soliną :)

2344edd6e07dc0f5gen.jpg

snoopy_etka, Kasiarzynka, bento, nick nieaktualny, Anitka201, .ona., Gusiak, Czarna_88, nick nieaktualny, Wonderland, aldonaa, Lady Savage, Dżuls, la_lenka, easymum, 4me, Kucykowa, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widziałam że zniknęło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Lilla, nie załapałam się na twarz :D ale nie szkodzi, bardzo ładny brzuszek! :)

W końcu nadrobiłam Wasze posty od wczoraj, zauważyłam, że w dni robocze piszecie znacznie więcej :P zaraz muszę wychodzić po głupi wpis, tłuc się autobusem tylko po to, żeby 2 minuty spędzić z uroczym prowadzącym.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak wy wcześnie wstajecie :P Ja ostatnio śpię jakby po nasennych, gdyby kurier mnie o 10:30 nie zbudził, to nie wiem do której bym spała :) U nas w Lbl śliczna pogoda, zaraz nastawiam pralkę z Guciowymi ubrankami, a jak mąż przyjdzie, to złoży komodę i w końcu będę miała gdzie po ludzku ułożyć rzeczy małego, bo na razie walają się po pudłach ;/
    Tak w ogóle to śliczne macie te brzuszki, u mnie niby coś się pojawiło, ale jak nałożę luźniejszy t-shirt to nie widać absolutnie nic. Ostatnio spotkałam koleżankę - a byłam w ciążowej bluzce z lidla - to w ogóle się nie zorientowała, że jestem w ciąży :(

• bento Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 Jak dla mnie Grey fox i cafe.

agatka196 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny mamy dylemat. Kolor wózka Rico nano
    -cafe
    -chocloate
    -carbon
    - Grey fox

Który wybrać?

Jak dla mnie Cafe lub Chocolate :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ,sliczny brzuszek :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jak dla mnie Cafe lub Chocolate :)

Bardziej Cafe niż Chocolate - widziałam ten drugi na żywo i strasznie smutno wyglądał, sądzę, że ten pierwszy będzie dużo jaśniejszy i pogodniejszy. Ja sama mam adriatic i kolor jest cudnie intensywny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla jaki pokaźny brzusio! Śliczny :-) ja zaraz wstawię swój :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buldożki są kochane ;D Rozwala mnie jak położy się na plecach, miziasz go po brzuszku i mruczy z zadowolenia :D haha Gabrysia tylko będzie poszkodowana, bo coś czuję, że ten mały gnom będzie jej zabierał wszystkie zabawki haha ;p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odnośnie do wyprawek - zobaczcie co mnie "upolowało" w sklepie :) Jak zobaczyłam, nie byłam w stanie się oprzeć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dbd50b3856b.jpg

Lilla My, .ona., nick nieaktualny, agatka196, Anitka201, Gusiak, nick nieaktualny, Lady Savage, easymum, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Buldożki są kochane ;D Rozwala mnie jak położy się na plecach, miziasz go po brzuszku i mruczy z zadowolenia :D haha Gabrysia tylko będzie poszkodowana, bo coś czuję, że ten mały gnom będzie jej zabierał wszystkie zabawki haha ;p

my mamy jeszcze pieska na podwórku bo nasza suczka buldozka znalazla sobie adoratora kundelka :) i po takiej krzyżówce wyszedł pies z ADHD, gryzie wszystko co popanie, nie umi esie spokojnie bawić, tylko wszystko chciałby natychmiast, ostatnio zjadł połowe dachu ze swojej budy:) aż się boje pomyśleć co bedzi ejak mała zacznie chodzić po podwórku, albo zmądrzeje do tego czasu albo będzie siedział na łańcuchu, bo przypuszczamy że będzie chciał sie z nią bawić ale nie będzie umial.

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    A tak odnośnie do wyprawek - zobaczcie co mnie "upolowało" w sklepie :) Jak zobaczyłam, nie byłam w stanie się oprzeć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dbd50b3856b.jpg

Cudne! I jak ktoś mówi, że dla chłopców nie ma fajnych ciuchów to się nie zgadzam :D. Powiedziałam to ja, mama chłopca :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne body :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Cudne! I jak ktoś mówi, że dla chłopców nie ma fajnych ciuchów to się nie zgadzam :D. Powiedziałam to ja, mama chłopca :)

W pełni się zgadzam - może i mniej tego od razu rzuca się w oczy, ale naprawdę można znaleźć słodziutkie ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 12:07

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ